Jaskinia

Awatar użytkownika
Tsuyoshi
Gracz nieobecny
Wiek postaci: 16
Ranga: Dōkō
Krótki wygląd: Blond włosy, złote oczy; czarne bufiaste spodnie, czarna koszulina, wszystko związane czarnym pasem na wysokości bioder, czarne trzewiki z miękką podeszwą.
Widoczny ekwipunek: •Kabura na prawym udzie,
•Duża torba nad lędźwiami,
•Miecz obosieczny pod dużą torbą,
•Rękawiczki z blaszkami na dłoniach,
•Manierka obok torby,
•Odznaka ninja przyczepiona do koszuli.
GG/Discord: cichuteńko#0324
Multikonta: -

Re: Jaskinia

Post autor: Tsuyoshi »

0 x
Obrazek

|| THEME ||
Awatar użytkownika
Ritsuka
Gracz nieobecny
Wiek postaci: 23
Krótki wygląd: Blond włosy, niebieskie oczy, 155 cm wzrostu, prosta czarna yukata bez żadnych wzorów
Widoczny ekwipunek: Srebrna Odznaka Ninja Klanu Senju zawieszona na szyi jako wisiorek.
Kabura na prawym udzie lekko poniżej yukaty
Plecak
GG/Discord: 71222030

Post autor: Ritsuka »

- Bardzo głupie zachowanie, które przyspieszyło zawalenie się wejścia. I teraz dla śmiechu są uwięzieni w tej całej jaskini - skrytykowała zachowanie się chłopaków. Fakt, to by się zawaliło prawdopodobnie w niedługim czasie ale wtedy nie byłoby nikogo w środku, kopnięcie przyspieszyło ten proces.

Ritsuka i Naofumi w końcu dotarli do tej całej jaskini. Dziewczyna od razu podeszła do samego wejścia i się dokładnie mu przyjrzała, chciała mieć pewność, że zdoła to wysadzić i że było to na tyle bezpieczne by nie zwalić reszty konstrukcji. Poszukała też jakichkolwiek wolnych przestrzeni, którymi mogłaby porozumieć się z przyjaciółmi chłopaka. Jeśli takie znalazła to podeszłą do jednego z takich i krzyknęła. - Przybyła pomoc! Wszystko w porządku?! Nic wam się większego nie stało?! Żyjecie?! -
0 x
Awatar użytkownika
Tsuyoshi
Gracz nieobecny
Krótki wygląd: Blond włosy, złote oczy; czarne bufiaste spodnie, czarna koszulina, wszystko związane czarnym pasem na wysokości bioder, czarne trzewiki z miękką podeszwą.
•Manierka obok torby,

0 x
Obrazek

|| THEME ||
Awatar użytkownika
Ritsuka
Gracz nieobecny
Krótki wygląd: Blond włosy, niebieskie oczy, 155 cm wzrostu, prosta czarna yukata bez żadnych wzorów
Widoczny ekwipunek: Srebrna Odznaka Ninja Klanu Senju zawieszona na szyi jako wisiorek.
Plecak

Na szczęscie wszystko wyglądało bardzo dobrze. Nie dość, że zasyp wydawał się łatwy do usunięcia to jeszcze nie zakrywał wejścia całkowicie, a chłopaki żyli w środku i w zasadzie to nic im się większego nie stało. - Tak, wasz przyjaciel jest tutaj! Cieszcie się, że go macie bo byście tu skończyli nieco dłużej gdyby mnie nie powiadomił! - Może nawet byliby tutaj do końca swojego życia ale tego im nie powiedziała.
- Mam! - odezwała się i podała im, czy raczej przecisnęła im jedną z nich. - Dajcie znać jak już ją rozpalicie! - krzyknęła trzeba w końcu zacząć akcje ratunkową.
Gdy dali jej znać to znowu krzyknęła - A teraz chłopcy posłuchajcie mnie bardzo uważnie! Spróbuje rozwalić tą przeszkodę, która blokuje wyjście ale by wam nic się nie stało odsuńcie się. Nie wiem jak głęboka jest ta jaskinia ale chciałabym byście się przesunęli jakieś czterdzieście metrów do tyłu. Czy jesteście stanie to zrobić?- nie chciała by im się coś stało
0 x
Awatar użytkownika
Tsuyoshi
Gracz nieobecny
•Manierka obok torby,

0 x
Obrazek

|| THEME ||
Awatar użytkownika
Ritsuka
Gracz nieobecny
Plecak

- Schowajcie się i krzyknijcie kiedy będziecie na miejscach. Jeśli nic nie usłyszę to czekam dwie minuty i wtedy zaczynam operację. A ty synku nie ucz mnie tego jak wysadzać rzeczy, wybuchy są w mojej krwi! - odkrzyknęła dziewczyną i cóż bakuton był dosłownie w jej krwi. Gdy usłyszała chłopaków lub gdy minęły te dwie minuty zaczęła się za swoją robotę. Nie chciała używać zbyt dużych ładunków na początku. Nadal obawiała się o stan samej jaskini więc wolała nie wytaczać największych dział na sam początek. - Naofumi-san, schowaj się za jakieś drzewo, możesz wyglądać ale stój za nim. Nie chce by jakiś kawałek skały poleciał w twoją stronę i zrobił ci krzywdę - poleciła chłopakowi. Na pierwszy ogień pójdzie bomba C1. Włożyła ręce do torby z gliną i stworzyła dwie skolopendry wielkości średniej które wkopały się w stos ziemi i skał. Ritsu także schowała się za drzewem i krzyknęła - Uwaga chować się! - uprzedziła wszystkich i zdetonowała bomby. Chwilę potem wyszła zza drzewa i podeszła bliżej by ocenić sytuację. Może wystarczy jeszcze raz użyć C1? A może musi od razu przejść do bomb większego kalibru?
  Ukryty tekst
Nazwa
C1: Shī Wan
Ranga
D
Pieczęci
Połowa Barana (detonacja)
Zasięg
Zależny od opanowania dziedziny klanowej (detonacja)
Koszt E: 14% | D: 12% | C: 10% | B: 8% | A: 6% | S: 4% | S+: 2% (za 5 małych / 2 średnie/ 1 duży)
Dodatkowe
20g gliny za małego, 100g za średniego, 200g za dużego.
Opis Najsłabsze wybuchowe twory, którym można nadać rangę C1. Twory charakteryzują się tym, że przypominają wyglądem zwierzęta. Wyróżnić możemy kilka kategorii:
  • owady, pająki – lądowe typy bomb. Dostępne jedynie w wersji małej.
  • ptaki – powietrzne typy bomb. Dostępne jedynie w wersji małej i średniej.
  • ptaki transportowe – bomby charakteryzujące się znikomą siłą, która jest w stanie zaszkodzić jedynie w przypadku bezpośredniego kontaktu. Nie jest to jednak ich przeznaczeniem, a transport jak wskazuje nazwa. Dostępne jedynie w dużej wersji. Używanie ptaka transportowego wymaga podtrzymywania go chakrą co turę za 1/4 kosztu stworzenia (minimum 1%).
  • ryby, meduzy – morskie typy bomb, wykorzystywane do atakowania celów podwodnych bądź znajdujących się na powierzchni wody. Bomby mogą być także w tym przypadku wykorzystywane jako miny wodne. Dostępne we wszystkich wersjach.
  • węże, stonogi – podziemne typy bomb, które mogą zostać wykorzystane do unieruchomienia przeciwnika. Charakteryzują się one większymi rozmiarami, a przez to i siłą wybuchu. Dostępne jedynie w wersji średniej i dużej.
Twory C1 spełniają najczęściej rolę przeszkadzajki. Ich siłę można porównać bardziej do petard niż bomb. Bez trudu mogą urwać palce, gdy wybuchną komuś w dłoni, a także zostawić paskudne rany na ciele. Groźne dla życia są jednak w większej ilości.
0 x
Awatar użytkownika
Tsuyoshi
Gracz nieobecny
•Manierka obok torby,

0 x
Obrazek

|| THEME ||
Awatar użytkownika
Ritsuka
Gracz nieobecny
Plecak

- Tak samo - powiedziała chłopakowi. Podjęli środki największe środki bezpieczeństwa jakie mogli. Jeśli coś im się stanie to będzie to gigantyczny pech, a ona chyba zacznie uważać, że jest pod wpływem jakiejś klątwy bogów czy czegoś takie
Wybuch był głośniejszy niż sądziła, a były to tylko bomby C1. Coś było nie tak, a ona nie wiedziała co - Nie powinno, a ja nie wiem czemu. - powiedziała do siebie.
Pierwszym co zrobiła gdy podeszła do gruzów to krzyknęła do środka - Jak tam!? Nic się wam nie stało?! - Chciała się upewnić, że wybuch nie zrobił im większej krzywdy.
Dziewczyna nic nie odpowiedziała na pierwsze słowa drwala tylko czekała aż podejdzie i sam zobaczy - Tak, te wybuchy ode mnie. W środku uwięziona jest grupka chłopaków. Ich przyjaciel przybiegł do mnie bym ich uratowała i właśnie to robie. Mam zamiar wybuchami rozwalić tą kupę gruzu, a przynajmniej zrobić jaką szczelinę by dało się przez nią przejść. Może macie panowie lepszy pomysł? - Może znają tą jaskinie i wiedzą o na przykład drugim wejściu albo czymkolwiek. Nie miała za złe, że zareagowali jak zareagowali. Była w końcu wojna. Co prawda ich prowincji zbytnio nie dotyczy ale trzeba być uważnym.
0 x
Awatar użytkownika
Tsuyoshi
Gracz nieobecny
•Manierka obok torby,

0 x
Obrazek

|| THEME ||
Awatar użytkownika
Ritsuka
Gracz nieobecny
Plecak

- Dziękuje panowie w takim razie. Jakbyście mnie potrzebowali to będę stać przy tym złazie razem z Naofumim-san - powiedziała wskazując miejsce gdzie stał chłopak i do niego podeszła. Sama zaś obserwowała poczynania i piękną pracę zespołową drwali.
- Wiesz Naofumi-san, mieliście dużo szczęścia. Gdybyś się zdecydował wejść razem z nimi bylibyście uwięzieni i praktycznie nigdy nie odnalezieni. Gdyby jaskinia zawaliła się szybciej lub zawaliła się większa część korytarza to ktoś by prawdopodobnie zginął. Tak więc raczej bym nie oczekiwała na to, że wasi rodzice będą łagodni, no może poza twoimi. - powiedziała po czym westchnęła - Mam nadzieje, że to was czegoś nauczy. - A jeśli nie nauczy to następnym razem może jej nie być w porę by próbować ich ratować lub w ogóle może tego nie wiedzieć. A sam Hiroshi pewnie dostanie kilka razy w tyłek za tak głupie zachowanie.
0 x
Awatar użytkownika
Tsuyoshi
Gracz nieobecny
•Manierka obok torby,

0 x
Obrazek

|| THEME ||
Awatar użytkownika
Ritsuka
Gracz nieobecny
Plecak

- Miejmy nadzieję - skwitowała to krótko, nadal to były dzieci, a dzieci nie zawsze uczą się na swoich błędach. Co prawda Ritsuka niezbyt pamiętała swoją młodość, to co się działo w jej dzieciństwie w ogóle nie znajduje się w jej pamięci ale nawet jako nastolatka potrafiła powtarzać swoje błędy. Działo to się jednak na tyle rzadko, że udało jej się przeżyć wojnę. Może to doświadczenie będzie na tyle traumatyczne, że chłopcy nie zrobią już takiej głupoty? Cóż, pewnie ich ojcowie się tym łudzą. Jak to ktoś kiedyś mądrze powiedział "Ojcowskie prawo, marzyć".
- Napewno obydwoje się zdziwią - odpowiedziała także się uśmiechając. - I zapewne szybko obydwu zrzedną miny. Młody pewnie będzie mieć przechlapane, a ojciec prawie dostanie zawału. W końcu prawie stracił syna - dodała w myślach
- Wybierając między karą, a śmiercią kara jest lepsza - czy jest co mu współczuć? Niezbyt, w końcu mało kto przeżywa taką sytuacją. W końcu nie ma obecnie, żadnych sposobów by się skomunikować z rodziną. Gdyby nie naofumi to zostali by tu sami. Rodzice zaczęli by się martwić i może istniała szansa, że zostali by odnalezieni. Ale napewno nie skończyłoby się jedynie na strachu. Mogła sobie wyobrazić, że ktoś mógł tam zginąć.
Dziewczyna wzięła mieszek z pieniędzmi i wykonała lekki ukłon - Domo - podziękowała po czym dodała - Jeśli mogę, jak pan może to niech nie będzie pan za ostry dla swojego syna. Oczywiście karę musi ponieść, w końcu prawie zginął ale wszyscy byliśmy kiedyś młodzi i głupi. Ważne by wyniósł z tego lekcje. Oczywiście to pan wychowuje swoje dziecko i mi nic do tego - strach i cała ta sytuacja już była karą, najważniejsze, że przeżył.
- Jeśli strażnicy potrzebowali by jakichś informacji to mogą mnie znaleźć w moim domu w Hayashimurze - powiedziała na odchodne oraz podała swój adres po czym uśmiechnęła się i pomachała chłopcowi - Jeśli byś mnie ponownie potrzebował Naofumi-san możesz mnie znaleźć w moim domu - powiedziała i ruszyła w stronę swojego miejsca zamieszkania
z/t http://shinobiwar.pl/viewtopic.php?f=110&t=8618
0 x
Awatar użytkownika
Kyohei
Gracz nieobecny
Krótki wygląd: Bardzo wysoki (195) o przeciętnej sylwetce (90kg). Krótkie włosy, ciemnobrązowe. Zielonobrązowe oczy. Broda oraz wąsy. Wygląda na 25-28 lat. Przeważnie uśmiechnięty. Nosi khaki koszulę i zielone spodnie. Ubranie ma czyste, ale połatane.
Widoczny ekwipunek: Kołczan ze strzałami, Łuk, Kamizelka

Post autor: Kyohei »

Podczas tropienia niedźwiedzia, Kyohei podążając za śladami łap zwierza natrafił na jaskinię. Przypuszczał, że to tutaj znajdzie swoją przyszłą ofiarę. Wchodząc do jaskini dotknął ręką jej ścian, aby poczuć wilgoć. Niezwykle satysfakcjonująca rzecz dla miłośników przyrody. Nadal widział trop, mimo, że w jaskini było ciemno. Im dalej szedł, tym ciężej było mu cokolwiek dostrzec. Liczył, że jaskinia nie będzie zbyt obszerna, a raczej będzie to malutkie legowisko niedźwiedzia. Podniósł z ziemi niewielki kamyk, a następnie cisnął nim przed siebie. Nie usłyszał jednak tego co chciał. Spodziewał się ryku niedźwiedzia wybudzonego ze snu, a usłyszał jedynie głuchą ciszę.
0 x
myśli - Mowa
Chętnie poprowadzę twoją misję rangi D, napisz do mnie na discordzie! Jestem w stanie pisać niezliczoną ilość postów dziennie, dopóki jestem na bezrobociu.
Prowadzone misje (1/4):
1: Ooji: Wizyta w szpitalu
2: Ayatsuri Yuu: Potrzebne Zapasy!
3: Yamado Kai: Niestabilny skalpel
4: wolne
Awatar użytkownika
Kisuke
Martwa postać
Wiek postaci: 22
Ranga: Sentoki
Widoczny ekwipunek: ~ Zbroja
~ Gurda przy lewym boku
~ Kabura na prawej i lewej nodze
~ Torba z tyłu na pasie
~ Duży zwój na plecach
Multikonta: Daisuke

Post autor: Kisuke »

0 x
Awatar użytkownika
Kyohei
Gracz nieobecny
Krótki wygląd: Bardzo wysoki (195) o przeciętnej sylwetce (90kg). Krótkie włosy, ciemnobrązowe. Zielonobrązowe oczy. Broda oraz wąsy. Wygląda na 25-28 lat. Przeważnie uśmiechnięty. Nosi khaki koszulę i zielone spodnie. Ubranie ma czyste, ale połatane.
Widoczny ekwipunek: Kołczan ze strzałami, Łuk, Kamizelka

Post autor: Kyohei »

Cholera, spora ta jaskinia
pomyślał Kyohei, kiedy usłyszał wielokrotne odbicie kamienia. Dalsza eksploracja jej nie miała większego sensu, ponieważ młody shinobi w takich ciemnościach był ślepy jak kret. Jeden nieuważny krok i mógłby na przykład wylądować dziesięć metrów niżej. Postanowił skupić swój węch, jednak nie wyczuł odchodów, a przecież gdyby znajdował się w legowisku niedźwiedzia, nieistotne jak daleko by on nie był, zapach dałoby się odczuć. Szczególnie w zamkniętej i wilgotnej powierzchni, jak na przykład jaskinia. Zrezygnowany, trzymając się ściany, a raczej sunąc po niej ręką postanowił opuścić jaskinię. Aby ją eksplorować potrzebna by mu była co najmniej pochodnia, nie wspominając o linie czy innych umilających eksplorację rzeczach.
0 x
myśli - Mowa
Chętnie poprowadzę twoją misję rangi D, napisz do mnie na discordzie! Jestem w stanie pisać niezliczoną ilość postów dziennie, dopóki jestem na bezrobociu.
Prowadzone misje (1/4):
1: Ooji: Wizyta w szpitalu
2: Ayatsuri Yuu: Potrzebne Zapasy!
3: Yamado Kai: Niestabilny skalpel
4: wolne
Zablokowany

Wróć do „Lokacje”

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 11 gości