Okolice Watarimono
- Yosuke
- Martwa postać
- Wiek postaci: 13
- Ranga: Dōkō
- Link do KP: http://shinobiwar.pl/viewtopic.php?f=32&t=7967
- Multikonta: Daisuke
Re: Okolice Watarimono
Yosuke, miał teraz nieco więcej czasu aby z bliska przyjrzeć się temu co narobił. A narobił sporo. Poprzewracane wozy oraz poszkodowani bandyci to jedynie początek. Ucierpiały jednak niewinne zwierzęta. Konie miały olbrzymi problem z tym aby podnieść się i stanąć na równe nogi. Nie trzeba było być specjalistą, żeby wiedzieć, że pewnie miały pogruchotane kości. Rekinka bardzo do dotknęło. Czuł się winny tej sytuacji. Nie zapanował nad swoją techniką, dając się ponieść emocjom w czasie walki sprawił, że ucierpiały konie, które były jedynie źle traktowane przez złych ludzi. Teraz do ich dalszego złego traktowania dołączył się Hoshigaki. Klęknął przy jednym ze zwierząt, głowę miał zwieszoną, w kącikach oczu miał łzy. Nie był w stanie im w żaden sposób pomóc. Nie znał się na medycynie, nigdy też nie próbował opanować sztuk Iryojutsu. Potrafił używać Suitonu, całkiem nieźle, a pomimo tego, że miał w swoim władaniu żywioł wody, który przecież daje życie, potrafił jedynie siać zniszczenie.
-Tak po prostu zostawicie te zwierzęta na śmierć?!- Wydarł się Yosuke, którego bardzo dotknęła cała sytuacja. Sam fakt, że kupcom tak bardzo się spieszyło, że nawet nie chcieli poczekać chwili dłużej. Tak się nie zachowuje dobry człowiek, tak się nie zachowuje dobry ninja, a tym bardziej takiego zachowania nie pochwala Hachiman.
-Tak po prostu zostawicie te zwierzęta na śmierć?!- Wydarł się Yosuke, którego bardzo dotknęła cała sytuacja. Sam fakt, że kupcom tak bardzo się spieszyło, że nawet nie chcieli poczekać chwili dłużej. Tak się nie zachowuje dobry człowiek, tak się nie zachowuje dobry ninja, a tym bardziej takiego zachowania nie pochwala Hachiman.
0 x
- Harisham
- Martwa postać
- Link do KP: http://shinobiwar.pl/viewtopic.php?p=130785#p130785
- Multikonta: Harikido, Prosiaczek
0 x
5 linijek i do przodu. To moje nindo. Dobre, nie?
W związku z licznymi problemami:
Mianownik: Harisham
Dopełniacz: Harishama
Celownik: Harishamowi
Biernik: Harishama
Narzędnik: Harishamem
Miejscownik: o Harishamie
Wołacz: Harishamie
W związku z licznymi problemami:
Mianownik: Harisham
Dopełniacz: Harishama
Celownik: Harishamowi
Biernik: Harishama
Narzędnik: Harishamem
Miejscownik: o Harishamie
Wołacz: Harishamie
- Uchiha Masako
- Martwa postać
- Wiek postaci: 20
- Ranga: Dōkō
- Krótki wygląd: Niska, w miarę szczupła dziewczyna o bladej cerze i ciemnych, krótkich włosach do ramion. Ubrana w lekkie, bure kimono oraz narzuconą na nie kamizelkę. Na głowie nosi słomkowy kapelusz, a w ustach niemal zawsze ma fajkę.
- Link do KP: http://shinobiwar.pl/viewtopic.php?f=33&t=7198
- Multikonta: Hoshigaki Toshiko, Hanuman
- Tamaki Hyūga
- Martwa postać
- Wiek postaci: 19
- Ranga: Wyrzutek C
- Krótki wygląd: Niska, szczupła, długie, ciemnoniebieskie włosy, białe oczy klanu Hyuuga
- Widoczny ekwipunek: Czarny płaszcz z kapturem, czarne rękawiczki
- Link do KP: http://shinobiwar.pl/viewtopic.php?f=33&t=5229
- GG/Discord: MxPl#7094
- Multikonta: Toshiki Oden
Zadowolona z poparcia jakie dostałam od reszty naszej grupy poczułam się pewniej stawiając sprawę w takim świetle. "Kupcy" za to, zaczynali się zachowywać co raz to bardziej podejrzanie i to jedynie podnosiło kolejne czerwone flagi. Teraz to już napewno nie ma takiej opcji abym pozwoliła im odejść samotnie.
- Zgadzam się z Masako-san. Nie chcemy sprawiać problemów, jednak potrzebujemy jakiegoś zabezpieczenia w przypadku najgorszej możliwej opcji. Jeżeli z tego powodu wasza dwójka będzie miała kłopoty to ja również chętnie pójdę tam się za wami wstawić. - poparłam Uchihę głosem nieznoszącym sprzeciwu.
Cały czas także obserwowałam uważnie naszych zleceniodawców, w razie jakby którykolwiek z nich zaczął się podejrzanie zachowywać, to byłam gotowa aktywować Byakugan i stawać ponownie do walki.
[uhide=Yami, Yosuke, Harisham, Uchiha Masako, Tamaki Hyūga]Poziom Chakry: 71%
Użyte techniki:
Statystyki i Dziedziny:
Wszystkie Jutsu:
Ekwipunek:
[/uhide]
- Zgadzam się z Masako-san. Nie chcemy sprawiać problemów, jednak potrzebujemy jakiegoś zabezpieczenia w przypadku najgorszej możliwej opcji. Jeżeli z tego powodu wasza dwójka będzie miała kłopoty to ja również chętnie pójdę tam się za wami wstawić. - poparłam Uchihę głosem nieznoszącym sprzeciwu.
Cały czas także obserwowałam uważnie naszych zleceniodawców, w razie jakby którykolwiek z nich zaczął się podejrzanie zachowywać, to byłam gotowa aktywować Byakugan i stawać ponownie do walki.
[uhide=Yami, Yosuke, Harisham, Uchiha Masako, Tamaki Hyūga]Poziom Chakry: 71%
Użyte techniki:
- Nazwa
- Byakugan: Reberu Bi
- Ranga
- B
- Kolejny poziom rozwoju daje użytkownikowi kolejne wzmocnienie jego Byakugana. Kontrola zasięgu wzroku przychodzi mu z łatwością i nie ma on problemu z przełączaniem się między widokiem na odległość i wokół siebie. Shinobi otrzymuje też nową umiejętność - jest on w stanie wyzwalać chakrę ze swoich tenketsu w taki sposób, by jej gęstość była w stanie zatrzymać nadchodzące uderzenia.
- Zasięg
- Koszt Chakry E: 8% | D: 6% | C: 4% | B: 3% | A: 2% | S: 1% | S+: niezauważalne (1/2 podtrzymanie)
- Bonusy
- +20 Percepcji przy aktywowanym Byakuganie

0 x
- Yami
- Wiek postaci: 25
- Link do KP: viewtopic.php?f=33&t=4268