[Event] Pomieszczenia służby medycznej

Awatar użytkownika
Mikoto
Postać porzucona
Wiek postaci: 24
Ranga: Wyrzutek A
Krótki wygląd: - Niska i drobna
- Białe włosy
- Niebieskie oczy
Widoczny ekwipunek: - Wielki wachlarz na plecach
- Duża torba przy pasie
Multikonta: Rida

Re: [Event] Pomieszczenia służby medycznej

Post autor: Mikoto »

0 x
Awatar użytkownika
Kamiyo Ori
Wiek postaci: 18
Ranga: Wyrzutek B
Krótki wygląd: Drobnej budowy , nawet jak na jego wiek. Na głowie ma czupryne czarnych włosów, dość matowych i nie świecących się zbytnio, spiętych w kucyk rzemieniem.
Widoczny ekwipunek: Duża torba na pośladkach przyczepiona paskiem.
GG/Discord: deviler_
Multikonta: Rokudo Gaika/Yuki Renji

Post autor: Kamiyo Ori »

Wątek: Kamiyo Ori, Sumizato Umezume
0 x
PH | Ryō | KP | Notes
Awatar użytkownika
Hideaki
Postać porzucona
Wiek postaci: 20
Ranga: Doko
GG/Discord: Yoshimitsu

Post autor: Hideaki »

Organizmy całej trójki walczyły teraz nie tylko z bólem ale też z dziwnym błogim uczuciem, które pojawiło się chwilę po tym jak Kamiyo zaaplikował środek przeciwbólowy. Najmocniej walczył Hojo, który za żadne skarby nie chciał pokazywać swoich słabości. Cała trójka jednak z pewnością zasnęłaby w szpitalu gdyby nie to, że pewna wspaniała osoba była z Nimi i spisywała się na medal. Mimo, że można było wyczuć jej złość spowodowaną bezsensownymi walkami na arenie później Ori tylko potęgował tę złość, a na koniec Umezume darła ryja że się super bawi. Białowłosa miała naprawdę ciężki test z samokontroli do zdania i spisywała się wyśmienicie.
Kiedy już tylko Inuzuka starał się panować nad otoczeniem swojego stada jednak i jemu przychodziło to z trudnością. Nie znał się na medycynie, nie miał nawet doświadczenia związanego z przebywaniem u medyków. Wziąłby działania Kamyka za standard gdyby nie to co wydarzyło się po chwili. Dłonie Mikoto rozbłysły na zielono, a stan samca Urufu coraz szybciej się poprawiał. Otworzył naprawdę bardzo szeroko oczy będąc pod niesamowitym wrażeniem umiejętności posiadanych przez dziewczynę. Hojo bardzo szybko wrócił do normalnego oddechu i spokojnego snu. Nikuya wyczuła zmianę i otworzyła oczy ale zanim zdążyła zareagować już była pod opieką ich przyjaciółki. -Ale ulga...
Nikuya bardzo szybko "zgniotła" substancję wstrzykniętą przez Kamiyo. Miała co prawda mętne spojrzenie ale jej ruchy były płynne i żwawe. Skierowała swój pysk w kierunku zielonowłosej jakby na każdy fałszywy ruch miała rzucić się do gardła i rozszarpać ją na kawałki. Inuzuka nie miał sił zareagować ale tutaj z pomocą przyszła Mikoto, która szybko zaopiekowała się chłopakiem. Dotknął jej dłoni kiedy te właśnie działały cuda z jego stanem zdrowia. Spojrzał jej w oczy... Naprawdę była przejęta jego losem? Nie mógł się nadziwić. Do tej pory tylko jego psy troszczyły się o Niego... Nawet z własną matką rywalizował o pozycje samca alfa. -Dziękujemy Ci. Z substancją podaną przez Doktora nie powinno być problemu, Nasze organizmy trochę inaczej działają. Uśmiechnął się do Niej tak szczerze jak tylko potrafił. Nie miał nikomu za złe, że zajął się Nim gorzej niż Mikoto. Ona po prostu była wyjątkowa i pewnie wiedzą przewyższała bardzo młodego jeszcze Kamyka.
W tym samym czasie wszyscy mogli usłyszeć jak jeden osobnik zagłusza wszystkich tu obecnych. Hojo chrapał jak na stukilowego psa przystało przy czym bardzo się kręcił po łóżku. -A jemu co? Spytała Nikuya jakby bez adresata po prostu chcąc dostać odpowiedź. -Przecież prawie go zdmuchnęła z planszy... Może mu się coś śni? Mikoto co o tym myślisz? Martwił się nieco o jego stan... Pies po takich przejściach znowu stanął między życiem, a śmiercią. On naprawdę był bardzo wytrzymały psychicznie, Hideaki chyba nie chciał wiedzieć co jego pierwszy właściciel z Nim robił. Podczas swojego intesywnego kręcenia się po szpitalnej pryczy w pewnym momencie po prostu z niej spadł. Zrobił przy tym dość dużo hałasu. -Co tak patrzycie! Wydarł się w kierunku całej trójki, a może i szpitala. To już mógł wiedzieć tylko on. Jego oczy były nieobecne ale już był gotowy walczyć na śmierć i życie. Co jest z Nim nie tak? Czarnowłosy mógł już tylko złapać się za głowę i zastanowiać nad tym dlaczego psy rasy Urufu są takie zadziorne.
Nie wiedział czy faktycznie jego psy są gotowe do wyjścia ze skrzydła szpitalnego ale sam chciał opuścić to miejsce. Krzyczące Sumizato i plączący się Kamiyo nie pozwalali odpoczywać w sposób, do którego przywykła cała trójka z Yusetsu. Mikoto najwidoczniej też nie za bardzo chciała tutaj przebywać. -Może przejdziemy się po świeżym powietrzu? Ten zapach Nas zabije szybciej niż jakikolwiek przeciwnik. Poza przyjemnym zapachem Mikoto cała reszta tutaj śmierdziała... Podniósł się i jeśli Mikoto nie oponowała to wyjdą z tego przybytku i udadzą się ku festiwalowym ulicom, które już zdążyły zrobić na Nim wrażenie. -Dziękuje. To była wymagająca walka. Rzuci na odchodne do swojej byłej już przeciwniczki i po prostu się stąd zabierze.

zt z Mikoto <catflushed>
0 x
Nikuya
Hojo
Awatar użytkownika
Shin

Post autor: Shin »

0 x
KP / PH / KASA
Awatar użytkownika
Papyrus
Administrator
Ranga: Fabular
GG/Discord: Enjintou1#8970
Multikonta: Yuki Hoshi; Uchiha Hiromi; Sans

Post autor: Papyrus »

Sumizato Umezume
0 x
you best prepare for a hilariously bad time
Awatar użytkownika
Ashizawa Sayaka
Wiek postaci: 15
Krótki wygląd: - Ciemniejsza karnacja
- Złotawe oczy, twarz zasłonięta chustką
- Włosy w kolorze b.ciemnego brązu, rozpuszczone
- Kolorowe kosmyki włosów, ciemne paznokcie
- Średniego wzrostu i postury
Multikonta: Kabuki

Post autor: Ashizawa Sayaka »

0 x
Awatar użytkownika
Tanaka Misaki
Krótki wygląd: Niewysoka, szczupła dziewczyna o ognostoczerwonych włosach i różowych oczach
Widoczny ekwipunek: -ochraniacz na czole
-dwie kabury
-torba
Multikonta: Akihiko Maji

Post autor: Tanaka Misaki »

Misaki na szczęście, lub też nie, musiała udać się do tego samego pomieszczenia co swoja przeciwniczka. Dotarła tam jednak trochę później. Siłą woli zmuszała obolałe, poranione i poparzone ciała do stawiania kroku za krokiem. Podpierała się ścian, mebli... wszystkiego co znalazła po drodze. Po drodzę przynajmniej trzy razy musiała przystanąć bo czuła, że zaraz osunie się na podłogę. Teraz, gdy wszystkie emocje z niej uszły pozostało jedynie zmęczenie i ból. Wtoczyła się jednak w końcu do pomieszczenia... o dziwo wpadając na Sayakę.
-Ohayo... o, Hipokrytka-san
Powiedziała zaspanym głosem po czym bezpardonowo osunęła się na podłogę i już tak została. Oczy miała uchylone i wpatrywała się nimi w przestrzeń przed sobą ale nie patrzyła na nic konkretnego. Gdzieś z tyłu głowy miała myśl, że mogła zawieść pokładane w niej nadzieję, jednak na razie nie była w stanie się tym martwić.
0 x
Obrazek Suknia na formalne okazje (Made by Akari - młoda, zdolna krawczyni z Ryuzaku)
Obrazek
Bank
PH

Mowa.
Awatar użytkownika
Ashizawa Sayaka

0 x
Awatar użytkownika
Kamiyo Ori
Krótki wygląd: Drobnej budowy , nawet jak na jego wiek. Na głowie ma czupryne czarnych włosów, dość matowych i nie świecących się zbytnio, spiętych w kucyk rzemieniem.

Wątek: Kamiyo Ori, Ashizawa Sayaka, Jūgo Misaki
0 x
PH | Ryō | KP | Notes
Awatar użytkownika
Sasame
Ranga: Kogō
Krótki wygląd: ~
- Średniego wzrostu
- Szczupła lecz dobrze zbudowana
- Burza czerwonych włosów
- Błękitne oczy
Ubiór: ~
- Czarna sukienka-kimono w czerwone chmurki
- Wysokie czarne sandały shinobi
Widoczny ekwipunek: ~
- Kabura na lewym udzie
- Kabura na prawym udzie
- Czarna torba przy pasie z tyłu na środku
- Tanto zamocowane poniżej torby
- Czarny płaszcz w czerwony chmurki
- Duży zwój
GG/Discord: MxPl#7094
Multikonta: Sumi | Jawa

Post autor: Sasame »

Po opuszczeniu trybun udało mi się znaleźć drogę do pobliskiego budynku, który pełnił rolę swoistego szpitala polowego dla osób pokierszowanych podczas walk na arenie. Wchodząc do środka minęłam wychodzącą dziewczynę o zielonkawych włosach, która chichotała pod nosem i sprawiała generalnie wrażenie lekko oderwanej od rzeczywistości, jednak możliwe że było to po prostu spowodowane tym że oberwała czymś dość mocno w głowę, nie mi oceniać. Kiedy znalazłam się w głównym pomieszczeniu ujrzałam tam właśnie Misaki, która rozmawiała ze swoją przeciwniczką i chłopakiem, który chyba pełnił tutaj rolę pomocniczą.
- Misaki-chan! Widziałam samą końcówkę twojej walki, ale wierzę że dałaś z siebie wszystko! - powiedziałam podchodząc do dziewczyny i spróbowałam ją lekko i ostrożnie uściskać, jednak jeżeli rany były zbyt rozległe to po prostu na chwilę kładę jej rękę na głowie. - Również przyszłam opatrzyć moje rany, jednak na całe szczęście to tylko parę powierzchownych zadrapań, więc mogę ewentualnie chwilkę zaczekać. - powiedziałam kierując moje ostatnie słowa głównie do czarnowłosego chłopaka.
Wątek: Kamiyo Ori, Ashizawa Sayaka, Jūgo Misaki, Sasame
0 x
Obrazek | Kuźnia | Ryo | KP | PH | WT |
Awatar użytkownika
Ashizawa Sayaka

0 x
Awatar użytkownika
Kamiyo Ori

0 x
PH | Ryō | KP | Notes
Awatar użytkownika
Tanaka Misaki
Krótki wygląd: Niewysoka, szczupła dziewczyna o ognostoczerwonych włosach i różowych oczach
Widoczny ekwipunek: -ochraniacz na czole
-dwie kabury
-torba
Multikonta: Akihiko Maji

Post autor: Tanaka Misaki »

Misaki skorzystała z pomocy medyka by zmienić swoje położenie. Leżenie na podłodze najzdrowsze raczej nie było, nawet jeśli miejsce to było przyjemnie chłodne. Wodziła wzrokiem za lekarzem, słuchając jednocześnie jego słów. Na wzmiankę o zastrzykach, czerwonowłosa pokiwała tylko głową, z charakterystyczną dla siebie oszczędnością w emocjach. Przyjęła na siebie dwa katonu, swoją notkę, więc co jej szkodziło dostać jeszcze igłą!
-Jak trzeba to trzeba...
Powiedziała pod nosem i przeniosła swoją uwagę na Sasame, która właśnie weszła do środka. W tym momencie Doko odczuwała jednocześnie radość i wstyd.
-Liczyłam, że rozwiążę to tak jak na tamtej misji B z tym drewniakiem.
Przyznała, mając na myśli atak z powietrza za pomocą Taijutsu rangi B, po wcześniejszym wybiciu się w górę za pomocą wydłużonej kończyny. Niestety, tym razem się nie udało. Dziewczyna sięgnęła przy okazji po notkę wybuchową i oddała ją Sasame.
-Nie jestem pewna czy wygrałaś Sasame-san ale mi się już nie przyda, więc oddaję. I dziękuję za kibicowanie mi.
Tym razem jednak na jej twarzy pojawił się szczery uśmiech... przynajmniej dopóki nie odezwała się Sayaka.
-Ta notka zadała mi mniejsze obrażenia niż twój katon Baka, ale rozumiem, że wszystko było w porządku dopóki tylko ja obrywałam.
Odpowiedziała dziewczynie i wzięła oddech by się uspokoić. Zaraz jednak znów zabrała głos, tym razem na inny temat.
-Jeśli się wycofasz, zrobisz przykrość także tym, którzy z tobą przegrali. Sprawisz, że ich walka z tobą stanie się nic nie warta.
Przymrużyła oczy i poprawiła się na łóżku. Ponownie jej uwaga skierowała się na kuzynkę, która jak widać także została poobijana.
-Mam nadzieję, że nikogo nie zawiodłam.
A teraz pozostało tylko czekać na ten zastrzyk od pana, który właśnie się przedstawił.
-Tanaka Misaki, miło poznać!
0 x
Obrazek Suknia na formalne okazje (Made by Akari - młoda, zdolna krawczyni z Ryuzaku)
Obrazek
Bank
PH

Mowa.
Awatar użytkownika
Sasame
Ranga: Kogō
Krótki wygląd: ~
- Średniego wzrostu
- Szczupła lecz dobrze zbudowana
- Burza czerwonych włosów
- Błękitne oczy
Ubiór: ~
- Czarna sukienka-kimono w czerwone chmurki
- Wysokie czarne sandały shinobi
Widoczny ekwipunek: ~
- Kabura na lewym udzie
- Kabura na prawym udzie
- Czarna torba przy pasie z tyłu na środku
- Tanto zamocowane poniżej torby
- Czarny płaszcz w czerwony chmurki
- Duży zwój
GG/Discord: MxPl#7094
Multikonta: Sumi | Jawa

Post autor: Sasame »

Słysząc przekomarzanki pomiędzy Misaki i jej przeciwniczką uśmiechnęłam się pod nosem, jednak poczułam również potrzebę bronienia postawy mojej drogiej kuzynki.
- W momencie kiedy wojownik ustali sobie że będzie walczył o coś do upadłego, nic nie odwiedzie go od tego... A jeżeli zdecydowała się walczyć z tobą w taki a nie inny sposób to znaczy że inne, bardziej konwencjonalne metody musiały zawieść. Wierzę że Misaki-chan dała z siebie wszystko i według mnie spisałaś się na medal. Z resztą ufam również kompetencji sędziów i jeżeli życie którejkolwiek z was byłoby zagrożone to wkroczyliby do akcji jak z resztą się stało. Sama również się przekonałam że sędziowie tutaj są wyjątkowo dobrze wyszkoleni bo zdążył on zareagować w odpowiedniej chwili aby uchronić mojego przeciwnika przed większą krzywdą. - powiedziałam, kierując moją wypowiedź głównie do poddenerwowanej brunetki. - Nikogo nie zawiodłaś Misaki-chan, mogę się założyć że Shuusuke-sama by również ci pogratulował walki do samiusieńkiego końca. - powiedziałam do kuzynki - Swoją drogą, jestem Urumi Sasame. Dziękuję za twoją służbę, Kamiyo Ori-sensei, mam nadzieję że Misaki będzie mogła jutro już udać się na trybuny abyśmy mogły wspólnie oglądać następne walki? - powiedziałam do medyka przyjmując od młodszej Juugo kunai z notką.
0 x
Obrazek | Kuźnia | Ryo | KP | PH | WT |
Awatar użytkownika
Kamiyo Ori

Użyte techniki:
Nazwa
Chiyute no Jutsu
Ranga
D
Pieczęci
Brak
Zasięg
Bezpośredni | 2 metry (Iryōjutsu A)
Koszt Ranga D: B: 8% | A: 6% | S: 4% | S+: 2% (1/2 na turę)
Ranga C: B: 12% | A: 9% | S: 6% | S+: 3% (1/2 na turę)
Ranga B: B: 16% | A: 12% | S: 8% | S+: 4% (1/2 na turę)
Dodatkowe W przypadku leczenia samego siebie, technika działa rangę niżej i wymaga całkowitego skupienia | Po zasklepianiu większych ran tą techniką pozostają blizny na ciele rannego
Opis Podstawowa i najważniejsza technika w asortymencie każdego medycznego ninja. Użytkownik przykłada obydwie dłonie w okolice rany pacjenta i przesyła do niej swoją chakrę. Ta przyśpiesza naturalne właściwości regeneracyjne ciała, wymuszając zasklepianie się ran i naprawę naczyń krwionośnych. Trudność zabiegu zależy bezpośrednio od rodzaju rany - szarpane są trudniejsze do zaleczenia niż zwykłe cięcia, a wielkość ubytku ciała czy stopień narażenia na infekcję zwiększają trudność poprawnego wyleczenia. Skuteczność techniki zależy bezpośrednio od umiejętności, wiedzy medycznej użytkownika i ilości chakry w nią włożoną, przez co zaawansowani medycy są w stanie osiągnąć znacznie lepsze rezultaty niż nowicjusz:
Iryōjutsu D Technika jest w stanie wyleczyć pomniejsze rany i tamować krwawienie z mniejszych naczyń krwionośnych. W przypadku poważnych ran jest w stanie zmniejszyć krwawienie. Nadal zalecane jest korzystanie ze środków dezynfekujących i opatrunków. Proces jest też stosunkowo wolny. Leczenie ran lekkich trwa dwie tury.
Iryōjutsu C Medyk nie musi trzymać rąk na ranie, szczędząc bólu pacjentowi. Oprócz tego możliwości regeneracyjne nasilają się, możliwe jest tamowanie ran tętniczych i leczenie głębszych ran sięgających nawet do kości, a sam proces staje się szybszy. Odkażanie ran nie jest konieczne, ale jest zalecane. Leczenie ran lekkich trwa turę, a średnich dwie tury.
Iryōjutsu B Medyk może uleczyć głębokie rany, zasklepić rany tętnicze, złączyć ze sobą złamane kości, a nawet pozbyć się krwawień i drobnych uszkodzeń organów wewnętrznych. Wyleczona kość będzie osłabiona i ponowne jej uszkodzenie w krótkim czasie może skończyć się nie złamaniem, a pokruszeniem. Dodatkowo technika dezynfekuje ranę w trakcie regeneracji. Od tej rangi możliwe jest wykonywanie techniki jedną ręką. Leczenie ran lekkich trwa mniej niż turę, średnich turę, a ciężkich dwie tury.
Iryōjutsu A Pasywnie: Od tej rangi możliwe jest przesłanie medycznej chakry w formie cienkiego strumienia o długości maksymalnie 2m. Dzięki temu medyk nie musi stać bezpośrednio przy ofierze celem jej uleczenia. Nadal wymagane jest skupienie, a jednocześnie można stworzyć jeden taki strumień. Przesłanie medycznej chakry na odległość nie powoduje zwiększenia kosztów chakry i redukcji możliwości medycznych techniki.
  Ukryty tekst
0 x
PH | Ryō | KP | Notes
Zablokowany

Wróć do „Arena”

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 4 gości