Ryū no mimi

Moderator: Souei

Awatar użytkownika
Rokuramen Sennin
Support
Multikonta: Akihiko Maji i Jugo Misaki

Re: Ryū no mimi

Post autor: Rokuramen Sennin »

Ukryty tekst
0 x
Support i twórca najlepszego ramen w świecie shinobi
Kari

Post autor: Kari »

Również nie widzę w tym nic złego.

Tak więc ode mnie Akcept
0 x
Awatar użytkownika
Reika
Martwa postać
Wiek postaci: 28
Ranga: Sentoki
Krótki wygląd: Popatrz na Avatar, a po szczegóły zapraszam do mojej KP <3
Widoczny ekwipunek: Kabura na prawym udzie, torba na uzbrojenie przy pasie i dwie katany na plecach
Multikonta: Brak

Post autor: Reika »

Ukryty tekst
0 x
Awatar użytkownika
Papyrus
Administrator
Ranga: Fabular
GG/Discord: Enjintou1#8970
Multikonta: Yuki Hoshi; Uchiha Hiromi; Sans

Post autor: Papyrus »

Ukryty tekst
0 x
you best prepare for a hilariously bad time
Mai

Post autor: Mai »

W zasadzie to napisałeś tak, jak już w jest. Trzykrotnie(maksymalnie) lepiej słyszę. I to jest jedyna rzecz, jaką ten unikat ma. I to nie za żadne używanie chakry, bo jest zaznaczone, iż ją zużywamy, tylko ile na turę to ja nie wiem. Dla mnie to żadna różnica czy tyle, co technika rangi D, C, B(zakładam, że nie wyżej, skoro muszę iść na misję B po kolczyk). Co do samego wczuwania się w otoczenie: człowiek może to zrobić sam, aczkolwiek ten unikat miał mi umożliwić absolutne skupienie się na tym, co chcę wyizolować, a resztę "przeszkadzaczy" odrzucić - ale skoro wyizolowanie dźwięków zostało odrzucone wczoraj czy przedwczoraj, to nie widzę problemu co do tego :p
0 x
Awatar użytkownika
Tsukune
Wiek postaci: 30
Krótki wygląd: Czarne lub szarawe włosy, brudnoczerwony kolor oczu. "Szeroki" uśmiech. Wystające dwa kiełki. Na szyi materiałowa opaska z krzyżem i trumną. Zabandażowane lewe przedramię, pod którym znajduje się tatuaż 2 głowego węża
Widoczny ekwipunek: Futerał na plecach, wachlarz w pokrowcu przyczepiony do paska, rękawica łańcuchowa na lewej ręce, dziwna rękawica na prawej ręce, pasek z biczem, laska

Post autor: Tsukune »

Ukryty tekst
0 x
Mai

W sumie to niby 3 akcepty zwykłe i jeden adminowski mam <myśli> Z kolei odnosząc się do Twojej wypowiedzi: obecna forma ma się tak, że: trzykrotnie wzmocniony słuch - na logikę słyszę dalej i lepiej. Właśnie o tą trzykrotną wartość. I to jest maksymalna wartość, a jak jest podane oczywiście w unikacie - może to być "od do", czyli nawet mogę sprawić, że słyszę dwukrotnie, zamiast trzykrotnie lepiej.
0 x
Awatar użytkownika
Tsukune
Wiek postaci: 30
Krótki wygląd: Czarne lub szarawe włosy, brudnoczerwony kolor oczu. "Szeroki" uśmiech. Wystające dwa kiełki. Na szyi materiałowa opaska z krzyżem i trumną. Zabandażowane lewe przedramię, pod którym znajduje się tatuaż 2 głowego węża
Widoczny ekwipunek: Futerał na plecach, wachlarz w pokrowcu przyczepiony do paska, rękawica łańcuchowa na lewej ręce, dziwna rękawica na prawej ręce, pasek z biczem, laska

Post autor: Tsukune »

Ukryty tekst
0 x
Awatar użytkownika
Reika
Martwa postać
Widoczny ekwipunek: Kabura na prawym udzie, torba na uzbrojenie przy pasie i dwie katany na plecach

Ukryty tekst
0 x
Mai

Nope.

Tsukune, tak gwoli wyjaśnienia, w opisie jest "trzykrotnie wzmocnienie". "Wzmocniony" tyczy się każdego aspektu zmysłu słuchu. Tak działa natura. Mój kolczyk został przyrównany do aparatu słuchowego, więc działanie jest bardzo podobne, o ile nie identyczne. Samo pisanie czy słyszę dalej, czy cokolwiek innego nie miało by sensu, bo oczywistym by było, że umożliwiając mi słyszenie na dalsze odległości - te bliższe są o wiele bardziej słyszalne.
0 x
Awatar użytkownika
Reika
Martwa postać

Ukryty tekst
0 x
Mai

Przeżyję bez Twojego akcepta. Co do zużycia chakry - już proponowałem. Wystarczy przeczytać całą wypowiedź, zamiast jej części.
0 x
Kari

Niestety muszę się zgodzić z Reiką kappa

A tak na serio, to trzeba ustalić chociaż mniej więcej granice słuchu. Nie znaczy to, że jak coś będzie metr dalej, to tego nie usłyszysz - chodzi tylko o to, że prowadzący/sędzia miał się do czego odnieść. Aparat słuchowy (taki przeciętny) pozwala, czysto hipotetycznie, na słyszenie dźwięków z odległości 30 m. Dlatego i tu proponowałbym tą wartość.
0 x
Mai

Daj 50m synek, bo tyle to byle licealista rzuci piłeczką palantową. Pasi? o/
0 x
Kari

Najnowsze modele dają 30 i tyle będzie. Jednak jest to tylko poglądowe, w dobrych warunkach będziesz mogła usłyszeć coś dziejącego się dalej (decyzja MG).
0 x
Zablokowany

Wróć do „Przedmioty”

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 7 gości