suiken

Awatar użytkownika
Jun'ichi
Martwa postać
Wiek postaci: 21
Ranga: Dōkō
Krótki wygląd: Przeciętnego wzrostu i wagi chłopiec, którego pokryte bliznami ciało skryte jest pod prostą, dwukolorową szatą. Twarz jako szczególnie szpetna jest całkowicie zakryta maską.
Multikonta: -

Re: suiken

Post autor: Jun'ichi »

Ciągle unikasz problemu który ja przestawiłem - dlaczego chodzenie po ścianach i wodzie tak, ale Juken nie? Twoje techniki wymagają precyzji, skupienia i dobrej kontroli, Juken w wersji atakowania tylko narządów wewnętrznych na dobrą sprawę nie wymaga tego co chodzenie po wodzie, wystarczy samo wtłoczenie chakry do układu rywala i reszta dzieje się sama, nie trzeba się na niczym skupiać, jeden impuls. Proszę wytłumaczyć dlaczego jedno ma przejść, a drugie, mające większe do tego podstawy ma nie przejść.
Zmiany wprowadza się chyba po to, żeby forum i jego mechanika miały ręce i nogi, a nie żeby tylko Seinar miał łatwiej :)
0 x
Obrazek

I do not want the sun to rise if she will not be there
Awatar użytkownika
Seinaru
Martwa postać
Wiek postaci: 29
Ranga: Samuraj
Krótki wygląd: Trupioblada cera, charakterystyczny brak głowy
Widoczny ekwipunek: Nagrobek

Post autor: Seinaru »

Nie unikam tylko ignoruję bo do ciebie się gada jak do ściany i zamiast tracić czas wolę napisać coś pożytecznego. Juuken według ciebie stoi na tym samym poziomie trudności co chodzenie po wodzie i ścianach. Zrozumiałem to, ale nie muszę się z tym zgadzać i nie widzę też sensu żeby cię przekonywać, bo to się nie uda. I dlatego zamiast offtopować, skazując ten temat i czytających go później adminów na mękę wolę pisać jakieś konstruktywne rzeczy, które mogą rozwiązać MÓJ problem. Ale oczywiście ostatnie słowo musi należeć do ciebie więc daj jeszcze kilka fragmentów walki neji vs kidomaru i stron z mangi jak chcesz. Naprawdę, życzę ci powodzenia w twoich dążeniach do połączenia jyuukena z suikenem i trzymam kciuki. Przypadkiem stałem się twoim kompanem do dyskusji na ten temat, bo toczy się w pomyśle którego jestem autorem, no ale naprawdę to nie mnie musisz przekonać do swoich racji.

Więc, żeby mój post nie został uznany za offtop to rzucę jeszcze tabelką którą ja uważam ze rozwiązanie po tym co podrzucił Shenzen i co znalazłem w opisach atrybutów na temat kontroli chakry. Zmieniłem też kolejność zdań w zmienionym fragmencie żeby był bardziej zrozumiały.
Nazwa
Suiken
Zasięg
Bezpośredni
Specjalizacja
Walka wręcz pod wpływem alkoholu
Opis Specyficzny styl walki bazujący na szczególnej wrażliwości użytkownika na alkohol. Osoba posiadająca Suiken jest w stanie przejść do stanu całkowitego upojenia po zaledwie jednej czarce sake, przez co traci trzeźwy kontakt z otoczeniem, a jej zachowanie staje się nieprzewidywalne. W tym stanie sposób walki użytkownika wychodzi poza wszelkie schematy.
Właściwości Walka przy pomocy tego stylu jest bardzo nieszablonowa. Zarówno ataki jak i uniki wykonywane przez użytkownika są niemal niemożliwe do przewidzenia i potrafią zmylić nawet doujutsu, które posiadają prekognicję (bonus do percepcji dla posiadacza doujutsu nie jest uwzględniony przy atakach jego przeciwnika posługującego się Suikenem). Wszystkie ruchy oraz ataki wydają się być pokraczne i nieprzemyślane, jednak w rzeczywistości walczący pijanym stylem jest w stanie zaatakować lub bronić się z właściwie dowolnej pozycji. Za negatywne strony Suikenu można uznać to, że nawet sojusznicy mogą zostać zaatakowani przez pijanego, który pochłonięty walką może nie zważać na otoczenie.
Suiken może być łączony z dowolnym, niebazującym na chakrze stylem Taijutsu. Techniki te jednak nie gwarantują swoich bonusów do statystyk, które są zastępowane przez ten gwarantowany ze stylu Suiken. Podczas upojenia użytkownik stylu nie jest w stanie poprawnie kontrolować własnej chakry, więc niemożliwe jest wykonywanie technik chakrowych (z wyłączeniem Kinobori no Waza i Suimen Hoko no Waza przy Kontroli Chakry rangi C) lub używanie Hachimon Tonkou.
Bonusy Na czas trwania Suikenu użytkownik otrzymuje bonusy do atrybutów (zależne od zaawansowania w stylu):
D: Szybkość +5, Percepcja +5
C: Szybkość +10, Percepcja +10
B: Szybkość +15, Percepcja +15
A: Szybkość +20, Percepcja +20
S: Szybkość +25, Percepcja +25
Bonusy na każdej randze nie sumują się.

Dzięki upojeniu alkoholowemu użytkownik Suikenu w mniejszym stopniu odczuwa odniesione obrażenia. Jego wytrzymałość na potrzeby rozpatrywania znoszenia obrażeń jest respektowana tak, jakby była o jeden próg (40 punktów) większa.
Dodatkowe
Upojenie trwa maksymalnie 10 tur lub do znokautowania.
Opis Uwaga! Ten styl walki mogą opanować jedynie wybrane osoby, posiadające zgodę Administracji.
0 x
Jeśli czytasz ten podpis to znaczy, że jestem już martwy...
Awatar użytkownika
Kakita Asagi
Gracz nieobecny
Wiek postaci: 28
Ranga: Samuraj (Hatamoto)
Krótki wygląd: Mężczyzna o ciemnych włosach i niebieskich oczach, wzrostu około 170 cm. Ubrany w kremowe kosode, z brązową hakama oraz granatowym haori z rodowym symbolem. Na głowie wysłużony, ale nadal w dobrym stanie kapelusz.
Widoczny ekwipunek: - Zbroja
- Tachi + Wakizashi
- Długi łuk + Kołczan
GG/Discord: 9017321
Multikonta: Hayabusa Jin

Post autor: Kakita Asagi »

Przepraszam, ale Jun'icji ale Ty chcesz przepchnąć Juken do Suiken'a? Dobrze więc, spojrzymy na mechanikę klanu Hyuuga o polecimy zgodnie z mechaniką forum, którą to rzekomo bronisz.
Nazwa
Jūken
Zasięg
Bezpośredni
Specjalizacja
Ataki w organy wewnętrzne i system chakry - tenketsu
Koszt
Brak (styl walki dostępny po otwarciu dziedziny klanowej)
Opis Podstawa dla każdego posiadacza białych oczu, Juken, czyli styl walki z którego słynie klan Hyūga. Jest on wyjątkowo specyficzny i tylko ci, którzy posiadają Byakugana i są niezwykle zręczni, są w stanie go opanować. Dlaczego? Styl ten polega na atakowaniu nie ciała, a organów wewnętrznych i układu chakry w seriach precyzyjnych uderzeń wymierzonych w tenketsu wroga za pomocą własnej chakry (minimalne ilości). Nawet niewielkie uderzenia mogą zadać silny ból i dość brutalnie uszkodzić przeciwnika, zaburzając przy tym jego przepływ chakry poprzez zamykanie, lub otwieranie tenketsu (koszta używanych technik przez ofiarę mogą rosnąć/maleć, zależnie od celu Hyūgi i ilości otrzymanych ciosów).
Dodatkowe <span style="display: block; margin: 0; padding: 0; text-align: justify;">Użytkownik Byakugana posiada ten styl od urodzenia, nie może wybrać innego na początek! Drugi i trzeci styl może opanować według regulaminu.
Styl pozwala na nauczenie się technik jakie są zawarte w temacie o taijutsu uniwersalnych, ale przy nich nie wchodzą obrażenia od KC Hyuugi z racji Jūken'a.
MG/Sędzia sam ocenia obrażenia płynące z tego stylu, biorąc pod uwagę ilość i celność ciosów, KC Hyuugi, oraz wytrzymałości przeciwnika i wszelkich innych czynników.</span>
Opis Juken'a wskazuje, że może się Hyuuga nauczyć teijutsu uniwersalnego ale nie ma tam bonusów z juken o czym mam nadzieję że wiesz. Oznacza to ni mniej ni więcej tyle, że w mechanice forum nie ma możliwości, by Hyuuga zadawał ciosy oparte na jukenie korzystając z technik innych niż juken -w tym przypadku ze stylu pijanej pięści. W praktyce więc taki pijany Hyuuga będzie sobie machał łapkami jak bardzo pijanym juken'ie, ale bez dawania obrażeń bo jak widać tylko gdy korzysta z jukenu nawet będąc trzeźwym może zadawać takie obrażenia. Jeśli robi techniki taijutus innego pochodzenia, to ich nie ma.
Więc przestań się bawić w psa ogrodnika w tym temacie i chociaż udawaj, że jesteś merytoryczny.

Co do do samego łażenia po wodzie czy drzewach - w mechanice forum nie udajemy nawet, że ma to cokolwiek wspólnego z przedstawieniem tego M&A u nas to bazowy easy skill bez bawienia się w głębokość wody itp. Dalej - proszę pamiętać, że forum jest oparte na świecie przedstawionym w dziele Kishimotio, ale gdybyśmy wszystkie raki z niego puszczali, to byśmy tutaj mieli masakrę. Każdy doskonale wie, że koncepcja używania chakry w Naruto ewoluowała od "Ojej zrobiłem 1 chidori i przywołanie a teraz nie mogę chodzić " (Kakashi) do tego samego Kakashi'ego biegającego z Susanoo i akcji bohaterów rodem z DB.

EDIT: Jak tak bardzo chcesz istotnie bronić kanonu to -> Propozycje i lecisz z tym, że łażenie po drzewach i wodzie minimum technika B z wymogiem KC: B. Bo przecież to "najtrudniejsze gdzie można skupić chakre". Dla mnie jako samuraja będzie to super zmiana - zróbmy to!

Teraz co do tematu - nie można jednak udawać, że pijany wojownik bez trudu będzie po wodzie łaził. Uważam, że istotnie należy to ograniczyć od KC - w tym przypadku na C powinno być Ok.
0 x
Obrazek

Poza tym, uważam, że należy skasować Henge i Kawarimi.

Heroic battle Theme|Asagi-sensei Theme|Bank|Punkty historii|Własne techniki| Przedmioty z Kuźni | Inne ujęcie | Pieczątka
Lista samurajek, które były na forum, ale nie zostały moimi uczennicami i na pewno przez to nie grają.
  • Mokoto (walczyła na Murze)
  • Mitsuyo (nigdy nie opuściła Yinzin)
  • Inari (była uczennicą Seinara)
  • Sakiko (byłą roninką, obierała ziemniaki na misji D)
Awatar użytkownika
Jun'ichi
Martwa postać
Krótki wygląd: Przeciętnego wzrostu i wagi chłopiec, którego pokryte bliznami ciało skryte jest pod prostą, dwukolorową szatą. Twarz jako szczególnie szpetna jest całkowicie zakryta maską.

Seinar, tylko pokazujesz jak bardzo masz w nosie ten wasz cały "balans" na forum, bo liczy się to byś ty miał lepiej :)

Asagi, tyle że zakładasz jakoby używając Suikena mając np. Goken, użytkownik używał zupełnie nowych ruchów, a sam Suiken dawał jakiś nowy ich zestaw. Suiken nie zmienia Twojego stylu walki, a jedynie sprawia że stajesz się bardziej nieprzewidywalny i sprawny, ale walczysz dalej tym samym stylem walki.
No tutaj przyznam że mnie trochę zagiąłeś... tym że mechanikę możemy zmieniać pod Seinara bo mu przykro, ale jak ja przedstawiam wam dowody na to, że chodzenie po wodzie i ścianach nie odbiega zupełnie niczym od używania Jukena, to nagle mechanika jest nie do ruszenia?

Chodzenie po wodzie i ścianach - ciągłe, nieprzerwane uwalnianie chakry wymagające skupienia i dobrej kontroli
Juken - pojedynczy impuls chakry

I spoko, upijasz się i pierwsze jest możliwe, drugie nie. A waszą jedyną linią obrony jest to, że tak zostało kiedyś napisane w mechanice, którą swoją drogą chcecie teraz zmieniać. Sorry, ale ktoś tu chyba sam zachowuje się jak pies ogrodnika, bo z jednej strony bronicie się błędną mechaniką, z drugiej chcecie ją zmieniać tam gdzie wam ona nie odpowiada.

Najlepsze w całym temacie jest to, że ja nie neguję że można byłoby używać chakry w trakcie Suikena. Techniki to może zbytnie przegięcie i trochę spaczyłoby to ten "styl" walki ale z tego tematu jest jasny wniosek:
- samuraj który z założenia jest jak przedszkolak w kontrolowaniu chakry może w stanie upojenia skupiać się na walce i dodatkowo bezustannie uwalniać chakrę przez X tur.
- Hyuga mający przynajmniej według mangi perfekcyjną kontrolę nad swoją chakrą, nie są w stanie użyć impulsu chakry, mimo że od małego uczyli się to robić i jest to dla nich naturalne i tylko taki sposób walki znają.

Odpuszczam, róbcie pod siebie dalej :)
0 x
Obrazek

Awatar użytkownika
Kakita Asagi
Gracz nieobecny
Ranga: Samuraj (Hatamoto)
Krótki wygląd: Mężczyzna o ciemnych włosach i niebieskich oczach, wzrostu około 170 cm. Ubrany w kremowe kosode, z brązową hakama oraz granatowym haori z rodowym symbolem. Na głowie wysłużony, ale nadal w dobrym stanie kapelusz.
Widoczny ekwipunek: - Zbroja
- Tachi + Wakizashi
- Długi łuk + Kołczan
GG/Discord: 9017321
Multikonta: Hayabusa Jin

Post autor: Kakita Asagi »

Dobrze, więc raz jeszcze podniosę rękawicę. I zrobię to Twoją metodą.
W opisie Suiken'u:
- mechaniki Seuikenu zabrania Ci używać styli taijutsu bazujących na Chakrze. Z opisu Juken'u
I w zasadzie w tym miejscu powinniśmy się już zatrzymać, ale jest i druga strona, o której słusznie trzeba pamiętać.
Tutaj prawda - jednakże...

Opis KC na poziomie C:
Tu już się zaczyna zgrzyt, prawda? Okazuje się, że nawet rozkojarzenie pozwala nam i tak korzystać z chakry, ale... pójdziemy jeszcze krok dalej.

Opis KC na poziomie B:
I robi się ciekawie... Bo zaraz się okaże, że... może mając KC B i widząc jak Hyuuga walczy swoim style, mogę się nauczyć juken'a jego jakiejś wersji? Jasne, bez celowania w tenketsu, ale przecież samo wyzwolenie tego z ciała i trafienie w organy wroga? Przecież wiem jak płynie moja chakra i umiem to wykorzystać (a o wystrzeleniu chakry z dłoni o których mówiła TenTen nie wspomnę, ale mogę znaleźć, jeśli trzeba).

Pójdźmy na KC na poziomie A:
No, to na tym poziomie każdy powinien móc używać/tworzyć techniki jak juken trafiające w narządy, bo w sumie dlaczego by nie?

Dlaczego by nie? Ano dlatego, że na forum musimy mieć jakąś mechanikę bo to RPG.
Skąd niby pomysł, że samuraj jest przedszkolakiem w używania chakry? Gdybyśmy chcieli się trzymać litery mangi, to samurajowie za pomocą kontroli kształtu robili sobie ostrza/piły/topory i to wszystko było w kenryuto - zmyślam? No to Klik i coś z wiki Klik!

Tak więc... gdzie jest to nasze upośledzenie, a raczej jego podstawa? Tak nie ma. Jest natomiast mechanika forum, która musi zapewniać sensowną i wspólną grę. Jest moment, w którym zatrzymujemy się przed tym, co nam dał Kishimoto i robimy z tego mechanikę do gry.
Dlatego właśnie:
  • Łażenie po drzewach i wodzie to technika E którą każdy ninja ma na start, nawet jak ma poziom KC E
    Kontrola Chakry na tym poziomie nie jest niczym specjalnym. Uczenie się technik sprawia spory problem, jeśli podczas nauki techniki uda się ją wykonać za pierwszym razem to jest się niezłym farciarzem. Czuje się jej przepływ, który nie jest zbytnio stabilny, a techniki są słabsze i pobierają więcej chakry.
  • Dlatego samurajowie nie mają pełni swojego Kenryuto,
  • Dlatego w dziale z brakującymi technikami nie wszystko idzie prosto na forum (jest technika którą robił tylko samuraj w fillerach i co? Poleciała do Futonu chociaż nigdy i nigdzie nim nie jest,
  • Nikt sie nie nauczy Jukenu nieuzależnienie jaką ma KC - bo NIE.
  • Suiken ma zakaz używania chakry, ale jestem niemalże pewien, że zamysłem było uniemożliwić robiebie ninjutsu czy też odpalenie właśnie bram by nie było przegięcia, co więcej ten styl zastępuje swoimi bonusami bonusy z technik, więc nie ważne, czy masz juken/goken/chanbare - nawalasz bezwładnie i tyle, ani mocniej, ani słabiej - po prostu trzepiesz łapami jak pijany i robisz rzeczy nieprzewidywalne. Ale na pewno nie szło o to, by nie można było wejść na drzewo.
Fakt jest jednak faktem - mechanika musi być wspólna dla wszystkich. Pomijam fakt, że gdyby Seinaru nie napisał "zmiana pod siebie" to byś nawet o tym nie wiedział i pewnikiem inaczej prowadził dyskusję, ale ok. Dlatego właśnie uważam, że należy dostosować łażenie po wodzie w tym stylu od KC - trzeba tylko ustalić, od jakiego poziomu.
0 x
Obrazek

Poza tym, uważam, że należy skasować Henge i Kawarimi.

Heroic battle Theme|Asagi-sensei Theme|Bank|Punkty historii|Własne techniki| Przedmioty z Kuźni | Inne ujęcie | Pieczątka
Lista samurajek, które były na forum, ale nie zostały moimi uczennicami i na pewno przez to nie grają.
  • Mokoto (walczyła na Murze)
  • Mitsuyo (nigdy nie opuściła Yinzin)
  • Inari (była uczennicą Seinara)
  • Sakiko (byłą roninką, obierała ziemniaki na misji D)
Awatar użytkownika
Yasuo
Ranga: Kosho
Widoczny ekwipunek: Link do widocznych przedmiotów znajduje się na samej górze KP
GG/Discord: .iwaru
Multikonta: Tenshi

Post autor: Yasuo »

Dla mnie chodzenie po drzewach i ścianach to C, chodzenie po wodzie - B. Oczywiście w przypadku Suikena, bo w innym to takie E bym powiedział. Można uogólnić do B dla Suikena.

A co do dyskusji o Suikenie + jukenie. Jeśli ktoś uważa, że powinna mechanika być zmieniona, to niech zrobi inny temat, a nie spami... nie na temat xD. Do niczego nie zmuszam, ale takie mam zdanie....
0 x
- Mowa
"Myśli"
Prowadzone Misje: -

Wzór Misji:
Wzór Nowej Lokacji:
[/list][/fieldset]
Plotki i Ciekawostki
  • Brak - brak
[/quote][/code]
Awatar użytkownika
Sans
Administrator
Wiek postaci: 8
Multikonta: Yuki Hoshi; Uchiha Hiromi; Papyrus

Post autor: Sans »

Juken przede wszystkim to są PRECYZYJNE uderzenia w malutkie punkty na ciele. PRECYZYJNE.
Imo nie do wykonania po pijaku, mało tego, żeby w ogóle je widzieć trzeba mieć odpalonego Byakugana - a to wymaga chakry. Więc też nie zadziała, skoro przy Suikenie nie można używać technik chakrowych, a wymaga to znacznie więcej chakry niż te niezauważalne pokłady do chodzenia po ścianach czy wodzie. Poza tym, jak już Asagi zauważył, u nas na forum chodzenie po wodzie to zupełnie podstawowa umiejętność, a nie tak trudna jak w mandze i anime. Nie wiem dlaczego ciągle się zapomina, że nie przenosimy kanonu 1:1 na forum. Gdyby tak było, to o jakimkolwiek balansie można by zapomnieć.

Na tym chyba można zakończyć dyskusję o Jukenie w Suikenie, bo problemem nie jest samo to, że Juken potrzebuje do użycia niewielkich ilości chakry tak jak chodzenie po wodzie, a właśnie ta precyzja, której mieć się po pijaku nie będzie. No sorry. No nie będzie.

Imo od tej KC na C można by używać tego chodzenia po wodzie razem z Suikenem, mi się taki pomysł podoba, ale moje zdanie nie jest tutaj w żadnym razie wiążące.
0 x
Obrazek
Awatar użytkownika
Shenzhen
Martwa postać
Wiek postaci: 17

Post autor: Shenzhen »

Ja rzucając pomysłem miałem na myśli raczej KC na B ;)
0 x
Obrazek
Awatar użytkownika
Jun'ichi
Martwa postać

Yasuo - przypomnę Ci tylko, że brałeś udział w takiej właśnie dyskusji. Dość aktywnie. Odsyłam do swojego pierwszego posta w tym temacie, tam podałem link :)

Yukirin, gdybyś równie ochoczo zaglądała do wszystkich tematów, nie tylko do tych które dotyczą twojej kliki, wiedziałabyś że Juken to nie tylko precyzyjne uderzenia w tenketsu ale również takie, gdzie wystarczy przystawić dłoń do rywala i wtłoczyć w niego chakrę, która wchodzi w cały pobliski układ chakry (wielkości powiedzmy dłoni) i uszkadza najbliższy organ wewnętrzny. Ale to doskonale wiesz, brałaś udział w tej rozmowie, już wam przedłożyłem wszystkie możliwe dowody na to, że obecnie Juken jest źle opisany.
Ciebie odsyłam do tematu w pomysłach o tytule "Hyuga", w którym podałem dokładny rework tego stylu walki (link do niego, bo sam rework pisałem z konta moda i już go nie widzę), który obecnie jest po prostu błędny. Wykazałem wam to już daaaawno temu w WT, w Pomysłach temat leży i się kurzy, zapewne dlatego że jest wrzucony przeze mnie :)
0 x
Obrazek

Awatar użytkownika
Papyrus
Administrator
Ranga: Fabular
GG/Discord: Enjintou1#8970
Multikonta: Yuki Hoshi; Uchiha Hiromi; Sans

Post autor: Papyrus »

Ukryty tekst
0 x
you best prepare for a hilariously bad time
Support nr 6
Support

Post autor: Support nr 6 »

Jestem podobnego zdania co nasi Samurajowie, w kwestii wyższej kontroli. Wyglądałoby to tak.
Nazwa
Suiken
Zasięg
Bezpośredni
Specjalizacja
Walka wręcz pod wpływem alkoholu
Opis Specyficzny styl walki bazujący na szczególnej wrażliwości użytkownika na alkohol. Osoba posiadająca Suiken jest w stanie przejść do stanu całkowitego upojenia po zaledwie jednej czarce sake, przez co traci trzeźwy kontakt z otoczeniem, a jej zachowanie staje się nieprzewidywalne. W tym stanie sposób walki użytkownika wychodzi poza wszelkie schematy.
Właściwości Walka przy pomocy tego stylu jest bardzo nieszablonowa. Zarówno ataki jak i uniki wykonywane przez użytkownika są niemal niemożliwe do przewidzenia i potrafią zmylić nawet doujutsu, które posiadają prekognicję (bonus do percepcji dla posiadacza doujutsu nie jest uwzględniony przy atakach jego przeciwnika posługującego się Suikenem). Wszystkie ruchy oraz ataki wydają się być pokraczne i nieprzemyślane, jednak w rzeczywistości walczący pijanym stylem jest w stanie zaatakować lub bronić się z właściwie dowolnej pozycji. Za negatywne strony Suikenu można uznać to, że nawet sojusznicy mogą zostać zaatakowani przez pijanego, który pochłonięty walką może nie zważać na otoczenie.
Suiken może być łączony z dowolnym, niebazującym na chakrze stylem Taijutsu. Podczas upojenia użytkownik stylu nie jest w stanie poprawnie kontrolować własnej chakry, więc niemożliwe jest wykonywanie chakrowych technik lub używanie Hachimon Tonkou. Wyjątkiem od tego są techniki Kinobori no Waza oraz Suimen Hoko no Waza. Ze względu na zaburzoną kontrolę chakry ich użycie wymaga większej kontroli chakry pozwalającej na intuicyjnie jej wyzwalanie, odpowiednio C i B. Techniki stylów walki nie gwarantują swoich bonusów do statystyk, które są zastępowane przez ten gwarantowany ze stylu Suiken.
Bonusy Na czas trwania Suikenu użytkownik otrzymuje bonusy do atrybutów (zależne od zaawansowania w stylu):
D: Szybkość +5, Percepcja +5
C: Szybkość +10, Percepcja +10
B: Szybkość +15, Percepcja +15
A: Szybkość +20, Percepcja +20
S: Szybkość +25, Percepcja +25
Bonusy na każdej randze nie sumują się.

Dzięki upojeniu alkoholowemu użytkownik Suikenu w mniejszym stopniu odczuwa odniesione obrażenia. Jego wytrzymałość na potrzeby rozpatrywania znoszenia obrażeń jest respektowana tak, jakby była o jeden próg (40 punktów) większa.
Dodatkowe
Upojenie trwa maksymalnie 10 tur lub do znokautowania.
Opis Uwaga! Ten styl walki mogą opanować jedynie wybrane osoby, posiadające zgodę Administracji.
0 x
Awatar użytkownika
Hikari
Martwa postać
Wiek postaci: 26
Ranga: Akoraito
Krótki wygląd: Prawe oko mocna zieleń, lewe intensywnej czerwieni. Długie kruczoczarne włosy sięgające do połowy ud. Ogólnie mówiąc dobrze zbudowany mężczyzna mierzący 182cm.

Post autor: Hikari »

Jestem za
0 x
I'm never on fire
Cause i'm the real fire.
Awatar użytkownika
Uchiha Masako
Martwa postać
Wiek postaci: 20
Krótki wygląd: Niska, w miarę szczupła dziewczyna o bladej cerze i ciemnych, krótkich włosach do ramion. Ubrana w lekkie, bure kimono oraz narzuconą na nie kamizelkę. Na głowie nosi słomkowy kapelusz, a w ustach niemal zawsze ma fajkę.
Multikonta: Hoshigaki Toshiko, Hanuman

Post autor: Uchiha Masako »

Popieram pod warunkiem wymogu KC. :)
0 x
Głos

Prowadzone misje:
  1. Ślad popiołu - Rozdział 3 - (C) Katakuri
Awatar użytkownika
Seinaru
Martwa postać
Wiek postaci: 29
Ranga: Samuraj
Krótki wygląd: Trupioblada cera, charakterystyczny brak głowy
Widoczny ekwipunek: Nagrobek

Post autor: Seinaru »

A mogę zapytać skąd się bierze taka wielka różnica, że musi być osobno C i B? Skoro w opisie kontroli chakry C mamy wszystko czego nam potrzeba? Mówię tutaj o wykonywaniu najprostszych technik nawet będąc "rozkojarzonym"? Podejrzewam więc, że autor opisu miał na myśli właśnie tą podświadomość i automatykę o którą nam teraz chodzi w suikenie. Po co to sztuczne pompowanie wydatków?
Okazuje się że można chodzić po ścianach, ale za chodzenie po wodzie trzeba dopłacić 130 (195) PH. Oczywiście rozumiem, że kontrola chakry na wyższym poziomie to nie tylko ten benefit bo wszystkie techniki są tańsze bla bla bla. Nie zmienia to jednak faktu, że robi się z tego po prostu gąbka PH, bo styl do poprawnego funkcjonowania będzie potrzebował oczywiście tej KC B, nikt na pewno nie pozwoli sobie na ominięcie tego chodzenia po wodzie, bo jak pisałem w pierwszym poście, bez tego nie ma sensu tego brać bo jest to zbyt duża wada.
Dla mnie chodzenie po wodzie po wodzie to spokojnie poziom C, jeśli chcecie robić różnicę to chodzenie po ścianach powinno spaść na D i powinna być różnica pomiędzy D i C jeśli już, a nie C i B. Tak jak pisałem, dla mnie D to żadne wymaganie, dlatego sam proponowałem dla obu technik KC C, bo tak naprawdę oba te podstawowe nin są na E. A nie na E i D.
Mówimy tutaj przede wszystkim o ludziach nastawionych na tai. Już nie mówię nawet o samurajach, bo dla nas jest głównie battodo i chyba żaden samuraj nie ma walki wręcz tylko wszyscy poszli w buki. Ale taiuserzy nie muszą mieć w ogóle potrzeby podnoszenie KC na B, a okaże się że jak ktoś będzie chciał wziąć suiken to zostanie do tego zmuszony tylko tą jedną rzeczą - chodzeniem po wodzie lol.
0 x
Jeśli czytasz ten podpis to znaczy, że jestem już martwy...
Awatar użytkownika
Yami
Wiek postaci: 25

Post autor: Yami »

Z mojego punktu widzenia a także punktu widzenia Kishimoto chodzenie po wodzie było próg wyżej od chodzenia po lądzie, kilka osób widocznie się z tą tezą zgadza przyklepując to co wstawiłem. Oczywiście są osoby, które widziałyby to na czystym C inne na czystym B. Dałem więc coś na zasadzie złotego środka.
Tutaj argumentacja może być dwojaka tak jak piszesz o wykonywaniu technik będąc rozkojarzonym.Prawda jest taki dopisek ale czy bycie pod wpływem jest stanem rozkojarzenia? Czy pijaństwo, które odbiera komuś zdrowy rozsądek oraz pełnię kontroli nad ciałem można nazywać stanem rozkojarzenia? Jeden rabin powie nie inny powie tak. Dlatego dałem więc złoty środek.
No i kwestia wydatków jest taka, że zyskujesz też przy okazji coś innego (pamiętam jak sam używałeś tego argumentu przy zmianach rasenshurikena). Rozmowę o wadach też można różnie poprowadzić bo kosztem tych "problemów" dostajesz odpowiednie usprawnienia. Sam możesz też wybrać moment wypicia trunku, to nie jest przecież tak, że teraz byś był wiecznie pijany i nie mógł iść nad rzekę czy jezioro bo byś się utopił.
Z chęcią przeczytałbym głosy innych osób na ten temat, dlatego właśnie nie wprowadzam tego aby mieć to z głowy tylko czekam na opinię innych. Ja mogę psioczyć na jakieś głupoty ale w chwili niepewności wolę też poznać zdanie innych. Dlatego na ten moment dałem coś co uznałem za złoty środek.
0 x
Zablokowany

Wróć do „Wprowadzone”

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 4 gości