Supoito
Moderator: Souei
- Jun'ichi
- Martwa postać
- Wiek postaci: 21
- Ranga: Dōkō
- Krótki wygląd: Przeciętnego wzrostu i wagi chłopiec, którego pokryte bliznami ciało skryte jest pod prostą, dwukolorową szatą. Twarz jako szczególnie szpetna jest całkowicie zakryta maską.
- Link do KP: http://shinobiwar.pl/viewtopic.php?f=32 ... 429#p86350
- Multikonta: -
- Tsukune
- Wiek postaci: 30
- Krótki wygląd: Czarne lub szarawe włosy, brudnoczerwony kolor oczu. "Szeroki" uśmiech. Wystające dwa kiełki. Na szyi materiałowa opaska z krzyżem i trumną. Zabandażowane lewe przedramię, pod którym znajduje się tatuaż 2 głowego węża
- Widoczny ekwipunek: Futerał na plecach, wachlarz w pokrowcu przyczepiony do paska, rękawica łańcuchowa na lewej ręce, dziwna rękawica na prawej ręce, pasek z biczem, laska
- Link do KP: viewtopic.php?f=33&t=803&p=4864#p4864
Re: Supoito
Przepraszam za brak wypowiedzi, ale bełkot odrzucał mnie za każdym razem od tego tematu.
Montujesz ile? 4 czy 5 strzykawek? Podejrzewam, że 4 jak na obrazku. Sklepowe są po 50, czyli to 200 za same elementy, kolejne 200 za montaż. Cena 400 minimum jak dla mnie.
Poza tym strzykawka to nie jest byle gówniane napełnienie czegoś i potem wylanie, tylko szczelne opakowanie, z którego tłok wypycha pod ciśnieniem. Więc jeśli masz igły wysuwane, to znaczy, że nie są podłączone do strzykawki, a zatem nie wstrzykniesz nic z zasobnika. Więc musiałoby to działać na zasadzie igły wtykanej od zewnątrz - typu jak na pobieraniu krwi (w zasadzie tam jest ampułka na krew wczepiana do jakby pokrywki z igłą).
Ode mnie będzie więc akcept tylko jeśli spełnisz kilka warunków:
1. Wyższy koszt, mianowicie 500+
2. Żadnego wysuwania igieł - albo wystają na stałe, albo są doczepiane bezpośrednio przed użyciem/walką, będąc narażonymi na uszkodzenie
3. Brak możliwości wykonywania pieczęci (już z samymi zbiornikami bez igieł)
Montujesz ile? 4 czy 5 strzykawek? Podejrzewam, że 4 jak na obrazku. Sklepowe są po 50, czyli to 200 za same elementy, kolejne 200 za montaż. Cena 400 minimum jak dla mnie.
Poza tym strzykawka to nie jest byle gówniane napełnienie czegoś i potem wylanie, tylko szczelne opakowanie, z którego tłok wypycha pod ciśnieniem. Więc jeśli masz igły wysuwane, to znaczy, że nie są podłączone do strzykawki, a zatem nie wstrzykniesz nic z zasobnika. Więc musiałoby to działać na zasadzie igły wtykanej od zewnątrz - typu jak na pobieraniu krwi (w zasadzie tam jest ampułka na krew wczepiana do jakby pokrywki z igłą).
Ode mnie będzie więc akcept tylko jeśli spełnisz kilka warunków:
1. Wyższy koszt, mianowicie 500+
2. Żadnego wysuwania igieł - albo wystają na stałe, albo są doczepiane bezpośrednio przed użyciem/walką, będąc narażonymi na uszkodzenie
3. Brak możliwości wykonywania pieczęci (już z samymi zbiornikami bez igieł)
0 x
- Tsukune
- Krótki wygląd: Czarne lub szarawe włosy, brudnoczerwony kolor oczu. "Szeroki" uśmiech. Wystające dwa kiełki. Na szyi materiałowa opaska z krzyżem i trumną. Zabandażowane lewe przedramię, pod którym znajduje się tatuaż 2 głowego węża
- Widoczny ekwipunek: Futerał na plecach, wachlarz w pokrowcu przyczepiony do paska, rękawica łańcuchowa na lewej ręce, dziwna rękawica na prawej ręce, pasek z biczem, laska
Ekhm sam napisałeś, że w pazurach są strzykawki. Nie ma opcji, że igła się schowa wewnątrz strzykawki, a potem wysunie. To nie pałka teleskopowa.
No i fakt, pazury są puste w środku, bo mają miejsce na palec. Chcesz miejsce na strzykawki? Przedłuż pazur. Czyli sprowadza się do tego co na obrazku. Te 50 ml jednej porcji to rozmiar zbliżony do całego palca, a z tego co widzę na obrazkach demonicznych braci, to pazur jest na ostatnie dwie kostki palca i niewielkie przedłużenie.
Koszt 500 zaproponowałem za 4 modyfikacje. Bo w Twoich wyliczeniach wychodzi, że podałeś za 1 palec, a w opisie jest, że kilka. Więc mój koszt jest na rękę, problem w tym, że działanie i budowa nie ma sensu.
No i fakt, pazury są puste w środku, bo mają miejsce na palec. Chcesz miejsce na strzykawki? Przedłuż pazur. Czyli sprowadza się do tego co na obrazku. Te 50 ml jednej porcji to rozmiar zbliżony do całego palca, a z tego co widzę na obrazkach demonicznych braci, to pazur jest na ostatnie dwie kostki palca i niewielkie przedłużenie.
Koszt 500 zaproponowałem za 4 modyfikacje. Bo w Twoich wyliczeniach wychodzi, że podałeś za 1 palec, a w opisie jest, że kilka. Więc mój koszt jest na rękę, problem w tym, że działanie i budowa nie ma sensu.
0 x
- Tsukune

I po raz kolejny: to, że wlejesz do czegoś płyn nie oznacza, że nadaje się to na strzykawkę. Musisz mieć możliwość zwiększania ciśnienia w pojemniku, a skoro Twoja strzykawka jest z metalu, to raczej na zgniecenie tego nie ma szans. A jak byś chciał mieć tłok? musiałyby Ci się całe pazury oddzielać, żebyś mógł wcisnąć ręce tam z powrotem na wciskanie tłoka. No i wciskanie tłoka nie jest takie łatwe.
Ile to jest 50 ml? Zobacz sobie na perfumy albo dezodorant w sztyfcie. Możliwe, że będą miały 50/100 ml. To nie jest tak mało, jak się wydaje. Albo kieliszek wódki. Te pazury nie są duże, raczej są blaszkami niż jakimiś odlewami. W środku masz tkaninę rękawicy (to czarne) i palec jeszcze głębiej.
Gdy wlewaliśmy w szpitalu pacjentce rozgrzany wosk do ucha, to szukaliśmy dużych strzykawek. 50 ml dla mnie była już wielka, ale przełożony chciał setkę. A cylindryczny kształt jest jednym z najbardziej wydajnych - na pewno bardziej wydajny od wciskania w jakąś byle jaką szczelinę.
To, że Ty widzisz coś w jeden sposób "bo nie ma pokazane" oznacza, że my też możemy wychodzić z argumentu "bo nie jest pokazane, więc widzimy tak". Szczególnie, że widziałem mechaniczną dłoń, protezy, a także strzykawki różnych rozmiarów.
A bełkot to nie obraza, tylko określenie niezrozumiałej wypowiedzi. Sam zdajesz sobie sprawę, że niezrozumiale piszesz, więc nie roztrząsajmy tego, że nie zrozumiałeś intencji mojej wypowiedzi, która była nacechowana neutralnie, mogłem użyć zdania "Przepraszam, że nie wypowiadałem się wcześniej, ale nie chcę wypowiadać bez zrozumienia tematu".
A i jeszcze co do kwestii ceny i pojedynczego kupowania pazurów. Jeśli chcesz, żeby to było zrozumiałe, to opisz, że to jest modyfikacja jednego palca, a nie, że modyfikacja rękawicy i wszystko w liczbie mnogiej.
0 x
- Tsukune
Akurat jestem tutaj najmniej znacznym z naszej załogi, ale do głowy przyszło mi rozwiązanie jakiejś wyprawy C do Ayatsuri po dozownik trucizny i zbiornik. Zbiornik mógłby być podłączony gdzieś przy pojemniku na łańcuch i coś w stylu rurek doprowadzających wierzchem dłoni czy gdzieś i dojście do czubków pazurów.
Kwestia tego, czy jako random mógłbyś obsługiwać taki mechanizm, skoro ja nie mogę obsługiwać czegoś nic co nie jest przez wszechświat nazwane mechanizmem Ayatsuri czy tam marionetką.
TF, przybywaj!
Kwestia tego, czy jako random mógłbyś obsługiwać taki mechanizm, skoro ja nie mogę obsługiwać czegoś nic co nie jest przez wszechświat nazwane mechanizmem Ayatsuri czy tam marionetką.
TF, przybywaj!
0 x
- Tsukune
- Tsukune
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 5 gości