Ulice

Awatar użytkownika
Yasuo
Wiek postaci: 28
Ranga: Kosho
Widoczny ekwipunek: Link do widocznych przedmiotów znajduje się na samej górze KP
GG/Discord: .iwaru
Multikonta: Tenshi

Re: Ulice

Post autor: Yasuo »

0 x
- Mowa
"Myśli"
Prowadzone Misje: -

Wzór Misji:
Wzór Nowej Lokacji:
[/list][/fieldset]
Plotki i Ciekawostki
  • Brak - brak
[/quote][/code]
Awatar użytkownika
Sagisa
Gracz nieobecny
Wiek postaci: 21
Ranga: Dōkō
Krótki wygląd: - długie czerwone włosy, stalowoszare oczy
- koszula z długim rękawem, długie ciemne spodnie, wygodne buty
- cienkie pajęczynki blizn po raitonie pod ubraniem
- sygnet na łańcuszku schowany pod koszulą
- płaszcz podróżny z kapturem
Widoczny ekwipunek: - torba na biodrze, po prawej
- kabury na udach
- wakizashi za pasem
- manierka z wodą przy pasie

Post autor: Sagisa »

0 x
Obrazek
Awatar użytkownika
Keizo
Gracz nieobecny
Wiek postaci: 20
Ranga: Ogar
Widoczny ekwipunek: Mundur Shinsengumi, pod nim czarna zbroja; rękawiczki, torby przy pasie, guandao na plecach

Post autor: Keizo »

KONIEC
Misja C udana! <fanfary>
0 x
Obrazek
¯\_(ツ)_/¯
Awatar użytkownika
Sagisa
Gracz nieobecny
Wiek postaci: 21
Ranga: Dōkō
Krótki wygląd: - długie czerwone włosy, stalowoszare oczy
- koszula z długim rękawem, długie ciemne spodnie, wygodne buty
- cienkie pajęczynki blizn po raitonie pod ubraniem
- sygnet na łańcuszku schowany pod koszulą
- płaszcz podróżny z kapturem
Widoczny ekwipunek: - torba na biodrze, po prawej
- kabury na udach
- wakizashi za pasem
- manierka z wodą przy pasie

Post autor: Sagisa »

[z/t] -> dom
0 x
Obrazek
Awatar użytkownika
Tsukune
Wiek postaci: 30
Krótki wygląd: Czarne lub szarawe włosy, brudnoczerwony kolor oczu. "Szeroki" uśmiech. Wystające dwa kiełki. Na szyi materiałowa opaska z krzyżem i trumną. Zabandażowane lewe przedramię, pod którym znajduje się tatuaż 2 głowego węża
Widoczny ekwipunek: Futerał na plecach, wachlarz w pokrowcu przyczepiony do paska, rękawica łańcuchowa na lewej ręce, dziwna rękawica na prawej ręce, pasek z biczem, laska

Post autor: Tsukune »

Dla zabawy na pierwsze słowa Tsubaki przechyliłem głowę lekko na bok jakbym nie wiedział o co jej chodzi z podobnym wyrazem twarzy. Oczywiście zrobiłem to dla zabawy bo przypuszczałem co mogły oznaczać te słowa. Jednak czy moje przypuszczenia były słuszne to już nie mi było oceniać tylko wspomnianej kobiecie. Następnie dokładniej wytłumaczyłem Momijiemu co miałem na myśli mówiąc o ataku na nich. Widocznie taki durny plan a dokładniej niespodziewany i mało prawdopodobne aby kiedykolwiek coś takiego się stało mu nawet przypasowało.
-Hmmm mruknąłem tylko wpierw na wypowiedź Tsubaki a następnie Momijiego. Przymknąłem na chwilę oczy by się nad czymś zastanowić.
-Prześpijmy się wszyscy maksymalnie z godzinę. Niby nie jest to długi czas na sen ale powinno wystarczyć aby organizm trochę odsapnął. Do tego nadal będzie ciemno i możemy zyskać ewentualną przewagę gdy będzie wstawało słońce. Na pewno będą przez to oślepieni więc łatwiej będzie ich się pozbyć z drogi. stwierdziłem siadając w kącie na ziemi i zamykając oczy aby zdrzemnąć się tak z godzinkę. Po niecałej godzinie obudziłem się. Postanowiłem się chwilkę rozciągnąć po takim spaniu na siedząco trochę zesztywniałem. Gdy się tak rozgrzałem postanowiłem obudzić resztę by następnie spokojnie udać się w stronę gdzie ostatnio rozmawiałem z domniemanym porywaczem i skierować się w stronę w którą się kierował gdy go wyczuwałem. Oczywiście ruszałem się dosyć luźnie jakbyśmy po prostu grupą znajomych wybierali się do jakiegoś baru albo innego miejsca gdzie możnaby fajnie spędzić ten czas.
0 x
Awatar użytkownika
Yasuo
Widoczny ekwipunek: Link do widocznych przedmiotów znajduje się na samej górze KP

Kolorki:
0 x
- Mowa
"Myśli"

Wzór Misji:
Wzór Nowej Lokacji:
[/list][/fieldset]
Plotki i Ciekawostki
  • Brak - brak
[/quote][/code]
Awatar użytkownika
Tsukune
Krótki wygląd: Czarne lub szarawe włosy, brudnoczerwony kolor oczu. "Szeroki" uśmiech. Wystające dwa kiełki. Na szyi materiałowa opaska z krzyżem i trumną. Zabandażowane lewe przedramię, pod którym znajduje się tatuaż 2 głowego węża
Widoczny ekwipunek: Futerał na plecach, wachlarz w pokrowcu przyczepiony do paska, rękawica łańcuchowa na lewej ręce, dziwna rękawica na prawej ręce, pasek z biczem, laska

Kiwnąłem tylko głową na propozycję Tsubaki. Wiedziałem że nie warto będzie się z nią o to spierać. Wszyscy inni też się na to zgodzili więc nie pozostało nic innego jak tylko się zdrzemnąć. Jak to zwykle bywa taka drzemka kończy się szybciej niż się zaczęła. No ale co można na to poradzić? Nikt jeszcze nie wymyślił jutsu które mogłoby wstrzymać czas...a może takie już istnieje? Gdy otworzyłem oczy uśmiechnąłem się lekko.
-W sumie z tą pobudką pocałunkiem to sobie żartowałem powiedziałem do Tsubaki by następnie uśmiechnąć się wrednie
-Ale nie powiem że to była bardzo miła pobudka dodałem puszczając jej oczko. Gdy budziła pozostałych normalnie ja postanowiłem się chwilę rozciągnąć w końcu spanie na siedząco czy tam leżąco na twardej ziemi nie jest przyjemne. Chociaż na pewno dobrze robi na kręgosłup. Poruszyłem jeszcze lekko karkiem by odpowietrzyć kości
-Wyśpij się dobrze powiedziałem do Tsubaki na odchodne gdy wszyscy już zbieraliśmy się do wyjścia ze szpitala. Tak jak planowałem po drodze udawałem że idziemy się po prostu napić więc dla zmylenia obserwujących pytałem ich o różne głupoty to pytałem co sądzą o takiej to a takiej kobiecie itp itd. Od tak jak to zwyczajna rozmowa w śród kompanów.
-Plan? Ja działam na żywioł zażartowałem i pazurem rękawicy dotknąłem swojego czoła. Pan Momoji mógł się domyślić co w ten sposób chcę mu pokazać o ile poznał kogoś z moimi umiejętnościami wcześniej, a spodziewałem się że jest to możliwe.
-Tam powinna być ta fajna "knajpka" o której wam mówiłem mówiąc to wskazałem im ręką kierunek w którym wtedy ten osobnik się udał. Specjalnie słowo Knajpka powiedziałem z dziwacznym uśmieszkiem. Liczyłem na to iż Momiji wykaże się swoim intelektem i zrozumie co ma znaczyć użycie przy tamtym słowie swojego uśmieszku. Złożyłem pieczęć połowy szczura i po chwilki ją anulowałem i ruszyłem w kierunku o którym wspomniałem. Raz na jakiś czas brałem układałem palce w pieczęć połowy szczura
  Ukryty tekst
0 x
Awatar użytkownika
Yasuo

Kolorki:
0 x
- Mowa
"Myśli"

Wzór Misji:
Wzór Nowej Lokacji:
[/list][/fieldset]
Plotki i Ciekawostki
  • Brak - brak
[/quote][/code]
Awatar użytkownika
Tsukune

-Młoda jak młoda. Przynajmniej wiesz że towar mało używany powiedziałem pijanym głosem i zaśmiałem się lekko na swoje stwierdzenie o "towarze".
-Bez przesady. To że moje ciuchy wyglądają jak wyciągnięte psu z gardła to jest styl. Ty nie wiesz co to znaczy bo od zawsze masz wsadzony głęboko kij od szczotki sztywniaku. A nie podchodzę do kobiet z planem bo w trakcie podróży plan jaki mam zapewnia mi darmowy nocleg, posiłek i często ciepło kobiety. A jeżeli z wyglądu masz na myśli moje blizny to jestem z nich dumny. To mała cena za możliwość przespania się z dwiema zajebistymi kobietami w tym samym czasie. Szkoda tylko że wtedy zaczęło padać bo ich ojciec i mąż. Tak to była matka i córka. Wrócił wcześniej. Kto by pomyślał że w taki sam sposób będzie dbał o swój zwierzęcy jak i domowy inwentarz. Dlatego nigdy nie rozpakowuję swojego tobołka aby móc szybko zwiać. powiedziałem co jakiś czas specjalnie "potykając" się o własne nogi ale nie wywalając się. Przy okazji na samym początku swojej wypowiedzi dałem Momijiemu z łokcia w bok. Tak naprawdę tylko łokciem dotknąłem jego boku i tak lekko naparłem na to miejsce aby dać mu znak by się złapał za ten bok jakbym dość mocno go tak uderzył po przyjacielsku.
-Wiem i się tym nie przejmuję odpowiedziałem cicho Momijiemu.
-No dobra. Wasza... przerwałem by zasłonić sobie jedno oko, a następnie drugie jakbym starał się "zebrać" wzrok -Czwórka poczeka tutaj. Zaś ja jako taki zwykły mało wyróżniający się szaraczek pójdę na stronę bo natura wzywa mówiąc to kciukiem wskazałem na magazyn w którym wyczuwałem chakrę. Domyślałem się że Momiji zrozumie mój przekaz a raczej taki "lekki" szyfr z liczbą cztery jak i zdaniem o "szaraku". Przynajmniej miałem taką nadzieję. Po tym lekko chwiejnym krokiem skierowałem się za magazyn aby się "załatwić". Korzystając ze swojej umiejętności sprawdzam czy nie ma tutaj kogoś w pobliżu i szukam jakiegoś okna aby dyskretnie zajrzeć do środka i rozeznać się jak to wygląda. Czy byłaby możliwość czegoś użycia aby załatwić wszystkich za jednym zamachem bądź jakiś sposób aby ich wszystkich obezwładnić oraz ewentualne miejsce na dostanie się do środka nie licząc normalnego wejścia. Gdy jednak wyczuwam jak ktoś się zbliża to jakby nigdy nic załatwiam swoją "potrzebę" i wychodzę z drugiej strony magazynu [w sensie nie tą stroną co wszedłem tylko go "obchodzę do okoła"]. Gdyby jednak ktoś chciał mnie zaatakować to staram się tą osobę szybko ogłuszyć.
  Ukryty tekst
0 x
Awatar użytkownika
Yasuo

0 x
- Mowa
"Myśli"

Wzór Misji:
Wzór Nowej Lokacji:
[/list][/fieldset]
Plotki i Ciekawostki
  • Brak - brak
[/quote][/code]
Awatar użytkownika
Ichiro
Gracz nieobecny
Wiek postaci: 15
Ranga: Doko
Krótki wygląd: young_madara.png

Post autor: Ichiro »

Jak to jest być wydalonym z domu? Całkiem normalnie. Na dobrą sprawę myślałem, że niebo spadnie mi na głowę albo przynajmniej zjawi się jakieś komando złożone z moich ojców i wszyscy spalą mnie ku uciesze gawiedzi. Niemniej jednak, nic takiego się nie stało. Zostałem dyskretnie poinformowany o losie mojej siostrzyczki i oddelegowany do durnego muru, ażeby oczywiście z nią się rozmówić. Właściwie to cieszył mnie ten fakt, ponieważ po raz kolejny pokazywał mi, że Chise jest w sercu rodziców równie mocno umiejscowiona, co ja, Ichiro. A może po prostu chcieli ją stamtąd usunąć w razie możliwego kwasu, a ja w dalszym ciągu byłem ich faworytem? Jeju, to było znacznie trudniejsze niż mogłem to objąć umysłem, te wszystkie nasze rodzinne zwady. Ja i tak byłem w najlepszej sytuacji, co takiego mogła powiedzieć o staruszkach siostrunia? Albo oni o niej? Ech, szkoda myśleć.
W rytmie moich myśli, to się znaczy szybkim, maszerowałem przez ulice Kōtei. Nie rozglądałem się na boki, ani tym bardziej za siebie, bo przecież mijało mnie mnóstwo innych ludzi: mieszkańców, ninja, turystów, kupców, a pewnie też i typów spod ciemnej gwiazdy. Mimo tego, nie interesowałem się przesadnie ubiorem czy też nawet rwarzami pozostałych przechodniów. Za bardzo przejmowałem się sprawą kochanej Chise, która narobiła bigosu. No ale mimo wszystko bardzo dobrze, rodzice sami o to się prosili. Ponieważ więc nie skupiałem się na drodze, nie mogłem zwrócić uwagi na piękne szerokie ulice, niesamowicie kolorowe stroje przechodniów, masę pięknych domostw, i tak dalej. Po prostu szedłem.
0 x
Obrazek

Icirek | Itemy | #FF6600
Hiroki

Post autor: Hiroki »

0 x
Awatar użytkownika
Ichiro
Gracz nieobecny

Nawet w stanie zamyślenia, zacząłem zauważać, że liczba przechodniów, których mijałem, jest odwrotnie proporcjonalna do dystansu, jaki przebywałem. Nie przejmowałem się tym jednak, do momentu, w którym nie poczułem czyjejś dłoni na swoim ramieniu. Zaskoczony całkowicie, nawet nie zdążyłem uskoczyć. Szkoda, naprawdę szkoda, ponieważ wydawało mi się, że z reakcjami u mnie nie jest najgorzej. Cholerka, powinienem więcej uwagi przykładać do dnia codziennego, zamiast spacerować z głową w chmurach. Dobrze, że zatrzymał mnie przypadkowy facet, a nie jakiś radny czy dyplomata, bo gdybym takowego napotkał, to dostałbym jakieś chwalebne zadanie w imię klanu, i tak dalej.
Kiedy już obróciłem główkę, ujrzałem mężczyznę. Miał ze trzydzieści lat na karku, ale ten brud na twarzy mógł dodawać mu parę więcej. Trudno było oprzeć się wrażeniu, że to lokalny robol, co nie zmieniało faktu, że to właśnie taki przeciętniaczek zatrzymał mnie bez najmniejszych problemów. Korzystając z okazji starałem się zwrócić teraz uwagę na to jak wygląda. Jaki ma zarost: ziarnisty, a może pełną brodę? A co z włosami: do ramion, krótkie, może miał afro? Po jego nietęgiej minie widać było, że cała sytuacja jest dla niego równie kłopocząca co dla mnie, co nieco poprawiło mi nastrój. Nie tylko ja byłem nie w sosie.
- Nic się nie stało. - mruknąłem nieco zmieszany, ale uśmiechnąłem się delikatnie, żeby podkreślić, iż czuję się coraz bardziej swojsko. - Zależy co miałbym robić. Słaby ze mnie tragarz.
Co dziwne, pomimo tego, że ulice były puste, zaczęły coraz bardziej się zapełniać. Nie wydawało się to naturalne, jednakowoż zanotowałem to, i przeszedłem dalej, oczywiście myślowo. Wykonałem kilka kroków w kierunku faceta, który oddalił się ode mnie, ale nie zależąło mi na jakiejś bliskości. Chciałem go tylko słyszeć, szczególnie, że wydawał mi się nieco podejrzany.
0 x
Obrazek

Icirek | Itemy | #FF6600
Hiroki

Post autor: Hiroki »

0 x
Awatar użytkownika
Ichiro
Gracz nieobecny

0 x
Obrazek

Icirek | Itemy | #FF6600
Zablokowany

Wróć do „Lokacje”

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 4 gości