Pole treningowe

Awatar użytkownika
Tsukune
Wiek postaci: 30
Krótki wygląd: Czarne lub szarawe włosy, brudnoczerwony kolor oczu. "Szeroki" uśmiech. Wystające dwa kiełki. Na szyi materiałowa opaska z krzyżem i trumną. Zabandażowane lewe przedramię, pod którym znajduje się tatuaż 2 głowego węża
Widoczny ekwipunek: Futerał na plecach, wachlarz w pokrowcu przyczepiony do paska, rękawica łańcuchowa na lewej ręce, dziwna rękawica na prawej ręce, pasek z biczem, laska

Re: Pole treningowe

Post autor: Tsukune »

-Co prawda to prawda. Dlatego ja się zastanawiam czy nie zamienić laski na kij bo jak ty nie chcesz mnie pociąć tak ja nie chciałbym Ciebie połamać powiedziałem z lekkim uśmiechem.
-Najwyżej w trakcie walki jak uda mi się Ciebie trafić to powiesz czy mam dalej używać laski czy zamienić go na kij mówiąc to ukucnąłem jeszcze na chwilkę gdy mój towarzysz odsuwał się ode mnie. Skorzystałem z okazji i zdjąłem coś z obu nóg i położyłem blisko futerału. Kolejne co zrobiłem to pokręciłem lekko nogami jakbym poczuł ulgę lub je rozluźniał. Pokręciłem również karkiem aż mi kości strzeliły. W tym samym czasie zaczynając jednocześnie koncentrować się na swojej umiejętności wrodzonej. Chciałem ją w jakiś sposób wzmocnić. Może przez częstsze jej używanie będę w stanie jakoś się w niej polepszyć? Któż to może wiedzieć.
-No to do dzieła oznajmiłem sięgając lewą ręką po wachlarz wiszący z prawej strony jednocześnie go rozkładając. Ruszyłem na swojego przeciwnika. Prawą ręką w której trzymałem laskę byłem gotów na ewentualne zablokowanie jakiegoś ataku. Zaś na czubku rozłożonego wachlarza pojawiła się błękitna łuna którą po machnięciu owym narzędziem posłałem poziomo w stronę przeciwnika. Po tym wymachu byłem gotów dodatkowo bronić się również swoim wachlarzem.
  Ukryty tekst
0 x
Awatar użytkownika
Yasuo
Wiek postaci: 28
Ranga: Kosho
Widoczny ekwipunek: Link do widocznych przedmiotów znajduje się na samej górze KP
GG/Discord: .iwaru
Multikonta: Tenshi

Post autor: Yasuo »

0 x
- Mowa
"Myśli"
Prowadzone Misje: -

Wzór Misji:
Wzór Nowej Lokacji:
[/list][/fieldset]
Plotki i Ciekawostki
  • Brak - brak
[/quote][/code]
Awatar użytkownika
Tsukune
Krótki wygląd: Czarne lub szarawe włosy, brudnoczerwony kolor oczu. "Szeroki" uśmiech. Wystające dwa kiełki. Na szyi materiałowa opaska z krzyżem i trumną. Zabandażowane lewe przedramię, pod którym znajduje się tatuaż 2 głowego węża
Widoczny ekwipunek: Futerał na plecach, wachlarz w pokrowcu przyczepiony do paska, rękawica łańcuchowa na lewej ręce, dziwna rękawica na prawej ręce, pasek z biczem, laska

Trzeba było przyznać że mój aktualny przeciwnik był szybki. Chyba nawet szybszy ode mnie. Dał radę uniknąć pełnego trafienia ale mimo wszystko lekko został muśniętą rękę. Możliwe że poczuł lekkie nieprzyjemne mrowienie ale nieprzeszkadzające zbytnio w dalszej walce. Zauważyłem że sięga ręką do swojego drewnianego miecza. Odruchowo zsunąłem wachlarz składając go spowrotem i opierając o kij z lewej strony by się obronić. Ten atak był szybki ale niezbyt silny i na szczęście udało mi się to zatrzymać. Upuściłem wachlarz. Zacisnąłem po chwili pięść i gromadząc w niej chakrę zaatakowałem swego przeciwnika w twarz ale tuż przed jego twarzą otworzyłem dłoń by z niej wydobył się blask. W chwili otwierania dłoni zamknąłem oczy by samemu też nie oberwać. Po czym użyłem chakry na swojej lasce by ją wydłużyć i zadać nią parę chaotycznych ataków. To w lewy bok, prawą nogę, brzuch to lewy bark.
  Ukryty tekst
0 x
Awatar użytkownika
Yasuo
Widoczny ekwipunek: Link do widocznych przedmiotów znajduje się na samej górze KP

0 x
- Mowa
"Myśli"

Wzór Misji:
Wzór Nowej Lokacji:
[/list][/fieldset]
Plotki i Ciekawostki
  • Brak - brak
[/quote][/code]
Awatar użytkownika
Tsukune

Jedną technikę którą wymyśliłem parę razy dałem radę przetestować w prawdziwej walce. Tym razem przetestowałem inna którą stworzyłem i opanowałem jakiś czas temu. Jednak nie było dobrej okazji by ją przetestować. Zaś to iż jest to zwykły trening walki to mogę trochę potestować tego co wymyśliłem. Tak jak sadziłem. Owa technika najpewniej lepiej sprawiłaby się w ciemności niż za dnia. Jednak i teraz dała trochę możliwości. Jednak zadziałała i miałem swoje pole do popisu. Oczywiście uderzałem przeciwnika swoją laską ale specjalnie niektóre ataki robiłem tak aby nie docierały do celu tylko ewentualnie otarły się o zbroję bądź kawałek ubrania. Gdy dostrzegłem że mój przeciwnik sięga do ostrza odskoczyłem do tyłu. W powietrzu przygotowując już jedną technikę. A raczej ją powoli zaczynając. Złożyłem pieczęć barana po czym zaatakowałem spokojnie przeciwnika swoją laską. Oczywiście ten atak mój przeciwnik zablokował.
-Miałem parę razy nieprzyjemność oberwania za to że miałem zbyt wiele pewności siebie więc wolę nie ryzykować. Poza tym dzięki tej walce testuję swoje pomysły po tych słowach puszczam laskę i dłonie biorę tak aby umieścić rękę swojego przeciwnika między nimi. Po tej czynności miedzy moimi dłońmi zaczęły wydobywać się wyładowania. Oczywiście nie trwało to długo tylko chwilkę bo nie chciałem uszkodzić zbytnio swojego przeciwnika. Po chwili odskoczyłem zgarniając ręką swoją laskę. Następnie chwyciłem też swój wachlarz który od razu schowałem do kabury.
-Dzięki tej walce będę wiedział czy moje techniki będą odpowiednie czy będę musiał je jakoś zmienić następnie złożyłem parę pieczęci ale nic się nie stało. Przynajmniej na pierwszy rzut oka tak to wyglądało. Chwyciłem spowrotem swoją laskę gotów do ewentualnej obrony.
  Ukryty tekst
0 x
Awatar użytkownika
Yasuo

0 x
- Mowa
"Myśli"

Wzór Misji:
Wzór Nowej Lokacji:
[/list][/fieldset]
Plotki i Ciekawostki
  • Brak - brak
[/quote][/code]
Awatar użytkownika
Tsukune

Czy pozbycie się z obu dłoni trzymanych broni był dobrym pomysłem? Pewnie nie. Jednak zważywszy że na rękach nadal mam broń to nie było takie głupie. Planowałem troszkę przysłowiowo "podsmażyć" przedramię swojego rywala aby czuł odrętwienie. Jednak był ode mnie szybszy a zdjąłem najcięższą część garderoby jaką miałem. I ta odrobinka jego szybkości zadziałała tu na jego korzyść a mianowicie udało mu się mnie zaatakować. Oberwałem pierwszy raz w prawy bark, następnie kolejny raz. Widocznie chciał mi uszkodzić bark? Możliwe. W końcu wypadnięcie barku nie jest jakąś groźną raną. Postanowiłem wykorzystać technikę...może nie tyle technikę co ruch jaki kiedyś opracowałem? A raczej wykonałem w trakcie zdobywania rzeczy potrzebnych do treningu. Widząc że kolejny atak zmierza w mój bark, ruszyłem górną częścią ciała tak aby zejść z toru uderzenia jednocześnie prawą nogę stawiając obok lewej nogi mojego przeciwnika. Kolejnym ruchem było przesunięcie tułowia na prawą stronę z jednoczesnym złapaniem lewą ręką za tył głowy mego przeciwnika [ale tak aby go nie poranić] i szybkim kopnięciu w jego stopy aby go podciąć. Aby dodać szybkości temu ruchowi ręką jaką miałem na głowie Yasuo dodatkowo pcham ją w dół jednocześnie sam się prostując.
  Ukryty tekst
0 x
Awatar użytkownika
Yasuo

0 x
- Mowa
"Myśli"

Wzór Misji:
Wzór Nowej Lokacji:
[/list][/fieldset]
Plotki i Ciekawostki
  • Brak - brak
[/quote][/code]
Awatar użytkownika
Tsukune

-Dziecinada zawsze wychodziła mi najlepiej powiedziałem podając prawą dłoń w rękawicy Yasuo aby pomóc mu wstać. Gdy chwycił mą dłoń podciągam go do góry pomagając w ten sposób się podnieść.
-Pobolewa ale nie jest tak źle. A jak z tobą? zapytałem po czym przyłożyłem sobie lewą rękę do ramienia. Po chwili moją dłoń spowiła delikatnie zielonkawa aura. Postanowiłem sobie lekko zaleczyć ramię by mnie nie bolało. Gdy to zrobiłem poruszyłem nim aby go dodatkowo rozluźnić i nieco rozgrzać. Gdy dowiedziałem się że go bolą plecy lekko je mu podleczyłem.
-Jeżeli chodzi o moją sprawność to widziałeś ją w pełnej krasie. Szybszy już nie będę. Jedyne co teraz mi by pozostało to techniki które w większości raczej byłyby zabójcze niestety. Możemy chwilkę sobie odsapnąć a później jeszcze zawalczyć. powiedziałem zabierając swój wachlarz jak i podnosząc swoją laskę
-A tak nawiasem mówiąc to co użyłeś na początku walki. Co to było? Pokazałbyś mi i może powiedział jak się to wykonuje? Co prawda nie jest to zbytnio w moim stylu ale sam ruch wyglądał imponująco. oznajmiłem i na krótką chwilę spowrotem założyłem na nogi ciężarki. Muszę przyznać że trochę dziwnie czułem się po ich zdjęciu. Gdy je założyłem zpowrotem czuję jakbym posiadał wszystko co powinienem mieć. Naprawdę dziwne uczucie. Jakby mi czegoś brakowało.
  Ukryty tekst
0 x
Awatar użytkownika
Yasuo

0 x
- Mowa
"Myśli"

Wzór Misji:
Wzór Nowej Lokacji:
[/list][/fieldset]
Plotki i Ciekawostki
  • Brak - brak
[/quote][/code]
Awatar użytkownika
Tsukune

Wzruszyłem tylko ramionami na stwierdzenie o dziecinadzie przy leczeniu
-Jak chcesz uznaj że po prostu wykorzystałem ciebie aby potrenować leczenie. oznajmiłem spokojnie. Bo z jednej strony mogło to nawet pasować. Treningów nigdy za wiele zwłaszcza przydatnych technik. Tak jak sądziłem. Za pokazanie tej techniki jeszcze parę razy chciał coś w zamian. To nie było w niczym zaskakujące. W końcu jak jest okazja należy coś zyskać też i dla samego siebie. Zwykły czysty układ.
-Zdradzę na razie tobie część wiedzy o tych przedmiotach. Resztę powiem po tym jak pokarzesz mi tą technikę i w miarę jej nauczysz. A przynajmniej w miarę jak wykonać ten ruch. oznajmiłem, zdjąłem z prawej ręki rękawicę i wyciągnąłem dłoń w stronę Yasuo jako "przypieczętowanie" umowy. Gdy ten uścisnął moją dłoń założyłem ponownie rekawicę.
-To co mam na nogach służy do treningu. Jednak musi stać się to dla ciebie częścią garderoby aby trening był skuteczny. I jak chcesz możesz nosić to albo na nogach bądź rękach. Sam zobacz powiedziałem i zdjąłem jeden ciężarek by położyć go na rękach Yasuo aby mógł na własnej skórze odczuć jakie to jest ciężkie.
-Nazywa się to Ciężarkami. Zaś jakiego wymagają treningu i co dają w zamian dowiesz się po tym jak pokażesz mi tą technikę Jajado? Czy tam Iajdo? A może to było Iaido? No ale mniejsza. Za zaprezentowanie i wyjaśnienie i teoretycznie wyszkolenie tego ruchu zdradzę tobie resztę wiedzy o tych Ciężarkach mówiąc to odebrałem ciężarek od Yasuo i założyłem go spowrotem na nogę.
0 x
Awatar użytkownika
Yasuo

0 x
- Mowa
"Myśli"

Wzór Misji:
Wzór Nowej Lokacji:
[/list][/fieldset]
Plotki i Ciekawostki
  • Brak - brak
[/quote][/code]
Awatar użytkownika
Tsukune

-Nie wiem czy to godne podziwu. Po prostu zbyt wiele razy z własnej głupoty i wiary w swoją siłę oberwałem. Więc uznałem że należy chociaż trochę należy zdobyć wiedzy jak się odpowiednio zająć samym sobą a nie tylko improwizowana pomoc przy ostatnich słowach chwyciłem i uniosłem lekko swój płaszcz ukazując w ten sposób poszarpane fragmenty. Wyglądało jakby specjalnie tak został płaszcz zrobiony. W większości to była prawda lecz Yasuo zapewne był w stanie dostrzec że w pewnych miejscach te postrzępione fragmenty są zbyt równo ucięte. Łatwo zapewne mógł się też domyślić jakim narzędziem zostało to ucięte patrząc na osprzęt jaki posiadam przy sobie. Uśmiechnąłem się kącikiem ust słysząc że go zainteresowałem
-O to właśnie w tym chodziło aby ciebie zainteresować oznajmiłem po czym aby mu nie przeszkadzać przyglądałem się dokładnie technice obchodząc Yasuo z każdej strony oczywiście w takiej odległości aby mu nie przeszkadzać. Co jakiś czas przykucałem by przyjrzeć się ustawieniu nóg, to ruchowi rąk jak i ich ułożeniu. Tak samo stojąc przed nim oczywiście w odpowiedniej odległości aby zobaczyć dokładnie jak z tej perspektywy będzie wyglądała ta technika. Co prawda raz nią oberwałem ale udało mi się przed nią obronić.
-Rozumiem. Jest to technika do zaskoczenia przeciwnika. W moim przypadku mogłoby się to przydać gdyby ktoś chciał mnie zaatakować od tyłu. Myślałby że mnie zaskoczy a tutaj ja zaskoczyłbym jego. Skoro mówisz że są lepsze techniki to zakładam że najprawdopodobniej istnieje podobna do pokazanej technika w której też chowasz ostrze do saya. Kiwnąłem na jego kolejną wypowiedź głową i gdy wykonywał jeszcze parę razy tą technikę sam korzystając ze swojej laski jako miecza a zaciśniętej dłoni w rękawicy jako saya przyjąłem podobną pozycję jak Yasuo i starałem się wykonać to w taki sam sposób jak on.
-Mam jeszcze parę pytań. Czy do Iaido jest wymagana jakaś specjalna postawa czy może być dowolna? Po drugie i chyba najważniejsze. Czy istnieje może podobna technika która wykorzystuje chakrę? po tych słowach próbuję wykonać technikę Iaido kilka bądź nawet kilkanaście razy.
-Tak jak wspomniałem. Te ciężarki służą do trenowania. Dowiedziałem się że są przy trenowaniu z nimi dwa wielkie minusy. A przynajmniej może to tak wyglądać. Po pierwsze. Po ich założeniu twoje ciało będzie spowolnione i to zapewne dosyć sporo. Ja czułem się powolny jak żółw. Tak jak mówiłem. Samo ich noszenie jest treningiem i od tego czasu musisz je nosić non stop. Oczywiście możesz je zdejmować na czas kąpieli bądź snu. Tutaj jest właśnie ten Drugi minus. Jeżeli zdejmiesz te ciężarki na dłużej niż 24 godziny cały wysiłek jaki włożyłeś w trening pójdzie na marne...a trening trwa cały miesiąc noszenia ich bez przerwy. Po tym jak minie miesiąc twoje ciało przestanie odczuwać ich ciężar i twoja szybkość wróci do pierwotnej. Do tego zyskasz też trochę wytrzymałości a po ich zdjęciu zyskasz też na szybkości. Widziałeś jak szybki jestem po ich zdjęciu. Teraz zobacz jak szybki jestem z nimi. powiedziałem to wszystko gdy odpowiedział wpierw na moje dwa pytania. Następnie wszystko mówiłem starając się opanować technikę Iaido a przynajmniej zrozumieć na jakiej zasadzie działa by na samym końcu pokazać mu jak szybki jestem normalnie. Jestem pewny że Yasuo dostrzeże tą mimo wszystko różnicę w mojej szybkości.
-A i jest jeszcze jeden wielki minus. Mianowicie ich cena. zacząłem po czym podszedłem do Yasuo i powiedziałem mu na ucho
  Ukryty tekst
Teraz rozumiesz czemu mówiłem o tamtych minusach zaś o tym dopiero teraz sobie przypomniałem ostanie słowa powiedziałem już normalnie.
-Ech niestety nie dam rady się tej techniki chyba nauczyć. Jednak przynajmniej znam teorię, a to już daje mi sporo możliwości. Samo to sprawia że w mojej głowie pojawia się już parę technik które może wykorzystam w przyszłości. oznajmiłem z lekkim uśmieszkiem. Teraz nie zostało mi nic innego jak poczekać aż sam przetrawi wszystkie informacje dotyczące Ciężarków. Przyglądałem mu się w spokoju. Od tak ciekawy czy zmieni się jakoś jego mimika na tą wiadomość.
  Ukryty tekst
0 x
Awatar użytkownika
Yasuo

0 x
- Mowa
"Myśli"

Wzór Misji:
Wzór Nowej Lokacji:
[/list][/fieldset]
Plotki i Ciekawostki
  • Brak - brak
[/quote][/code]
Awatar użytkownika
Tsukune

-Masz co do tego rację. Jednak posiadając pewne umiejętności które by pozwalały jakoś wyczuć bądź zobaczyć przeciwnika atakującego nas od tyłu ta technika byłaby też dobrym sposobem na zaskoczenie. Jakby nie patrzeć w danym momencie przeciwnik jest pewny tego że nas zaskoczy więc nie będzie gotowy się obronić co za tym idzie jesteśmy w stanie wykorzystać to na naszą korzyść i powalić go szybkim ciosem...jednak zapewne takie coś może być trudne do użycia powiedziałem jednocześnie dając przykład swojego stwierdzenia o możliwości zaskoczenia przeciwnika który atakuje nas od tyłu. Wysłuchałem kolejnych słów jakie padły od mojego rozmówcy. Nie była wymagana żadna specjalna pozycja do wykonania tej techniki? To dobrze. Znaczy że w zależności jak nam pasuje możemy przyjąć odpowiednią postawę.
-Ja nabyłem je od pewnego staruszka w Daishi. Mieszkał na odludziu. Nie wiem czy dalej żyje było to parę lat temu. oznajmiłem zgodnie z prawdą. Nie wiedziałem czy staruszek żyje. Obstawiałem że najpewniej tak w końcu mimo swojego wieku trzymał się dobrze.
-Mówisz że jest potężniejsza technika? Jak potrzebujesz pomocy w treningu mogę tobie pomóc tylko powiedz co mam robić? Wystarczy że będę tylko stał czy mam ciebie atakować? Jak atakować to czy na odległość broni czy tak jakby z odległości szarżując w twoją stronę? zapytałem. Cóż potrzebował mojej pomocy więc nie wypadało odmówić pomocy. Zawsze podczas tego jego treningu sam coś zyskam obserwując jak stara się opanować tą technikę. Istnieje dzięki temu prawdopodobieństwo że podczas obserwowania jego nauki i jak wygląda sama technika będę w stanie stworzyć coś podobnego. Więc gdy Yasuo powiedział w jaki sposób mam pomóc mu w treningu właśnie to robię używając do tego swojej laski
0 x
Zablokowany

Wróć do „Lokacje”

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 6 gości