Cebulactwo
Cebulactwo
PROBLEM
Załóżmy, że ktoś ma za dużo broni. Znalazł/zakupił i mu szkoda.
ROZWIĄZANIE
Niech je sprzedaje. Za 50% wartości normalnej. Bo używane i z niepewnego źródła. Sprzedać można w każdym sklepie.
DODATKOWE UWAGI
Ci z umką kupca mogą sprzedać za 75% ceny nominalnej.
Załóżmy, że ktoś ma za dużo broni. Znalazł/zakupił i mu szkoda.
ROZWIĄZANIE
Niech je sprzedaje. Za 50% wartości normalnej. Bo używane i z niepewnego źródła. Sprzedać można w każdym sklepie.
DODATKOWE UWAGI
Ci z umką kupca mogą sprzedać za 75% ceny nominalnej.
0 x
- Ichirou
- Wiek postaci: 35
- Ranga: Seinin
- Krótki wygląd: Chodzące piękno.
- Widoczny ekwipunek: Hiramekarei, gurda, fūma shuriken, torba, dwie kabury
- Link do KP: viewtopic.php?f=33&t=320
Re: Cebulactwo
Może być, ale z drugiej strony to przyczyni się właśnie do cebulaczenia, ludzie będą bawić się w złomiarzy, zbierając wszystkie bronie pozostałe po pokonanych wrogach. Można byłoby nawet obniżyć ten ułamek... Bo tak, to pokonamy jednego z kataną na misji C i za tą broń dostajemy znacznie więcej niż za misję.
0 x
Ja jestem za, żeby po prostu móc się tego pozbyć, bo nie zawsze znajdzie się RP do oddania/odkupienia. Jakie % to już niezbyt ważne.
0 x
Jestem przeciwny pomysłowi. O pieniądze na forum jest na prawdę nietrudno, a takie rozdrabnianie się na procenty i ewentualnie tego późniejsze weryfikowanie uważam za kłopotliwe. Ponadto tyle ile w misji uzyskamy tego uposażenia, zwykle zostaje od razu wykorzystane w następnej potyczce/misji bo są to na prawdę niewielkie ilości.
Tak jak został nazwany temat... może nie bawmy się już w takie cebulactwo?
Tak jak został nazwany temat... może nie bawmy się już w takie cebulactwo?
0 x
Jeśli masz ważną sprawę, pytanie lub potrzebujesz pomocy związanej z funkcjonowaniem forum, proszę wyślij do mnie prywatną wiadomość. Z chęcią zapoznam się ze sprawą i rozwieje wszelkie wątpliwości.
Proponuję sprzedawać je jako złom, za daną broń MG mógł by wycenić jakąś ilość surowca z odzysku (za drobną dopłatą) lub sprzedać broń na odzysk, wtedy ceny były by śmieszne ale nie wyglądało by to tak; "mam 200 kunaii, ale w sumie stwierdziłem że chce miecz, więc wyrzucę sobie kunaie, na środku miasta" tylko "O, mam już 200kunaii, hmm ale ws sumie katana była by fajniejsza, oddam 150 kunaii na przemiał, co pokryje mi surowce i pokryje proces odzyskiwania." xD
0 x
Pomysł nie jest zły, w wersji Yukiko mi się całkiem podoba. Nie sprzedaż tylko powiedzmy przetop/wymiana na inną broń, mamy np. 100 kunai za 5 ryo to możemy kupić coś za 250 ryo (Bo odchodzi hajs za robocizne)
0 x
Powiem tak Arafinwe, bo kiedyś już o tym w naszej rozmowie wspominałem. Poczytuje misje, sprawdzam bank (nie wyliczam tutaj wszystkiego co robię, tylko zwracam uwagę na czasochłonność tych działań, inni również dużo robią), ale nie zamierzam przyłożyć palca do kontrolowania jeszcze części dziesiętnych wydawanych/zyskiwanych przez graczy. Mam dość swoich spraw i życia poza forum, by pozostałą chwilę tracić jeszcze na to. Jesli Ty masz zamiar to robić to wprowadzajcie.
0 x
Jeśli masz ważną sprawę, pytanie lub potrzebujesz pomocy związanej z funkcjonowaniem forum, proszę wyślij do mnie prywatną wiadomość. Z chęcią zapoznam się ze sprawą i rozwieje wszelkie wątpliwości.
- Reika
- Martwa postać
- Wiek postaci: 28
- Ranga: Sentoki
- Krótki wygląd: Popatrz na Avatar, a po szczegóły zapraszam do mojej KP <3
- Widoczny ekwipunek: Kabura na prawym udzie, torba na uzbrojenie przy pasie i dwie katany na plecach
- Link do KP: http://www.shinobiwar.pl/viewtopic.php?f=32&t=245
- Multikonta: Brak
Też jestem przeciwna temu pomysłowi. Tak jak powiedział wcześniej Def, o pieniądze nie jest trudno, więc nie widzę potrzeby na robienie dodatkowego zysku dla ludzi. Chcesz kasy na broń to idź na misję, a jak na misji będziesz miał możliwość zdobycia ekwipunku przeciwnika, to bierz co potrzebujesz, a resztę zostaw w cholerę. Nikt nie każe brać wszystkiego. Jeszcze tego brakuje, żeby ninja bawili się w złomiarzy. Wstyd. Jestem na nie.
0 x

|| Karta Postaci || Pieniądze || Punkty Historii || Głos ||
Na nie, ja rozumiem jak ktoś chce zebrać własną broń po walce na arenie, ale na misji czy tam podczas eventów?
Nagle ninja zmienią się w szabrowników, którzy chcą zebrać każde 5 Ryo z ziemi. Trochę burzy klimat według mnie (:
Nagle ninja zmienią się w szabrowników, którzy chcą zebrać każde 5 Ryo z ziemi. Trochę burzy klimat według mnie (:
0 x
-
- Support
Z jednej strony to nie byłoby głupie, z drugiej jednak więcej z tym bawienia niż być powinno. Broń tak czy siak się wykorzystuje ciągle, kunaie i shurikeny to chodliwe sprawy i równie szybko możemy się ich pozbyć, jak je zdobyć. Chyba więc lepiej byłoby zostawić sobie taki towar, niżeli go sprzedać. Co zaś tyczy się tych lepszy broni, katan i tym podobne, można to fabularnie komuś odsprzedać, jeżeli istnieje taka potrzeba.
Aktualnie na nie.
Aktualnie na nie.
0 x
24h i odrzucam. Chyba, że w temacie wypowiedzą się inne osoby uzasadniając konstruktywnie swoje stanowisko.
0 x
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 3 gości