Prośby do administracji

Zamieszczane są tutaj ważne ogłoszenia dotyczące zarówno spraw organizacyjnych forum, jak i ogłoszenia dotyczących samych graczy. Jeżeli więc Administracja pragnie coś ogłosić, szukacie kogoś do wspólnej rozgrywki albo jeśli chcecie zaznajomić się z aktualnymi konkursami, to to jest najlepsze ku temu miejsce. Ponadto jest to też dział, w którym można skontaktować się z Administracją.
Shigeru

Re: Prośby do administracji

Post autor: Shigeru »

Chciałbym prosić o pozwolenie na stworzenie paktu z małpami. Dotychczas nie prosiłem administracji o nic z wyjątkiem punktów za fabułę oraz spojrzenia w moje WT. Jestem aktywnym graczem, a możliwość ubiegania się o taki pakt, znacząco przyczyniłby się do urozmaicenia mojej fabuły jak i też zwiększenia wartości bojowej mojej postaci. Przypuszczam, że beneficjentami w późniejszym okresie tego paktu mógłby być Toshio, a może również Reika.

Dlaczego małpki? Otóż dlatego, że lubią skakać po drzewach ;)
0 x
Yoichi

Post autor: Yoichi »

W sumie to czasu mam wiele, nawet zbyt wiele, więc postanowiłem poprosić o zgodę na multikonto. Nigdzie nie widziałem wzoru na takie podanie, zatem zwyczajnie składam prośbę.
Multiki to nagroda dla najaktywniejszych. Ostatnio jestem non-stop aktywny fabularnie i poza fabułą - dział pomysłów no i czat. Największy mój wybryk to było zniknięcie z forum kilka miechów temu, ale to się nie powtórzy szybko. Kolejny urlop planuję na 1-2 tygodnie jak przyjdzie sesja na studiach czyli środek/koniec stycznia.
No to pozdrawiam was dziubasy, Ave!
0 x
Awatar użytkownika
Jawa
Administrator
Ranga: Head Admin
GG/Discord: MxPl#7094
Multikonta: Sasame | Sumi

Post autor: Jawa »

Ukryty tekst
  Ukryty tekst
0 x
Kamiru

Post autor: Kamiru »

Wróciłem z urlopu więc proszę o możliwość stworzenia Multi! Obiecuję aktywność jak to drzewiej bywało.
0 x
Awatar użytkownika
Ero Sennin
Support
Multikonta: Minoru

Post autor: Ero Sennin »

Ukryty tekst
0 x
Awatar użytkownika
Ichirou
Wiek postaci: 35
Ranga: Seinin
Krótki wygląd: Chodzące piękno.
Widoczny ekwipunek: Hiramekarei, gurda, fūma shuriken, torba, dwie kabury

Post autor: Ichirou »

Również proszę o pozwolenie stworzenia drugiej postaci. Chciałbym zrealizować koncept na postać, którą już od dawna mam chęć poprowadzić.
0 x
Obrazek
KP PH bank głos koty dziennik
Awatar użytkownika
Rokuramen Sennin
Support
Multikonta: Akihiko Maji i Jugo Misaki

Post autor: Rokuramen Sennin »

Ukryty tekst
0 x
Support i twórca najlepszego ramen w świecie shinobi
Kamiru

Post autor: Kamiru »

Dalszy część fabuły po dłuuugiej przerwie od tego typu postów!
  • Część XI (post od 8 września do końca).

Po zakończeniu kilku treningów Kamiru nie osiadł na laurach tylko wziął się jeszcze bardziej do pracy, starając się osiągnąć wyżyny swoich umiejętności. Czy mu się to powiodło, okaże się z czasem, jednak na chwilę obecną zamaskowany był zadowolony z postępów które uczynił i wraz z Yuusuke mógł w spokoju wybrać się na wędrówkę zanim wyruszą z powrotem na wyspy. Jednym z najważniejszych jej punktów miał być owiany tajemnicą mur na Sogen. Żaden z nich nie mógł wiedzieć, ile czasu przyjdzie im tam spędzić... Pytanie tylko, czy nie będzie to czas stracony?

Część XII (post od 13 września do końca, jednak dopiero na ostatniej stronie jest normalna, nie eventowo-misjowa fabuła).

Duet wyspiarzy dotarł na miejsce, tajemniczy mur w prowincji Sogen. O dziwo, nie tylko oni zjawili się wtedy w tamtym czasie, inni shinobi i kunoichi przywędrowali z różnych zakątków świata. Razem, wraz ze strażnikami walczyli z dzikimi ludźmi i ich tresowanymi bestiami. Batalia była długa, ale zakończona sukcesem, pomimo olbrzymich ofiar poniesionych przez Uchiha. Na szczęście posiadacze sharingana zrozumieli swoją słabość i poprosili o wsparcie, choć trochę to zajęło... Przybyły posiłki, choć z przybyszów odpierających falę pozostał jedynie Kamiru i Yuu, reszta poszła swoją drogą. Zamaskowany zajął się pomocą, a może nawet czymś więcej... Tak, współzałożyciel to całkiem dobre określenie. W każdym razie, organizacja na murze zaczęła stawać na nogi, a jak się rozwinie, czas pokaże. Tymczasem Kałuża zgubił się gdzieś w miasteczku. Albo po prostu poszedł na spacer, Yuki miał na głowie rozmowę z Seiryo Kouseki, dziwnym dzieckiem pochodzącym ponoć zza muru... Zaoferował mu wolność lub dołączenie do strażników, dając mu czas do namysłu. A potem oddał się treningom, w końcu jako kapitan powinien reprezentować znacznie wyższy poziom. W międzyczasie na murze pojawił się kolejny śmiałek, przyjęty przez starszych członków organizacji.
0 x
Jinza

Post autor: Jinza »

Odnośnie niepisanych zasad- takowe nie istnieją. A jednak jeden z adminów utrzymuje istnienie jednej z nich czyli - nie możesz robić misji non stop bo tak -
Chwila, ale po przyjściu na forum byłem wielce zaskoczony tym że po misji nie trzeba odczekiwać kilku dni by zacząć kolejną. Nic tego nie zakazuje a jednak ktoś ma problemy z tym.
Co do "...Staramy się pisać ponad 5 linijek, 5 wersów to minimum. Każdemu moze się zdarzyć gorsza chwila. U Ciebie 6 niepełnych linijek to notoryczność. Obniżasz w ten sposób jakość naszego forum."
A to moja wina że według was to obniżanie jakości forum? Ja działam zgodnie z regulaminem i niczego wydaje mi się nie złamałem.
"Rozwój postaci poprzez wykonywanie misji jest oczywiście bardzo ważny i uzasadniony - w końcu shinobi rozwija się najlepiej właśnie poprzez nabywanie doświadczenia przez wykonywanie zawodu ninja. Jednak nie samymi misjami i walkami shinobi żyje (no, może, ale zazwyczaj sporo przez to traci) i musi czasem mieć wolne, a przez stosunki międzyludzkie również można się doskonalić."
Co do tego że nie samymi misjami żyje shinobi jest tu napisane dla ślepych -no, może, ale zazwyczaj sporo przez to traci- bo nie ma jakichkolwiek relacji międzyludzkich. - a przez stosunki międzyludzkie również można się doskonalić.- więc wybiera się albo misje albo fabua za którą można otrzymać PH.
Więc mam prośbę. Albo zmieńcie regulamin tak by istniał oraz działał według "was" albo nie blokujcie mi rozwoju postaci bo "coś wydaje mi się kiedyś"
0 x
Naguri

Post autor: Naguri »

Jinza, zacznijmy od tego że jak twoja postać chce sobie żyć misjami, to nie ma sprawy niech tak ma, ale między nimi też musisz odpocząć, nie jest to zapisane, bowiem to logiczne że każdy się męczy, fizycznie jak i psychicznie i nie mówimy tu o śnie (na jeden post, pięcioliniowy) ale o jakiejś rozrywce, jak dojdziesz do misji rangi C, to rozrywką może być zabijanie...

5linijek jest ustanowione, bo nie co dzień ma się wenę czy czas do pisania 20, ale to można raz czy dwa na jakiś czas.
(ja sam dużo nie pisze, ale u mnie to zazwyczaj zależy od tego ile pisze ktoś z kim ja pisze...wpływa mi to na wenę)

Wracając do życia misjami, oczywiście postać może nimi żyć...ale jeśli już, to niech nimi żyje! Niech wczuwa się w nie, jak by nie patrzeć powinieneś trzymać się cech charakteru swojej postaci i no...trochę żyć nią, a nie być maszynką do robienia ph.

To są właśnie "zasady nie zapisane", bo są na tyle logiczne że nie warto się bawić w ograniczanie pisemne.
Z drugiej strony, jasne nie złamałeś regulaminu, ale twoje zachowanie i sposób gry, zapewne sprawi że więcej nikt ci misji nie po prowadzi, więc po co ci to?
0 x
Jinza

Post autor: Jinza »

To może inaczej skoro się boicie odpisać.
Taś taś admini, nie trzeba się chować.
0 x
Hakai

Post autor: Hakai »

Fabuła do wycenienia. Yukkiko & Hakai

Streszczenie : Hakai przychodzi spóźniony na turniej ktory właśnie się kończy. Spotyka tam jednak Yukiko który dostaje wpierdol od przywódcy rodu. Hakai jednak zaprasza go na ramen i razem idą do tawerny. Tam za to rozmawiają na temat założenia drużyny a hakai wpierd... Posiłkuje się na koszt Yukiko. Kiedy wszyscy się już najedli Yukiko z hakaiem poszli na wydmy by yukiko mógł pokazać mu swoją nową technikę. Doszło tam do tajemniczej rozmowy i hakai postanowił wrócić na trybuny zostawiając zdeformowanego kolegę by "wynormalniał" i potem go dogonił.

3 posty trybuny
7 postów Tawerna
Strona 1 szlak + Strona 2 szlak = 8 postów
0 x
Awatar użytkownika
Defrevin
Założyciel Forum

Post autor: Defrevin »

Kamiru - ech.. nie wiem czy się nie pomyliłem, nie podałeś liczby postów więc sugerowałem się przede wszystkim tym, czy ktoś Ci prowadził misję czy też nie. Wychodzi 7PH (bez misji za to oddzielna wypłata przysługuje). Brałem pod uwagę twoje wskazówki.
Jinza - Yukiko napisał wszystko co powinieneś wiedzieć. Osoba, która więcej czasu poświęca na skargi i wykłócanie się niż na pisanie postów fabularnych, nie jest dla nas kompanem do dyskusji i zabawy. Powodzenia.
Hakai - 19 PH
Yukiko - 21PH
0 x
Jeśli masz ważną sprawę, pytanie lub potrzebujesz pomocy związanej z funkcjonowaniem forum, proszę wyślij do mnie prywatną wiadomość. Z chęcią zapoznam się ze sprawą i rozwieje wszelkie wątpliwości.
Awatar użytkownika
Reika
Martwa postać
Wiek postaci: 28
Ranga: Sentoki
Krótki wygląd: Popatrz na Avatar, a po szczegóły zapraszam do mojej KP <3
Widoczny ekwipunek: Kabura na prawym udzie, torba na uzbrojenie przy pasie i dwie katany na plecach
Multikonta: Brak

Post autor: Reika »

Ukryty tekst
0 x
Naguri

Post autor: Naguri »

Streszczenie: Yukiko wraca wraz z Hakaiem na trybuny, gdzie udaje mu się z rekrutować dwóch dodatkowych członków do drużyny, po delikatnym wybadaniu ich charakterów zabiera ich ze sobą w świat...a dokładniej do wioski znanej jako Shigashi no Kibu, gdzie kapitan wysyła dwóch chłopaków razem w poszukiwaniu misji, a trzeciego posyła w poszukiwaniu ostatniego członka, a sam udaje się do sklepu, oni jednak postanawiają zacząć poszukiwania od piwa, Hakai upija się jednym i demoluję bar, w tym momencie pojawia się znowu Yukiko który wpadł zaś na sakę, hakai ucieka i idzie spać na polach uprawnych...Yukiko posyła za nim Kirito, a sam zajmuje się trunkiem i zniszczonym barem...chłopaki spotykają tam Kariego, po którtkiej wymianie zdań lecą na misje, w ich miejsce dociera Ichiro, który będzie starał się z rekrutować Kariego...

Trybuny: http://shinobiwar.pl/viewtopic.php?f=1 ... 646#p20646
Hakai-4
Yukiko Kaguya-6
Kirito-4
Ichiro-3
Szlak transportowy: http://shinobiwar.pl/viewtopic.php?f=6 ... 028#p21028
Hakai-1
Yukiko Kaguya-1
Kirito-1
Drugi szlak transportowy: http://shinobiwar.pl/viewtopic.php?f=5 ... 046#p21046
Hakai-1
Yukiko Kaguya-1
Kirito-1
Bar: http://shinobiwar.pl/viewtopic.php?f=5 ... 083#p21083
Kirito-5
Hakai-4
Yukiko Kaguya-2
Pola uprawne: http://shinobiwar.pl/viewtopic.php?f=5 ... 117#p21117
Hakai-3
Kirito-2
Ichiro-3
Podsumowanie łącznej ilości postów:
Yukiko Kaguya-10
Hakai-13
Kirito-13
Ichiro-6
0 x
ODPOWIEDZ

Wróć do „Ogłoszenia i Kontakt z Administracją”

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 5 gości