Hokkatsu no Ude

Moderator: Souei

Kaien

Hokkatsu no Ude

Post autor: Kaien »

Obrazek
Nazwa Jutsu: Hokkatsu no Ude
Dziedzina: Klanowe, Klan Kaguya
Ranga Jutsu: D
Zasięg Jutsu: Zasięg ręki + 25 centymetrów.
Koszt chakry: E: 15% | D: 12% | C: 8% | B: 5% | A: 4% | S: 3% | S+: 2% za jedną ręke.| E: 35% | D: 28% | C: 18% | B: 12% | A: 10% | S: 7% | S+: 5% za obie ręce jednocześnie.
Opis: Technika powstała na bazie pierwszego tańca Kaguya Yanagi no Mai, jednak będąca jej modyfikacją. W Yanagi no Mai kości wychodzą z ciała w wielu punktach - w przypadku Hokkatsu no Ude czyli dosł. 'Kościanej ręki' pięć kości wychodzi z przegubu łokcia, kierując się ku nadgarstkowi. Kości sięgają do dwudziestu centymetrów dalej niż zamknięta pięść danej ręki. Dodatkiem jest cienki kościsty szpikulec wychodzący ze środka dłoni sięgający pięć centymetrów dalej niż inne powstałe kości. (Dosięgając 25 centymetrów długości.). Kości stanowią dobre wzmocnienie ciosu, ale także pewną ochronę gdy np. próbujemy zasłonić się przed atakiem miecza lub kija.
Link do tematu postaci: Link Link :)
0 x
Awatar użytkownika
Defrevin
Założyciel Forum

Re: Hokkatsu no Ude

Post autor: Defrevin »

Hmm... podoba mi się opis techniki. Na chwilę obecną masz mój akcept, chyba, że chłopcy zwrócą moją uwagę na coś czego nie uwzględniłem :)
0 x
Jeśli masz ważną sprawę, pytanie lub potrzebujesz pomocy związanej z funkcjonowaniem forum, proszę wyślij do mnie prywatną wiadomość. Z chęcią zapoznam się ze sprawą i rozwieje wszelkie wątpliwości.
Awatar użytkownika
Vulpie
Multikonta: Misae Misaki

Post autor: Vulpie »

No i gitara. Niemożliwe, ale jak na razie najbardziej fachowy, węzłowaty, krótki, a zarazem świetny opis. Nic tylko gratulować. Nie mam sie do czego przyczepić.
[colorred]Akcept[/color], masz moje błogosławieństwo na tego typu wt :*
I dobra notka na przyszłość:
  Ukryty tekst
0 x
Awatar użytkownika
Defrevin
Założyciel Forum

Post autor: Defrevin »

Ukryty tekst
0 x
Jeśli masz ważną sprawę, pytanie lub potrzebujesz pomocy związanej z funkcjonowaniem forum, proszę wyślij do mnie prywatną wiadomość. Z chęcią zapoznam się ze sprawą i rozwieje wszelkie wątpliwości.
Kaien

Post autor: Kaien »

Technika nie powinna zostac nazwana kanoniczna bo kimimaro gdy ja wykonał nie nazwal jej. to po prostu ruch. Sekwencja. jesli to jEst kanoniczne to uwięzienie stopy lee e kościach zeber tez jest technika?
0 x
Awatar użytkownika
Vulpie

Ukryty tekst
0 x
Awatar użytkownika
Jawa
Administrator
Ranga: Head Admin
GG/Discord: MxPl#7094
Multikonta: Sasame | Sumi

Post autor: Jawa »

Ukryty tekst
PS. I tak, akcept.
0 x
Awatar użytkownika
Rokuramen Sennin
Support
Multikonta: Akihiko Maji i Jugo Misaki

Post autor: Rokuramen Sennin »

Ukryty tekst
Akcepto więc.
0 x
Support i twórca najlepszego ramen w świecie shinobi
Awatar użytkownika
Vulpie

no to przegłosowane, AKCEPT
0 x
Zablokowany

Wróć do „Techniki”

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość