Raikou Doutai

Moderator: Souei

Kaien

Raikou Doutai

Post autor: Kaien »

[center][img]http://vignette2.wikia.nocookie.net/avatar/images/5/56/Electrified_glove.png/revision/latest?cb=20121107112152[/img][/center]
Nazwa
Raikou Doutai
Typ
Ubiór - unikat
Ninpō
Taijutsu
Objętość
Na ciało. W formie złożonej wielkości pary solidnych rękawic i elastycznego okablowania.
Waga Fūin
100
Zdobycie
Cena
Opis Raikou Doutai to rękawice, przy pomocy których użytkownik może absorbować Raiton. To znaczy nie absorbować w sensie pochłaniać, tylko jakby rozładowywać - Możemy złapać miecz naelektryzowany, albo przyjąć piorun na rękawice, a one 'uziemią go', poprzez przesłanie okablowaniem do obuwia, a z obuwia w ziemie - Jeśli stoimy w wodzie, a nie mamy gumowego obuwia, to pewnie sytuacja będzie jeszcze gorsza niż byłaby bez rękawic. Rękawice są wykonane z nieprzewodzącego materiału, a jedyne przewodniki to druty owinięte materialem które puszczone są po ubraniu lub pod nim, po skórze użytkownika, aż do butów. Mechanizm łatwy do uszkodzenia w przypadku zadania nam rany ciętej ale i łatwy do naprawy. Dużo gorzej jeśli zostaną uszkodzone rękawice.
Właściwości Absorbuje jutsu Raitonu które da się zaabsorbować czyli wszelkiego rodzaju ataki elektryczną bronią, kule elektryczności itd. Do C włącznie jutsu nie odnoszą żadnego efektu. Jutsu B są osłabione do siły jutsu D, jutsu powyżej B mają możliwość bycia osłabionymi, ale uszkodzą/zniszczą rękawice.
0 x
Awatar użytkownika
Vulpie
Multikonta: Misae Misaki

Re: Raikou Doutai

Post autor: Vulpie »

Ukryty tekst
0 x
Kaien

Czytaj ze zrozumieniem. Okablowanie naprawisz. Rękawice trzeba nowe zdobyć.
0 x
Awatar użytkownika
Hikari
Martwa postać
Wiek postaci: 26
Ranga: Akoraito
Krótki wygląd: Prawe oko mocna zieleń, lewe intensywnej czerwieni. Długie kruczoczarne włosy sięgające do połowy ud. Ogólnie mówiąc dobrze zbudowany mężczyzna mierzący 182cm.

Post autor: Hikari »

Ukryty tekst
0 x
I'm never on fire
Cause i'm the real fire.
Awatar użytkownika
Reika
Martwa postać
Wiek postaci: 28
Ranga: Sentoki
Krótki wygląd: Popatrz na Avatar, a po szczegóły zapraszam do mojej KP <3
Widoczny ekwipunek: Kabura na prawym udzie, torba na uzbrojenie przy pasie i dwie katany na plecach
Multikonta: Brak

Post autor: Reika »

Ukryty tekst
0 x
Kamiru

Post autor: Kamiru »

Każdy prawi mądrze, a ja obecnie nie mam nic do dodania ~
0 x
Kaien

Hikari: Nie. Nie rozpadną się. Nie są z gliny. Tylko z materiału. Mogą zostać przecięte. Jeśli zlapie miecz, unieruchamiając go to nie będzie momentu cięcia - od samego uderzenia skóra nie pęka, jakbyś nie wiadomo jak ją walił, nawet młotkiem. To wbrew pozorom wytrzymały na takie uszkodzenia materiał.
A co do wytrzymałości to ciężko - Spójrz w ubiór - Żaden nie ma określonej wytrzymałości, nawet zbroja. Więc... Tak troche ciężko mi powiedzieć :)

Reika - Gdzie tutaj jest wysoce zaawansowana technologia? To... Uziemione materiałem druty z rozklepanego przez kowala metalu, które przewodzą prąd lub osłabiają go - działają jak mobilny piorunochron. Gdzie tutaj jakaś technologia..
0 x
Kamiru

Post autor: Kamiru »

Raczej chodziło jej o... Konkretny odłam wiedzy, w końcu na zabawę z uziemieniem w naszym świecie wpadł dopiero sir Newton ~ A w M/A bodajże Gaara używał swojego piasku do osłabiania raitonu w którymś tam odcinku
0 x
Kaien

Wyglądam wam na Kishimoto? Nie mam pojęcia :D
0 x
Kaien

Co do wiedzy to pssst pssst. Yukiko ma mechaniczna szpule ktora owija mu wszystko drutem by stawalo sie przewodnikiem. Tam nikt nie czepial sie technologii. Co wy na to?
0 x
Awatar użytkownika
Defrevin
Założyciel Forum

Post autor: Defrevin »

Ukryty tekst
Jak się na to zapatrujesz?
0 x
Jeśli masz ważną sprawę, pytanie lub potrzebujesz pomocy związanej z funkcjonowaniem forum, proszę wyślij do mnie prywatną wiadomość. Z chęcią zapoznam się ze sprawą i rozwieje wszelkie wątpliwości.
Kaien

No właśnie co do tego tworzenia to mówie, że czuje się ciut pokrzywdzony. Yukiko dostał mechanizm który jak te, co choinki się przeciąga - owija mu drutem wszystko co przeciągnie nadając temu właściwości przewodnika. Nie mówie, że chce koniecznie za zapłate tylko i juz, ale z drugiej strony nie przesadzajmy też z trudnością zdobycia tego.

Co do postu Hikariego - Nie mówiłem, że nie przetną. Owszem, pierwsze lepsze mocniejsze ciecie to rozetnie, ale nie jeśli dostane 'na sztywno' bez ruchu tnącego. Zresztą, poziom uszkodzeń i czy takowe nastąpią może zostawmy pod ocene MG oceniającego dane zdarzenie?

No to zmieniłem, że powyżej B techniki to rozepsują.
0 x
Awatar użytkownika
Defrevin
Założyciel Forum

Post autor: Defrevin »

Ukryty tekst
0 x
Jeśli masz ważną sprawę, pytanie lub potrzebujesz pomocy związanej z funkcjonowaniem forum, proszę wyślij do mnie prywatną wiadomość. Z chęcią zapoznam się ze sprawą i rozwieje wszelkie wątpliwości.
Awatar użytkownika
Reika
Martwa postać
Wiek postaci: 28
Ranga: Sentoki
Krótki wygląd: Popatrz na Avatar, a po szczegóły zapraszam do mojej KP <3
Widoczny ekwipunek: Kabura na prawym udzie, torba na uzbrojenie przy pasie i dwie katany na plecach
Multikonta: Brak

Post autor: Reika »

Ukryty tekst
0 x
Kaien

Ja mam wrażenie Reika, że ty nie czytasz technik/przedmiotów. Mam też niepokojące wrażenie (Oprócz nikłej znajomości uniwersum) o przesadnie złej argumentacji.
To co teraz powiedziałaś to dosłownie: Tamten dostał, ale ty nie dostaniesz bo teraz ja jestem modem! To jest niesprawiedliwość po prostu poziomu kosmicznego, gdzie naprawde nie wiem co powiedzieć.
Co do okablowania - Nie. Nie ma kabelków. To rękawice obleczone owiniętym w materiał drutem i drut idzie do butów, dzięki czemu ładunek omija ciało (D,C), a B jest 'osłabiony' do porażenia z D. Wyżej - się niszczy.
Co do misji i kwoty - Spoko. Ale jeśli dacie mi możłiwość odpłatnego naprawienia tego. Bo jeśli mam mieć dwie misje i płacic, a to potem sie bezpowrotnie od niczego rozwali to... to chyba żart kolejny :)

A co do sprawdzania...

Reiko nie życzę sobie byś sprawdzała ani moje techniki, ani moje przedmioty. Są admini i czwórka innych modów. Jeśli mogę prosic - omijaj moje tematy, bo twoich wypowiedzi nawet nie będe czytał. Dziękuje. W ten sposób oszczędzisz mi bólu głowy którego dostaje jak czytam twoje oceny, które nacechowywujesz taką wrogościa/niechęcią, że narody egipskie klękajcie.
0 x
Zablokowany

Wróć do „Przedmioty”

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 4 gości