Moegara もえがら
Moderator: Souei
- Ōkami
- Postać porzucona
- Link do KP: http://shinobiwar.pl/viewtopic.php?f=33&t=8837
- GG/Discord: Mef#2020
- Jun
- Postać porzucona
- Wiek postaci: 22
- Ranga: Kenshi | Akoraito
- Krótki wygląd: Kapelusz
- Widoczny ekwipunek: Zbroja
Duża torba
Miecz i śpiwór
Manierka - Link do KP: viewtopic.php?p=143621#p143621
- GG/Discord: Tario#3987/64789656
- Multikonta: Maname | Kabuki
- Aktualna postać: Kayo
- Ōkami
- Postać porzucona
- Jun
- Postać porzucona
Duża torba
Miecz i śpiwór
Re: Moegara もえがら
[uhide=Ōkami]Powiem w ten sposób. Może miecz nie robi żadnej techniki kanonicznej na forum, ale na pewno jest to zdolność, która w sposób mniejszy, lub większy mogłaby taką techniką być, zwłaszcza ze względu na koszt chakry, jaki należy ponieść i właśnie z tego względu to się pod ten punkt klasyfikuje. To co robi twój miecz to po prostu ogniste chakra flow
Osobiście nie jestem fanem tego punktu regulaminu, bo ogranicza nas jako graczy, nie jako postacie, lecz jako moderator tego działu muszę się mu podporządkować i nie jestem w stanie zrobić tutaj nic innego, mogę tylko nie dać akcepta w związku z tym punktem, bez jakiejś większej dyskusji, mam związane ręce. Pozostali moderatorzy zrobią to samo i o tym akurat mogę zapewnić. Mogę też wspomnieć, że nie raz i nie dwa przedmioty władające żywiołami, których gracz nie posiadał, poszły do kosza.
Dodam jeszcze kilka rzeczy
1. Czym innym jest miecz stający w płomieniu, bo został ten ogień wykonany czysto fizycznie poprzez użycie komponentów, lub zaczął ze względu na prędkość to robić (bo się rozgrzał w trakcie machania, tarcie, nietarcie) a czym innym jest ogniste chakra flow, które tutaj aktywujesz. Nie zagłębiam się w kwestię kosztów i jak jest to wykonywane, bo problem jest większy.
2. Co do miecza z raitonem - gdybyś miała raiton to podróbki kiby spoko, choć tutaj pewnie ktoś zacząłby się doszukiwać plagiatu.
Tutaj mamy technikę katonowego chakra flow, gdzie miecz staje w ogniu, a potem gracz coś z nim robi (inna rzecz, że była przerabiana w pomysłach i najprawdopodobniej będą dwie techniki, mała ognista ścianka, oraz technika chakra flow)[/uhide]
Osobiście nie jestem fanem tego punktu regulaminu, bo ogranicza nas jako graczy, nie jako postacie, lecz jako moderator tego działu muszę się mu podporządkować i nie jestem w stanie zrobić tutaj nic innego, mogę tylko nie dać akcepta w związku z tym punktem, bez jakiejś większej dyskusji, mam związane ręce. Pozostali moderatorzy zrobią to samo i o tym akurat mogę zapewnić. Mogę też wspomnieć, że nie raz i nie dwa przedmioty władające żywiołami, których gracz nie posiadał, poszły do kosza.
Dodam jeszcze kilka rzeczy
1. Czym innym jest miecz stający w płomieniu, bo został ten ogień wykonany czysto fizycznie poprzez użycie komponentów, lub zaczął ze względu na prędkość to robić (bo się rozgrzał w trakcie machania, tarcie, nietarcie) a czym innym jest ogniste chakra flow, które tutaj aktywujesz. Nie zagłębiam się w kwestię kosztów i jak jest to wykonywane, bo problem jest większy.
2. Co do miecza z raitonem - gdybyś miała raiton to podróbki kiby spoko, choć tutaj pewnie ktoś zacząłby się doszukiwać plagiatu.
Tutaj mamy technikę katonowego chakra flow, gdzie miecz staje w ogniu, a potem gracz coś z nim robi (inna rzecz, że była przerabiana w pomysłach i najprawdopodobniej będą dwie techniki, mała ognista ścianka, oraz technika chakra flow)
- Nazwa
- Kaengiri
- Ranga
- C
- Pieczęci
- Brak
- Zasięg
- 5 metrów
- Koszt
- E: 24% | D: 18% | C: 15% | B: 12% | A: 9% | S: 6% | S+: 3% (+1/2 na turę)
- Dodatkowe
- Należy mieć dowolny styl Kenjutsu na randze C.
- Opis Specyficzna technika, dająca możliwość łączenia technik szermierzom z talentem w korzystaniu z żywiołu ognia. Użytkownik pokrywa ostrze miecza chakrą tego właśnie elementu, po czym wykonuje zamach. Shinobi dzięki temu jest w stanie wysłać z ostrza falę płomieni, mogącą poparzyć przeciwnika. Dodatkowo, podpalone ostrze zadaje nieco zwiększone obrażenia.
0 x
-
- Support
[uhide=Ōkami]Tutaj zgadzam się z Junem. Technika przypomina ogniste chakraflow. Swego czasu temat był nawet poruszany w dziale pomysłów przy zmianie obrazka do Kaengiri i poprawie jego opisu: http://shinobiwar.pl/viewtopic.php?f=31&t=8877
Zaproponowano podział na ogniste chakraflow oraz Kaengiri zaś sam pomysł miał zostać wprowadzony jednak za sprawą zmian związanych z ważniejszymi Statystykami oraz Samurajami, nie mógł być rozpatrzony szybciej.
W tym momencie na forum nie ma opisanej w pomyśle techniki jednak już sam opis istniejącej Kengiri mówi o nałożeniu ognia na miecz. Dlatego jeśli w samym artefakcie nie ma wymagań dotyczących posiadania Katonu, tak niestety artefakt nie zostanie zaakceptowany.[/uhide]
Zaproponowano podział na ogniste chakraflow oraz Kaengiri zaś sam pomysł miał zostać wprowadzony jednak za sprawą zmian związanych z ważniejszymi Statystykami oraz Samurajami, nie mógł być rozpatrzony szybciej.
W tym momencie na forum nie ma opisanej w pomyśle techniki jednak już sam opis istniejącej Kengiri mówi o nałożeniu ognia na miecz. Dlatego jeśli w samym artefakcie nie ma wymagań dotyczących posiadania Katonu, tak niestety artefakt nie zostanie zaakceptowany.[/uhide]
0 x
- Seinaru
- Martwa postać
- Wiek postaci: 29
- Ranga: Samuraj
- Krótki wygląd: Trupioblada cera, charakterystyczny brak głowy
- Widoczny ekwipunek: Nagrobek
- Link do KP: http://shinobiwar.pl/viewtopic.php?f=32&t=3828
- Jun
- Postać porzucona
Duża torba
Miecz i śpiwór
[uhide=Ōkami]Nie mniej przedmioty brakujące i kanoniczne to rzecz zupełnie odmienna od tego co oferuje kuźnia. Tamte przedmioty w domyśle powinny oferować więcej opcji, lecz to jednak tylko moje zdanie. A dlaczegóż to zapytacie? Bo inaczej po co działy brakujących gdy wszystko można podpisać bezpośrednio pod siebie i nie wnosi to żadnych zmian mechanicznych. Zwłaszcza że przedmioty/artefakty forumowe, niebędące bezpośrednimi tworami kuźni pod gracza - nieco wykraczają poza regulaminy kuźni. Żaden artefakt z globalnych w domyśle nie wymaga posiadania żywiołu, a przynajmniej nie ma tego w ich opisach.
Jeśli jednak zdecydujemy się zrewidować podejście i umieścić takie zapiski, to ja podejmę pytanie -> Po co zdobywać artefakty globalne, gdy w kuźni można stworzyć lepszy pod siebie, bo obowiązują je zasady identyczne? No i z tym akcentem kończę posta i pozostawię to pytanie każdemu do zastanowienia się.[/uhide]
Jeśli jednak zdecydujemy się zrewidować podejście i umieścić takie zapiski, to ja podejmę pytanie -> Po co zdobywać artefakty globalne, gdy w kuźni można stworzyć lepszy pod siebie, bo obowiązują je zasady identyczne? No i z tym akcentem kończę posta i pozostawię to pytanie każdemu do zastanowienia się.[/uhide]
0 x
- Ōkami
- Postać porzucona
- Jun
- Postać porzucona
Duża torba
Miecz i śpiwór
[uhide=Ōkami]Powiem krótko okami. Nie podoba ci się, chcesz wprowadzić zmiany -> Zapraszam cię do działu pomysłów, gdzie podyskutujesz z graczami, moderatorami działu oraz administracją na ten temat. Może wejdą zmiany, może nie wejdą. Wstrzymałbym się jednak do końca urlopu Yukirin w tej sprawie, bo to jednak temat, który jej dotyczy.
Jak dla mnie w tej formie przedmiot archiwum, nie ma tutaj nawet co dostosowywać, bo nie posiadasz katonu, przedmiot przedstawiający inny żywioł, inne efekty to inny przedmiot a o dwóch przedmiotach w jednym temacie nie rozmawiamy. Niezależnie więc od słuszności funkcjonujących zasad, czy tego jak funkcjonują artefakty kanoniczne i tak dalej, bo one tematu twojego miecza bezpośrednio nie dotyczą... Chciałbym tylko prosić pozostałych moderatorów, o wyrażenie jednogłośnej opinii zgodnej z naszym regulaminem by temat mógł wylądować tam, gdzie należy i by zabrał jak najmniej czasu dla kolejnych prób. (bo jak wiadomo, po odrzuconym przedmiocie trzeba odczekać czas, nie ma po co tego wydłużać)
Jak dla mnie w tej formie przedmiot archiwum, nie ma tutaj nawet co dostosowywać, bo nie posiadasz katonu, przedmiot przedstawiający inny żywioł, inne efekty to inny przedmiot a o dwóch przedmiotach w jednym temacie nie rozmawiamy. Niezależnie więc od słuszności funkcjonujących zasad, czy tego jak funkcjonują artefakty kanoniczne i tak dalej, bo one tematu twojego miecza bezpośrednio nie dotyczą... Chciałbym tylko prosić pozostałych moderatorów, o wyrażenie jednogłośnej opinii zgodnej z naszym regulaminem by temat mógł wylądować tam, gdzie należy i by zabrał jak najmniej czasu dla kolejnych prób. (bo jak wiadomo, po odrzuconym przedmiocie trzeba odczekać czas, nie ma po co tego wydłużać)
A tak odpowiadając na twoje pytania:
Owszem, wleciałby na B. Jest to kwestia tego jak beznadzijnie są skonstruowane artefakty obecnie (moim zdaniem), ale na to już nic nie poradzimy my, moderatorzy działu.
Nie no, on jest skonstruowany bardzo rzeczowo - wszystko co nosi znamiona techniki, której postać nie jest w stanie wykonać ze względu na brak żywiołu, nie jest przepuszczane.
Anyway -> Po co robić taki artefakt? Nie wiem, ty mi powiedz, ty próbujesz go zrobić.
Tak, ponad możliwości, ale nie wykraczając poza to, co mogłabyś osiągnąć w jakiś sposób (dlaczego? Nie wiem. Mnie nie pytaj)
To twój wybór czy tworzysz technikę, czy przedmiot. Wt na pewno nie pozwoli ci na zrobienie katona/suitonu bez plucia (w dużej większości), bo cóż -> Takie zasady.
Peszek, prawda? Ale kto powiedział, że brakujące przedmioty i artefakty kanoniczne musi obowiązywać stricte 100% regulamin kuźni? Mówiłem już o tym. Po co zdobywać artefakty kanoniczne, gdy można zrobić w kuźni lepszy. O to się rozchodzi (a czy te kanoniczne są rzeczywiście lepsze również należy poddać dyskusji...)
[/uhide]Owszem, wleciałby na B. Jest to kwestia tego jak beznadzijnie są skonstruowane artefakty obecnie (moim zdaniem), ale na to już nic nie poradzimy my, moderatorzy działu.
Nie no, on jest skonstruowany bardzo rzeczowo - wszystko co nosi znamiona techniki, której postać nie jest w stanie wykonać ze względu na brak żywiołu, nie jest przepuszczane.
Anyway -> Po co robić taki artefakt? Nie wiem, ty mi powiedz, ty próbujesz go zrobić.
Tak, ponad możliwości, ale nie wykraczając poza to, co mogłabyś osiągnąć w jakiś sposób (dlaczego? Nie wiem. Mnie nie pytaj)
To twój wybór czy tworzysz technikę, czy przedmiot. Wt na pewno nie pozwoli ci na zrobienie katona/suitonu bez plucia (w dużej większości), bo cóż -> Takie zasady.
Peszek, prawda? Ale kto powiedział, że brakujące przedmioty i artefakty kanoniczne musi obowiązywać stricte 100% regulamin kuźni? Mówiłem już o tym. Po co zdobywać artefakty kanoniczne, gdy można zrobić w kuźni lepszy. O to się rozchodzi (a czy te kanoniczne są rzeczywiście lepsze również należy poddać dyskusji...)
0 x
- Shins
- Martwa postać
- Ranga: Dōkō, Pazur
- Krótki wygląd: Nijaki. Zazwyczaj skryty w czarnym stroju ninja - do misji się przebiera. Brak cech szczególnych poza ustami na rękach i piersi.
- Widoczny ekwipunek: Torba na glinę u pasa, dwie torby z tyłu. Maska na twarzy, rękawiczki na dłoniach. Miecz zawieszony na plecach. Płaszcz.
- Link do KP: http://shinobiwar.pl/viewtopic.php?p=80043#p80043
[uhide=Ōkami]Nie pozostaje mi nic innego, jak poprzeć pozostałych modów. Już chyba jeden, czy dwa podobne przedmioty zostały zarchiwizowane z tego samego powodu i nie widzę tutaj żadnych przesłanek do tego, by robić jakiś wyjątek.[/uhide]
0 x
Karta Postaci <> Mechanika technik rodu Dōhito <> WT <> Kuźnia <> Dziennik młodego zabójcy
Twarda spacja:
- Ōkami
- Postać porzucona
- Akaruidesu Yoake
- Martwa postać
- Wiek postaci: 18
- Ranga: Akoraito
- Krótki wygląd: Niski, blond włosy z ciemniejszymi końcówkami, młodo wyglądająca twarz. Czarne ubranie z długimi rękawami i stojącym kołnierzem, na to żółte haori w białe trójkąty.
- Widoczny ekwipunek: Kabura na broń na obu udach. Torba nad lewą nogą. Tanto przy pasie po prawej stronie, katana po prawej.
- Link do KP: viewtopic.php?f=33&t=7711
- Multikonta: Budyś
- Ōkami
- Postać porzucona
- Jun
- Postać porzucona
Duża torba
Miecz i śpiwór
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 5 gości