Klan Ayatsuri

Kari

Klan Ayatsuri

Post autor: Kari »

PROBLEM
Klan Ayatsuri posiada ograniczenie co do ilości tworzonych marionetek. Moim zdaniem to sztuczne ograniczenie. Jak ktoś uzbiera te Ryo i inne bzdety do stworzenia marionetki, powinien mieć taką możliwość. To, że będzie ich miał kilkanaście nie zmieni faktu, że np. na randze D będzie mógł używać tylko jednej. Inne klany mogą sobie tworzyć/pobierać to, czym walczą właściwie bez żadnych ograniczeń, choć oczywiście tylko ileśtam kontrolowanego piasku/kości/czegośtam w jednej chwili. A Ayatsuri? Ktoś zniszczy im marionetkę i muszą poświęcić czas na naprawę, są na pewien czas jakby wyeliminowani.

ROZWIĄZANIE
Usunąć limit stworzonych marionetek, pozostawić limit kontrolowanych.

DODATKOWE UWAGI
Eee... a co się stanie, kiedy jeden Ayatsuri przekaże swoje marionetki drugiemu? Ten drugi nie będzie mógł ich przyjąć "bo mechanika" kappa ?
0 x
Komatsu

Re: Klan Ayatsuri

Post autor: Komatsu »

Polać dla tego Pana, przecież każdy szanujący się kuglarz będzie miał kolekcję marionetek, jedne będą ulubione inne na mięso armatnie. kappa
0 x
Kamiru

Post autor: Kamiru »

Za.
0 x
Kaien

Post autor: Kaien »

Za. Dobrze mówi.
0 x
Murai

Post autor: Murai »

Mam jeszcze jedną kwestię - pieczętowanie kukiełek w zwoju. Jak wiadomo Kankuro nosił zwoje na plecach ze swoimi kukiełkami, tak samo Babcia Chiyo miała swoje 10 marionetek w jednym zwoju. I pojawia się pytanie: Czy lepiej jest stworzyć osobną technikę pieczętującą jako klanówka Ayatsuri, czy może przy tworzeniu kukieł w kuźni modzi muszą podać jej pojemność? A może jakaś inna opcja? Gdyż aktualnie nie ma nigdzie tego powiedzianego.
0 x
Komatsu

Cóż, Ayatsuri to klan więc różne rzeczy są przekazywane z pokolenia na pokolenie np. produkcja lalek. Więc może na randze C albo B dajmy możliwość pozyskiwania "specjalnego" pieczętowania w dostosowanych do tego zwojach.
0 x
Kari

0 x
Komatsu

Jestem za wprowadzeniem tej tych technik.
0 x
Kari

Tak się jeszcze zastanawiam - czy dawać to pieczętowanie jako osobną technikę? W końcu Fuuin no Jutsu teoretycznie można zapieczętować wszystko. Może tylko dopisać do opisu klanu, że mogą pieczętować swoje lalki. Proponuję rozmiar zwoju zależny od rangi fuuinjutsu (nie od rozmiaru - kankuro pieczętował w takich samych zwojach Salamandrę i Kruka, które trochę się rozmiarem różniły). D - duży zwój, C - średni zwój, B - mały zwój. Co wy na to?
0 x
Awatar użytkownika
Hikari
Martwa postać
Wiek postaci: 26
Ranga: Akoraito
Krótki wygląd: Prawe oko mocna zieleń, lewe intensywnej czerwieni. Długie kruczoczarne włosy sięgające do połowy ud. Ogólnie mówiąc dobrze zbudowany mężczyzna mierzący 182cm.

Post autor: Hikari »

Jestem za zmianą, wielkość zwoju od umiejętności, ale dałbym tak:
KG D - Duży zwój
KG C-B - Średni zwój
KG A-S - Mały zwój
0 x
I'm never on fire
Cause i'm the real fire.
Kari

Specjalnie dałem trzy najmniejsze wartości, ponieważ wybranie innych ZMUSIŁOBY marionetkarzy do zostania mistrzami fuuinjutsu. Rangi A-S obejmują już tylko skomplikowane techniki pieczętowania chakry, nie przedmiotów. Najwyższe rangą techniki pieczętowania przedmiotów mają rangę B - Jikken Shigai i Fūka Hōin, które posiadają już naprawdę skomplikowane efekty (pierwsza zapobiega rozkładowi, druga może zapieczętować nawet Amaterasu!). Dlatego ustawienie tego w przedziale D-B jest myślę dobrym pomysłem.
0 x
Awatar użytkownika
Hikari
Martwa postać
Wiek postaci: 26
Ranga: Akoraito
Krótki wygląd: Prawe oko mocna zieleń, lewe intensywnej czerwieni. Długie kruczoczarne włosy sięgające do połowy ud. Ogólnie mówiąc dobrze zbudowany mężczyzna mierzący 182cm.

Post autor: Hikari »

Dobra źle zrozumiałem. Nie wiem jeszcze się nie obudziłem chyba. Tak tak zgadzam się na to.
0 x
I'm never on fire
Cause i'm the real fire.
Kamiru

Post autor: Kamiru »

Tyle, że dałbym dwa wyjątki od tego.

1. Technika z 10 białymi lalkami jako osobne jutsu (jest to w BT, ne?)

2. Technika używająca 100 lalek jako osobne jutsu (też w BT, ne?)

Tak to akceptus patronus ~
0 x
Kari

Dodatkowo wg. większości Kugutsu no Jutsu funkcjonuje jako zwykły styl walki, więc trzeba go wybrać na początek. Daje on jednak bonus tylko przy kontroli marionetek. Apeluję więc, by:
0 x
Kari

I jeszcze jedno:

Aktualna liczba marionetek kontrolowanych: D - 1, C - 2, B - 3, A - 5, S -10

Nie chcę osłabiać swojego klanu, ale cóż - taka praca. Dlatego proponuję zamienić dwie ostatnie wartości na 4 i 5. Kontrola dziesięciu marionetek byłaby możliwa jedynie tym super-ekstra-białym-jutsu, które jest teraz w propozycjach.
0 x
Zablokowany

Wróć do „Wprowadzone”

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości