Karczma "U gospodarzy"

Awatar użytkownika
Tamaki Hyūga
Martwa postać
Wiek postaci: 19
Ranga: Wyrzutek C
Krótki wygląd: Niska, szczupła, długie, ciemnoniebieskie włosy, białe oczy klanu Hyuuga
Widoczny ekwipunek: Czarny płaszcz z kapturem, czarne rękawiczki
GG/Discord: MxPl#7094
Multikonta: Toshiki Oden

Re: Karczma "U gospodarzy"

Post autor: Tamaki Hyūga »

Po dotarciu do Sashiko, wszystkie szybko zgodziłyśmy się i ruszyłyśmy w drogę powrotną do karczmy. Utrzymywałam jeszcze aktywny Byakugan przez pewien czas, upewniając się czy kultyści aby nie ruszyli za nami w pościg, bądź czy po drodze nie czyhało na nas żadne niebezpieczeństwo. Kiedy Fuyuhana była już w zasięgu wzroku, a naokoło nie było widać nic alarmującego, zdecydowałam że można już nieco się rozluźnić i dezaktywowałam umiejętności moich oczu. Po dotarciu do karczmy, weszłyśmy do środka i rozejrzałam się w poszukiwaniu okularnika, który zlecił nam wykonanie zadania. Jeżeli udało mi się go zlokalizować to wraz z Sashiko i Hoshi podchodzę do jego stolika i siadam naprzeciw mężczyzny, rzucając mu wymowne spojrzenie i przytakując na znak wykonania zadania.
0 x
Obrazek Kuźnia | Ryo | KP | PH | WT
Awatar użytkownika
Sashiko
Wiek postaci: 24
Ranga: Akoraito
Krótki wygląd: Ciemne włosy zawiązane w kok, brązowe oczy, szczupła i zgrabna sylwetka, średni wzrost. Ubiór: biały strój z białym płaszczem, białe rękawiczki i maska wilka na twarzy (szczegóły i obrazki w KP)
Widoczny ekwipunek: Łuk i kołczan ze strzałami oraz włócznia na plecach, torba na boku nieco z tyłu
Multikonta: Uchiha Tsuyoshi

Post autor: Sashiko »

0 x
Obrazek

Ryō | PH
Awatar użytkownika
Yuki Hoshi
Wiek postaci: 29
Ranga: Doko

Post autor: Yuki Hoshi »

0 x
KP | Pieniążki | PH
Harikotto
Martwa postać
GG/Discord: Harry #6706
Multikonta: Harikido

Post autor: Harikotto »

0 x
Pięć linijek i do przodu, to moje nindo. Dobre nie?
Awatar użytkownika
Yuki Hoshi

0 x
KP | Pieniążki | PH
Awatar użytkownika
Sashiko
Krótki wygląd: Ciemne włosy zawiązane w kok, brązowe oczy, szczupła i zgrabna sylwetka, średni wzrost. Ubiór: biały strój z białym płaszczem, białe rękawiczki i maska wilka na twarzy (szczegóły i obrazki w KP)
Widoczny ekwipunek: Łuk i kołczan ze strzałami oraz włócznia na plecach, torba na boku nieco z tyłu

0 x
Obrazek

Ryō | PH
Awatar użytkownika
Tamaki Hyūga
Martwa postać
Krótki wygląd: Niska, szczupła, długie, ciemnoniebieskie włosy, białe oczy klanu Hyuuga

Jak się okazało, okularnika w karczmie ani widu ani słychu. Westchnęłam cicho, jednak nie mogłam powiedzieć że byłam kompletnie zaskoczona. Najwyraźniej była to cecha która łączyła ze sobą wszystkich agentów Cesarstwa.
- Cóż, ja również nie mam pojęcia jak to jest z tymi okularami, jednak mówiąc szczerze, nie są one aż tak zadziwiające jak poznasz już jakiegoś wynalazcę z pustyni. Dosłownie, cały był juczony różnym sprzętem że na początku w ogóle myślałam że jest jakimś kupcem co mu szkoda pieniędzy na jakiegoś osła czy wóz. Później się okazało że to była ledwie namiastka tego co on ma ze sobą. Kontrolował on swoje wynalazki za pomocą nitek chakry w taki sposób że zwykłe, uzbrojone manekiny mogły poruszać się jak ludzie, jak się zobaczy takie rzeczy to już nigdy nie będzie się kwestionowało jakichś małych szkiełek w oprawce z metalu. - powiedziałam do dziewczyn po czym zwróciłam uwagę kelnera, chcąc aby podszedł do naszego stolika. - Dzień dobry jeszcze raz, dla mnie będzie herbata wiśniowa, Hoshi-san, Sashiko-san, też chcecie coś do picia? - zwróciłam się najpierw do kelnera a później do moich towarzyszek. Po otrzymaniu pełnego zamówienia, kelner oddalił się aby przygotować to o co prosiłyśmy. - A co do tego że nie widać nigdzie okularnika, jak byłam w Ryuzaku to również robiłam zadanie na zlecenie Cesarstwa, wtedy co prawda był tylko tamten obleśny blondyn. No i wtedy również nigdzie go nie dało się znaleźć po wykonaniu zadania, więc wróciłam do pokoju się zdrzemnąć a rano jak wstałam to u mnie w pokoju czekała już zapłata. Możliwe że mają takie jakieś pokrętne procedury czy coś, nie wiem. - opowiedziałam dziewczynom a po chwili przyszedł kelner niosąc to co zamówiłyśmy.
0 x
Harikotto
Martwa postać
GG/Discord: Harry #6706
Multikonta: Harikido

Post autor: Harikotto »

Ode mnie tyle. Dajcie jeszcze kończące posty i dziękuję wam za misję.
0 x
Pięć linijek i do przodu, to moje nindo. Dobre nie?
Awatar użytkownika
Yuki Hoshi

0 x
KP | Pieniążki | PH
Awatar użytkownika
Sashiko

Dziękuję również za misję :)
0 x
Obrazek

Ryō | PH
Awatar użytkownika
Tamaki Hyūga
Martwa postać

Po tym jak kelner wrócił z herbatą, okazało się że przyniósł również coś jeszcze a mianowicie drobną niespodziankę zorganizowaną przez okularnika. Uśmiechnęłam się pod nosem doceniając pomysłowość mężczyzny. Zdecydowanie taka forma przekazywania zapłaty podobała mi się o wiele bardziej niż zakradanie się po nocy do mojego pokoju.
- No rzeczywiście, ciekawy patent. - również skomentowałam widząc pieniądze w cukiernicy po czym tak samo jak dziewczyny, przełożyłam wynagrodzenie za wykonanie misji do reszty moich oszczędności.
- Jedna z pierwszych rzeczy jakie do mnie w ogóle powiedział to od razu były jakieś rękawice które miałyby zwiększyć moją skuteczność w walce. Masz rację, jestem pewna że są to jakieś umiejętności klanowe, jednakże nie poznałam imienia klanowego tego wynalazcy, wiem jedynie że ma na imię Ario i pochodzi z Samotnych Wydm. - odpowiedziałam Hoshi po czym skierowałam moją uwagę na Sashiko, która podzieliła się z nami swoimi planami, pytając również o nasze. Zastanowiłam się przez chwilę rozmyślając nad tym co mogłabym teraz zrobić. - Cóż... Szczerze powiedziawszy to sama nie jestem pewna. Wiem za to że pewnie jeszcze zabawię przez jakiś czas w Cesarstwie i mam nadzieję że będziemy miały jeszcze szanse na kolejne wspólne przygody ale na ten moment muszę załatwić jedną sprawę samotnie. - powiedziałam dość enigmatycznie po czym popiłam łyk herbaty. - A co z tobą, Hoshi-san? - zapytałam się Yuki.
0 x
Awatar użytkownika
Yuki Hoshi

0 x
KP | Pieniążki | PH
Awatar użytkownika
Sashiko

0 x
Obrazek

Ryō | PH
Awatar użytkownika
Tamaki Hyūga
Martwa postać

- Cóż, ja pewnie prędzej czy później opuszczę Cesarstwo i ruszę znowu w drogę, tym razem kierując się na pustynię. Jeżeli miałybyście ochotę to możemy wszystkie razem wyruszyć w tą przygodę. - zaproponowalam dziewczynom, jednak wiedziałam że nie jest to decyzja jaką można podjąć od razu, więc przeszłam do słów Sashiko, które odnosiły się do naszych umiejętności, które w pewnym stopniu działały podobnie. - Możliwe że w pewnym stopniu nasze umiejętności mogą pochodzić z jednego źródła, jednak widać od razu wyraźne różnice pomiędzy nimi. W mojej ojczyźnie wszyscy mają takie oczy jak ja, białe, bez źrenic i kiedy aktywujemy umiejętności klanowe to uwydatniają się żyły na naszych skroniach u ciebie zaś, Sashiko-san, bez aktywowania oczu, wyglądają one naturalnie a po aktywacji rozpalają się na czerwono, więc tutaj różnice są dość wyraźne. No i oczywiście pochodzimy z dwóch odmiennych krańców świata. - powiedziałam do dziewczyny po czym dopiłam herbatę. - A teraz proszę wybaczcie, muszę już iść. Mam nadzieję że nasze drogi ponownie się skrzyżują. - powiedziałam na pożegnanie uśmiechając się serdecznie do dwójki kunoichi po czym wstałam od stołu i opuściłam karczmę. Kiedy znalazłam się na zewnątrz, założyłam na głowę kaptur i ruszyłam pomiędzy budynki.
0 x
Awatar użytkownika
Yuki Hoshi

0 x
KP | Pieniążki | PH
ODPOWIEDZ

Wróć do „Fuyuhana (Osada Rodu Ranmaru)”

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 5 gości