Ochraniacz

Moderator: Souei

Murai

Ochraniacz

Post autor: Murai »

Obrazek Nazwa: Ochraniacz
Typ: Ubiór? Ochraniacz?
Objętość: Trochę większy od przeciętnego serca dorosłego mężczyzny
Waga Fūin: 5
Opis: Specjalny ochraniacz na serce wykonany na zamówienie pewnego przezornego Kakuzu. chcącego wyeliminować jeden ze swoich nielicznych, słabych punktów. Może pomieścić w sobie serce dorosłego mężczyzny i zostanie jeszcze troszkę wolnej przestrzeni, np. na ściółkę w postaci grubej warstwy nici. W jego grubej, metalowej powłoce znajduje się niezliczona ilość otworków, przez które serce Kakuzu jest połączone z resztą jego organizmu poprzez nici. Zapewnia ono ochronę w przypadku próby morderstwa przez dźgnięcie bądź cięcie ostrym narzędziem (w granicy siły PCHNIĘCIA 100 i jutsu C nie działają) Nie uwiera, nie sprawia dyskomfortu. Przez wykorzystanie wysokiej jakości stali przebicie się przez niego jest zadaniem dość ciężkim i wymagającym porzucenia konwencjonalnych metod. Jednocześnie metal jest w miarę lekki, przez co nie wywołuje obciążenia, gdy jest noszony w organizmie. Zewnętrzna warstwa pokryta jest warstwą gumy, by techniki Raiton nie stanowiły zagrożenia.
Cena: 3450 ryo
0 x
Awatar użytkownika
Defrevin
Założyciel Forum

Re: Ochraniacz

Post autor: Defrevin »

Ukryty tekst
0 x
Jeśli masz ważną sprawę, pytanie lub potrzebujesz pomocy związanej z funkcjonowaniem forum, proszę wyślij do mnie prywatną wiadomość. Z chęcią zapoznam się ze sprawą i rozwieje wszelkie wątpliwości.
Murai

O kurde, dobre pytanie. W sumie to zapomniałem jak się to montuje. Więc są to dwie połówki na zawiasach. Montaż wtedy polegałby na zasadzie otwierasz -> wkładasz -> zamykasz. No ale nici to nadal problem, więc może wszystkie wychodziłyby z dwóch otworów większych - na dole i na górze? Wtedy to takie trudne by nie bylo na obecnym sercu.

A co do misji, to jestem bardzo ciekaw, jak takowa by wyglądała. No ale poczekam na resztę xD
0 x
Awatar użytkownika
Vulpie
Multikonta: Misae Misaki

Post autor: Vulpie »

Ukryty tekst
0 x
Kamiru

Post autor: Kamiru »

Araf, dlatego zrobił lekką stal w opisie. ~

Ponawiam pytanie o wytrzymałość stali.
0 x
Awatar użytkownika
Tsukune
Wiek postaci: 30
Krótki wygląd: Czarne lub szarawe włosy, brudnoczerwony kolor oczu. "Szeroki" uśmiech. Wystające dwa kiełki. Na szyi materiałowa opaska z krzyżem i trumną. Zabandażowane lewe przedramię, pod którym znajduje się tatuaż 2 głowego węża
Widoczny ekwipunek: Futerał na plecach, wachlarz w pokrowcu przyczepiony do paska, rękawica łańcuchowa na lewej ręce, dziwna rękawica na prawej ręce, pasek z biczem, laska

Post autor: Tsukune »

Ukryty tekst
0 x
Kamiru

Słuszna uwaga Tsu odnośnie elektryczności, same wymagania to czarna magia (więc póki co sam niczego nie poprę/nie zaproponuję).

Warto jednak dodać, że te otwory na "niezliczoną ilość nici" osłabią konstrukcję.
0 x
Awatar użytkownika
Reika
Martwa postać
Wiek postaci: 28
Ranga: Sentoki
Krótki wygląd: Popatrz na Avatar, a po szczegóły zapraszam do mojej KP <3
Widoczny ekwipunek: Kabura na prawym udzie, torba na uzbrojenie przy pasie i dwie katany na plecach
Multikonta: Brak

Post autor: Reika »

Ukryty tekst
0 x
Murai

@Reika

1) Hajs nie gra roli, ale też nie chciałbym zbierać na jeden ochraniacz kilka miesięcy.
2) W takim razie może pokrycie zewnętrznej strony ochraniacza gumą mogłoby wyeliminować problem z elektrycznością? Co prawda wiązałoby się to na pewno z kolejnymi kosztami, ale chyba się będzie opłacać.
3) O ile wszystko to byłoby na misji, to jestem za. Szukanie i dobrego Ayatsuri, i dobrego medyka FABULARNIE nie jest warte zachodu i tych kilku miesięcy, zresztą Ayatsuri chyba żadnego aktualnie nie ma.
4) Mi to obojętnie w sumie. Ale żeby PH też za misję wpadło kappa
@Kamiru

Padł pomysł o tym, by zwyczajnie były dwa duże otwory na górze i na dole, więc te "niezliczone otworki na nici" nie miałyby miejsca i nic by nie osłabiały. A wytrzymałość stali? No wytrzymałe jak np. stal na katany. Liczbowo podawać trochę bez sensu, jeśli o to ci chodziło.
0 x
Awatar użytkownika
Reika
Martwa postać
Widoczny ekwipunek: Kabura na prawym udzie, torba na uzbrojenie przy pasie i dwie katany na plecach

Ukryty tekst
0 x
Kamiru

W sumie Reika dobrze prawi ~
0 x
Awatar użytkownika
Vulpie

Ukryty tekst
0 x
Murai

To ja jednak wolałbym tą gumę, wydaje sie pewniejsza. O ile by to podniosło cenę? Jak odpowiedź otrzymam, to naniosę poprawki do opisu.
0 x
Awatar użytkownika
Reika
Martwa postać

Ukryty tekst
0 x
Awatar użytkownika
Vulpie

Ukryty tekst
0 x
Zablokowany

Wróć do „Przedmioty”

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 5 gości