Howaito Sutōmu

Moderator: Souei

Sawao

Howaito Sutōmu

Post autor: Sawao »

http://i.imgur.com/TRCMLiq.jpg
Nazwa marionetki: Howaito Sutōmu ~ Biała Wichura
Ranga: C
Materiały (części kukły): Głównym materiałem jest drewno pozyskane z grabu, przez co wskazuje na sporą wytrzymałość. Maska oraz kij są wykonane z hartowanej stali.
Wygląd: Jest to humanoidalna postać posiadająca dwie kończyny górne i dwie dolne. Całość pomalowana w kontrastujące ze sobą barwy czerni i bieli. Zamiast ludzkiej twarzy, marionetka posiada coś na kształt maski. Z lewej strony jest wyryta szpara imitująca narząd wzroku, natomiast z prawej twór przypominający okular/całkowicie wypełniony binokl. (ciężko mi to opisać, widać na załączonym obrazku). Dłonie oczywiście nie są klockami lego, a przypominają ludzkie, takie jak np. miała Karasu. Ogólnie budową przypomina ciało 180 cm/70 kg osobnika, rysunek jest poglądowy.
Wyposażenie:
  • Stawy obrotowe w każdym wymagającym tego miejscu (tak jak u człowieka)
  • Wyrzutnia pocisków - znajduje się w tym kulistym tworze obok oka. Można z niej wystrzelić bombki dymne i inne tego typu przedmioty.
  • Magazyn na gaz - znajduje się w części głowy, gdzie u człowieka są usta.
  • Wyrzutnia Senbon - w szparze imitującej oko oraz pod prawym i lewym stawem kolanowym.
  • Każda z dłoni może się odgiąć do góry stawem zawiasowym, a w otworach znajdują się wyrzutnie kunai
  • Wyrzutnia kunai na torsie, mniej więcej po środku.
  • Magazynek na bronie - odpowiednio w przedramionach, udach oraz głowie.
  • Z dłoni mogą wysuwać się 15 cm ostrza zwężające się jak kolce czy ekierka. Tak samo spod żuchwy po odgięciu całej głowy w tył przez nici chakry oraz z przodu "stóp"
  • Można linkami chakry "oderwać" każdą kończynę i głowę, które u podstaw są zaopatrzone w ostrza przypominające tanto. Sprawia to, że marionetka przy silniejszych atakach łatwo się rozpada, ale tak samo łatwo składa się z powrotem, o ile nie ulegnie mocnym uszkodzeniom.

Amunicja:

W każdej magazynie na bronie przy wyrzutniach kunai znajduje się odpowiednio:
    Na torsie 10 sztuk. W przedramionach 3 sztuki. W udach znajduje się łącznie 100 senbonów, rozdzielonych po 50. W głowie znajduje się 40 senbonów.

W kulistej wyrzutni pocisków znajdują się dwie bombki dymne.
Cena: Dar od matki shinobiego - uzgodnione z Natsu
Obrazek Symbol, który Sawao umieszcza na swoich marionetkach. Jest to runiczny znak wskrzeszenia, nawiązujący do ożywiania materii martwej przez kunszt Ayatsuri.

Howaito Sutōmu ma go wymalowanego na górnej części głowy "na czole"
0 x
Awatar użytkownika
Tsukune
Wiek postaci: 30
Krótki wygląd: Czarne lub szarawe włosy, brudnoczerwony kolor oczu. "Szeroki" uśmiech. Wystające dwa kiełki. Na szyi materiałowa opaska z krzyżem i trumną. Zabandażowane lewe przedramię, pod którym znajduje się tatuaż 2 głowego węża
Widoczny ekwipunek: Futerał na plecach, wachlarz w pokrowcu przyczepiony do paska, rękawica łańcuchowa na lewej ręce, dziwna rękawica na prawej ręce, pasek z biczem, laska

Re: Howaito Sutōmu

Post autor: Tsukune »

Jeżeli Natsu się tu wypowie i da akcept na to [by było wiadome że wie jak to wszystko wygląda] mój akcept też będzie można liczyć.
0 x
Awatar użytkownika
Rokuramen Sennin
Support
Multikonta: Akihiko Maji i Jugo Misaki

Post autor: Rokuramen Sennin »

Ukryty tekst
0 x
Support i twórca najlepszego ramen w świecie shinobi
Awatar użytkownika
Tsukune
Wiek postaci: 30
Krótki wygląd: Czarne lub szarawe włosy, brudnoczerwony kolor oczu. "Szeroki" uśmiech. Wystające dwa kiełki. Na szyi materiałowa opaska z krzyżem i trumną. Zabandażowane lewe przedramię, pod którym znajduje się tatuaż 2 głowego węża
Widoczny ekwipunek: Futerał na plecach, wachlarz w pokrowcu przyczepiony do paska, rękawica łańcuchowa na lewej ręce, dziwna rękawica na prawej ręce, pasek z biczem, laska

Post autor: Tsukune »

Mym łokiem i zdaniem wygląda prawilnie i jest w ustalonym przedziale rangowym.
Zobaczymy jak inni stwierdzą ale mój Akcept jest
0 x
Awatar użytkownika
Ero Sennin
Support
Multikonta: Minoru

Post autor: Ero Sennin »

Ukryty tekst
0 x
Sawao

Chodziło mi właśnie o bombki dymne/wybuchowe, tylko brakowało mi tego słowa - zmienione.

Rozpadanie marionetki nie wydaje mi się szczególnie wielkim i trudnym mechanizmem. W gruncie rzeczy marionetkarz, który zna od podstawy swoją kukiełkę powinien doskonale wiedzieć jak ją rozłożyć i złożyć mając wszystkie części, a te ostrza to po prostu element uzbrojenia.

Nie ma mowy tutaj o wydłużaniu czy wielkich kręcących się piłach ^^'

Co do kija to się dostosuję do decyzji modów.
0 x
Awatar użytkownika
Ero Sennin
Support

Ukryty tekst
0 x
Awatar użytkownika
Reika
Martwa postać
Wiek postaci: 28
Ranga: Sentoki
Krótki wygląd: Popatrz na Avatar, a po szczegóły zapraszam do mojej KP <3
Widoczny ekwipunek: Kabura na prawym udzie, torba na uzbrojenie przy pasie i dwie katany na plecach
Multikonta: Brak

Post autor: Reika »

Ukryty tekst
0 x
Sawao

W porządku. Zatem bez wspomnianego kijoszka.

Są zatem trzy akcepty na kukiełkę. Starczy?
0 x
Awatar użytkownika
Ero Sennin
Support

Potrzebujesz jeszcze klapcepta od admina.
  Ukryty tekst
0 x
Awatar użytkownika
Rokuramen Sennin
Support
Multikonta: Akihiko Maji i Jugo Misaki

Post autor: Rokuramen Sennin »

Ukryty tekst
Akcepto.
0 x
Support i twórca najlepszego ramen w świecie shinobi
Awatar użytkownika
Reika
Martwa postać
Wiek postaci: 28
Ranga: Sentoki
Krótki wygląd: Popatrz na Avatar, a po szczegóły zapraszam do mojej KP <3
Widoczny ekwipunek: Kabura na prawym udzie, torba na uzbrojenie przy pasie i dwie katany na plecach
Multikonta: Brak

Post autor: Reika »

Przenoszę.
0 x
Zablokowany

Wróć do „Przedmioty”

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 5 gości