骨子奥深彼処所 骨子 1/3

Moderator: Souei

Kaien

骨子奥深彼処所 骨子 1/3

Post autor: Kaien »

Przedmiot(y) będące zwieńczeniem i upgradem Kościanej Skorupy
[center][url=http://img1.wikia.nocookie.net/__cb20131212015855/elderscrolls/images/e/e2/DragonplateArmor.png][size=200]Wygląd[/size][/url][/center]
Nazwa
骨子奥深彼処所 骨子 - Okunofukai Yoroi Kara Kosshi - Yoroi
Typ
Zbroja, pancerz korpusu.
Ninpō
Nie dotyczy
Objętość
Zasłania ciało od szyi do ud, zdjęty jest zbyt nieporęczny, żeby go nosić ze sobą. Nie utrudnia ruchu, gdyż kości są lekkie.
Waga Fūin
150
Zdobycie
Misja C podczas której cały zestaw zostanie wykonany + 1000 Ryo zapłaty dla rzemieślnika (Za sam napierśnik)
Opis Jest to pancerz wykonany z niemalże niezniszczalnych kości z których słyną klanowicze Kaguya. Pancerz stworzony jako obrona ostateczna klanowicza, gdy inne sposoby zawiodą i trzeba przyjąć ofensywę na Siebie. Wykonany całkowicie z własnych kości posiadacza, noszenie pancerza przez kogokolwiek innego niż Kaguya uznawane jest za wielką potwarz.
Historia Po wydarzeniach w Antai, pewien Kaguya imieniem Kaien zrozumiał jedną, cholernie ważną rzecz. Zrozumiał, że jeśli ma kiedykolwiek jeszcze kogokolwiek uratować, to musi być nie tylko wsparciem duchowym ale i fizycznym. Ale, ciało jest kruche, a płomien życia łatwo gaśnie. Zbroja ta ma to uniemożliwić. Ma działać niczym wzmocnienie dla Kaguyi, ma być tym, czym w betonie są pręty zbrojeniowe. Ulepsza konstrukcję jaką jest ciało klanowicza, jaką są jego kości i jego szkielet oraz jego siła i determinacja. Pancerz chroni go, by obrońca nie stał się ofiarą. Po wydarzeniach w Antai, których o mało Kaien nie przypłacił życiem, coś zmieniło się w jego psychice. Od tej pory dąży do Ostatecznej defensywy która pozwoli mu przetrwać wszystko czym życie postanowi w niego cisnąć - czy to będzie shuriken czy znowu pieprzona bomba z wielkiego białego pieprzonego smoka.
Właściwości Wytrzymałość równa wytrzymałości kości użytych do stworzenia pancerza. Reszta w opisie.
Uwagi Wymagane: Znajomość Hokkotsu Kariganebone (Do płaskich elementów), Znajomość wszystkich technik Kaguya do rangi C włącznie, Shikotsumyaku rangi B, 40 Siły, 30 wytrzymałości.
Cały pancerz ogranicza ruchy mniej więcej jak ten w anime. Podstawowe wcale, ale takie mocniej skomplikowane akrobacje w związku z wagą tego cuda mogą już byc gorsze.
Wygląd całości. Wszystkich trzech elementów, które są wykonywane na jednej misji, bo są nierozłączną całością jak miecz i czego pochwa, jak kowal i jego kowadło.
Obrazek

Uwagi od tworzącego:
-Przepraszam, że wszystko w jednym, mogłbym to rozpisać jako jeden wielki pancerz z kilku elementów, ale tak jest po prostu o wiele przejrzyściej i łatwiej jest to objąć wzrokiem i umysłem.
-Podstawy fabularne są, uzasadnienie fabularne jest, wszystko jest.
-Czemu misja C? Na napiersnik na identycznych zasadach (Ten różni się tylko designem) była misja D. Tutaj podwoiłem koszty ale za to dałem, że cały trójelementowy zestaw na misji C.
-Mam nadzieje na pozytywne rozpatrzenie. Jestem gotów przyjąć uwagi, krytyke i odpowiedzieć na pytania : )
0 x
Awatar użytkownika
Vulpie
Multikonta: Misae Misaki

Re: 骨子奥深彼処所 骨子

Post autor: Vulpie »

Każdy przedmiot wstawia się osobno. Jak to zrobisz to się wypowiem.
0 x
Kaien

Re: 骨子奥深彼処所 骨子 1/3

Porozdzielane, mistrzu. Ale czułem się głupio rozdzielając jedną zbroje na poszczególne elementy...
0 x
Kamiru

Post autor: Kamiru »

Wypowiem się tutaj odnośnie całości.

Ogólnie to akcept, ale potrzebna jest siła i wytrzymałość taka jak w zbroi sklepowej + 10/20 (bo elementów jest więcej) + Twoja motoryka będzie mimo wszystko w pewnym stopniu ograniczona. Nie, nie będziesz żółwiem, ale takim średniowiecznym rycerzem (wbrew tej całej gadaninie, wcale nie zgniatał ich ciężar własnej defensywy, mogli biegać etc.).
0 x
Awatar użytkownika
Vulpie

Ukryty tekst
0 x
Kaien

Waga żelaza - Żelazo - 7874 kg/m3. Waga stali jest BARDZO porównywalna. Wedle Cameron, John R.; James G. Skofronick & Roderick M. Grant. Physics of the Body. Second Edition. Madison, WI: Medical Physics Publishing, 1999: 96 waga kości to około 1600 kg/m3. Założmy, że kości Kaguya są dużo gęstsze i dajmy im... trzykrotnie większą wage względem kilogramów na m3. I załózmy, że ważą nie 1600 tylko 4800. Tak i tak ważą więc 3 tony na m3 mniej.
Moja konkluzja jest więc taka, z tego naukowo-brzmiącego postu, że:
-Albo jeśli będe miał podane przez Kamiru wymogi statystykowe to NIE utrudnia mi ona ruchu
-Albo wymagania Kamiru idą nawet niżej niż zbroja sklepowa.

Czysta logika moi słodcy. Na robocizne 1k się zgadzam.
0 x
Kamiru

Huh, obojętna mi która opcja, więc zdam się na Arafa.
0 x
Awatar użytkownika
Defrevin
Założyciel Forum

Post autor: Defrevin »

Ukryty tekst
0 x
Jeśli masz ważną sprawę, pytanie lub potrzebujesz pomocy związanej z funkcjonowaniem forum, proszę wyślij do mnie prywatną wiadomość. Z chęcią zapoznam się ze sprawą i rozwieje wszelkie wątpliwości.
Awatar użytkownika
Defrevin
Założyciel Forum

Ukryty tekst
Akceptuję propozycje chłopaków.
0 x
Jeśli masz ważną sprawę, pytanie lub potrzebujesz pomocy związanej z funkcjonowaniem forum, proszę wyślij do mnie prywatną wiadomość. Z chęcią zapoznam się ze sprawą i rozwieje wszelkie wątpliwości.
Kaien

Zostaje mi poczekać na Arafinwego i jego opinie. Czy ma ograniczać ruchy, ale nie wymagać tyle siły czy wymagac tyle siły ale nie ograniczać ruchów. Mi jest wszystko jedno. Po prostu z tym brakiem ograniczania ruchów to wzorowalem sie na anime, gdzie Hashi/Madara latali w pełnych zbrojach, a te płyty zdawały się nie spowalniać ich ani nie ograniczać ruchów w nawet mikroskopijnym stopniu. A to był metal, a tu są kości o wadze o połowe mniejszej.
Mogę napisać że chroni prawie całe ciało (ofc prócz głowy i dolnej części dłoni.), przy tym lekko ogranicza ruchy (uniemożliwia wykonywanie z łatwością takich manewrów jak wspinaczka czy bardziej skomplikowane ruchy Taijutsu) a mogę tego nie pisać. Mocno mi to wszystko jedno, zdaje się na was, Panowie Admini.
Ale mam tylko pytanie, do Defa.
Napisałeś w pozostałych elementach zę 350 i akcept. I to będzie wtedy 350, 350 + 1000 za zbroje czy inny koszt proponujesz?
0 x
Awatar użytkownika
Defrevin
Założyciel Forum

Ukryty tekst
0 x
Kamiru

W kwestii ograniczeń zdam się na Adminów.

Cena zaproponowana wyżej dla mnie pasuje (mówię o całym zestawie).
0 x
Awatar użytkownika
Vulpie

Wciąż za moją propozycją ;-:
0 x
Kaien

A ja ci podałem dwa dobre wyjścia. I proszę, byś któreś wybrał, bo twoja propozycja jest hmm... Niedopasowana ni do uniwersum ni do logiki.
0 x
Awatar użytkownika
Vulpie

Ukryty tekst
0 x
Zablokowany

Wróć do „Przedmioty”

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 4 gości