- Nazwa
- Fūjinheki
- Dziedzina
- Fuuton
- Ranga
- A
- Pieczęci
- Wól → Pies → Szczur
- Zasięg
- 5m średnicy
- Koszt
- D: 45% | C: 35% | B: 25% | A: 15% | S: 10% | S+: 5%
- Opis W momencie złożenia ostatniej pieczęci wiatr wokół użytkownika zaczyna wirować z niesamowitą prędkością chroniąc go przed wszelkimi atakami fizycznymi oraz technikami do rangi B włącznie (Katon do C), zaś zderzenie z techniką Rangi A (Raiton S), zniweluje działanie obu techniki. Ze względu na tnące właściwości wiatru, każdy śmiałek, który będzie chciał przypuścić szturm na barierę z wiatru zostanie poszatkowany zaś każda lecąca broń, nawet jeśli przesiąknięta chakrą, zostanie bez problemu zbita. Silny ruch wirowy nasączonego chakrą wiatru znacząco osłabia techniki penetracyjne, te nie stają się śmiertelne w przypadku otrzymania obrażeń. Techniką można ochronić także towarzyszy znajdujących się blisko twórcy techniki.
Fuuton: Fūjinheki
- Yami
- Wiek postaci: 25
- Link do KP: viewtopic.php?f=33&t=4268
Re: Fuuton: Fūjinheki
Wybacz ale nie wiem jak aoe również nie miałoby wpływać na te "regularne" ruchy, chyba, że przyjmujemy dogmat "bo tak to działa i już", który przypisałeś dla technik Penetracyjnych. Sorki ale nie widziałem aby tornada niszczyć przy pomocy jakichś wąskich strumieni, które zaburzają regularne ruchy tego zjawiska atmosferycznego. Chyba to nie jest takie proste jak budowa cepa.
By nie wprowadzać zbędnego spamu, odpuszczę pisanie do czasu pojawienia się nowych głosów w tej sprawie.
Dziękuję.
By nie wprowadzać zbędnego spamu, odpuszczę pisanie do czasu pojawienia się nowych głosów w tej sprawie.
Dziękuję.
0 x
- Boyos
- Administrator
- Ranga: Starszy Kapral
- GG/Discord: Boyos#3562
- Multikonta: Ario
Mimo tego, że Toshiro należy do mojej ulubionej czwórki Jeźdźców WT, stanę po stronie Yamiego w tej technice.
Również wydaje mi się odmienną sytuacją to, kiedy mamy twardą ścianę z Dotonu czy Brame Rashomon, która jest po prostu zbudowana z czegoś wytrzymałego, a ścianą z wiatru. Takie tornado nie postawi się nadlatującemu pociskowi tylko zmieni jego tor lotu już w pierwszym momencie zetknięcia. Sytuacja jest bardzo podobna do tej z walki Neji vs Kidomaru, gdzie Neji emitując chakrę z ciała, bardzo delikatnie zmienił tor lotu strzały (która warto wspomnieć miała 100% celności i max siły ognia).
Tutaj mamy nie emitowaną z ciała chakrę tylko potężne, wysokopoziomowe podmuchy, które uderzą w nadlatujący pocisk od boku, nie od przodu. To moim zdaniem bardzo wiele zmienia.
Edit@ Kaiten (B) odbijał te wykałaczki Juubiego, które z całą pewnością były "techniką penetracyjną" i to raczej wysokiej rangi. Nie było wtedy nawet ułamka sekundy gdzie widać by było jakiś problem z odbiciem, trafiły i od razu leciały w inną stronę.
Również wydaje mi się odmienną sytuacją to, kiedy mamy twardą ścianę z Dotonu czy Brame Rashomon, która jest po prostu zbudowana z czegoś wytrzymałego, a ścianą z wiatru. Takie tornado nie postawi się nadlatującemu pociskowi tylko zmieni jego tor lotu już w pierwszym momencie zetknięcia. Sytuacja jest bardzo podobna do tej z walki Neji vs Kidomaru, gdzie Neji emitując chakrę z ciała, bardzo delikatnie zmienił tor lotu strzały (która warto wspomnieć miała 100% celności i max siły ognia).
Tutaj mamy nie emitowaną z ciała chakrę tylko potężne, wysokopoziomowe podmuchy, które uderzą w nadlatujący pocisk od boku, nie od przodu. To moim zdaniem bardzo wiele zmienia.
Edit@ Kaiten (B) odbijał te wykałaczki Juubiego, które z całą pewnością były "techniką penetracyjną" i to raczej wysokiej rangi. Nie było wtedy nawet ułamka sekundy gdzie widać by było jakiś problem z odbiciem, trafiły i od razu leciały w inną stronę.
0 x

- Hikari
- Martwa postać
- Wiek postaci: 26
- Ranga: Akoraito
- Krótki wygląd: Prawe oko mocna zieleń, lewe intensywnej czerwieni. Długie kruczoczarne włosy sięgające do połowy ud. Ogólnie mówiąc dobrze zbudowany mężczyzna mierzący 182cm.
- Link do KP: http://shinobiwar.pl/viewtopic.php?f=33&t=1307&p=12435
Hyuga to również trochę inaczej, bo oni działają czystą chakrą wypuszczaną z tenketsu. <sytuacja z Kidomaru>
Juuubi to 4 wojna i największy rak, który nie wiem czy warto się powoływać skoro zasady uniwersum kiedy były niewygodne przestawały istnieć.
Mimo wszystko nie uważam aby to mogło zmienić tor lotu techniki penetracyjnej B, a obie się zniwelują. Penetracyjna po prostu przy uderzeniu wbije się w ścianę wiatru anulując ruch dookoła, ale z powodu przyjęcia bocznego ciosu również zostanie zniszczona. Ranga A penetracyjna zostanie osłabiona, na chwilę wstrzymana, ale po pokonaniu przeszkody wciąż będzie kontynuowała swój ruch.
Juuubi to 4 wojna i największy rak, który nie wiem czy warto się powoływać skoro zasady uniwersum kiedy były niewygodne przestawały istnieć.
Mimo wszystko nie uważam aby to mogło zmienić tor lotu techniki penetracyjnej B, a obie się zniwelują. Penetracyjna po prostu przy uderzeniu wbije się w ścianę wiatru anulując ruch dookoła, ale z powodu przyjęcia bocznego ciosu również zostanie zniszczona. Ranga A penetracyjna zostanie osłabiona, na chwilę wstrzymana, ale po pokonaniu przeszkody wciąż będzie kontynuowała swój ruch.
0 x
Cause i'm the real fire.
- Papyrus
- Administrator
- Ranga: Fabular
- GG/Discord: Enjintou1#8970
- Multikonta: Yuki Hoshi; Uchiha Hiromi; Sans
Więc i ja się wypowiem bo takiej opinii jak moja nie było i chyba nie będzie. Generalnie uważam że technika powinna chronić przed technikami max B, samej będąc na A. Dlaczego?
Ponieważ Fuuton nie posiada technik defensywnych i sam żywioł nie jest do nich dostosowany w najmniejszym stopniu. Nie umie tworzyć materialnych barier jak Doton, stałych strumieni defensywnych jak Suiton. Nie posiada możliwości Raitonu w tworzeniu ścian. Pod tym względem jest nieco ułomny, tak samo jak Katon. Dlatego iż Katon i Futon są żywiołami najbardziej nastawionymi na sianie śmierci, bo nie mają właśnie defensywny. Tak samo wyszłaby próba moim zdaniem stworzenia defensywnego Katonu który miałby wytrzymałość technik Doton. Po prostu się kupy nie trzyma to cudo.
Niestety taka technika defensywna oparta na wirującym powietrzu nie występuje aktualnie na forum, więc i ciężko się do tego odnieść. Ale jeśli już bym coś wybierał, to porównał do Kekkei Genkai Hyoton, czyli lód. Oparte na Suitonie i Futonie posiada najgorsze możliwości defensywne ze wszystkich żywiołów łączonych. Bo sam żywioł nie jest jakkolwiek dostosowany do defensywnych zastosowań, a bariera na randze A jest w stanie obronić się przed technikami do rangi B tylko. I właśnie takie coś dałbym tutaj. I z całym szacunkiem do twórcy, ale technika tnącego tornada nie skupia się w całości na defensywie skoro może pociąć tego kto wejdzie w jej zasięg. Więc tutaj pozwoliłem sobie na przeredagowanie opisu w niewielkim stopniu. A niwelowanie technik penetrujących które właśnie opierają się na całkowitej defensywie, to dla mnie jakaś przedziwna abstrakcja która nie powinna mieć miejsca.
Ponieważ Fuuton nie posiada technik defensywnych i sam żywioł nie jest do nich dostosowany w najmniejszym stopniu. Nie umie tworzyć materialnych barier jak Doton, stałych strumieni defensywnych jak Suiton. Nie posiada możliwości Raitonu w tworzeniu ścian. Pod tym względem jest nieco ułomny, tak samo jak Katon. Dlatego iż Katon i Futon są żywiołami najbardziej nastawionymi na sianie śmierci, bo nie mają właśnie defensywny. Tak samo wyszłaby próba moim zdaniem stworzenia defensywnego Katonu który miałby wytrzymałość technik Doton. Po prostu się kupy nie trzyma to cudo.
Niestety taka technika defensywna oparta na wirującym powietrzu nie występuje aktualnie na forum, więc i ciężko się do tego odnieść. Ale jeśli już bym coś wybierał, to porównał do Kekkei Genkai Hyoton, czyli lód. Oparte na Suitonie i Futonie posiada najgorsze możliwości defensywne ze wszystkich żywiołów łączonych. Bo sam żywioł nie jest jakkolwiek dostosowany do defensywnych zastosowań, a bariera na randze A jest w stanie obronić się przed technikami do rangi B tylko. I właśnie takie coś dałbym tutaj. I z całym szacunkiem do twórcy, ale technika tnącego tornada nie skupia się w całości na defensywie skoro może pociąć tego kto wejdzie w jej zasięg. Więc tutaj pozwoliłem sobie na przeredagowanie opisu w niewielkim stopniu. A niwelowanie technik penetrujących które właśnie opierają się na całkowitej defensywie, to dla mnie jakaś przedziwna abstrakcja która nie powinna mieć miejsca.
- Nazwa
- Fūjinheki
- Dziedzina
- Fuuton
- Ranga
- A
- Pieczęci
- Wól → Pies → Szczur
- Zasięg
- 5m średnicy
- Koszt
- D: 45% | C: 35% | B: 25% | A: 15% | S: 10% | S+: 5% (1/2 na turę)
- Opis W momencie złożenia ostatniej pieczęci, powietrze wokoło użytkownika zaczyna wirować z niesamowitą prędkością, tworząc niewielkie tornado z silnie tnącym wiatrem. Użytkownik i jego najbliższe otoczenie znajdują się w centrum tornada, jutsu może więc służyć do ochrony większej ilości osób. Technika niweluje techniki rangi C, a te rangi B niszczą tornado, samym ulegając rozproszeniu. Dodatkowo wiatr odbija wszelkie bronie miotane (także te pokryte chakrą) na które natrafi. Efektem wejścia w tornado (z dowolnej strony) są dotkliwe rany cięte i odepchnięcie na znaczną odległość. Technika działa dopóty, dopóki użytkownik anuluje ostatnią pieczęć.
0 x
you best prepare for a hilariously bad time
- Yami
- Wiek postaci: 25
- Link do KP: viewtopic.php?f=33&t=4268
Z całym szacunkiem ale jeśli ktoś puści w Futonowca technikę takiego Suitonu lub Dotonu A, to wykorzystując technikę Futonu tej samej rangi i tak dojdzie do neutralizacji - kamień się rozkruszy a Suiton się zwyczajnie rozpadnie tworząc mnóstwo wiszących kropel w powietrzu. Tworzysz więc solidne upośledzenie czegoś co i tak jest możliwe - neutralizacja technik ofensywnych technikami ofensywnymi.
Tak więc w tym przypadku tworzymy solidne upośledzenie powyższej techniki. Technika lodowa ma jednak kilka zalet jak błyskawiczny start gdzie jesteś w stanie zrobić ją natychmiastowo. Jest to wyraźnie zapisane w technice, że jej zaletą nie jest wytrzymałość a szybkość tworzenia. Tutaj masz pieczęci oraz masz czas tworzenia tornada.
Tak więc w tym przypadku tworzymy solidne upośledzenie powyższej techniki. Technika lodowa ma jednak kilka zalet jak błyskawiczny start gdzie jesteś w stanie zrobić ją natychmiastowo. Jest to wyraźnie zapisane w technice, że jej zaletą nie jest wytrzymałość a szybkość tworzenia. Tutaj masz pieczęci oraz masz czas tworzenia tornada.
0 x
- Toshiro
- Wiek postaci: 24
- Ranga: Akoraito | San
- Krótki wygląd: Ubiór: https://i.imgur.com/4b7w2iP.png
Maska: https://i.imgur.com/NQByJxc.png - Widoczny ekwipunek: 2 wakizashi przy lewym boku, duża torba na dole pleców
- Link do KP: viewtopic.php?p=105025#p105025
- GG/Discord: Harikken#4936
No Murai potwierdził to co ja pisałem (mniej więcej, więc nie jesteś tak oryginalny!), więc ja jestem jak najbardziej za albo na jego albo dalej na moją wersję, która jedna byłaby znacznie korzystniejsza 

0 x
- Shins
- Martwa postać
- Wiek postaci: 22
- Ranga: Dōkō, Pazur
- Krótki wygląd: Nijaki. Zazwyczaj skryty w czarnym stroju ninja - do misji się przebiera. Brak cech szczególnych poza ustami na rękach i piersi.
- Widoczny ekwipunek: Torba na glinę u pasa, dwie torby z tyłu. Maska na twarzy, rękawiczki na dłoniach. Miecz zawieszony na plecach. Płaszcz.
- Link do KP: http://shinobiwar.pl/viewtopic.php?p=80043#p80043
Wersja Exodii jak dla mnie jest OK. Fuuton i Katon - jak zauważył - są skupione na ofensywie, więc rozsądnym jest chyba założenie, że techniki defensywne bazujące na tych żywiołach będą słabsze, niż gdybyśmy bronili się technikami Dotonowymi, które są znacznie bardziej defensywne, na tej samej randze.
0 x
Karta Postaci <> Mechanika technik rodu Dōhito <> WT <> Kuźnia <> Dziennik młodego zabójcy
Twarda spacja:
- Boyos
- Administrator
Proszę moderatorów działu o ustosunkowanie się do tematu.
Przede wszystkim musimy ustalić rangę oraz skuteczność przeciwko innym technikom. Proszę dokładnie zapoznać się z tematem (łącznie z pierwszą stroną).
Przede wszystkim musimy ustalić rangę oraz skuteczność przeciwko innym technikom. Proszę dokładnie zapoznać się z tematem (łącznie z pierwszą stroną).
0 x

- Hikari
- Martwa postać
- Wiek postaci: 26
- Ranga: Akoraito
- Krótki wygląd: Prawe oko mocna zieleń, lewe intensywnej czerwieni. Długie kruczoczarne włosy sięgające do połowy ud. Ogólnie mówiąc dobrze zbudowany mężczyzna mierzący 182cm.
- Link do KP: http://shinobiwar.pl/viewtopic.php?f=33&t=1307&p=12435
W takim wypadku chciałbym, aby techniki ofensywne Katonu oraz Futonu były liczone jako silniejsze, skoro chcemy aby techniki defensywne są liczone jako słabsze. W przypadku spotkania dwóch rangi A nie powinny mieć problemów pokonać drugą, a może to ma działać tylko w jedną stronę? Bo jak tylko osłabiać techniki defensywne tych żywiołów to wnoszę sprzeciw.
0 x
Cause i'm the real fire.
- Kakita Asagi
- Gracz nieobecny
- Wiek postaci: 28
- Ranga: Samuraj (Hatamoto)
- Krótki wygląd: Mężczyzna o ciemnych włosach i niebieskich oczach, wzrostu około 170 cm. Ubrany w kremowe kosode, z brązową hakama oraz granatowym haori z rodowym symbolem. Na głowie wysłużony, ale nadal w dobrym stanie kapelusz.
- Widoczny ekwipunek: - Zbroja
- Tachi + Wakizashi
- Długi łuk + Kołczan - Link do KP: http://shinobiwar.pl/viewtopic.php?f=33&t=4518
- GG/Discord: 9017321
- Multikonta: Hayabusa Jin
Hm... i ja generalnie, to byłbym za tym co napisał Exodia, ale z "Poprawką" Hikari'ego - dajmy istotnie zasadę, że o ile nie mamy do czynienia z przewagą żywiołów (tj. woda vs ogień), to techniki Ognia i Wiatru są silniejsze od swoich odpowiedniczek ofensywnych na danych rangach, ale kwestie defensywne lecą odpowiednio w dół. Zagrożenie, jakie jednak tutaj widzę to to, czy nie zbliżamy się o krok od wyliczania siły przebijania/wytrzymałości danych jutsu - coś takiego już istnieje na innym forum i nie chciałbym tutaj implementować sztywnych ram.
Oczywiście, to by zadziałało również w kierunku wzmocnienia odpowiednio defensywnych żywiołów - mam tutaj oczywiście na myśli Doton.
Oczywiście, to by zadziałało również w kierunku wzmocnienia odpowiednio defensywnych żywiołów - mam tutaj oczywiście na myśli Doton.
0 x

Poza tym, uważam, że należy skasować Henge i Kawarimi.
Heroic battle Theme|Asagi-sensei Theme|Bank|Punkty historii|Własne techniki| Przedmioty z Kuźni | Inne ujęcie | Pieczątka
Lista samurajek, które były na forum, ale nie zostały moimi uczennicami i na pewno przez to nie grają.
- Mokoto (walczyła na Murze)
- Mitsuyo (nigdy nie opuściła Yinzin)
- Inari (była uczennicą Seinara)
- Sakiko (byłą roninką, obierała ziemniaki na misji D)
- Reika
- Martwa postać
- Wiek postaci: 28
- Ranga: Sentoki
- Krótki wygląd: Popatrz na Avatar, a po szczegóły zapraszam do mojej KP <3
- Widoczny ekwipunek: Kabura na prawym udzie, torba na uzbrojenie przy pasie i dwie katany na plecach
- Link do KP: http://www.shinobiwar.pl/viewtopic.php?f=32&t=245
- Multikonta: Brak
Tutaj nie zgodzę się z Exodią i przyznam rację Yamiemu. Technika jest bardzo dobrze skonstruowana i powinna zostać na randze A, patrząc pod kątem jej siły. Średnica 5 metrów też jest ok, a teraz skupmy się na żywiołach, które poróżniły tutaj towarzystwo.
Futon jest słabszy niż Katon, ale niby silniejszy niż Raiton, a przynajmniej tak głosi mechanika naszych żywiołów. Moim zdaniem, tornado powinno móc odepchnąć wszystkie techniki do rangi B włącznie, bo słabszy Suiton zostanie rozproszony w krople, słabszy Futon się nie przebije, słabszy Doton zostanie poszatkowany, słabszy Raiton odepchnięty. Zniwelować tornado mogą techniki tylko tej samej rangi i wyżej. Tnący Suiton i Futon zaburzą rotację wiatru i zniwelują obie techniki, Doton zniszczy tornado swoją masą.
Zauważcie, że nie wspomniałam w ogóle o Katonie i Raitonie A/S.
Jeśli puścimy Katon na to tornado, ogień zostanie wciągnięty w wir i dodatkowo nasycony powietrzem, stając się w mgnieniu oka piekielną pułapką dla użytkownika tornada. Ups, no cóż. Katon silniejszy od Futonu.
Co do Raitonu, to ranga A nadal nie przebije się przez to tornado, bo słabszy żywioł, więc musiałaby tutaj być ranga S. Ups x2
Podsumowując. W opisie techniki dałabym po prostu NAWIASY i nic więcej, bo Futon na wyższych rangach jest naprawdę silny, a takie podtrzymywane tornado może mieć naprawdę ogromną siłę, patrząc po tym, jak prawdziwe tornada sieją spustoszenie:
Futon jest słabszy niż Katon, ale niby silniejszy niż Raiton, a przynajmniej tak głosi mechanika naszych żywiołów. Moim zdaniem, tornado powinno móc odepchnąć wszystkie techniki do rangi B włącznie, bo słabszy Suiton zostanie rozproszony w krople, słabszy Futon się nie przebije, słabszy Doton zostanie poszatkowany, słabszy Raiton odepchnięty. Zniwelować tornado mogą techniki tylko tej samej rangi i wyżej. Tnący Suiton i Futon zaburzą rotację wiatru i zniwelują obie techniki, Doton zniszczy tornado swoją masą.
Zauważcie, że nie wspomniałam w ogóle o Katonie i Raitonie A/S.
Jeśli puścimy Katon na to tornado, ogień zostanie wciągnięty w wir i dodatkowo nasycony powietrzem, stając się w mgnieniu oka piekielną pułapką dla użytkownika tornada. Ups, no cóż. Katon silniejszy od Futonu.
Co do Raitonu, to ranga A nadal nie przebije się przez to tornado, bo słabszy żywioł, więc musiałaby tutaj być ranga S. Ups x2
Podsumowując. W opisie techniki dałabym po prostu NAWIASY i nic więcej, bo Futon na wyższych rangach jest naprawdę silny, a takie podtrzymywane tornado może mieć naprawdę ogromną siłę, patrząc po tym, jak prawdziwe tornada sieją spustoszenie:
0 x

|| Karta Postaci || Pieniądze || Punkty Historii || Głos ||
- Isei
- Martwa postać
- Wiek postaci: 24
- Ranga: Doko
- Krótki wygląd: Dosyć wysoki facet, o kruczoczarnych włosach średniej długości. Wąskie, delikatnie przymróżone oczy również w kolorze czarnym. Wyraźnie widoczne kości policzkowe, które podkreślają kształt twarzy.
- Widoczny ekwipunek: Czarny płaszcz z wysokim kołnierzem, pozbawiony kaptura. Na plecach zawieszone złożone Fuuma shuriken, układające się w kształt litery 'X'. Zawsze posiada przy sobie parasol, który często zawieszony jest przy pasie chłopaka. Na prawym palcu wskazującym złoty pierścień z wygrawerowanym emblematem Uchiha.
- Link do KP: http://shinobiwar.pl/viewtopic.php?p=125465#p125465
- GG/Discord: Silens#9436
Przeczytałem wszystkie posty, mogę się wypowiedzieć.
Ogólnie zarówno Exodia ma trochę racji, jak i Yami w swojej argumentacji. Wydaje mi się, że najlepiej byłoby znaleźć tutaj swego rodzaju "consensus". Reika też dobrze zauważyła o Katonie i Raitonie. Prawdę powiedziawszy, wydaje mi się, że jej wersja techniki wygląda najlepiej i najrozsądniej.
Katon przez tę technikę tak naprawdę będzie jedynie wzmacniany, a Raiton, co widzimy na klipie jest najzwyczajniej w świecie niwelowany (różnica natur chakry).
Doton byłby rozwalany przez ten wiatr, lub spychany z trajektorii lotu, to samo suiton pewnie by się po prostu rozwalił na tysiące kropelek.
Fuuton to Fuuton - zderzenie tej samej siły techniki (A), niweluje jej działanie i tyle.
Faktem jest, że Fuuton jest żywiołem nastawionym głównie na ofensywę, jednak nie możemy popadać ze skrajności w skrajność. Taka technika istniała, a tylko dlatego, że wszystkie techniki wiatru były ofensywne, nie możemy odejmować temu Jutsu jego walorów defensywnych. Jestem za wersją Reiki, bo wygląda w porządku, tak jak powinna wyglądać.
Ogólnie zarówno Exodia ma trochę racji, jak i Yami w swojej argumentacji. Wydaje mi się, że najlepiej byłoby znaleźć tutaj swego rodzaju "consensus". Reika też dobrze zauważyła o Katonie i Raitonie. Prawdę powiedziawszy, wydaje mi się, że jej wersja techniki wygląda najlepiej i najrozsądniej.
Katon przez tę technikę tak naprawdę będzie jedynie wzmacniany, a Raiton, co widzimy na klipie jest najzwyczajniej w świecie niwelowany (różnica natur chakry).
Doton byłby rozwalany przez ten wiatr, lub spychany z trajektorii lotu, to samo suiton pewnie by się po prostu rozwalił na tysiące kropelek.
Fuuton to Fuuton - zderzenie tej samej siły techniki (A), niweluje jej działanie i tyle.
Faktem jest, że Fuuton jest żywiołem nastawionym głównie na ofensywę, jednak nie możemy popadać ze skrajności w skrajność. Taka technika istniała, a tylko dlatego, że wszystkie techniki wiatru były ofensywne, nie możemy odejmować temu Jutsu jego walorów defensywnych. Jestem za wersją Reiki, bo wygląda w porządku, tak jak powinna wyglądać.
0 x

It's pointless...
Don't you know? Because that's the way death works.
Wandering the world of the living unnoticed as a spirit, that isn't a continuation of life.
When you die, that's it... There's nothing more... Nothing new begins.
No matter how much you regret or wish, if you couldn't do something in life, you can't suddenly do it when you die. That's just how it works, no way to defy it, try and you end up like this.
We no longer have future to fight for.
- Jawa
- Administrator
- Ranga: Head Admin
- GG/Discord: MxPl#7094
- Multikonta: Sasame | Sumi
Jeżeli już technika miałaby wejść mniej więcej w podobnej wersji, co zaproponowano powyżej, to według mnie należy przynajmniej podkreślić to, że działa krótki moment, góra parę sekund. Do tego doprecyzować, że wir wiatru jest stacjonarny, a nie przemieszcza się wraz z użytkownikiem, bo to byłaby już przesada jak na siłę tej techniki. Fakt, że taki podmuch wiatru będzie blokował raitony trochę boli moją logikę, no ale niby chakra i hierarchia żywiołów w Naruto. Rozważyłbym też wykasowanie zdania o tym, że techniki penetrujące przestają być śmiertelne.
Jak na moje, to jutsu w tej wersji daje naprawdę mocną defensywę z dodatkową możliwością poranienia przeciwnika. Fūjinheki dla Fuutonu będzie tym, czym jest Suidanha dla Suitonu.
Jak na moje, to jutsu w tej wersji daje naprawdę mocną defensywę z dodatkową możliwością poranienia przeciwnika. Fūjinheki dla Fuutonu będzie tym, czym jest Suidanha dla Suitonu.
0 x
- Boyos
- Administrator
Ociru, ja osobiście dałabym tą technikę z podtrzymywanym kosztem, co chyba w międzyczasie gdzieś się chyba zagubiło. Takie tornado na spokojnie można podsycać, cały czas trzymając ostatnią pieczęć. Co do przemieszczania się, to zgadzam się tutaj. Użytkownik nie może sobie tak po prostu z tym chodzić. Co do jego siły, to muszę powiedzieć że byłaby to naprawdę silna defensywa i możemy zostawić ją w takiej formie z drobnymi poprawkami, albo obniżyć do rangi B i wtedy wszystko obniży się o jeden poziom. Ja osobiście zostawiłabym to w takiej formie, dopisując koszt podtrzymywania na turę i brak możliwości poruszania się z tym, no ale nie chcę też, żeby powstały głosy, że Futon OP i tak dalej.
0 x

- Shins
- Martwa postać
- Wiek postaci: 22
- Ranga: Dōkō, Pazur
- Krótki wygląd: Nijaki. Zazwyczaj skryty w czarnym stroju ninja - do misji się przebiera. Brak cech szczególnych poza ustami na rękach i piersi.
- Widoczny ekwipunek: Torba na glinę u pasa, dwie torby z tyłu. Maska na twarzy, rękawiczki na dłoniach. Miecz zawieszony na plecach. Płaszcz.
- Link do KP: http://shinobiwar.pl/viewtopic.php?p=80043#p80043
Ja również popieram opcję, żeby ta technika była podtrzymywana. Nie ma powodu, aby to uniemożliwić.
Co do ewentualnego OP techniki - w sytuacji, gdy ta technika uniemożliwia poruszanie się, to nie będzie takiego ryzyka, bo nawet jeśli blokowałaby wszystko, to przecież starczy poczekać, aż użytkownikowi skończy się chakra i już jest bezbronny. Także nie porównywałbym tego do Suidanhy.
Co do ewentualnego OP techniki - w sytuacji, gdy ta technika uniemożliwia poruszanie się, to nie będzie takiego ryzyka, bo nawet jeśli blokowałaby wszystko, to przecież starczy poczekać, aż użytkownikowi skończy się chakra i już jest bezbronny. Także nie porównywałbym tego do Suidanhy.
0 x
Karta Postaci <> Mechanika technik rodu Dōhito <> WT <> Kuźnia <> Dziennik młodego zabójcy
Twarda spacja:
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 3 gości