Klif

Arui

Re: Klif

Post autor: Arui »

Czyżby nudny dzień miał stać się troszkę bardziej interesujący, a mi dać okazję do wykazania się? Wszystko na to wskazywało bowiem idąc klifem zauważyłem z daleka dzieciaki które powinny jeździć na łyżwach, a obecnie jedynie otoczyły jednego z nich i tak stały. Nie wiedziałem jeszcze czy leżący sam się wywalił i sobie coś zrobił czy też był to skutek oberwania od jednego ze stojących, ale zaraz miałem zamiar się tego dowiedzieć. Rozejrzałem się więc za jakimś łagodnym zejściem z klifu do nich i skorzystałem z niego. Jeśli jednak takowego nie było za pomocą "Kinobori no Waza" schodzę po ścianie i udaję się w ich kierunku. Kiedy już będę wystarczająco blisko pytam ich:
-Co się tutaj dzieje?
W każdym momencie nasłuchuję również czy lód pod moimi stopami nie pęka. W razie czego staram się rozłożyć ciężar ciała.
Nazwa
Kinobori no Waza
Ranga
E
Pieczęci
Brak
Zasięg
Na ciało
Koszt
Minimalny, nieodczuwalny
Dodatkowe
Brak dodatkowych wymagań
Opis <span style="display: block; margin: 0; padding: 0; text-align: justify;">Kolejna z podstawowych jutsu, które potrafią wykorzystać nawet największe świeżaki spomiędzy ninja. Technika ta pozwala na odpowiednią kontrolę i kumulację chakry w z góry określonym miejscu - tu są to stopy. Dzięki temu shinobi jest w stanie poruszać się po powierzchniach pionowych, a nawet poziomych (tylko w sprzeczności z grawitacją), czyli prościej - po ścianach i sufitach, drzewach, gałęziach, i po czym tylko nam przyjdzie ochota - nie wliczając wody.
Uwaga: Odpowiednio skumulowana chakra w stopach nie wyklucza korzystania z innych technik w trakcie jej używania.</span>
0 x
Awatar użytkownika
Shins
Martwa postać
Wiek postaci: 22
Ranga: Dōkō, Pazur
Krótki wygląd: Nijaki. Zazwyczaj skryty w czarnym stroju ninja - do misji się przebiera. Brak cech szczególnych poza ustami na rękach i piersi.
Widoczny ekwipunek: Torba na glinę u pasa, dwie torby z tyłu. Maska na twarzy, rękawiczki na dłoniach. Miecz zawieszony na plecach. Płaszcz.

Post autor: Shins »

0 x
Karta Postaci <> Mechanika technik rodu Dōhito <> WT <> Kuźnia <> Dziennik młodego zabójcy Twarda spacja:
Arui

*Ile osób tyle wersji.*- powiedziałem sobie w głowie patrząc po dzieciakach. Z jednej strony troszkę to rozumiałem, stres, że mogą dostać opieprz od rodziców czy też ode mnie, losowego nieznajomego lub też coś tutaj kręcili. Nie chciałem jednak tego z góry zakładać bo jakim by mnie to robiło człowiekiem. Uznałem więc, że wysłucham poszkodowanego po tym jak już ogarnę co jest z jego nogą. Kucnąłem więc przy nim i jednocześnie odezwałem się do grupy.
-Odsuńcie się od niego i dajcie mu złapać powietrze w płuca.- podkolorowałem sytuację, ale nie chciałem, żeby kręcili się przy mnie i ryzykowali do tego zarwaniem lodu.
-Co ci się stało młody, pokaż.- odezwałem się do niego i starałem się delikatnie odsunąć jego ręce z miejsca za które się trzyma by sprawdzić czy jest to tylko delikatne obicie, rana cięta czy cokolwiek innego.
0 x
Awatar użytkownika
Shins
Martwa postać
Krótki wygląd: Nijaki. Zazwyczaj skryty w czarnym stroju ninja - do misji się przebiera. Brak cech szczególnych poza ustami na rękach i piersi.
Widoczny ekwipunek: Torba na glinę u pasa, dwie torby z tyłu. Maska na twarzy, rękawiczki na dłoniach. Miecz zawieszony na plecach. Płaszcz.

0 x
Karta Postaci <> Mechanika technik rodu Dōhito <> WT <> Kuźnia <> Dziennik młodego zabójcy Twarda spacja:
Arui

Jak to bywa z dziećmi ciężko było mówić tak by te od razu się słuchały. Po kilkukrotnym powtórzeniu udało mi się ich jednak ustawić w jednym miejscu i to w takiej odległości by Ci mi nie przeszkadzali. Następnie przeszedłem do oglądania rany. Ta na szczęście nie wydawała się jakaś potworna. Na tyle na ile umiałem to ocenić kość wydawała się cała. Do tego nie było krwi, a więc rozcięcia również odpadały. Stwierdziłem więc, że jest to zwyczajne obicie w najgorszym przypadku z pęknięciem kości. Nie mi to jednak oceniać.
-Nie, jego kość wydaje się cała, ale noga troszkę spuchła. Nie ma jednak co się martwić, jak to mówi przysłowie z dziada pradziada, co Cie nie zabije to Cie wzmocni.- po tych słowach spojrzałem na twarz poszkodowanego i uśmiechnąłem się by dodać mu otuchy.
-Słuchaj teraz zrobię ci okład na nogę, może być troszkę nieprzyjemny, ale powinno pomóc z opuchlizną i bólem, ok?- zapytałem po czym położyłem dłoń na ranie i skoncentrowałem chakrę. Za jej pomocą postarałem się zamrozić powietrze na około rany by wytworzyć coś jak bandaż z lodu który to będzie chłodził i znieczulał lekko ranę po czym wstałem i podałem chłopakowi rękę.
-Dasz radę wstać i iść? Jeśli nie to zaniosę cię do jakiegoś lekarza który założy Ci prawdziwy opatrunek.- powiedziałem wtedy i czekałem na odpowiedź.
Nazwa
Hyōton no Jutsu: Reberu Di
Ranga
D
Shinobi tej rangi jest w stanie kontrolować chakrę Hyōtonu i wytwarzać go. Za pomocą przesłania energii duchowej do otoczenia może on zamrażać powietrze, aby wytworzyć np. miecz, kij lub inne przedmioty średniej wielkości. Twardość owego lodu nie jest może najwyższej jakości, zasięg również do wybitnych nie należy, ale w końcu to dopiero początek.
Wytrzymałość
Bardzo Słaba (20)
Szybkość
Mierna (100)
Zasięg
Wielkość Max.
Dodatkowe
Przy Braku Skupienia Wielkości wynoszą 1/3 pierwotnej wartości
Koszt Chakry E: 7% | D: 6% | C: 5% | B: 4% | A: 3% | S: 2% | S+: 1 (na turę)
Chakra: 96%
0 x
Awatar użytkownika
Shins
Martwa postać

0 x
Zablokowany

Wróć do „Lokacje”

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 13 gości