Toshizo 							 
						Gracz nieobecny 			
		Posty:  57 Rejestracja:  9 sie 2019, o 14:14Wiek postaci:  30Ranga:  Wyrzutek DKrótki wygląd:  Szczupły i wysoki mężczyzna, włosy blond, na twarzy biały puder.Link do KP:  http://shinobiwar.pl/viewtopic.php?f=33&t=7608  

autor: Toshizo  16 wrz 2019, o 13:12 

Jasne, chętnie skorzystam z propozycji, prowadź ja z tym panem . Skoro wydaje Ci się, że Twoja babcia będzie zadowolona, to chętnie pomogę w ukojeniu jej emocji przed odejściem z tego świata. Ciesz się, że trafiłeś na kogoś z talentem aktorskim, młody! 
	0  x

Minami  

autor: Minami  18 wrz 2019, o 18:07 

Ostatnie życzenie [ D ]  5 / 15 Toshizo wybrańcem , ale z drugiej strony niezbyt dobrze się z tym czuł. Co jeżeli ich kłamstwo wyjdzie na jaw? Toshizo nie wydawał się być kimś, kto powie cały plan i zasmuci staruszkę, ale w końcu pozory mogą być zaskakujące. – Skoro tak, to chyba możemy wejść. Bądź tylko dla niej miły, zbyt wiele już w życiu przecierpiała.   – Może chciał Toshizo wziąć na litość? W końcu który rzezimieszek chciałby zrobić krzywdę tak bezbronnej osobie, która cierpienia miała już dosyć. Dożycie sędziwego wieku na tym świecie jest mieczem obusiecznym. Fajnie, że udało się przeżyć te kilkadziesiąt więcej lat, ale ilość zła, jakie się zobaczyło, może mieć wpływ na psychikę takiego staruszka. No ale Toshizo sam się o tym niebawem przekona. Hiroki delikatnie uchylił drzwi, chcąc wpuścić mężczyznę do środka. – Baaabciu! kobieta  o dość wychudzonej twarzy. Spojrzała swoimi lekko otworzonymi ślepiami na Toshizo i uśmiechnęła się promiennie. Z pewnością babcia powinna się ucieszyć o wiele bardziej, wszak prawdziwy wybraniec tutaj stoi! Lecz ona raczej nie należał do tych ekscentrycznych staruszek. – Miło mi Cię tu ugościć. Bardzo się cieszę, że mnie odwiedziliście. Mam coś dla Was. Hiro, napij się proszę, ja rozpalę. Zaproś go  gdy już skończycie. Chyba zapomniałem wspomnieć, ale będzie to konieczne... Wypicie herbaty znaczy się. Potem z kubkiem musisz tam pójść. 
	0  x

Toshizo 							 
						Gracz nieobecny 			
		Posty:  57 Rejestracja:  9 sie 2019, o 14:14Wiek postaci:  30Ranga:  Wyrzutek DKrótki wygląd:  Szczupły i wysoki mężczyzna, włosy blond, na twarzy biały puder.Link do KP:  http://shinobiwar.pl/viewtopic.php?f=33&t=7608  

autor: Toshizo  21 wrz 2019, o 20:27 

No, postaram się Ale po co właściwie mam to wypić? A jeżeli jest to niezbędne to rytuału, to po co Ty masz to wypić, skoro nie bierzesz w tym udziału? 
	0  x

Minami  

autor: Minami  23 wrz 2019, o 11:42 

Ostatnie życzenie [ D ]  7 / 15 Toshizo Herbaciane fusy wskazują naszą przyszłość. To, co się wydarzy i będzie miało na nas jakikolwiek wpływ. Tak przynajmniej mówiła mi moja babka... Wiesz, ja się na tym za bardzo nie znam, choć muszę przyznać, że jakaś prawda w tym tkwi! Ale skoro nie chcesz... chyba nie będzie to wymagane. Jak to babka mówiła biały lis nie będzie słuchał tego, co od niego nie pochodzi  i w sumie ja się z tym zgadzam, ale wiesz, różnie to bywa. Tylko pozytywna energia niech będzie w Tobie. 
	0  x

Toshizo 							 
						Gracz nieobecny 			

autor: Toshizo  23 wrz 2019, o 21:55 

0  x

Minami  

autor: Minami  24 wrz 2019, o 15:38 

Ostatnie życzenie [ D ]  9 / 15 Toshizo Cieszę się, że wypiłeś napar. Położ proszę obok i usiądź. Zaczniemy od prostego rytuału. Osiem. Monety pokazały nam osiem. Gdy wypadnie wyżłobiona moneta, mamy liczbę trzy. Gdy wypadnie gładka, mamy liczbę dwa. Przy każdym rzucie ją sumujemy. Musisz wykonać sześć rzutów, które dadzą nam odpowiedź. Przesuń monety nad świeczką, oczyść je z mojej energii i przelej na nią swoją. Dopiero potem przystąp do rytuału i podawaj mi liczby, które wyjdą za każdym rzutem. Pobawimy się w I Ching. Raczej nie ma co używać jakiegoś programu do losowania, chyba że chcesz, ale generalnie postać Twoja musi podać 6 liczb od 6 do 9, bo inne nie wypadną. Niech przyszłość lekka Ci będzie! 
	0  x

Toshizo 							 
						Gracz nieobecny 			

autor: Toshizo  26 wrz 2019, o 12:56 

No dobrze, w takim razie zaczynam Sześć 
	0  x

Minami  

autor: Minami  26 wrz 2019, o 18:12 

Ostatnie życzenie [ D ]  11 / 15 Toshizo podobny rysunek  tuż obok zmieniając tylko dwie linie. Widać było, że choć do swojego rozmówcy była niezbyt miła, to ten prosty wróżbiarski rytuał pochłonął ją w całości, bo prawie przez minutę wpatrywała się w kartkę papieru, myślać nad stosowną opowiedzią. Księga Przemian, bo takie było to dzieło, obrazuje nam stan rzeczywisty. To w jakim obecnie jesteśmy stanie, co powinniśmy robić i jak postępować. Jesteś dziką gęsia, co szykuje się do lotu. Dopiero co złożyłeś jaja i oczekujesz na ich bezpieczne wyklucie, aby móc wzrastać w tym, co z nich się wylęgnie. Heksagram pokazuje, co trzeba zmienić, aby udało się gęsi złożyć jaja i je dobrze wychować. Pierwsza z nich, dolna, mówi o niebezpieczeństwie do pokonania. Wichura, burza, ciemne chmury zbiorą się nad rodziną gęsi, które odlatują w ciepłe miejsca. Czy dolecą? Ojj... Lecz dzik gęś w końcu wyląduje. Bezpiecznie, w dobrym i miłym dla siebie miejscu. Dobrnie do celu, który sobie wyznaczyła. Wiesz, o czym mówię? Czy w swoim życiu widzisz obrazy gęsi szybującej po niebie? Musisz przełożyć to, co dała Ci Księga Przemian na swoje życie. W końcu mamy jesień, to może i widzisz gęsi, ale nie chodzi mi akurat o te. 
	0  x

Toshizo 							 
						Gracz nieobecny 			

autor: Toshizo  27 wrz 2019, o 17:00 

Rozumiem użytą analogię, natomiast ciężko odnieść mi to do swojego życia. Czeka mnie trudny okres, ale finalnie wyjdę z niego obronną ręką, czy tak? Cóż, póki co ten się jeszcze nie zaczął, więc najwidoczniej muszę traktować to jako wizja przyszłości, być może nawet odległej, obecnie czują się co najwyżej jak gęś w spokoju odpoczywająca przy zbiorniku wodnym... Czy możesz powiedzieć mi coś jeszcze? 
	0  x

Minami  

autor: Minami  28 wrz 2019, o 19:20 

Ostatnie życzenie [ D ]  13 / 15 Toshizo Gęś w spokoju odpoczywająca przy zbiorniku wodnym... Niektórzy mogą postrzegać gęś jako coś złego, co ich zaatakuje i zabije, o ile w przeszłości mieli niezbyt miłe spotkanie z tym pięknym stworzeniem. Wróżby, choć mają swoje zasady, muszą być weryfikowane przez Ciebie. Dla mnie czarny płaszcz może oznaczać skrycie przed światem, odcięcie się od oczu ludzi i odejście na drugi plan. Ty możesz widzieć czarny płaszcz jako charakterystyczną część garderoby swojej ukochanej. kubku , który po chwili przybliżyła w stronę Toshizo. – To, co zobaczymy pierwsze jest najsilniejsze i ma największe znaczenie w naszej przyszłości. Jest to wróżba, która z największą pewnością sprawdzi się nam, a może da radę, powie jak żyć. intymny  moment ze swoim rozmówcą i podeszła bliżej kadzidełek wbitych w liście i korzenie ziół, które będąc podpalone przez starowinkę, dawały intensywny zapach i ten charakterystyczny przydymiony charakter domu co goście widzą od przekroczenia progu. – Wróżenie to nie fikcja, to prawda. Ale jak postrzegasz wróżby, wierzysz w nie? 
	0  x

Toshizo 							 
						Gracz nieobecny 			

autor: Toshizo  29 wrz 2019, o 15:11 

Ciężko jest mi stwierdzić jednoznacznie, aczkolwiek myślę, że posiadają coś w sobie, podobnie jak sny. Może mają nas przestrzec, pomóc coś zapamiętać, a może przygotować na scenariusz, który nigdy się nie zdarzy. Cholera wie, jestem tylko zwykłym człowiekiem z jedną czy dwoma umiejętnościami... Na pewno chciałbym, żeby coś znaczyły. 
	0  x

Minami  

autor: Minami  29 wrz 2019, o 19:33 

Ostatnie życzenie [ D ]  15 / 15 Toshizo Widzisz, można to interpretować różnorako. Niektórzy mogą zobaczyć strzałę, inni zaś piorun, który znienacka uderza w ziemię. Strzała pokazuje nam kierunek, niestety, jest ona skierowana w dół. Czy coś złego może się stać? Nie sądzę, aby coś złego Ci się przydarzyło w życiu. Błyskawica pojawia się nagle. Uderza w ziemię, powoduje ogień. Potrafi być niszczycielski i zmienić nasze życie dosłownie w sekundę. Czy na gorsze? Zawsze ktoś może zostać sławny, bo przeżył to. Lecz ogień to ognisko, którym możemy wezwać pomoc z unoszącego się nad nim dymu. Widzisz, mój bohaterze, zarówno I Ching, jak i susz pokazuje pewien etap, który pojawi się nagle, ale będzie do pokonania. Los, gdy stawia kłody, daje nagrodę. Powiem tylko jedno, co widzę jako nagrodę – gęsi odlatują dopiero wtedy, gdy znajdą partnera i będą mieć młode. A wtedy życie jest już idealne i nic więcej nie potrzebują. Masz wspaniałą przyszłość, młodzieńcze. Dziękuję, że mogłam ją zobaczyć. 
	0  x

Toshizo 							 
						Gracz nieobecny 			

autor: Toshizo  3 paź 2019, o 17:56 

wybrańca  przedmiotów, cały czas zastanawiając się nad sensem mojej wizyty w tym domu.
	0  x

Chōjiro 							 
						Postać porzucona 			
		Posty:  66 Rejestracja:  8 mar 2020, o 10:28Wiek postaci:  25Ranga:  DōkōLink do KP:  http://shinobiwar.pl/viewtopic.php?f=32&t=8140 Multikonta:  Natsume 

autor: Chōjiro  20 mar 2020, o 10:25 

Dobra, od wyjścia od kowala minęło już trochę czasu. Akimichi miał dostatecznie dużo czasu, by móc na chwilę wrócić do domu, zdrzemnąć się, odświeżyć, i ponownie wyjść na miasto. Mężczyzna raczej nie należał do tych, którzy lubili siedzieć bez sensu na dupie, i na dłuższą metę swój dom traktował tylko jako miejsce do przetrzymywania swoich klamotów, spania i jedzenia posiłków na koniec dnia. A poza tym? Cały czas na zewnątrz! Powoli nadchodziła jesień, jakże piękna pora roku - aż szkoda by było marnować czas w domu! Wystarczy pomyśleć o tych wszystkich pięknych kolorach! Niepowtarzalnej atmosferze! I tradycji smażenia mięsa na rusztach grillowych! Przecież to wszystko składało się na jedno, wielkie święto! 
Serio. Jak można nie lubić jesieni. 
Tym razem, odziany w tradycyjny strój - czyli białą yukatę sumitów z czarnym płaszczem haori - pulchny mężczyzna udał się w kierunku targu. W takich miejscach jak to znacznie łatwiej było znaleźć jakieś nietypowe sytuacje, czy to śmieszne, czy to smutne, czy to poruszające czy irytujące. W końcu na targach gromadzili się ludzie wszelacy, a tam gdzie ludzie - tam też coś się dzieje! Splótłszy ręce za plecami, przechadzał się pomiędzy stoiskami, nucąc przy tym jakąś prostą melodię  którą kiedyś zasłyszał podczas jednej z wizyt muzyków w barze w którym wówczas przebywał. Od tamtego czasu ta piosenka cały czas siedziała mu w głowie, i jej za żadne skarby nie chciała opuścić. 
	0  x

Tohaku 							 
						Postać porzucona 			
		Posty:  271 Rejestracja:  23 lut 2020, o 18:06Wiek postaci:  17Ranga:  DōkōKrótki wygląd:  Kędzierzawy młodzieniec o ciemnych włosach z cienką maseczką na twarzy.Widoczny ekwipunek:  Czarne, skórzane rękawice na dłoniach. Dwie kabury przy prawym udzie, obok siebie. Torba na lewym pośladku.Link do KP:  http://shinobiwar.pl/viewtopic.php?f=33&t=8075 GG/Discord:  pralkarz (Discord) 

autor: Tohaku  21 mar 2020, o 12:41 

Jeden shaku osiem? muzyka  o wysokim tonie, jak ulał pasująca do tego miejsca i czasu. Zwróciwszy się w stronę źródła dźwięku można było dojrzeć wysokiego mężczyznę o długich czarnych włosach przyjemnie kontrastujących z białym eleganckim kimonem, którego palce zgrabnie tańczące na długim instrumencie z czułością dopieszczały tę osobliwą melodię. Wokół grajka zebrało się już kilku gapiów, ale uwagę mógł przykuwać fakt, że nie miał on przed sobą żadnego kapelusza czy kubeczka. Ludzie nie rzucali mu pieniędzy, a mimo to upiększał wieczór swoją subtelną, piękną muzyką.Disclaimer: masz pełną dowolność w swoich działaniach. Możesz iść sugerowanym wątkiem lub nie, ale pamiętaj, że każda akcja ma swoje konsekwencje. 
	0  x

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 0 gości