Ogłoszenia parafialne + rekrutacja
- Jun
- Postać porzucona
- Wiek postaci: 22
- Ranga: Kenshi | Akoraito
- Krótki wygląd: Kapelusz
- Widoczny ekwipunek: Zbroja
Duża torba
Miecz i śpiwór
Manierka - Link do KP: viewtopic.php?p=143621#p143621
- GG/Discord: Tario#3987/64789656
- Multikonta: Maname | Kabuki
- Aktualna postać: Kayo
- Harisham
- Martwa postać
- Link do KP: http://shinobiwar.pl/viewtopic.php?p=130785#p130785
- Multikonta: Harikido, Prosiaczek
Re: Ogłoszenia parafialne + rekrutacja
Stanowisko: Support Fabularny
Doświadczenie: Coś tam kiedyś prowadziłem tu i ówdzie również w klimatach Naruto, zwykle mniejsze sesje na discordzie. Kiedyś trzeba jednak zacząć uzyskiwać jakies konkretniejsze doświadczenie do pbfowego cv.
Coś od siebie: Szkoda, że wypadło, iż muszę się zgłosić na miejsce Venus, ale tak bywa. Do trzech razy sztuka. W razie wyboru obiecuję sumiennie wypełniać swoje obowiązki etc. etc.
Doświadczenie: Coś tam kiedyś prowadziłem tu i ówdzie również w klimatach Naruto, zwykle mniejsze sesje na discordzie. Kiedyś trzeba jednak zacząć uzyskiwać jakies konkretniejsze doświadczenie do pbfowego cv.
Coś od siebie: Szkoda, że wypadło, iż muszę się zgłosić na miejsce Venus, ale tak bywa. Do trzech razy sztuka. W razie wyboru obiecuję sumiennie wypełniać swoje obowiązki etc. etc.
0 x
5 linijek i do przodu. To moje nindo. Dobre, nie?
W związku z licznymi problemami:
Mianownik: Harisham
Dopełniacz: Harishama
Celownik: Harishamowi
Biernik: Harishama
Narzędnik: Harishamem
Miejscownik: o Harishamie
Wołacz: Harishamie
W związku z licznymi problemami:
Mianownik: Harisham
Dopełniacz: Harishama
Celownik: Harishamowi
Biernik: Harishama
Narzędnik: Harishamem
Miejscownik: o Harishamie
Wołacz: Harishamie
- Han Gug
- Postać porzucona
- Wiek postaci: 19
- Ranga: Dōkō
- Link do KP: http://shinobiwar.pl/viewtopic.php?f=33&t=5866
Hello, is it me you're looking for?
Zgloszenie jest kilka postów wcześniej także ten.
Zgloszenie jest kilka postów wcześniej także ten.
0 x
- Seinaru
- Martwa postać
- Wiek postaci: 29
- Ranga: Samuraj
- Krótki wygląd: Trupioblada cera, charakterystyczny brak głowy
- Widoczny ekwipunek: Nagrobek
- Link do KP: http://shinobiwar.pl/viewtopic.php?f=32&t=3828
Stanowisko: Support Fabularny
Doświadczenie: Byłem modem i adminem
Coś od siebie: Mam czas, chęci i wiedzę. Jestem sprawdzony i nielubiany.
Doświadczenie: Byłem modem i adminem
Coś od siebie: Mam czas, chęci i wiedzę. Jestem sprawdzony i nielubiany.
0 x
Jeśli czytasz ten podpis to znaczy, że jestem już martwy...
- Sans
- Administrator
- Wiek postaci: 8
- Multikonta: Yuki Hoshi; Uchiha Hiromi; Papyrus
Wyniki rekrutacji na stanowisko Supporta W sumie to jest już bardzo późno (albo wcześnie, nieważne), ale chcielibyśmy ogłosić zakończenie rekrutacji na stanowisko Supporta! Miło mi ogłosić, że do grona administracji dołączył Harisham, który będzie teraz znany również jako Prosiaczek! Gratulujemy i życzymy wytrwałości, a także miłej pracy w naszym skromnym gronie.
Reszcie oczywiście dziękujemy za zgłoszenia i mam nadzieję, że do usłyszenia kiedyś w przyszłości, być może przy okazji jakichś innych naborów.
0 x

- Sans
- Administrator
Roszady na stanowisku Moderatora działu Własnych Technik Dzień dobry!
Harisham, ze względu na przyjęcie stanowiska Supporta, zdecydował się zrezygnować z pełnienia funkcji moderatora działu WT. Na jego miejsce bez rekrutacji przyjęliśmy Akaruidesu Yoake, jako że był już sprawdzony wcześniej. Tak więc z tego miejsca dziękuję Harishamowi za swój poświęcony czas, a Yoake życzę powodzenia!
0 x

- Boyos
- Administrator
- Ranga: Starszy Kapral
- GG/Discord: Boyos#3562
- Multikonta: Ario
Nowy nabytek w Kuźni! Dzień dobry!
Z dniem dzisiejszym do naszej gromadki moderatorów w kuźni dołączy Tsuyoshi, który zgodził się wspomóc nasz młody, prężnie rozwijający się zespół. Nowy nabytek serdecznie witamy i mamy nadzieję na owocną współpracę i życzę powodzenia!
0 x

- Sans
- Administrator
Rekrutacja na stanowisko Moderatora działu Kuźni Dobry wieczór! W związku z dłuższą nieobecnością moda Kuźni Tsuyoshiego, zdecydowaliśmy się zrobić rekrutację na jedno miejsce w tymże dziale. Kto chętny to zapraszamy, w pakiecie dorzucamy też moderacje w dziale Brakujących Przedmiotów!
Kopiuj Na zgłoszenia czekamy od kilku dni do dwóch tygodni, w zależności od tego czy będą napływały nowe. Zgłoszenia można umieszczać w uhide. Zastrzegamy sobie prawo pozostawienia naboru nierozstrzygniętego. Zapraszamy do współpracy.[color=#bfc8fb]Stanowisko:[/color] Moderator Kuźni [color=#bfc8fb]Doświadczenie:[/color] Jakie posiadamy w zakresie pełnienia podobnych funkcji [color=#bfc8fb]Coś od siebie:[/color] Takie typowe "dlaczego ja"
0 x

- Ōkami
- Postać porzucona
- Link do KP: http://shinobiwar.pl/viewtopic.php?f=33&t=8837
- GG/Discord: Mef#2020
- Aka
- Martwa postać
- Wiek postaci: 23
- Ranga: Szczur
- Krótki wygląd: Wysoki i drobny brunet o niebieskich oczach, zazwyczaj chodzący w stonowanych kolorach. Widoczna blizna po podcięciu gardła.
- Widoczny ekwipunek: Katana, torba.
- Link do KP: http://shinobiwar.pl/viewtopic.php?f=33 ... 624#p80624
- GG/Discord: Aka#1339
- Kisuke
- Martwa postać
- Wiek postaci: 22
- Ranga: Sentoki
- Widoczny ekwipunek: ~ Zbroja
~ Gurda przy lewym boku
~ Kabura na prawej i lewej nodze
~ Torba z tyłu na pasie
~ Duży zwój na plecach - Link do KP: http://shinobiwar.pl/viewtopic.php?p=153580#p153580
- Multikonta: Daisuke
- Misae
- Postać porzucona
- Wiek postaci: 28
- Ranga: Akoraito
- Krótki wygląd: Białowłosa, o dwukolorowych tęczówkach - lewa srebrzysto-biała, a prawa fiołkowa, ubrana w płaszcz, rękawiczki ze stalowym ochraniaczem. Na szyi kwiatowa kolia, powyżej, po prawej stronie pozioma blizna; różowe kanzashi we włosach
- Widoczny ekwipunek: Torba na lewym i prawym biodrze;plecak
- Link do KP: viewtopic.php?p=68018#p68018
- GG/Discord: Misae#1695
Stanowisko: Moderator Kuźni
Doświadczenie: dawny moderator i mod techniczny
Coś od siebie: Czy te oczy mogą kłamać
?
Doświadczenie: dawny moderator i mod techniczny
Coś od siebie: Czy te oczy mogą kłamać

0 x

- Sans
- Administrator
Wyniki rekrutacji na stanowisko Moderatora działu Kuźni Dobry wieczór! Bez zbędnego gadania - wybraliśmy osobę na wolne miejsce w Kuźni. Nowym moderatorem zostanie Aka, któremu życzymy dużo cierpliwości i wytrwałości! Pozostałym dziękujemy za zgłoszenia i zapraszamy następnym razem. Do usłyszenia!
0 x

-
- Support
Oficjalne stanowisko administracji w sprawie morderstwa Akiego. Temat budzi sporo kontrowersji i na pewno znajdą się tacy, którzy zechcą wyrazić swoją opinię znając tylko jedną stronę wydarzeń. Ponadto za sprawą rosnącej ilość negatywnych komentarzy tym bardziej jesteśmy zobowiązani do całościowego przedstawienia części fabularnej i mechanicznej związanego z tym wątkiem. Dlatego też chcieliśmy zamieścić tutaj wszystko co działo się od strony Administracji i Koali, żeby zapewnić wam obiektywny osąd na temat tego wyroku.
Po pierwsze - powody fabularne. Czyli dlaczego Shikarui miał powody żeby Aka życie stracił:Po drugie - powody dla których możliwość odebrania oczów byłaby możliwa nawet po porzuceniu konta.
- Ich romans jest bardzo ważny dla tej sprawy. Więc status: kochankowie, w uproszczeniu.
- Tutaj wspólna misja Shikiego i Aki. Aka porzucił Shikiego na 4 lata (usunięto konto i potem założył je na nowo)
- Tutaj mamy Shikiego rozczarowanego Aką na turnieju. Przypomnę nie widział go z 4 lata przy ich relacji i spodziewał się że będzie sobą reprezentował coś więcej.
- Tutaj zaczyna się fabuła Shikaruia, Asaki i Aki.
- A tutaj fabuła przybiera obrót krytyczny
- W tym temacie w ukrytej części Shikarui mówi Asace o możliwości posiadania Dojutsu w jednym oku.
Pamiętasz, że istnieją osoby, które mają doujutsu tylko w jednym oku? Może da się mieć dwa doujutsu. Dwa różne oka. - Tutaj Shikarui twierdzi, że byłby w stanie zabić Asakę gdyby od niego odeszła (jak zrobił to Aka)
- Tutaj Shiki deklaruje chęć zabicia Aki.
- Myślałem, że trzymając cenne osoby blisko i troszcząc się o nie będę w stanie osiągnąć wszystko. Jaki byłem naiwny... - Shikarui lekko pokręcił głową i uśmiechnął się krzywo na drobny moment, z pożałowaniem do samego siebie. - Ta miłość wbiła mi sztylet w plecy. I teraz siedzi w tej wiosce. Czeka, aż to ja wbiję miecz w jego plecy. - Ten uśmiech zniknął szybko. Bo Shikarui mówił całkowicie poważnie. - Jest pewien rodzaj zdrady, którą ciężko wybaczyć. Przynajmniej zrozumiałem, że miałeś rację. Całkowitą rację. Na podstawie powyższego Administracja stwierdziła, że akcja jest jak najbardziej fabularna i zgodna z aktualnie panującą mechaniką forum.I teraz wszystkie czynniki które za decyzją przeważają:
- Chronologicznie:
- Shikarui informuje Aka o jego planie.
- Event się kończy. Aka odchodzi (10:26). Aka wchodzi na szlak (10:31)
- Prośba Kolaki o zatrzymanie Aki na szlaku.
- Proszę Akę żeby nie ruszał się ze szlaku. Aka i tak sobie idzie
- PIszę do niego i dostaję następujące wyjaśnienia.
- Aka daje konto do usunięcia żeby nie dać oczek.
- Nigdzie nie pisze o czasie w którym gracz staje się NPC. Czy od dania zgłoszenia o kasacji? W regulaminie mamy kilka punktów: 2j, 4de w regulaminie forum, 2f w Pośmiertnych.
j. W przypadku niedopisanych w regulaminie kwestii decyzję podejmuje administracja, a ich odpowiedź jest wiążąca.
d. Każdy użytkownik ma prawo zgłosić w odpowiednim temacie – bądź bezpośrednio u administratora - skargę w przypadku gdy dopatrzy się uchybień regulaminu bądź nieodpowiedniego zachowania u jakiejkolwiek osoby. Jednocześnie graczy prosi się o niewykorzystywanie luk w regulaminie.
e. Przyłapanie na łamaniu któregokolwiek z powyższych punktów będzie karane odpowiednio ostrzeżeniem lub banem w zależności od wagi popełnionego czynu.
f. Każda osoba posiada możliwość jednorazowego porzucenia swojej postaci tak, by w trakcie tworzenia postaci otrzymać 80% PH oraz Ryo zebranych na poprzedniej postaci (po odjęciu od bazowych punków), które dodaje się do startowych PH oraz Ryo w trakcie zakładania nowego konta (jak podczas fabularnej śmierci postaci). Należy jednak uprzednio dokończyć fabuły bieżące. Taka postać może (w zależności od jej rozpoznawalności czy dokonań, bądź też innych czynników) zostać w przyszłości wykorzystana przez fabularów jako NPC.- Z tego możemy wyczytać że karą dla Aka może być ban, ost albo inna adekwatna dla nas kara za wykorzystywanie luk w regulaminie.
- Ponieważ nie ma określenia w którym momencie gracz staje się NPC, mamy zapis o dokończeniu fabuły bieżącej. To i biorąc pod uwagę że Aka zignorował wyraźnie moje polecenie, to Aka poniesie konsekwencje.
- Dochodzimy jednak do momentu, kiedy w połowie walki fabularnej ktoś może dać konto do kasacji i jak to teraz interpretować? W tym momencie ten ktoś jest NPC i nie można i nie można zabrać mu nic na przeszczep?
- Dlaczego Shikarui ma możliwość zabicia go, skoro jest ranny? Zgodnie z postem Natsu, Shikarui po leczeniu czuł zmęczenie. Poszedł porozmawiać z Asaką na bok. Czy Aka zdążyłby uciec? Oczy Shikaruia widzą na 12km w linii prostej, a tempo chodzenia to około 6km/h. Nic nie wskazuje na to, że Aka mógłby uciec. Nie był świadomy ataku i jego statystyki nie pozwalały mu na zareagowanie na strzałę wystrzeloną z ogromnej odległości przez łucznika ze stylem S i około 120 percepcji bazowej.
- Dlaczego można wziąć od niego oczy? Administracja uznała, że w czasie jego podróży do Sogen (która też nawiasem trwa sporo) Aka jest traktowany jako gracz. Ponieważ dał konto do kasacji dopiero po dojściu do Sogen.
0 x
Użytkownicy przeglądający to forum: Papyrus i 4 gości