Trybuna południowa

Awatar użytkownika
Shins
Martwa postać
Wiek postaci: 22
Ranga: Dōkō, Pazur
Krótki wygląd: Nijaki. Zazwyczaj skryty w czarnym stroju ninja - do misji się przebiera. Brak cech szczególnych poza ustami na rękach i piersi.
Widoczny ekwipunek: Torba na glinę u pasa, dwie torby z tyłu. Maska na twarzy, rękawiczki na dłoniach. Miecz zawieszony na plecach. Płaszcz.

Re: Trybuna południowa

Post autor: Shins »

Ukryty tekst
0 x
Karta Postaci <> Mechanika technik rodu Dōhito <> WT <> Kuźnia <> Dziennik młodego zabójcy Twarda spacja:
Awatar użytkownika
Yosuke
Martwa postać
Wiek postaci: 13
Ranga: Dōkō
Multikonta: Daisuke

Post autor: Yosuke »

Samuraj nie dawał za wygraną i w dalszym ciągu próbował w drobnych żartach przekazać swoją agresywną postawę oraz ewidentne odwołania do gróź, które może spełnić względem dwóch Kataiczyków raczej nie sprawiały, że był przez nich bardziej szanowany. Efekt był zupełnie przeciwny, a informacja, że jest ojcem tego samuraja, który podłożył walkę tylko wzmogła napięcie. Harisham starał się jakoś całą sytuację załagodzić. Rekinek rozumiał, że takie zachowanie byłoby odpowiednie, ale nie potrafił tak po prostu przejść z tym do porządku dziennego. Tym bardziej, kiedy znowu ktoś go uznał za małe dziecko, które potrzebuje ochrony. Jeśli ktoś myślał, że w towarzystwie Yosuke argument odnośnie wieku cokolwiek pozwoli mu wygrać, to się grubo mylił.

-Jeśli ma Pan do mnie jakąś sprawę to proszę mówić otwarcie, a nie się bawić w jakieś gierki- Wcześniej jeszcze się jakoś powstrzymywał. Teraz ewidentnie przestał być miły i pokazał swoją drugą naturę. Zwykle skrywaną, bo nie lubił zachowywać się w ten sposób. Takie sytuacje prowokowały jednak to wszystko co w nim najgorsze. Całą sytuację przewało pojawienie się jeszcze jednej osoby. Z początku Hoshigaki prawie go zignorował, ot po prostu kolejny samuraj, szybko jednak okazało się, że to Yasuo. Ten Yasuo.

-Lepiej zabierz ojca stąd, bo prowokuje sprzeczki. Chyba macie do pogadania.- Rzucił w kierunku tego, którego wcześniej oskarżał wielokrotnie o poddanie walki. Nie miał zamiaru wdawać się w bezpośrednią dyskusję z nim samym. Wiedział, że to może sprowokować większy konflikt, może nawet walkę. Yosuke jeśli zostanie zaatakowany, będzie się bronił. Skoro samurajowie tak ostro podchodzili do zwracania im uwagi, bardzo prawdopodobne, że może się tutaj zaraz zacząć ciekawe widowisko.
0 x
Awatar użytkownika
Yasuo
Wiek postaci: 28
Ranga: Kosho
Widoczny ekwipunek: Link do widocznych przedmiotów znajduje się na samej górze KP
GG/Discord: .iwaru
Multikonta: Tenshi

Post autor: Yasuo »

0 x
- Mowa
"Myśli"
Prowadzone Misje: -

Wzór Misji:
Wzór Nowej Lokacji:
[/list][/fieldset]
Plotki i Ciekawostki
  • Brak - brak
[/quote][/code]
Awatar użytkownika
Harisham
Martwa postać
Multikonta: Harikido, Prosiaczek

Post autor: Harisham »

Tak jak się spodziewałem. Gadanie Rekinka sprowadziło na nas kłopoty. Rozumiem, że jest jeszcze młody, jednak musi się nauczyć odpowiedzialności za swoje słowa i czyny. W świecie pełnym grzeszników nie można wytykać innych palcami i rzucać na głos bezpodstawne oskarżenia. Hachiman nie pochwala takiego zachowania, podobnie jak i większość ludzi. Większość ludzi zatem będzie chciała wywrzeć zemstę i w ten sposób świat bez sensu pogrąży się w spirali chaosu i przemocy.
- Niech Hachiman błogosławi ciebie i twoje imię, Shinsie. Jestem Harisham Hozuki, miło mi cię poznać - odpowiadam Shinsowi, po czym zwracam się do Yasuo - Usilnie proszę o wybaczenie. Rekinek oglądając twoją walkę uznał, że poddałeś się pomimo posiadania przewagi nad swoim przeciwnikiem i wysnuł wniosek, że sprzedałeś walkę, oszukując tym samym sędziów i widownię. Sam bardzo mocno starał się zwyciężyć w swojej walce i dlatego tak mocno go to zbulwersowało.
0 x
5 linijek i do przodu. To moje nindo. Dobre, nie?

W związku z licznymi problemami:
Mianownik: Harisham
Dopełniacz: Harishama
Celownik: Harishamowi
Biernik: Harishama
Narzędnik: Harishamem
Miejscownik: o Harishamie
Wołacz: Harishamie
Awatar użytkownika
Shins
Martwa postać
Krótki wygląd: Nijaki. Zazwyczaj skryty w czarnym stroju ninja - do misji się przebiera. Brak cech szczególnych poza ustami na rękach i piersi.
Widoczny ekwipunek: Torba na glinę u pasa, dwie torby z tyłu. Maska na twarzy, rękawiczki na dłoniach. Miecz zawieszony na plecach. Płaszcz.

Ukryty tekst
0 x
Karta Postaci <> Mechanika technik rodu Dōhito <> WT <> Kuźnia <> Dziennik młodego zabójcy Twarda spacja:
Awatar użytkownika
Yosuke
Martwa postać

Na trybunach działo się całkiem sporo. W tłumie zwykłych ludzi, którzy przybyli tutaj po prostu podziwiać dobre widowisko, znajdowało się także kilku shinobi, którzy nieco dogłębniej analizowali wszystkie walki. Efektem jednej z takich analiz, było rzucanie oskarżeń o poddanie walki. Yosuke bardzo śmiało podchodził do takiej hipotezy, ufając własnym przekonaniom oraz tym co widział. Doprowadziło to również do spotkania się z oskarżanym. Jego ojciec okazał się on dbać o dobre imię własnego syna, bądź, jak przypuszczał Rekinek, pilnował aby taka informacja nie roznosiła się zbyt daleko. Zapewne więcej osób widziało co się wydarzyło, jednak byli wielokrotnie terroryzowani przez tego podstarzałego samuraja, przez co bali się teraz pisnąć choćby słówko.

-Myślisz, że jak masz kawałek stali przy pasie, to wszyscy będą się Ciebie bali?- Zapytał go wprost na słowa, że nikt nie będzie miał mu odwagi czegoś powiedzieć. Jednego mu nie można było Rekinkowi odmówić. Młody chłopak twardo bronił swoich przekonań, nawet w sytuacji, gdzie przyszło mu stanąć w twarz z osobą dużo starszą i wyższą. Niczego nie robił sobie również z całego uzbrojenia przeciwnika. Może to odwaga, może zaś głupota. Cienka była linia, która oddzielała te dwie rzeczy.

-Sprzedałeś swoją walkę! Przez cały czas mogłeś to spokojnie wygrać, a po prostu ganiałeś się za tym całym Ekko. Jednym ciosem mogłeś go spokojnie pokonać, pewnie nawet zabić bez większych problemów. Specjalnie spudłowałeś ten cios i poddałeś się- Wygarnął mu wszystko co leżało mu na języku, jeszcze bardziej się samemu nakręcając i podnosząc ciśnienie oraz adrenalinę. Dla Yosuke ten turniej był okazją do sprawdzenia własnych umiejętności, możliwość przeprowadzenia walki w kontrolowanych warunkach, a także zaprezentowanie swojego rodu przed większą publicznością. Podwójnie denerwował go fakt, że ktoś potraktował to wydarzenia jako okazję do zarobku. Na dodatek w całą sytuację wtrącił się jeszcze ten cały Shins, który poparł takie zachowanie, dodatkowo i celowo prowokując młodzieńca.
0 x
Awatar użytkownika
Yasuo
Widoczny ekwipunek: Link do widocznych przedmiotów znajduje się na samej górze KP

0 x
- Mowa
"Myśli"

Wzór Misji:
Wzór Nowej Lokacji:
[/list][/fieldset]
Plotki i Ciekawostki
  • Brak - brak
[/quote][/code]
Awatar użytkownika
Harisham
Martwa postać

Na Czwartą Chorągiew Hachimana, ten samuraj jest naprawdę zadziwiającym i zdumiewającym człowiekiem. Nie mam pojęcia jak było z tą jego walką z Ekko. Tym bardziej, że sam Ekko w końcu uległ Tamaki, jednak pokazał w tej walce na tyle dużo, że jestem w stanie uwierzyć, że mógł pokonać Yasuo. Tym niemniej gdy już wydaje się, że Yasuo bardzo łatwo przechodzi od zwykłej rozmowy do gróźb, to nagle wykonuje jakiś dziwny gest w stronę Rekinka. Naprawdę nie mam pojęcia, co o tym wszystkim sądzić. Jeśli jednak Shins i Yasuo mają zamiar zacząć walczyć tutaj na trybunach i zakłócić to święte sportowe widowisko, to nie mogę do tego dopuścić.
- Jeśli o mnie chodzi, to żadnej zwady z tobą nie szukam, a samej walki praktycznie nie widziałem. Wiedz jednak, że jako gorliwy wyznawca Hachimana uważam poddanie się za uwłaczające honorowi. Walczyć należy z całych sił i w każdym momencie szukać szansy na zwycięstwo. - odpowiadam Yasuo, uważnie obserwując jego i Shinsa, na wypadek gdyby ci mieli zacząć ze sobą walczyć.
0 x

Awatar użytkownika
Shins
Martwa postać

Ukryty tekst
0 x
Awatar użytkownika
Tamaki Hyūga
Martwa postać
Wiek postaci: 19
Ranga: Wyrzutek C
Krótki wygląd: Niska, szczupła, długie, ciemnoniebieskie włosy, białe oczy klanu Hyuuga
Widoczny ekwipunek: Czarny płaszcz z kapturem, czarne rękawiczki
GG/Discord: MxPl#7094
Multikonta: Toshiki Oden

Post autor: Tamaki Hyūga »

Po skończonych zakupach szybko skierowałam się w kierunku areny, chcąc jeszcze zdążyć nim Harisham i Yosuke się stamtąd zabiorą. Wpadłam szybko na trybuny i rozejrzałam się za interesującą mnie dwójką, która okazała się być w towarzystwie dwóch innych osób, mianowicie kolejnej dwójki uczestników turnieju, Shinsa oraz Yasuo. Widząc samuraja tak blisko Yosuke, który pamiętam że był bardzo negatywnie nastawiony, nieco się zmartwiłam i przyśpieszyłam kroku.
- Harisham-san, Yosuke-kun, wróciłam! Jak tam reszta walk? Widziałam na drabinkach że Masako przegrała z tym Yuu, więc to przeciwko niemu będę walczyła, mam nadzieję że spotkamy ją przed jutrzejszymi walkami to może będzie mogła mi coś podpowiedzieć. - powiedziałam energicznie do dwójki Kantaiczyków po czym zreflektowałam się i odwróciłam się w stronę Yasuo i Shinsa. - Wybaczcie, jestem Tamaki. - powiedziałam pogodnym tonem witając się z samurajem i członkiem klanu Douhito.
0 x
Obrazek Kuźnia | Ryo | KP | PH | WT
Awatar użytkownika
Yosuke
Martwa postać

Samuraj postanowił w dalszym ciągu grozić kolejnym osobom. Tym razem oberwało się Shinsowi, który próbował dalej prowokować do większego konfliktu pomiędzy wojownikami. Kolejny raz roztaczana była wizja odcinania głów za czyjeś słowa. Najwyraźniej taka była już natura samurajów, po prostu wszystko rozwiązywali ostrym słowem i ostrym mieczem. Jeśli Yosuke miał jeszcze jakieś nadzieje, że może to jest tylko jednostkowy przypadek, czarna owca w całym wielkim społeczeństwie. To teraz był już niemal pewny, że to kwestia wychowania w takim otoczeniu uczyniła z Yasuo tego kim jest.

Sytuacja jednak zmieniała się jak w kalejdoskopie. Po próbie zastraszenia jednego, momentalnie zmienił on taktykę i zaczął z pozornie pokorną miną przepraszać za zachowanie swoje oraz swojego ojca. To wzbudziło olbrzymią czujność Hoshigakiego, który nie ufał takim nagłym zmianą zachowania. Zwykle symbolizowały one spore problemy wewnętrzne, z jakimi dany osobnik musiał się mierzyć. Na dokładkę zaczął roztaczać jakąś opowieść o duszy zaklętej w mieczu i stawaniu się jednością ze swoim ostrzem. Samuraj wystawił również dłoń, w której teraz trzymał swoje wakizashi. Dla Yosuke była to po prostu broń, kawałek stali nieco różniący się od kunaia czy shurikena, ale zdecydowanie nie rozumiał on tego całego mistycyzmu. To pewnie kolejna bajka, którą próbuje mu zakręcić w głowie. Ostatnie zdanie bardzo jasno stawiało całą sytuację. Rekinek nie zawahał się podnosząc swoją dłoń i chwytając za pochwę broni symetrycznie względem chwytu drugiego wojownika. W powietrzu wisiało sporo napięcia. Młodzieniec, mimo, że młodszy i niższy, to jednak uważnie wpatrywał się w oczy człowieka, którego oskarżał. Chłopak chciał tym pokazać, że kolejnej groźby pod swoim adresem się nie boi. Czy potwierdzi swoje słowa i odda broń, czy może po prostu Yosuke znowu przekona się o pustych groźbach, które tutejsi mieszkańcy mają w zwyczaju rzucać? To zależało już tylko od Yasuo.

Walki jednak dotarły już końca, co pozwoliło poszerzyć ich małe grono o kolejną osobę. Tamaki przybyła na trybuny i bez żadnych problemów odnalazła swoich znajomych. Trafiła tym samym w sam środek kłótni, nie otrzymując od Hoshigakiego nawet chwilowego uśmiechu i gratulacji. Całkowicie był on skupiony na samuraju, ignorując również wszelkie prowokacje Shinsa. Jeśli do walki miało dojść, to do niej dojdzie. Tylko czy aby na pewno wszystko trzeba udowadniać argumentem siły?
0 x
Awatar użytkownika
Yasuo

0 x
- Mowa
"Myśli"

Wzór Misji:
Wzór Nowej Lokacji:
[/list][/fieldset]
Plotki i Ciekawostki
  • Brak - brak
[/quote][/code]
Awatar użytkownika
Harisham
Martwa postać

Do tej pory ojczyzna samurajów napawała mnie szczęściem i zachwycała tym jak jest urządzona. Teraz jednak, mając sposobność faktyczniej rozmowy z jednym z tubylców, zaczynam mieć poważne wątpliwości. Oczywiście, jestem tolerancyjny. To nie jest tak, że chcę z miejsca zabić wszystkich niewiernych. Wiem, że są to jedynie zagubione duszyczki, które najzwyczajniej w świecie nie poznały łaski Hachimana. Ów Yasuo jednak zdecydowanie nie należy do tej grupy. Nie wiem jak to było z tą jego walką i jej sprzedaniem. Wiem jednak, że mówi jak ateista, albo co gorsza heretyk. Jestem w stanie zrozumieć, gdy ci, co nie poznali miłości Boga Ośmiu Chorągwi, czy nawet jakiegokolwiek innego boga, nie dążą boską ścieżką. Po prostu nie wiedzą, że ona istnieje. Yasuo jednak obraża Hachimana świadomie. Wie o jego istnieniu. Wie o jego sile. Mimo to jednak go obraża. Nieczęsto czuję od Pana proste wezwanie do działania, jednak takie słowa są dla mnie jasnym sygnałem. Hachiman wymaga ode mnie dodatkowego zadośćuczynienia za przeszłą pychę. Wymaga ode mnie zwycięstwa nad heretykiem.
- Twój ateizm zatem bezpośrednio się łączy z twoim brakiem moralności, bluźnierco. Wcześniej nie wierzyłem w słowa Rekinka, jednak teraz widzę, że musiał mieć rację. Zhańbiłeś ten turniej swoją niehonorową postawą. W obliczu oskarżeń próbujesz przekupić dziecko, aby zamilkło, zamiast jakkolwiek się bronić. Każdy z nas stawał uczciwie do swojego pojedynku. Walczył ze wszystkich sił, chcąc pokazać swoją moc oraz ducha sportowego. Ty swoim postępkiem najzwyczajniej w świecie naplułeś na nas wszystkich. Wykaż chociaż minimum honoru i zadośćuczyń swoim występkom. - odpowiadam gniewnie Yasuo, po czym zwracam się do Tamaki - Gratuluje wygranej. To była naprawdę ładna walka. Nie sądziłem, że Hachiman sprzyja ci tak mocno, ale fakty są niezaprzeczalne. Twoja wygrana chwali imię Boga Ośmiu Chorągwi i jestem ci za to wdzięczny. Szkoda, że cały turniej został splamiony postawą tego tutaj, tak zwanego, samuraja.
0 x

Awatar użytkownika
Shins
Martwa postać

Ukryty tekst
0 x
Awatar użytkownika
Tamaki Hyūga
Martwa postać
Wiek postaci: 19
Ranga: Wyrzutek C
Krótki wygląd: Niska, szczupła, długie, ciemnoniebieskie włosy, białe oczy klanu Hyuuga
Widoczny ekwipunek: Czarny płaszcz z kapturem, czarne rękawiczki
GG/Discord: MxPl#7094
Multikonta: Toshiki Oden

Post autor: Tamaki Hyūga »

Jak się okazało trafiłam na dość niefortunny moment żeby dołączyć do grupa a atmosfera była bardzo napięta. Yasuo zarzekał się na swój miecz i oddawał go w posiadanie Yosuke, Shins próbował chyba wywołać jakąś walkę. Do tego jeszcze samurajowi udało się również ugodzić Harishama i jego wiarę. Nie mogłam wybrać sobie lepszego momentu. Zdecydowałam się jednak nie angażować w jakiekolwiek kłótnie czy niesnaski jakie miały miejsce, ponieważ najwyraźniej nie byłam w nie zamieszana. Stanęłam spokojnie i obserwowałam rozwój wypadków.
Lwia część napięcia jednak wydawała się prysnąć i Yasuo zwrócił się już bezpośrednio do mnie co mnie nieco zaskoczyło, jednak szybko się zreflektowałam i spojrzałam na niego z ciekawością.
- Zgadza się, udało mi się dostać do półfinału. Bardzo dziękuję, staram się ze wszystkich sił. - odpowiedziałam uprzejmie i wysłuchałam reszty wypowiedzi samuraja - Prawda jest taka że sama nie uznałabym się za ekspertkę w korzystaniu z technik. Jak narazie udało mi się dostać tak daleko głównie determinacją i wolą walki, bardziej niż wymyślnymi technikami. Kluczem do zwycięstwa jest według mnie wiedza o swoich mocnych i słabych stronach i umiejętne granie wokół tego. Weźmy chociażby moją walkę z Ekko, popełnił on błąd spuszczając mnie z oczu i przypłacił to walką. - odpowiedziałam Yasuo po chwili namysłu a następnie skierowałam moją uwagę na Harishama, który także się do mnie zwrócił. - Bardzo dziękuję Harisham-san, szczerze powiedziawszy przez moment myślałam że już po mnie ale udało mi się przechylić szalę na moją stronę, ale i tak jestem mocno wyczerpana i chciałabym wrócić do Ryokanu coś zjeść, napić się i odpocząć przed jutrzejszym dniem. - odpowiedziałam, nie odnosząc się jednak w żaden sposób do komentarza odnośnie Yasuo.
0 x
Obrazek Kuźnia | Ryo | KP | PH | WT
ODPOWIEDZ

Wróć do „Arena Niebiańskiego Lustra”

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 3 gości