Siedziba władzy [administracja + sala Protektora]
- Rokuramen Sennin
- Support
- Multikonta: Akihiko Maji i Jugo Misaki
Re: Siedziba władzy [administracja + sala Protektora]
0 x
Support i twórca najlepszego ramen w świecie shinobi
- Aka
- Martwa postać
- Wiek postaci: 23
- Ranga: Szczur
- Krótki wygląd: Wysoki i drobny brunet o niebieskich oczach, zazwyczaj chodzący w stonowanych kolorach. Widoczna blizna po podcięciu gardła.
- Widoczny ekwipunek: Katana, torba.
- Link do KP: http://shinobiwar.pl/viewtopic.php?f=33 ... 624#p80624
- GG/Discord: Aka#1339
z/t zbrojownia (której jeszcze nie ma, ale zrobię!)
0 x
- Ayatsuri Yuu
- Wiek postaci: 22
- Ranga: Ogar
- Krótki wygląd: szczupły, delikatnie umięśniony, czarnowłosy, zielonooki
- Widoczny ekwipunek: odznaka ninja, duża torba, bandaże na rękach, dwie kabury na broń, duży pojemnik na substancję na ramieniu (pełen piasku), Yakei, płaszcz
- Link do KP: http://shinobiwar.pl/viewtopic.php?f=33&t=8939
- Yami
- Wiek postaci: 25
- Link do KP: viewtopic.php?f=33&t=4268
- Ayatsuri Yuu
- Widoczny ekwipunek: odznaka ninja, duża torba, bandaże na rękach, dwie kabury na broń, duży pojemnik na substancję na ramieniu (pełen piasku), Yakei, płaszcz
Yuu spokojnie wytrzymał surowe spojrzenie strażnika. Nie miał wcale zamiaru ustępować pola jego autorytetowi. Co z tego, że mężczyzna najprawdopodobniej był od niego znacznie silniejszy? Liczyła się też siła woli, a tej młodemu marionetkarzowi w żadnym razie nie brakowało. Odpowiedział zdeterminowanym spojrzeniem, które ten od razu przyjął do wiadomości. Nie omieszkał też użyć słów, a w zasadzie jednego, bo ich większa ilość nie była potrzebna:
-Jestem. - odpowiedział spokojnie. Zdawał sobie sprawę z tego, że na Murze i za nim trup ściele się często i gęsto, ale nie przeszkadzało mu to. Chociaż nie, wróć, przeszkadzało mu, ale po to właśnie się tu znajdował - by to ograniczyć. No i faktycznie, można tu było umrzeć, ale w słusznej sprawie, broniąc tych, którzy sami tego uczynić nie mogli.
Minęła ledwie chwila, a już wkraczał do potężnej wartowni zaraz za strażnikiem. Jego oczy zdradzały zainteresowanie i, choć nie kręcił zbytnio głową, to źrenice latały jak szalone w te i wewte, wprowadzając do jego głowy wszelkie informacje dotyczące tego miejsca. Oczywiście trwało to tylko chwilę, aż zbliżyli się do innych stacjonujących na Murze, którzy oczywiście z tego wszystkiego byli najciekawsi. Podeszli do kolejnego mężczyzny, który zbyt wiele cech wyróżniających go z tłumu nie posiadał. Wydawał się jednak kontrolować trenujących, więc Ayatsuri nie miał wątpliwości, że temu człowiekowi nie można było w kaszę dmuchać. Na jego twarzy pojawił się delikatny uśmieszek, kiedy tylko usłyszał imię wyższego rangą mężczyzny i skojarzył je ze swoim nazwiskiem. W końcu różniły się tylko jedną literą. Skłonił się delikatnie i odparł:
-Ayatsuri Yuu. Póki co Doko Unii Samotnych Wydm, ale mam nadzieję zostać członkiem Sekcji Badawczej lub Zwiadowczej.
0 x
- Yami
Misja Rangi D
Ayatsuri Yuu
3/15Mężczyzna non stop obserwował każdy twój ruch, nawet najmniejszy ruch rąk podczas mimowolnej gestykulacji. Przez chwilę przeszło ci przez myśl, że wypowiadane przez Ciebie słowa przelatywały koło niego zaś on sam nie skupiał wzroku na Twoim licu lecz w głębię twojego Ja. Cała otoczka prysnęła kiedy mężczyzna westchnął.
- Moment w którym podałeś swoje nazwisko przeczuwałem, że będzie to ta pierwsza z grup. Na ten moment niestety muszę cię zasmucić. Osoba, która zajmowałaby się rekrutami aktualnie znajduje się poza Cytadelą. Od niej będzie zależeć do której z grup zostaniesz włączony. W tym momencie pozostaje ci czekać.
Mężczyzna kątem oka zerknął na pracę swoich podopiecznych a następnie podniósł głowę wyżej. Tuż nad waszymi głowami rozpościerał się Mur, który przysłaniał znaczną część błękitnego nieba.
- Najchętniej odesłałbym Ciebie do sekcji badawczej ale raczej nie przyjmą tam osoby, bez oficjalnego statusu rekruta oraz przeszkolenia. Jedyne co Tobie pozostaje to albo zwyczajnie czekać kilka godzin, bądź udać się na szczyt muru i zobaczyć jak to wszystko wygląda.
Prawą rękę oparł o bok oczekując decyzji młodego Ayatsuri.Ukryty tekst
0 x
- Ayatsuri Yuu
Mayatsuri nawet się nie ruszał, a tylko go obserwował, jednak już samo to wywoływało niewielki stres u przyszłego oby rekruta. Nie miał jeszcze okazji zobaczyć, jaki poziom ten sobą reprezentuje, jednak w niektórych wypadkach coś się po prostu czuło. Nie literkę czy słowo określające rangę, ale ogromną przewagę, jaką ten nad nim miał. Gdyby byli w wiosce byłby to Sentoki? A może Kogo? Nie był w stanie tego określić. Niewielu było ludzi, którzy wywoływali w nim takie odczucia. Doko, Akoraito, ci go nie stresowali. Może i niektórzy z nich byli od niego silniejsi, ale nie czuć było od nich tej wewnętrznej siły. Czy można było ją inaczej opisać? Nie chodziło przecież o ilość chakry czy zdolności jej kontroli, ani też o jakąś konkretną cechę. Wszystko się w jakiś sposób na to składało. Jedni mogli wytrzymywać ciosy jakby ich ciało było ze stali, inni prześcigali zwierzęta, a jednak była to jakaś bardziej abstrakcyjna kategoria niż siła czy szybkość.
Niestety okazało się, że jego plany zostały odwleczone w czasie. Zmarszczył nieznacznie brwi. Nie była to najlepsza wiadomość, ale Mayatsuri zaoferował mu przynajmniej swego rodzaju rekompensatę. To sprawiło, że podniosły mu się kąciki ust. I tak będzie musiał poznać to miejsce, po co ma w zasadzie dłużej zwlekać? Z drugiej strony tu mógł obserwować trening innych członków organizacji. Ale cóż, to pierwsze raczej miało wyższy priorytet. Nie zajęło mu długo zastanawianie się i szybko odparł:
-Chętnie zobaczyłbym co i jak tam u góry.
0 x
- Yami
Misja Rangi D
Ayatsuri Yuu
5.1/15z/t -> Szczyt MuruMayatsuri ponownie skinął głową, nie był tym samym co zwykłe przytaknięcie ale wskazywał na akceptację słów Yuu.
- Dobrze wiedzieć, że wykazujesz inicjatywę miast leżeć do góry brzuchem - Sowa zwrócił się do jednego z ubranych w czerń mężczyzn, który trenował walkę wręcz - Hakai! Oprowadź Yuu po murze, niebawem i tak byś musiał się udać na obserwację terenów.
Mężczyzna który się obrócił nosił maskę tylko na usta, włosy do barków, brązowe, twarz i nos podłużny, oczy lekko skośne. Mimo, że maska zakrywa usta ruch tkaniny wskazał, że na jego licu zagościł grymas niezadowolenia. Równie dobrze mogło być to coś innego, ciężko było to określić jednak sam Mayatsuri zdawał się to szybko wyłapać.
- Pokażesz jak wygląda praca strażnika...
Głos Mayatsuriego miał nieco głębszy ton niż podczas rozmowy z Tobą. Efektem wypowiedzianych słów był niewielki ukłon Hakaia w jego stronę.
- TAK JEST.
Subordynacja. W tym rejonie w tej organizacji nie można było pozwolić sobie na brak jej. Hakai zbliżył się do Ciebie i po szorstkim "chodź" skierował się w stronę Muru oraz najbliższych schodów prowadzących na górę.Ukryty tekst
0 x
- Yami
Misja Rangi D
Ayatsuri Yuu
9.2/15Hakai odprowadził Ciebie pod drzwi budynku zdającego się być częścią centralną, zarządczą. Towarzyszący ci mężczyzna uderzył pięścią w drzwi i zapowiedział Twoje przybycie.
- Nowy rekrut oczekuje na spotkanie.
- Niech wejdzie.
Wewnątrz, w dość obskurnym gabinecie, siedziała kobieta w czarnym uniformie, podobnie zresztą jak każdy w tej organizacji. Jej czarne włosy sięgające do połowy czoła, były niczym ścięte pod linijkę. Gładkie i proste, jak gdyby nosiła hełm. Spojrzała na nowo przybyłego szorstkim spojrzeniem
- No w takim razie opowiedz coś o sobie. Dlaczego akurat teraz, co potrafisz? Im więcej tym lepiej...
Jej ton głosu wyraźnie wskazywał na zaskoczenie, ale też na zaintrygowanie. Czarne oczy bez wyrazu, niczym dwie grudki węgla, wbijały się w twarz młodego AyatsuriUkryty tekst
0 x
- Ayatsuri Yuu
Marionetkarz skinął głową, słysząc słowa Hakaia. Tu koło setki, w pozostałych garnizonach pewnie nieco mniej, może po siedemdziesiąt czy osiemdziesiąt. Tak przynajmniej zakładał, choć garnizony graniczące z morzem również mogły mieć więcej strażników. Jeśli jego założenia były prawidłowe to całe Shinsengumi składało się z niecałych siedmiuset ludzi. Mało. Przynajmniej biorąc pod uwagę to, że chodzi o cały Mur i ochronę reszty cywilizacji przed tym, co się kryło za Nim.
Powoli patrolowali okolicę, a czas mijał. Widać, że Hakai nie okłamał go mówiąc o tygodniach bez żadnych akcji. Nie rozmawiali, ale we dwójkę i tak było raźniej. W końcu jednak ktoś przybył, najwidoczniej w końcu nadeszła zmiana warty. Widział, że tamci coś przed nim ukrywają, ale nie kłopotał się tym za bardzo. W końcu nie należał jeszcze do organizacji. Ruszył więc za Hakaiem w kierunku, który miał go doprowadzić do dołączenia do tego elitarnego grona.
Szybko wszedł i delikatnie się zaskoczył widząc kobietę, ale nie pozwolił temu wpłynąć na swoją determinację przystąpienia tutaj.
-Jestem Yuu Ayatsuri, pochodzę z Sabishi. Od dawna planowałem dołączyć, tylko chciałem najpierw rozwinąć zdolności medyczne. Niestety z tym jeszcze jestem w powijakach, ale chcę dołączyć teraz, bo to samo zrobiła moja siostra, Miyoki, trochę ponad pół roku temu. Po okresie obowiązkowej służby miała mnie odwiedzić w Sabishi, ale tego nie zrobiła. Więc jestem tu z poczucia obowiązku, chcę bronić Muru przed tym, co czyha po drugiej stronie, ale też chcę odnaleźć siostrę, dowiedzieć się czy wszystko z nią w porządku. Co do moich umiejętności, cóż, jak już mówiłem, jestem Ayatsuri, więc skupiam się na marionetkach. Wiąże się to też ze znajomością przeróżnych mechanizmów.
0 x
- Yami
Misja Rangi D
Ayatsuri Yuu
11/15Kobieta siedząca za biurkiem położyła dłoń na jego blacie i wpatrując się w ciebie wystukiwała bliżej nieokreślony rytm. Wzrok miała skupiony wyłącznie na twojej twarzy. Nie wykazała wielkiego zainteresowania jednak całą historią tak jakby czytała raport sprzed tygodnia.
- Miło, że poszukujesz zaginionej siostry. Cieszy mnie, że podążasz jej śladem jednak Miyoki Ayatsuri już tutaj nie ma. Skończyła służbę i odeszła, cholera wie gdzie. Jeśli więc robisz to dla swojej siostry w takim razie możesz stąd wypierdalać. Nie jestem zainteresowana osobami, które w momencie zaznania koszmaru nocnego ataku poczują, że spełnili swój obowiązek. Potrzebuję osób, które przyjmą i wykonają każdy rozkaz. Potrzebuję osób gotowych poświęcić siebie, nie podrostków.
Kobieta podniosła się z krzesła i rąbnęła otwartą pięścią w stół. Ściągnęła brwi, jej wzrok stał się jeszcze bardziej ostry oraz chłodny. Niezadowolenie było łagodnym określeniem jej stanu.
- Chcesz marnować mój czas czy się do czegoś w końcu przydać? Chcesz dołączyć czy wracać na bezpieczne cieplutkie piaski pustyni? CZEKAM!
Widocznie wyprawa na której była, czynność którą wykonywała czy diabła kto wie co to było nie poszła zbyt dobrze bądź zwyczajnie miała taki charakter.Ukryty tekst
0 x
- Ayatsuri Yuu
Cały aż się nastroszył i spochmurniał, słysząc słowa kobiety. Jedna sprawa, że dowiedział się czegoś nowego o swojej siostrze, ale to musiało chwilę poczekać. Nie zginęła na murze, to była dobra wiadomość, ale z jakiegoś powodu nie wróciła do domu. Przy obecnych możliwościach jednak nie będzie w stanie jej znaleźć, musiał się skupić na chwili bieżącej.
-Odnoszę wrażenie, że nie zostałem zrozumiany. - rzucił lodowatym głosem. Jeśli ktoś z tu obecnych miał być niezadowolony, to prędzej on niż ona, więc nie dał się zastraszyć, tylko kontynuował - Jak już wspomniałem, od dawna przygotowywałem się do służby na Murze.
Odetchnął po tym głęboko, by trochę spuścić z siebie napięcie, by w końcu zakończyć, równie chłodno co wcześniej:
-Od czego mam zacząć?
0 x
- Yami
Misja Rangi D
Ayatsuri Yuu
13/15Każda czynność, nawet chwilowe zawahanie czy grymas, wszystko zostałoby dostrzeżone przez świdrujący wzrok kobiety. W chwili gdy zdecydowałeś się odpowiedzieć ta ostatni raz omiotła cię wzrokiem po czym ciężko udała w krześle i głośno westchnęła.
- Przynajmniej nie stałeś wryty nie wiedząc co zrobić. Może coś z ciebie będzie. Najważniejsze to wykonywanie rozkazów swoich przełożonych, na Murze to jest najważniejsze. Nie tylko dlatego, że są bardziej doświadczeni i zapewnią ci przeżycie na dzikich terenach. Co do samej struktury... - Kobieta głośno westchnęła. Widać była zmęczona tłumaczeniem tego wszystkiego za każdym razem. "Powinnam to spisać i mieć z głowy" powiedziała tak cicho, że Yuu usłyszał tylko szmer i dostrzegł ruch warg - Hierarchia na murze zależna jest od Siły. Na samym początku zyskujesz tytuł Rekruta którego nazywa się u nas Szczurem. Jeśli będziesz się spisywał awansujesz na Ogara. Tutaj skończy się twoja kariera jeśli odbędziesz swoją służbę jeśli jednak z jakichś powodów będziesz chciał kontynuować. Później znajdują się Kapitanowie zwani Wilkami. Później Sowy, które opiekunami sekcji, jest ich sześć ale to już sobie pominę. Następnie i Sokół, czyli najwyżej postawiona osoba w sekcji. Aktualnym przywódcą jest czyli Niedźwiedziem jest Uchiha Kyuo. Jeśli na twojej twarzy pojawi się na grymas kiedy cokolwiek powie będzie bolało. W sumie podobnie jak w przypadku innych rang. Jedni wolą by traktować ich jak brata inni niekoniecznie dlatego uważaj co mówisz i robisz. Służba trwa minimum sześć miesięcy. To tak z ogólników. - Kobieta sięgnęła po kubek prawdopodobnie wody aby zwilżyć sobie gardło - Jak zdążyłeś zauważyć każdy ma swój uniform, dostaniesz go później. Oddaje się go po skończeniu służby. - Kobieta spojrzała w stronę sufitu próbując przypomnieć sobie o czym mogła zapomnieć.- No i jeśli lubisz alkohol to możesz się z nim pożegnać. Musisz mieć trzeźwy umysł więc jeśli kiedykolwiek ktoś się przyłapie na nim tak możesz być pewny, że przez najbliższe tygodnie będziesz zajmować się czyszczeniem wychodków. Chcesz się czegoś jeszcze dowiedzieć?Ukryty tekst
0 x
- Ayatsuri Yuu
/btw, fabularnie to jest 6 miesięcyA więc testowała go? W sumie to było do przewidzenia, ale jakoś o tym nie pomyślał. Widocznie myśli o Miyoki za bardzo go rozproszyły, żeby zdołał to zauważyć. Ale to teraz było najmniej istotne, zajmie się tym wtedy, kiedy będzie mógł. Jak to mówią, wszystko w swoim czasie. Najważniejsze, że mimo braku przygotowania najwyraźniej zdał test kobiety.
Słuchał spokojnje tego, co mu przekazywała, starając się zapamiętać to, co istotne. Posłuszeństwo przełożonym? To może być ciężkie, ale się postara. Z kolei informacje o rangach nie były niczym zaskakującym, rekrut, normalny członek organizacji, kapitani mniejszych grup, kapitani większych grup, ci podlegli wyłącznie przywódcy i on sam. Logiczny podział, tego mógł się spodziewać. Dalej nic również nie wymagało dopytywania. Dostanie uniform i ma nie pić. Bułka z masłem. Co prawda lubił sobie czasem strzelić coś mocniejszego, ale nie było mu to do szczęścia potrzebne.
-Wszystko rozumiem. - powiedział tylko i czekał aż będzie mógł pójść dalej.

0 x
- Yami
Misja Rangi D
Ayatsuri Yuu
15/15I tak kończy się to krótkie wprowadzenie do Shinsengumi.Wszystko zdawało się układać po myśli młodego chłopaka. Wytrzymanie tej namiastki stresu miało być tylko początkiem. Będą teraz czekać na Ciebie znacznie gorsze egzaminy, od których będzie zależało jego własne życie. To właśnie postawił na swej szali dołączając do muru. Postawił pierwszy krok na swej drodze jednak każdy kolejny będzie kosztował go coraz więcej siły aż w końcu upadnie, pytanie czy będzie miał siłę powstać ponownie...
- W takim razie znajdź swoją kwaterę w barakach. Bez problemu znajdziesz wolne miejsce, chyba że twoja zdolność myślenia jest porównywalna ze szczurem. Rano idź do kowala po zbroję i ew. broń jeśli nie masz choć jako Ayatsuri masz inne metody walki co?
Kobieta machnęła ręką prawą ręką jakby odganiając muchę. Było to typowe "Sio Sio" więc co ci pozostawało jak nie opuścić gabinet. Przed wyjściem z budynku stał Hakai. Widząc Ciebie skinął tylko głową. Ciężko stwierdzić dlaczego to zrobił i czemu tak właściwie czekał. Tajemnica rodziła kolejne tajemnice.
0 x
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 5 gości