Biwa

Moderator: Souei

Asao Daishin

Biwa

Post autor: Asao Daishin »

Nazwa
Biwa
Typ
Instrument
Rozmiary
Historia
Opis
Właściwości Struny wydają dźwięki
Wymagania
Dodatkowe Brak
Zdobycie
Jeszcze nie zdobyte
Link do tematu postaci
KLIK!
Obrazek
0 x
Awatar użytkownika
Sans
Administrator
Wiek postaci: 8
Multikonta: Yuki Hoshi; Uchiha Hiromi; Papyrus

Re: Biwa

Post autor: Sans »

? Jakieś szczegóły? Rozmiar, opis, cokolwiek? Link do tematu? (:
0 x
Obrazek
Asao Daishin

Nazwa
Biwa
Typ
Instrument Muzyczny
Objętość
40
Opis Czterostrunowy instrument muzyczny, rodzaj lutni o płaskiej tylnej ściance pudła rezonansowego. Struny, wykonane z jedwabiu, szarpie się drewnianym plektronem. Wybrany instrument Benzaiten, bogini muzyki, elokwencji, poezji oraz edukacji. Przyjemne dla ucha brzmienie nadaje się do akompaniowania śpiewom bądź snuciu opowieści. Instrument jest delikatny, więc w żadnym wypadku nie nadaje się jako broń bądź ochrona jakiegokolwiek rodzaju.
Wymagania
Brak
Dodatkowe
W zestawie jest także zawarty pokrowiec, zapasowe struny oraz plektron
Link do tematu postaci
KLIK!
0 x
Awatar użytkownika
Boyos
Administrator
Ranga: Starszy Kapral
GG/Discord: Boyos#3562
Multikonta: Ario

Post autor: Boyos »

Objętość proponowałbym 60, cena... ciężka sprawa. Kilkaset Ryo, może z 600-750? Może ktoś z modów będzie miał lepsze rozeznanie w cenach starych, japońskich instrumentów muzycznych i będzie w stanie przełożyć to na nasze forumowe waluty i wartości :)
0 x
Obrazek
Asao Daishin

Jest to zwykły instrument przypominający lutnię. Nie posiada żadnych właściwości ofensywnych lub obronnych i w żaden sposób nie wzmacnia mojej postaci. Ot, fabularny smaczek żeby postać mogła pograć i pośpiewać dla gawiedzi.
Robię obecnie misje najniższej rangi, w której pomagam właścicielowi sklepu muzycznego. Chciałbym otrzymać ten przedmiot zamiast wynagrodzenia pieniężnego, więc fajnie, gdyby jego cena mieściła się w tym przedziale.
Ponownie, to nie jest jakaś legendarna lutnia tylko zwykły drewniany instrument dla urozmaicenia fabuły.

Nie nazwałbym też tego starym japońskim instrumentem. Gra toczy się w starych, japońskich czasach więc instrument jest po prostu, instrumentem.
0 x
Awatar użytkownika
Sans
Administrator

Generalnie, to żeby mieć instrument na fabule, to wcale nie ma konieczności, by robić go w kuźni, ot możesz pisać, że takowy masz i tyle. Jeżeli jednak masz taką fantazję - proszę bardzo. Nadmienię tylko, ze jeżeli chciałbyś się takim nie-kuźniowym instrumentem w wyniku jakiejś sytuacji obronić, nie wiem, przywalić komuś w łeb - to nie byłoby takiej opcji. Takie sprawy, tylko faktycznym przedmiotem, przechodzącym przez kuźnię. Poczekam więc na Twoją decyzję, czy w ogóle potrzebujesz to przepuszczać przez kuźnię (:
0 x
Obrazek
Awatar użytkownika
Hikari
Martwa postać
Wiek postaci: 26
Ranga: Akoraito
Krótki wygląd: Prawe oko mocna zieleń, lewe intensywnej czerwieni. Długie kruczoczarne włosy sięgające do połowy ud. Ogólnie mówiąc dobrze zbudowany mężczyzna mierzący 182cm.

Post autor: Hikari »

Yuki mam z tym pytanie. Jak mam przedmiot nie kuźniowy na przykład krzesło w misji w domu to nie mogę nim komuś przywalić? Pojawia się to w drugim temacie teraz więc mnie zaciekawiło, ale moim zdaniem może tym uderzyć tylko na pewno się rozwali przy tym, przez co nie zada takich obrażeń. Móc walnąć jednak zawsze bym widział możliwość. XD Nie wiem czy dobrze to zrozumiałem wszystko. :v
0 x
I'm never on fire
Cause i'm the real fire.
Awatar użytkownika
Sans
Administrator

Tak się składa, ze krzesło jest dość powszechnym obiektem, dostępnym w byle domu czy karczmie. Natomiast taki instrument zdecydowanie nie jest częstym widokiem (: zdecydowanie lepiej do walki używać przedmiotów, które mają jakieś statystyki, czy są fizycznie stworzone w kuźni/zakupione w sklepie. Na pewno nikt by sie wtedy nie przyczepił do tego, że taka osoba wykorzystuje system i nie płaci za bron, a walczy. Na pewno rozumiesz o co chodzi (: wiadomo, że taki wydumany instrument też mógłby posłużyć do walki i obrony, ale myślę, że rozwaliłby się szybciej niż później, a poza tym lepiej uniknąć krzywego patrzenia na pewne zagrania. No i na tę powszechność właśnie.
0 x
Obrazek
Awatar użytkownika
Tsukune
Wiek postaci: 30
Krótki wygląd: Czarne lub szarawe włosy, brudnoczerwony kolor oczu. "Szeroki" uśmiech. Wystające dwa kiełki. Na szyi materiałowa opaska z krzyżem i trumną. Zabandażowane lewe przedramię, pod którym znajduje się tatuaż 2 głowego węża
Widoczny ekwipunek: Futerał na plecach, wachlarz w pokrowcu przyczepiony do paska, rękawica łańcuchowa na lewej ręce, dziwna rękawica na prawej ręce, pasek z biczem, laska

Post autor: Tsukune »

aktualnie niby kosztują tak od 1k...więc powiedzmy że w tamtych czasach te 800ryo lub właśnie 1k by za taki instrument mogło spokojnie przejść...ale to jak wspomniała Yukirin. Fabularnie możesz je mieć ale krzywdy nimi nie zrobisz.
0 x
Awatar użytkownika
Sans
Administrator

48h na odpowiedź
0 x
Obrazek
Awatar użytkownika
Sans
Administrator

Archiwum
0 x
Obrazek
Zablokowany

Wróć do „Przedmioty”

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 3 gości