Arenki

Yoshimitsu

Arenki

Post autor: Yoshimitsu »

PROBLEM

Mało walk na forum jest. Ja widziałem chyba 5-6. W tym uczestniczyłem w trzech xD Świat ninja opiera się na walkach, lecz tutaj są pewne problemy. Bo walczyć można, lecz jest problem. Jeśli nie chcemy kogoś zabić to walczymy patykami bez technik i kto wywali naszego patyka wygrywa. Tak mniej więcej opierają się sparingi.

ROZWIĄZANIE

Zamiast czegoś takiego, można stworzyć arenę, skromny wykopany dół gdzieś w mieście, otoczony drewnem lub potężne koloseum, w którym taki genin albo turbo genin z technikami rangi S walczyłby z innym. Można używać wszystkich morderczych technik i się nie umrze! Leci na Ciebie wielka kula Katonu rangi A i w tym momencie MG prowadzący uznaje że nie masz szans na unik czy defensywa zawiodła. Pojawia się potężny sędzia i rozwala technikę, mówiąc że wygrywa dana osoba i tyle (jak w naruciaku przy CE). Wynagrodzenia jak za sparing, a mamy o wiele więcej zabawy i nie musimy obawiać się że nasz znajomy umrze.

DODATKOWE UWAGI

Jest to niby mało realne, jednak cóż... Daje to milion więcej zabawy, a chyba o to tutaj chodzi.
0 x
Kamiru

Re: Arenki

Post autor: Kamiru »

Mi to się w sumie podoba, sam jeszcze okazji do walki nie miałem, a to brzmi ciekawie jako sparing. A i zawsze można wejść na trybuny/mur pooglądać jak inni się naparzają, ne?
0 x
Ryu

Post autor: Ryu »

Krótko mówiąc - też jestem za.
0 x
Kaien

Post autor: Kaien »

Bardzo ciekawy i dobry pomysł - Za.
0 x
Awatar użytkownika
Ichirou
Wiek postaci: 35
Ranga: Seinin
Krótki wygląd: Chodzące piękno.
Widoczny ekwipunek: Hiramekarei, gurda, fūma shuriken, torba, dwie kabury

Post autor: Ichirou »

Żeby się nie rozdrabniać można po jednej takiej lokacji wstawić w kupieckie miasta.
0 x
Obrazek
KP PH bank głos koty dziennik
Yoichi

Post autor: Yoichi »

To ja dodam do tego pomysłu cosik, bo pewnie w niektórych rodzi się pytanie - a co z technikami, które niszczą arenę i zagrażają otoczeniu? To taki koncept - dodać do tej areny jakieś magiczne, superaśnie fuuinjutsu, które jest jakby bańką wokół areny, która pochłania całą chakrę z technik, które w nią uderzają i później wykorzystuje ją do naprawy samej areny. No i ta bańka zatrzymuje też techniki.

Ogólnie jestem za - bo bez tego czasami zbyt silne postaci mogą przegrać ze słabszymi, bo nie chcą ich zabić.
0 x
Awatar użytkownika
Vulpie
Multikonta: Misae Misaki

Post autor: Vulpie »

Za.
0 x
Yoshimitsu

Post autor: Yoshimitsu »

Reszta czerwonych?
0 x
Awatar użytkownika
Defrevin
Założyciel Forum

Post autor: Defrevin »

Za pomysłem. Sam chciałem postacią coś takiego stworzyć, gdy już tylko założe Ukrytą Osadę xD
Nie było sprzeciwów więc przenoszę do wprowadzenia.
0 x
Jeśli masz ważną sprawę, pytanie lub potrzebujesz pomocy związanej z funkcjonowaniem forum, proszę wyślij do mnie prywatną wiadomość. Z chęcią zapoznam się ze sprawą i rozwieje wszelkie wątpliwości.
Awatar użytkownika
Defrevin
Założyciel Forum

0 x
Jeśli masz ważną sprawę, pytanie lub potrzebujesz pomocy związanej z funkcjonowaniem forum, proszę wyślij do mnie prywatną wiadomość. Z chęcią zapoznam się ze sprawą i rozwieje wszelkie wątpliwości.
Kamiru

Post autor: Kamiru »

Nadal za.
0 x
Awatar użytkownika
Defrevin
Założyciel Forum

Wprowadzone. Przenoszę do zaakceptowanych.
0 x
Zablokowany

Wróć do „Wprowadzone”

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 3 gości