Ranmaru a Hyuga.

Awatar użytkownika
Defrevin
Założyciel Forum

Re: Ranmaru a Hyuga.

Post autor: Defrevin »

Byakugan specjalizuje się w rentgenie na odległość. Ustaliliśmy to w tym już temacie, Ranmaru mają inne bonusy. Co więcej, sam opis Tsūjiteganu wskazuję, że cechuje się mniejszym zasięgiem. WYDAJE mi się, że mniejszy zasię powinien być w takim przypadku kompleksowy - a wiec dotyczyć mniejszej wartości w linii prostej i na około użytkownika, a nie tylko w jednym wariancie co nie ma dla mnie żadnego uzasadnienia. Ranmaru uzyskują w zamian inne bonusy - słyszenie na odległość, możliwość oceny siły witalnej, przekazywania, narzucania mylących iluzji. Kontrast jest na tym tle wyraźny, trzeba tylko obniżyć wartość, aby był zgodny z zrobionymi opisami.
0 x
Jeśli masz ważną sprawę, pytanie lub potrzebujesz pomocy związanej z funkcjonowaniem forum, proszę wyślij do mnie prywatną wiadomość. Z chęcią zapoznam się ze sprawą i rozwieje wszelkie wątpliwości.
Sakebiko

Post autor: Sakebiko »

Byak ma także wiele innych specek pozwalających mu znacząco przewyższyć tsujke. Poza tym jeśli mam być szczera, te iluzje... Mało kto może je złapać bo tylko byak userzy i sensory. Bo działa tylko na zmysł postrzegania układu chakry.
Zmniejszenie zasięgu bardzo mocno się odbije. Sprawi że tsujka straci cześć i tak słabych zdolności defensywnych.
0 x
Kamiru

Post autor: Kamiru »

To jak jest z przewidywaniem ruchów? To tylko opis odnoszący się do bonusu do percepcji czy oddzielna zdolność czerwonych oczek?

Percepcja =/= przewidywanie ruchów tylko ułatwia reagowanie na... No, wszystko.
0 x
Sakebiko

Post autor: Sakebiko »

Będzie to umiejętność (na podstawie odcinka pt. naturalny wróg byakugana) tam Ranmaru odczytuje i przewiduje nadchodzące ataki Rocka Lee, jeszcze nadąża mówić je Raidze, który się z nim naparza.
0 x
Awatar użytkownika
Defrevin
Założyciel Forum

Sakebiko, Ranmaru chyba nie jest odpowiednim klanem jeśli mówimy o defensywie. Jest świetny do postrzegania zagrożeń, ale w przeciwieństwie do Byakugana, nie daje swoim użytkownik stylu walki "miękką pięścią", która pozwala efektywnie się bronić przed silnymi w Taijutsu przeciwnikami.

Nie zgadzam się też ze stwierdzeniem, że to znacząco przyczynia się do osłabienia Twojego klanu. Ranmaru są dobrzy w czymś innym, Byakugan specjalizuje się w czymś innym. Jest między tymi klanami stosowny kontrast. Ale jest też pewna stykająca je płaszczyzna - Ranmaru są stworzeni do walki z Hyuga, bo właśnie łamie ich jeden z głównych atutów, oszukuje ich zdolność postrzegania układu wewnętrznego chakry.

Proszę, zastanów się nad tym jeszcze raz, tym bardziej, że obecne zmiany z tymi zaproponowanymi przeze mnie byłyby zgodne z opisami poszczególnych klanów.
0 x
Jeśli masz ważną sprawę, pytanie lub potrzebujesz pomocy związanej z funkcjonowaniem forum, proszę wyślij do mnie prywatną wiadomość. Z chęcią zapoznam się ze sprawą i rozwieje wszelkie wątpliwości.
Awatar użytkownika
Hikari
Martwa postać
Wiek postaci: 26
Ranga: Akoraito
Krótki wygląd: Prawe oko mocna zieleń, lewe intensywnej czerwieni. Długie kruczoczarne włosy sięgające do połowy ud. Ogólnie mówiąc dobrze zbudowany mężczyzna mierzący 182cm.

Post autor: Hikari »

Akurat jak mamy to robić to zwiekszylbym zasięg Byaka jak już. W ostatnim filmowym filmie było, że Hinata może widzieć na ponad 20km
0 x
I'm never on fire
Cause i'm the real fire.
Awatar użytkownika
Defrevin
Założyciel Forum

Obawiam się Hikari, że użytkownik na dystansie 20 km przejrzałby na wylot ze dwie osady prowincji lub dwie stolice sąsiadujących regionów. Mape świata mamy mocno podzieloną, te wartości między prowincjami ze względu na czas podróży nie są szczególnie wielkie.

Uważam, że możliwość widzenia na odległość 5, 9, 13 km to na prawdę ogromne wartości...
0 x
Awatar użytkownika
Hikari
Martwa postać
Wiek postaci: 26
Ranga: Akoraito
Krótki wygląd: Prawe oko mocna zieleń, lewe intensywnej czerwieni. Długie kruczoczarne włosy sięgające do połowy ud. Ogólnie mówiąc dobrze zbudowany mężczyzna mierzący 182cm.

Post autor: Hikari »

Chciałbym aby Natsu się wypowiedział w tym temacie, bo to jego też dotyczy. O ile to możliwe.
0 x
I'm never on fire
Cause i'm the real fire.
Awatar użytkownika
Defrevin
Założyciel Forum

Nie mam nic przeciwko. Czekamy więc na Natsu.
0 x
Awatar użytkownika
Rokuramen Sennin
Support
Multikonta: Akihiko Maji i Jugo Misaki

Post autor: Rokuramen Sennin »

Hm. Przypuszczam, że zwiększenie zasięgu widzenia wokół dla Tsuitegana i dodanie możliwości przewidywania ruchów (jako umiejętności, nie bonusu do percepcji) jest dobrym rozwiązaniem. W ten sposób balans powinien się poprawić.
0 x
Support i twórca najlepszego ramen w świecie shinobi
Awatar użytkownika
Ero Sennin
Support
Multikonta: Minoru

Post autor: Ero Sennin »

Proponuję takie coś w takim wypadku, dostosowując się do uwag Natsume.
0 x
Haito

Post autor: Haito »

Czytajac całą dyskusję byłbym za zmniejszeniem dysproporcji zasięgów między klanami o których mowa. Sam w sobie klan Ranmaru nie odstaje zbytnio od innych klanów, ma własne idealne szpiegowskie zdolności. Dodatkowo oszukiwanie sensorów, możliwość ożywienia kogoś (o ile dobrze przeczytałem w randze S) wydają mi się odpowiednio kontrwagą do Hyuuga.

Jedna rzecz, która mi się absolutnie nie podoba. Z ciekawości przeczytałem sharingana, w porównaniu do mangi jest mocno ograniczony. Nie pozwala na przewidywanie ruchów jak np. Madara/Sasuke/Itachi, a zwiększa stopniowo percepcję. Wydaję mi się, że podobnie powinno być z ranmaru.
0 x
Awatar użytkownika
Defrevin
Założyciel Forum

Wprowadzone z dopiskiem "Po wydatku PH na otwarcie dziedziny automatycznie osiągamy ten poziom kontroli". Poszczególne poziomy Reberu osiągamy już w momencie opanowania (i wydania PH) danej rangi dziedziny. Nie ma potrzeby więc uczenia się:
Tsūjitegan: Reberu Di, Tsūjitegan: Reberu Shi, itd.. bo to by bylo bez sensu..
0 x
Awatar użytkownika
Defrevin
Założyciel Forum

Przenoszę.
0 x
Zablokowany

Wróć do „Wprowadzone”

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 8 gości