Ryu WT

Moderator: Souei

Ryu

Ryu WT

Post autor: Ryu »

Nazwa Jutsu: Mokuton: Kōrin Kajukai Bi
Dziedzina: Klanowa
Ranga Jutsu: B
Zasięg Jutsu: 20 metrów – w takiej odległości od Ryu może wysunąć się pnącze z ziemi / pyłek może uśpić osoby znajdujące się do 7 metrów od kwiatu
Koszt chakry: E: 35% | D: 30% | C: 20% | B: 15% | A: 10% | S: 5% | S+: 4%

Opis: Znacznie słabsza technika od Mokuton: Kōrin Kajukai. Ryu może stworzyć tylko jedno pnącze, które może wyrastać spod ziemi. Pnącze to posiada na sobie jednak jeden kwiat przekwitającego drzewa. Wystarczy zaledwie kilka wdechów, żeby środek nasenny w pyłkach tego kwiatu zaczął działać i pozbawił przeciwników przytomności. Pyłek ten może uśpić wrogów znajdujących się w zasięgu 7 metrów od kwiatu. Ponadto pyłek ten może zostać zebrany i wykorzystany do stworzenia broni (typu właśnie „notka usypiająca” lub coś innego, co Ryu wymyśli). Technika ta najlepiej sprawdza się, gdy rywal jest unieruchomiony, gdyż kogoś ruchliwego niezwykle ciężko będzie złapać w nawdychanie się pyłu - stąd też mała przydatność w walce. Trucizna ta działa również na Senju.
Link do tematu postaci: http://www.shinobiwar.pl/viewtopic.php?f=102&t=1409
0 x
Kaien

Re: Ryu WT

Post autor: Kaien »

Tamta technika ma zasięg 100 metrów, jest Ską i nie ma słowa o braku efektu na senjuu, więc:
Usuń dopisek o opdorności Senjuu. Zasięg tworzenia 20 metrów. Na razie tyle.
0 x
Kamiru

Post autor: Kamiru »

Jak wyżej.
0 x
Awatar użytkownika
Vulpie
Multikonta: Misae Misaki

Post autor: Vulpie »

Ukryty tekst
0 x
Ryu

Kamiru, Kaien - dostosowałem się - jakby co to wiele mogę skorygować i jestem otwarty na propozycję. Chodzi mi w zasadzie tylko o kwiat identyczny jak na randze S i ten jego pyłek usypiający.

Araf - nie dostosowałem się. Tamta technika jest na S bo zapewne działa na ogromnym obszarze, i może uśpić całą armię masą kwiatów. Mówimy o tym samym kwiecie co jest na randze S. Technika ta w zasadzie w walce się nie przyda bo tylko idiota zostałby w chmurze pyłu - potrzebuję tej techniki w zasadzie tylko po to by mieć materiał do notek. Na randze B techniki są już silne i jestem pewien, że uśpienie spokojnie mieści się na tej randze. Osłabiony efekt typu znużenie, senność nie dają kompletnie nic. Wszystko mogę zmienić, ale moc pyłku i właściwość usypiania musi zostać, bo technika inaczej nie będzie miała sensu.
0 x
Kamiru

No to siła pyłku może być taka sama, ale wt wymaga znajomość pyłkowego lasu z S
0 x
Ryu

Dobra - w takim razie co proponujecie jako słabszy efekt na randze B skoro uśpienie nie przejdzie? halucynacje, utratę równowagi, problemy ze zmysłami wzroku i słuchu?
0 x
Kaien

Ja osobiście przez slabszy pyłek rozumiałbym taki który nie usypia np. w ture wdychania go, ale w dwie czy trzy.
0 x
Sekki

Post autor: Sekki »

To Senju mogą tworzyć kwiaty, które mają takie właściwości? :v
0 x
Kaien

To pytanie nie ma miejsca, jest żartem mam nadzieje. Odsyłam do technik klanowych Senjuu/
0 x
Ryu

Kaien - chodzi Ci o to, że:
1. Żeby pyłek uśpił osobę to, ta osoba musi go wdychać przez 1,2 lub 3 tury?
Czy
2. Kilka wdechów wystarczy, lecz uśpienie następuje po 1,2,3 turach?

Bo to jest spora różnica. Opcja pierwsza jest beznadziejna (nikt nie da się złapać na wdychanie pyłku przez 1,2,3 tury). Opcja druga czyli uśpienie nie natychmiast lecz po chwili (1,2,3 turach) jest do przyjęcia - z tym, że oczywiście byłbym za tym by pyłek uśpił ofiarę nie w turze użycia techniki tylko w turze następnej. 3 tury to trochę zbyt długo.
0 x
Ryu

A tak swoją drogą...

Ninjutsu techniki rangi B:
1. Shishienjin
2. Shoushagan no Jutsu

Sabaku C:
1. Sabaku Kyū - piaskowa trumna

Sabaku B:
1. Sabaku Sōsō

Poważnie, zrobienie jednego kwiatu z mocnym pyłkiem usypiającym, za sprawą techniki rangi B, która nie będzie miała zastosowania w walce jest groźniejsze niż techniki wymienione powyżej? Bo jak dla mnie to moje WT przy Sabaku Kyū czy Sabaku Sōsō to jakaś niewinna zabawka, z której zrobię użytek i będzie groźna dopiero gdy ten pyłek posłuży mi jako materiał do "notek usypiających".

Wiem, że kontrast, to argument marny, ale będę bronił tego pomysłu, bo wydaje mi się, że na rangę B tego typu technika mieści się spokojnie.
0 x
Kaien

A Yamanaka mają czytanie w głowie z dotykiem, Shabondama klej i banieczke do obrony. I co? Każdy klan jest inny. U Ciebie na S jest gigantyczne pole kwiatów, ale to ekstremum, bo nie będziesz raczej sam walczył z armią. Tutaj masz jeden kwiat dlatego koszty mniejszei ranga mniejsza, ale siła nie może być taka sama bo wtedy J. byłoby lepsze niż to na S - Rzucasz drewno gdzieś pasywą, robisz kwiat i całe pomieszczenie śpi. Nie fajnie.
0 x
Awatar użytkownika
Vulpie
Multikonta: Misae Misaki

Post autor: Vulpie »

Ukryty tekst
0 x
Kamiru

Jak wyżej.
0 x
Zablokowany

Wróć do „Techniki”

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 4 gości