Fūinjutsu Buki

Moderator: Souei

Soh

Fūinjutsu Buki

Post autor: Soh »

Nazwa Jutsu: Fūinjutsu Buki
Dziedzina: Fūinjutsu
Ranga Jutsu: C
Zasięg Jutsu: Bezpośredni
Koszt chakry: B: 7% | A: 5% | S: 3% | S+: 3% (zapieczętowanie)
Opis: Technika polegająca na pieczętowaniu przedmiotów na własnym ciele. Użytkownik tworzy mały, czarny znaczek kanji na ciele, a następnie może w nim zapieczętować przedmioty. Sztuka odpieczętowania jest bardzo prosta, wystarczy przelać chakre na znaczek.
Technika mimo prostego działania ma sporo wad:
→ Można maksymalnie stworzyć dwie takie pieczęcie na ciele,
→ Musi być to stały przedmiot, więc płyny, gazy itp. odpadają,
→ Jedna pieczęć ma pojemność 110pkt pieczętowania i ilość ta nie powiększa się wraz z rangą dziedziny,
→ Czas tworzenia pieczęci wynosi kilka minut, jedynie odpieczętowanie przedmiotu jest szybkie,
→ Przedmiot, który chcemy zapieczętować nie może być zablokowany. Oznacza to, że nikt nie może go trzymać, nie może być wbity w ziemię, ani nic z tych rzeczy,
→ Wymaga kontroli chakry na poziomie B.
Link do tematu postaci: http://shinobiwar.pl/viewtopic.php?p=1432#p1432
0 x
Awatar użytkownika
Vulpie
Multikonta: Misae Misaki

Re: Fūinjutsu Buki

Post autor: Vulpie »

Ukryty tekst
0 x
Soh

1. Ranga B/A? A to z jakiej racji? Technika w żądnym wypadku nie jest tworem skomplikowanym, jest to najzwyczajniejsze pieczetowanie rzeczy. W fuuin na B mamy już takie rzeczy jak pieczetowanie amaterasu oraz silne bariery, na A są rzeczy typu blokowanie jinchuu, czy cs..
2. Owszem 150pkt to minus, to jest ledwo 15kg gliny, torby są małe a mieszczą 5kg. Z tego wynika, że jest to niska objętość. Co z tego, że zapieczetuje większość rzeczy, skoro ich ilość będzie niewielka, w takich zwojach ludzie przenosili cały arsenał..
3. Szybkość? Jest to minus, co z tego że nie szkodzi podczas walki, przecież to technika uzupełniająca, a nie ofensywna, wręcz dziwne by było, gdyby miała ona minusy tylko przy walce, skoro sama w sobie jej nie dotyczy.
4. Nie mam pojęcia o jakiej technice Sasuke mówisz, więc do tego się nie odniosę.

Proszę o ponowne przyjrzenie się technice i jej stronie technicznej, przeanalizowanie jej ponownie, wydaje mi się, że zbyt pochopnie ją oceniłeś. :<
0 x
Awatar użytkownika
Vulpie

Ukryty tekst
0 x
Awatar użytkownika
Sans
Administrator
Wiek postaci: 8
Multikonta: Yuki Hoshi; Uchiha Hiromi; Papyrus

Post autor: Sans »

Ukryty tekst
0 x
Obrazek
Soh

Spokojnie, nie twierdzę, że brak Ci wiedzy, bo nie mam pojęcia o jej stanie, po prostu odniosłem wrażenie jakbyś to zbyt pochopnie ocenił, wybacz~

Tylko tamta technika opiera się na Kuchiyose, czyli ninjutsu czasoprzestrzennym, co przynajmniej w moim mniemaniu, jest trochę bardziej skomplikowaną sztuką, niż samo pieczetowanie. Nie zaprzeczam też, że minusy są stąd, by miało to większe szansę na przejście. W końcu jakby ta technika wyglądała bez limitu pkt czy pieczęci. To nie zmienia faktu, że minus, to minus. ^^
Szybkość jest porównywalna do zwykłego odpieczetowania, bo przecież to szybka sztuka, stąd myślę, że ani to plus, ani minus, minusem jednak może być dłuższy czas pieczetpwania, co przykładowo po walce w trakcie misji może być nieco uciążliwe.
Nie uważam, że 15kg to mało. Chodziło mi o objętość gliny, nie ma porównania np. Z wodą pieczetowana fuuinem C.

Dogadajmy się.
Ranga C, kontrola B,koszy B~

@Ray:
Mogę zmniejszyć do 110, bo w sumie tyle mi potrzebne:-P
Znaczek powstaje przy pomocy jutsu po prostu np. Jak pieczęć od csa, czy ogólnie innych technik, więc sie nie zetrze:-P
Nie widzę bardzo sensu, by musiało konkretnie wszystko. Raczej tak, jak zechce, tak się odpieczetuje, byłoby to inaczej nieprzydatne.. takie 10kg w rękach w trakcie walki. XD
0 x
Awatar użytkownika
Sans
Administrator

Ukryty tekst
0 x
Obrazek
Soh

Done. I dałem koszty od B (i wymaganie kontroli chakry B). ://
0 x
Awatar użytkownika
Vulpie

Ukryty tekst
0 x
Soh

To może jednak zostaniemy przy tych kosztach rangi C, bo 15% chakry za zwykłe pieczętowanie małej ilości rzeczy, to..naprawdę wysoka wartość..poza tym, że to przejdzie, to niech będzie użyteczne:-P
0 x
Awatar użytkownika
Jawa
Administrator
Ranga: Head Admin
GG/Discord: MxPl#7094
Multikonta: Sasame | Sumi

Post autor: Jawa »

Ukryty tekst
0 x
Awatar użytkownika
Sans
Administrator

Ukryty tekst
0 x
Obrazek
Awatar użytkownika
Vulpie

Ukryty tekst
0 x
Soh

Ponieważ myślałem, że chodzi o usunięcie tych niższych wartości EDC i jak mi wypaliłeś z tymi kosztami, to uznałem, że chyba lepiej zostawić to jak jest. XD
Może akcept?:-S
0 x
Awatar użytkownika
Defrevin
Założyciel Forum

Post autor: Defrevin »

Ode mnie jest również teraz akcept.
Arafinwe, jakieś uwagi czy mogę przenieść?
0 x
Jeśli masz ważną sprawę, pytanie lub potrzebujesz pomocy związanej z funkcjonowaniem forum, proszę wyślij do mnie prywatną wiadomość. Z chęcią zapoznam się ze sprawą i rozwieje wszelkie wątpliwości.
Zablokowany

Wróć do „Techniki”

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 5 gości