Misje
Re: Misje
Oczywiście obie strony mają rację. Wydaje mi się, że najrozsądniejsze byłoby nałożenie wymogu, że po misji należałoby popisać trochę w fabule, ale tak jak już ktoś zauważył - niektórzy na prawdę mają mało czasu i starają się go wykrozystać, aby nie odstawać za bardzo od pozostałych.
W tym przypadku wydaje mi się, że najlepiej by było wprowadzić czas odpoczynku. Po każdej misji, tak jak po pracy w prawdziwym życiu, potrzebny jest odpoczynek. Mogłoby to być np. 5h? Chyba nie za dużo, a też nie tak mało... Co wy na to?
W tym przypadku wydaje mi się, że najlepiej by było wprowadzić czas odpoczynku. Po każdej misji, tak jak po pracy w prawdziwym życiu, potrzebny jest odpoczynek. Mogłoby to być np. 5h? Chyba nie za dużo, a też nie tak mało... Co wy na to?
0 x
Jeśli masz ważną sprawę, pytanie lub potrzebujesz pomocy związanej z funkcjonowaniem forum, proszę wyślij do mnie prywatną wiadomość. Z chęcią zapoznam się ze sprawą i rozwieje wszelkie wątpliwości.
Tako rzecze wysłannik Wszechojca.
Niech admini, lub wybrana przez nich osoba/y nadzorują misje. Jeśli ktoś spróbuje spamić, to coś mu się może przydarzyć. Wymogi czasowe i inne takie "zasady" są raczej niepraktyczne, bo każdy może mieć specjalną sytuację, ograniczony czas, brak ludzi do fabuły etc. etc.
Inna opcja, to wiara w ludzki rozsądek i cnoty... Dobra, zapomnijcie o tym.
Niech admini, lub wybrana przez nich osoba/y nadzorują misje. Jeśli ktoś spróbuje spamić, to coś mu się może przydarzyć. Wymogi czasowe i inne takie "zasady" są raczej niepraktyczne, bo każdy może mieć specjalną sytuację, ograniczony czas, brak ludzi do fabuły etc. etc.
Inna opcja, to wiara w ludzki rozsądek i cnoty... Dobra, zapomnijcie o tym.
0 x
- Reika
- Martwa postać
- Wiek postaci: 28
- Ranga: Sentoki
- Krótki wygląd: Popatrz na Avatar, a po szczegóły zapraszam do mojej KP <3
- Widoczny ekwipunek: Kabura na prawym udzie, torba na uzbrojenie przy pasie i dwie katany na plecach
- Link do KP: http://www.shinobiwar.pl/viewtopic.php?f=32&t=245
- Multikonta: Brak
Zgadzam się z Kamiru. Ograniczenia czasowe nie zdadzą się tutaj na nic, za to kontrolowanie misji, przez Administrację lub wyznaczoną do tego osobę jest znacznie lepszym rozwiązaniem, bo mogą od razu interweniować, gdy wychwycą spam. Jak dla mnie fabularna kara za spam misjami, w postaci jakiegoś wypadku, który na przykład kończy się wizytą w szpitalu, z powodu wycieńczenia, czy jakiegoś innego problemu jest jak najbardziej spoko. No i oczywiście brak akcepta na wykonywaną właśnie misję. Byłabym jeszcze na tyle surowa, że dałabym takiemu delikwentowi powiedzmy trzydniowy zakaz wykonywania misji i niech spyla na fabułę popisać z ludźmi, ale to ja XD
0 x

|| Karta Postaci || Pieniądze || Punkty Historii || Głos ||
Ją znowuż chciałbym poruszyć inną stronę misji, a mianowicie misje grupowe. " Są to misje wykonywane przez 3 i większą liczbę osób." Skoro tak, to moim zdaniem warto byłoby wziąć pod uwagę stopień trudności misji, a mianowicie podwyższyć próg na daną rangę. 3-4 geninow to już drużyna, która spokojnie powinna sobie poradzić z misją rangi C, idąc dalej tym tropem 4 chuninow da radę zakończyć powodzeniem misję rangi B itd.
0 x
Tak, tak, powprowadzajcie modyfikatory, taryfy, dziesięć regulaminów... To się zupełnie mija z celem, a w dodatku uczyni mechanikę, która teraz jest prosta i przyjemna, męczącą i odrzucającą dla nowych graczy. Życie shinobi polega na robieniu misji, a czy nie gramy przypadkiem na forum, które tego dotyczy? Moim zdaniem wasze argumenty są błędne w samych fundamentach. Gram już od dłuższego czasu na pbfach i nie spotkałem się z czymś takim że ktoś zrobił 14 misji D xD Ludzie, nie liczcie wszystkiego na kalkulatorze. Na jednym z forów byłem przez pewien czas chyba rekordzistą pod względem liczby misji D, miałem ich bodajże ~20, wyższych rangą raczej niewiele. Wiecie ile grałem na tej postaci? +/- dwa lata, przy czym przez większość czasu bardzo aktywnie. Dlatego muszę podważyć przypuszczenia, że coś takiego będzie mieć miejsce (zwłaszcza że robienie misji D jest po prostu nieopłacalne). Ludzie naprawdę mają życie i nie będą siedzieć 16 godzin dziennie, żeby wydoić tyle PH ile dadzą radę. A nawet jeśli znajdzie się ktoś, kto to zrobi, bo na przykład ma wakacje i intensywne rozwijanie postaci sprawia mu przyjemność - dlaczego mamy mu tego zabraniać? Tak to już jest że osoby które są w czymś dobre i przeznaczają na to dużo czasu, są lepsze od innych - więc dopóki ta osoba pisze na wysokim poziomie to nie rozumiem dlaczego powinno się ją ograniczać.
Przede wszystkim, jak tutaj już było wielokrotnie wspominane, misje są akceptowane przez administracje (osobiście uważam, że to bardzo dobry pomysł) i to uniemożliwia takie farmienie PH. A najbardziej nonsensowny jest dla mnie ten pomysł z postami fabularnymi - wybaczcie, ale już nawet te 5h przerwy jest mniej sztucznym rozwiązaniem. Co gdyby ktoś grał nukeninem, i musiał napisać 10 postów fabularnych... z kim? Tutaj misje są prowadzone w fabule, więc samo to będzie ją nakręcać, jeśli gracze i MG będą się starać. Naprawdę, nie warto tego zmieniać - i mówię to zupełnie obiektywnie, bo jeszcze nawet nie zacząłem grać i obserwuje wszystko z boku.
Pozdrawiam!
Przede wszystkim, jak tutaj już było wielokrotnie wspominane, misje są akceptowane przez administracje (osobiście uważam, że to bardzo dobry pomysł) i to uniemożliwia takie farmienie PH. A najbardziej nonsensowny jest dla mnie ten pomysł z postami fabularnymi - wybaczcie, ale już nawet te 5h przerwy jest mniej sztucznym rozwiązaniem. Co gdyby ktoś grał nukeninem, i musiał napisać 10 postów fabularnych... z kim? Tutaj misje są prowadzone w fabule, więc samo to będzie ją nakręcać, jeśli gracze i MG będą się starać. Naprawdę, nie warto tego zmieniać - i mówię to zupełnie obiektywnie, bo jeszcze nawet nie zacząłem grać i obserwuje wszystko z boku.
Pozdrawiam!
0 x
Forum przemówiło. Odrzucam 

0 x
Jeśli masz ważną sprawę, pytanie lub potrzebujesz pomocy związanej z funkcjonowaniem forum, proszę wyślij do mnie prywatną wiadomość. Z chęcią zapoznam się ze sprawą i rozwieje wszelkie wątpliwości.
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 3 gości