Monohoshi Zao

Moderator: Souei

Kōsuke

Monohoshi Zao

Post autor: Kōsuke »

[center][img]http://imgur.com/iXsxqTg[/img][/center]
Nazwa
Monohoshi Zao
Typ
Broń biała
Ninpō
Kenjutsu
Objętość
Broń należy nosić na plecach
Waga Fūin
90
Zdobycie
Na start jako Samuraj
Opis Broń wydająca się być specyficzną fuzją katany i nodachi. Broń jest niewiele cięższa od katany, jednak w żadnym stopniu nie przeszkadza to w sprawnym posługiwaniu. Długość ostrza można określić jako stan pomiędzy kataną, a drugą ze wspomnianych broni, mianowicie wynosi ona 90centymetrów. Warto zaznaczyć, że broń nie posiada tsuby. Rękojeść posiada niebieską barwę, ozdobiona jest złotymi wstawkami. Warto zaznaczyć, że ostrze jest proste, z delikatnie zakrzywioną końcówką.
0 x
Awatar użytkownika
Hikari
Martwa postać
Wiek postaci: 26
Ranga: Akoraito
Krótki wygląd: Prawe oko mocna zieleń, lewe intensywnej czerwieni. Długie kruczoczarne włosy sięgające do połowy ud. Ogólnie mówiąc dobrze zbudowany mężczyzna mierzący 182cm.

Re: Monohoshi Zao

Post autor: Hikari »

"jednak w żadnym stopniu nie przeszkadza to jednak w sprawnym posługiwaniu."
Popraw to i akceptuję. Tak nieładnie wygląda. Może być o tak o:
"jednak w żadnym stopniu nie przeszkadza to w sprawnym posługiwaniu."
0 x
I'm never on fire
Cause i'm the real fire.
Awatar użytkownika
Reika
Martwa postać
Wiek postaci: 28
Ranga: Sentoki
Krótki wygląd: Popatrz na Avatar, a po szczegóły zapraszam do mojej KP <3
Widoczny ekwipunek: Kabura na prawym udzie, torba na uzbrojenie przy pasie i dwie katany na plecach
Multikonta: Brak

Post autor: Reika »

Ja się chętnie dowiem, jak chcesz dobywać taką długą broń ^^ Bo mając ją na plecach, za cholerę jej nie wyjmiesz z Sai :3
0 x
Kōsuke

Poprawione, "jednak" o jedno za dużo się wkradło :C

A co do dobywania, no cóż. Nodachi ma 1,5m długości i też jest noszone na plecach. Do tego śliczna pochwa nie musi być zaraz sztywnie przyczepiona do pleców, może luźno wisieć przez co przy wyjmowaniu miecza można by ją mieć przechyloną pod kątem. Jak i równie dobrze może jej wcale nie być, a co najwyżej kilka podtrzymujących miecz wiązań, które sprawiają by miecz sam z siebie nie spadł z pleców, a zarazem by był w wyjęciu.
0 x
Awatar użytkownika
Reika
Martwa postać
Widoczny ekwipunek: Kabura na prawym udzie, torba na uzbrojenie przy pasie i dwie katany na plecach

W porządku. Skoro poradzisz sobie z tą sztuką, to akceptuję ^^
0 x
Awatar użytkownika
Defrevin
Założyciel Forum

Post autor: Defrevin »

A ja bym w pierwszej kolejności prosił o spisanie i złożenie podania karty postaci :)
0 x
Jeśli masz ważną sprawę, pytanie lub potrzebujesz pomocy związanej z funkcjonowaniem forum, proszę wyślij do mnie prywatną wiadomość. Z chęcią zapoznam się ze sprawą i rozwieje wszelkie wątpliwości.
Kōsuke

Oj Towarzysu Piracie. Ten item jest teraz w kuźni bym mógł go dodać na start do KP, jako item startowy dla Samuraja. Jeżeli nie będzie istniał, nie będę mógł go dodać, a tak to wiesz. XD
0 x
Awatar użytkownika
Defrevin
Założyciel Forum

Ukryty tekst
0 x
Jeśli masz ważną sprawę, pytanie lub potrzebujesz pomocy związanej z funkcjonowaniem forum, proszę wyślij do mnie prywatną wiadomość. Z chęcią zapoznam się ze sprawą i rozwieje wszelkie wątpliwości.
Awatar użytkownika
Reika
Martwa postać

A samurajowie przypadkiem nie mają za darmo miecza na start?
0 x
Awatar użytkownika
Defrevin
Założyciel Forum

Ukryty tekst
Akceptuje.
0 x
Awatar użytkownika
Reika
Martwa postać

Hikari? Tsukune?
0 x
Awatar użytkownika
Hikari
Martwa postać
Wiek postaci: 26
Ranga: Akoraito
Krótki wygląd: Prawe oko mocna zieleń, lewe intensywnej czerwieni. Długie kruczoczarne włosy sięgające do połowy ud. Ogólnie mówiąc dobrze zbudowany mężczyzna mierzący 182cm.

Post autor: Hikari »

Skoro poprawił opis to myślałem, że jest wiadome o akcepcie. Wybacz :)
0 x
I'm never on fire
Cause i'm the real fire.
Awatar użytkownika
Defrevin
Założyciel Forum

A o Ichirou nie pomyślicie kappa
0 x
Awatar użytkownika
Reika
Martwa postać

O, no tak xDDD mój błąd .__. Ostatnio tą dwójkę mobilizowałam w WT Ichirou i nie brałam go wtedy pod uwagę i tutaj jakoś nie skojarzyłam XDD

Ichi, wybacz mi T^T
0 x
Awatar użytkownika
Tsukune
Wiek postaci: 30
Krótki wygląd: Czarne lub szarawe włosy, brudnoczerwony kolor oczu. "Szeroki" uśmiech. Wystające dwa kiełki. Na szyi materiałowa opaska z krzyżem i trumną. Zabandażowane lewe przedramię, pod którym znajduje się tatuaż 2 głowego węża
Widoczny ekwipunek: Futerał na plecach, wachlarz w pokrowcu przyczepiony do paska, rękawica łańcuchowa na lewej ręce, dziwna rękawica na prawej ręce, pasek z biczem, laska

Post autor: Tsukune »

myślałem że dałem już swój akcept tutaj heh.
0 x
Zablokowany

Wróć do „Przedmioty”

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 5 gości