Piąta Rocznica Shinobi War

Awatar użytkownika
Jun'ichi
Martwa postać
Wiek postaci: 21
Ranga: Dōkō
Krótki wygląd: Przeciętnego wzrostu i wagi chłopiec, którego pokryte bliznami ciało skryte jest pod prostą, dwukolorową szatą. Twarz jako szczególnie szpetna jest całkowicie zakryta maską.
Multikonta: -

Re: Piąta Rocznica Shinobi War

Post autor: Jun'ichi »

Oby kolejnych 5 lat albo i więcej :)

Wybieram nr. 7 - Shigashi no Kibu
0 x
Obrazek

I do not want the sun to rise if she will not be there
Awatar użytkownika
Hikari
Martwa postać
Wiek postaci: 26
Ranga: Akoraito
Krótki wygląd: Prawe oko mocna zieleń, lewe intensywnej czerwieni. Długie kruczoczarne włosy sięgające do połowy ud. Ogólnie mówiąc dobrze zbudowany mężczyzna mierzący 182cm.

Post autor: Hikari »

Siedzenie tutaj prawie pięć lat, a dodając pierwszą odsłonę SW (tą znają tylko dinozaury wciąż pamiętające kochane mini-menu) zacząłem swoją przygodę osiem lat temu z przerwą? Ciężko dokładnie oszacować wymiary czasowe. Przez ten czas wkład miewałem mniejszy i większy w forko, często znikałem szczególnie w okresie większych problemów życiowych chcąc przerwać tutaj grę, ale nigdy nie mogłem zdecydować się na ostateczne usunięcie konta przez klimat i atmosferę. Klimat, budowany przez fabułę, istniejące tutaj postacie i nowe powstające szybko wskakujące w wir wydarzeń. Za to drugie odpowiadają użytkownicy, nie ważne starzy czy młodzi tak więc życzyłbym aby nikt nie zatopił naszego parostatku, przynajmniej przed końcem tej naszej niekończącej się historii.

Biorę swoje wietrzne równinki. Dumny z pochodzenia.
0 x
I'm never on fire
Cause i'm the real fire.
Awatar użytkownika
Kakita Asagi
Gracz nieobecny
Wiek postaci: 28
Ranga: Samuraj (Hatamoto)
Krótki wygląd: Mężczyzna o ciemnych włosach i niebieskich oczach, wzrostu około 170 cm. Ubrany w kremowe kosode, z brązową hakama oraz granatowym haori z rodowym symbolem. Na głowie wysłużony, ale nadal w dobrym stanie kapelusz.
Widoczny ekwipunek: - Zbroja
- Tachi + Wakizashi
- Długi łuk + Kołczan
GG/Discord: 9017321
Multikonta: Hayabusa Jin

Post autor: Kakita Asagi »

A więc trzeci raz składam urodzinowe życzonka... hm, to wymaga pewnego podsumowania i zastanowienia się. Spoglądam na swoje poprzednie życzenia i z zadowoleniem stwierdzam, że spełniły się. Forum dalej się rozwija, pojawiają się nowe twarze, niektórzy ze starej gwardii odnajdują się w nowych postaciach, inni odeszli zupełnie z takich, czy innych powodów, a jeszcze inni znów do nas powrócili - słowem, dzieje się :)
PBF'ami bawię się od grubo ponad 10 lat (uwaga - staruchowe marudzenie mod-on), to w zasadzie element mojego życia, który stale mi towarzyszył, dzięki któremu poznałem wspaniałych ludzi, a nawet z jedną z tych osób się związałem na całe życie. Nie ulega jednak wątpliwości, że "ten sport" się zmienia - tak jak pisałem rok temu, dorosłe życie rozsiada się w salonie, to prawda, a raczej to była prawda. Ono się już urządziło, więc wszystkim, którzy tak sędziwego wieku dożyli życzę, by to forum jak najdłużej stanowiło dla nich zabawę i możliwość zregenerowania baterii po trudniejszych chwilach w życiu po "drugiej stronie Muru". Tutaj swoje słowa podziękowania i szacunku kieruję szczególnie w stronę Ekipy Forum - Kochani, robicie całą masę ciężkiej i niewdzięcznej pracy i chwała oraz podziękowania po stokroć Wam za to. Funkcja Administratora, Moderatora itp., to kawał ciężkiej roboty, pracy, do której potrzeba nie tylko siły, ale i czasu oraz energii i serca, a tych wraz z wiekiem coraz mniej - oby Wam więc nie zabrakło ich i oby pojawili się młodzi i dzielni, którzy po "przyuczeniu do zawodu" będą Was wspierać, a z czasem zastąpią, gdy tak jak ja odwiesicie administratorskie ostrogi nad kominek. A może do tego nie dojdzie i uznacie, że nie umiecie bez tego żyć, kto wie ;)? Nie zapominajmy jednak o wspomnianych przez Hikari'ego pozostałych Użytkownikach - to właśnie MY nadajemy forum bieg i tworzymy cudowne fabułki. Nie śledzę wszystkich, ale życzę Wam, byście się w swoich bawili przynajmniej w połowie tak dobrze, jak ja!
Nie przynudzając dłużej - Kochani, to co tutaj działa jest miłe tak dla mojego oka, jak i serca. Wspaniale bawię się na tym forum, czasem ponarzekam i się posprzeczam, ale hej, tak być wszak powinno w zdrowej relacji. Życzmy sobie, by forum przetrwało kolejne lata, fabuły i przygody naszych postaci rozkwitały, a transfer był zawsze daleki od limitu!

Kierując się lokalnym patriotyzmem wybieram: LAZUROWE WYBRZEŻA
0 x
Obrazek

Poza tym, uważam, że należy skasować Henge i Kawarimi.

Heroic battle Theme|Asagi-sensei Theme|Bank|Punkty historii|Własne techniki| Przedmioty z Kuźni | Inne ujęcie | Pieczątka
Lista samurajek, które były na forum, ale nie zostały moimi uczennicami i na pewno przez to nie grają.
  • Mokoto (walczyła na Murze)
  • Mitsuyo (nigdy nie opuściła Yinzin)
  • Inari (była uczennicą Seinara)
  • Sakiko (byłą roninką, obierała ziemniaki na misji D)
Awatar użytkownika
Kuroi Kuma
Wiek postaci: 43
Ranga: Akoraito
Krótki wygląd: Średniego wzrostu mężczyzna z kilkudniowym zarostem na twarzy. Widać że jest trochę starszy, jednak nie aż tak znacznie. Głos niski, lekko chrypiący od palenia. Trochę dłuższe, czarne włosy, przy szyi luźno obwiązany bandaż trochę jak szalik
Widoczny ekwipunek: Gurda
Plecak
Wielki wachlarz
GG/Discord: Michu#5925

Post autor: Kuroi Kuma »

Zobaczyłem piątą rocznicę SW, śmiechnąłem sobie pod nosem, że forko ma już naprawdę długi czas istnienia i szczerze powiedziawszy jest to naprawdę imponujące. Potem z ciekawości zobaczyłem kiedy ja sam tutaj dołączyłem i był to 20 czerwca 2015 i nagle zrobiło mi się dziwnie. Zdałem sobie sprawę, że prawie nieprzerwanie jestem tutaj od 5 lat, że jest to kupa czasu, ogromna część naszego życia. Zdałem sobie sprawę z tego gdzie byłem te pięć lat temu ja sam, ile się zmieniło, ale jedna rzecz pozostała niezmienna.
Jestem tu z wami piąty już rok i nie żałuje ani jednego dnia spędzonego na forum. Ani jednej chwili, w której pisałem posta - chociaż patrząc na te sprzed pięciu lat to idzie się złapać za głowę ;) Poznałem tutaj wiele fantastycznych osób - jedne mniej, inne bardziej. Pewne znajomości są na czas gry, inne mam nadzieję utrzymają się na dużo dłużej.
I chciałbym podziękować Wam wszystkim - administracji która utrzymuje to w ryzach, poświęca swój cenny czas, ale i użytkownikom. To dzięki wam powstało miejsce, do którego chce wracać, które jest ważną częścią... mnie. Więc po prostu Wam wszystkim ze wnętrza mojego serduszka dziękuję ^^
W moim serduszku króluje Pustynia, więc Samotne Wydmy raz poproszę o/
0 x
Obrazek
PH | BANK
Awatar użytkownika
Kakita Ayame
Gracz nieobecny
Wiek postaci: 23
Krótki wygląd: Niezbyt wysoka ciemnowłosa kobieta o ciemnych oczach o gęstych rzęsach i bladych ustach. Ubiera się w tradycyjne kimono. Posiadająca urodę charakterystyczną na Lazurowego Wybrzeża.

Post autor: Kakita Ayame »

Składając się do życzeń odkryłam, że moja pierwsza postać została stworzona niemal 5 lat temu (bez 4 dni), na samym początku forum…. A potem przerwa dłuuuga i zostałam znów zostałam przymuszona do kolenej KP tutaj. I pykło 5 lat.
W każdym razie fajnie, że forum żyje i ma się dobrze i oby tak jeszcze było dłuuuugo.
Dziękuję ekipie administratorskiej za starania i ogarnianie tego wszystkiego. I innym graczom też, za atmosferę i to że widzę, że komuś się po prostu chce. Ludziom, którzy pokazują że istnieje coś jeszcze kreatywnego poza bezmyślnym przesuwaniem palcem po telefonie.
Wszystkiego najlepszego!

Ja też wybiorę Yinzin :) czyli Lazurowe Wybrzeża
0 x
Awatar użytkownika
Yamado Kai
Gracz nieobecny
Wiek postaci: 22
Ranga: Wyrzutek D
Krótki wygląd: Jasne włosy (siwe), okulary, fartuch lekarski, 180cm wzrostu, szczupły.
Widoczny ekwipunek: Duża torba

Post autor: Yamado Kai »

Powiem tak, jestem nowym graczem nie wiem czy zagrzeję tutaj miejsce, ale jak na razie jest ok. Wszystko jest mi w miarę możliwości tłumaczone, wiec jest ok. Co do rocznicy, to wszystkiego najlepszego, mam tylko nadzieję że SW zachowa swoje statystyki co do liczby graczy, albo je powiększy. Wszystko zależy od chęci i rozwijania tematów :D

Natomiast co do losowania, mimo ze jestem nowym graczem jak wcześniej wspomniałem to chciałbym wziąć w nim udział, bez względy co dostanę lub nie :). Moja postać nie jest związana z żadnym klanem, a zacząłem grę jak na razie w Prastarym Lesie wiec wybieram tą lokacje

Prastary Las - 4
0 x
Awatar użytkownika
Sayuri
Wiek postaci: 13
Multikonta: Nikusui

Post autor: Sayuri »

Ohoho, jak miło <3
Ja ze swojej strony również pragnę podziękować wszystkim, którzy grają na forko. I tym starym wyjadaczom i tym nowym, którzy dopiero co się zapoznają ze wszystkim... i wszystkimi. ;)
Dziękuję też przede wszystkim za to, że Shinobi War to forum, do którego zawsze można wrócić. Tego czasu czasami jest mało, obowiązki w życiu prywatnym potrafią przytłoczyć i nie można wejść każdego dnia, czy też nawet przez tydzień czy nawet dłużej. Ale jak już się wraca, to zawsze jest przemiła atmosferka. ;)
Także STO LAT!

Niespodzianka będzie dla Sayuri, ale jako, że Niku zawsze w serduszku, wybieram Wietrzne Równiny.
0 x
Obrazek
Awatar użytkownika
Atari Sanada
Gracz nieobecny
Multikonta: Yama-uba

Post autor: Atari Sanada »

Niechaj Wam wielorybie połowy lekkie będą, a ich biały przedstawiciel pływał z Wami nie przeciw.
Kolejnych lat wspólnego udawanego świata, w którym wszystko jest możliwe!

Ja oczywiście wybieram: 6. Lazurowe Wybrzeża
0 x
Obrazek
Theme | Głos | Wygląd | #5f9ea0
Awatar użytkownika
Matsu
Gracz nieobecny
Wiek postaci: 15
Ranga: Doko
GG/Discord: 706675

Post autor: Matsu »

Niesamowite, że forum stoi tyle czasu. Pamiętam jak raczkowało, a dzisiaj przerasta moje najśmielsze oczekiwania. Na prawdę mocna paka pozytywnie zakręconych ludzi. Za każdym razem jak wracam bawię się genialnie I mam nadzieję, że tak pozostanie. Trwajcie jak najdłużej się da. Pozdrawiam wszystkich graczy I administrację.
Jako los wybieram Prastary Las
0 x
Obrazek Myśli / Mowa
Awatar użytkownika
Sagisa
Gracz nieobecny
Krótki wygląd: - długie czerwone włosy, stalowoszare oczy
- koszula z długim rękawem, długie ciemne spodnie, wygodne buty
- cienkie pajęczynki blizn po raitonie pod ubraniem
- sygnet na łańcuszku schowany pod koszulą
- płaszcz podróżny z kapturem
Widoczny ekwipunek: - torba na biodrze, po prawej
- kabury na udach
- wakizashi za pasem
- manierka z wodą przy pasie

Post autor: Sagisa »

Cóż, minął kolejny rok... a ja wciąż tu jestem! HA! Nie pozbędziecie się mnie tak łatwo! Ale wracając do konkretów...
Sama się sobie dziwię, jak dobrze mi się tu gra, serio. Mimo zawirowań na fabule, rozczarowań w kwestii zachowania pewnych osób (tak, Tensiak, nadal pamiętam tego samobója! -.-) to jednak wchodząc na forum, za każdym razem odczuwam swoistą nostalgię. Patrzę, jak moja postać ewoluowała z psotnej, niesfornej nastolatki, która pakowała się w przeróżne kłopoty, w dojrzałą kobietę, która ma swoje cele i kogoś, kogo chce chronić za wszelką cenę. I choć czasem zastanawiam się, jaki Saga miałaby charakter, gdyby pewne wydarzenia potoczyły się inaczej... to w gruncie rzeczy jestem zadowolona. Płynę z nurtem, że tak to ujmę xD Z chęcią zaglądam na forum, śledzę wątki wybranych osób (tak, podpatruję Sandały! i tak, czytam wszystko bardzo, bardzo uważnie! Koalcia chwali sobie poprawki drobnych błędów <3), z niecierpliwością czekam na rozwinięcie własnej fabułki, często wręcz nie mogąc usiedzieć w miejscu, gdy mam akurat wolną chwilę, a okazuje się, że nie mam gdzie odpisać :v Także... oby do następnego roku! A po nim jeszcze następnego! I kolejnego! I jeszcze jednego! I... Aj, do oporu! \o/
Sto lat, sto lat, niech SW żyje nam!~~

Mój szczęśliwy numerek podpowiada mi Ryuzaku no Taki... zaufać, nie zaufać? Hm... A, niech stracę, ósemeczkę poproszę :v
0 x
Obrazek
Awatar użytkownika
Yoshimitsu
Martwa postać
Ranga: Pazur
Multikonta: Arata

Post autor: Yoshimitsu »

Sto lat! :) Wybieram Samotne Wydmy.
0 x
Obrazek -Mowa Myśli
Awatar użytkownika
Akarui
Postać porzucona
Krótki wygląd: Jak na avku brązowy płaszcz z kożuszkiem - mamy zimę! ;)

Post autor: Akarui »

Pięć lat, kawał czasu, pogratulować! Aż zerknąłem, kiedy sam zakładałem postać. Są to już trzecie urodziny, jakie tu spędzam ;) I oby tak dalej ;)

Wiem, że nie wszystkie życzenia się spełniają, ale mimo to chciałbym życzyć ciut większej otwartości i bardziej ludzkiego, chłopskiego spojrzenia na pewne sprawy, jeśli to możliwe... ;P

9. Kami no Hikage. To był epicki evencik i Akarui z chęcią by jeszcze odwiedził tą wyspę ;]
0 x
MOWA
Awatar użytkownika
Shi
Postać porzucona

Post autor: Shi »

Oby jak najdłużej ☺
Wybieram samotne wydmy...
0 x
Awatar użytkownika
Nakagome Tsukuyo
Postać porzucona
Wiek postaci: 17
Krótki wygląd: Granatowe, długie, wyrównane włosy oraz czerwone, martwe oczy. Zazwyczaj ubrana w biały uniform.
Widoczny ekwipunek: Dwie kabury przy pasie płaszcza.

Post autor: Nakagome Tsukuyo »

Sto lat to za mało, sto lat to za mało! Wszystkiego najlepszego :D. A wybieram Ryuzaku no Taki - jedyny słuszny wybór.
0 x
Trap Alert (warto informować)
Awatar użytkownika
Mujin
Postać porzucona
Wiek postaci: 34
Ranga: Wyrzutek
Krótki wygląd: Wysoki (197cm). Kobieca uroda i długie włosy ukryte pod czapką. Wątłej, niepozornej budowy. Maska na twarzy. Bandaże na rękach. Kurta, workowate spodnie, czapka z niewielkim daszkiem. Wszystko w ciemnozielonym kolorze. Lekkie buty ninja.
Widoczny ekwipunek: Duża torba przy prawym boku, duży zwój na plecach, po bukłaku przy pasie, ręce obwinięte bandażami
GG/Discord: Wolfig#2761

Post autor: Mujin »

Jestem tak cholernie zaskoczony że to nadal się ciągnie i że baza graczy rośnie. I że to jeszcze nie dupło. Nie żebym narzekał, jestem z tego forum cholernie dumny i nawet nie mam bladego pojęcia co mogę powiedzieć żeby wyrazić jak bardzo mi się podoba to że to jeszcze ciągnie. Najlepszego i błagam dajcie mi spokój z tą Sławą bo pozabijam!

Patriotycznie. Prastary Las biorę. 4.
0 x
Zablokowany

Wróć do „Administracyjne”

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość