Nonsensor

Chise

Re: Nonsensor

Post autor: Chise »

tak do propozycji Shigi: Z jednej strony propozycja dodania UN jakoś rozwiązuje kwestię osłabienia Sensora, ale z drugiej strony to trochę.. No jakby to ująć.. No niezręczne, tworzyć UN tylko dla jednego UW. To jakby tworzyć UN lepszych oczu dla Hjugi albo Jeszcze Większej Czakry dla Wielkiej Czakry. Jeśli więc tworzyć UN to byłoby dobrze gdyby było jednak dostępne dla większej grupy graczy. Z Mistrzem Suitonu do którego chyba nawiązuje to UN jest nieco inaczej, bo praktycznie każdy gracz może go sobie wybrać.
0 x
Awatar użytkownika
Kaito
Gracz nieobecny
Wiek postaci: 17
Ranga: Dōkō
Krótki wygląd: ♠ kruczoczarne włosy
♠ błękitne oczy
♠ rekinie kły
♠ 178 cm wzrostu, szczupły
♠ ubiór: szara koszulka, niebieska zbroja z białym futerkiem wokół kołnierza, bojówki z wieloma kieszeniami, czarne trapery
Widoczny ekwipunek: ♠ czarne rękawiczki z blaszką, bez palców
♠ torba umieszczona tam, gdzie plecy kończą swą szlachetną nazwę
♠ kabura umieszczona na prawym udzie
♠ sztylet u boku

Post autor: Kaito »

Propozycje Shigi są w porządku, chociaż dałabym chyba 1/10 w tej pasywce, a nie 1/15 - nie jest to aż tak duża różnica, za to łatwiej będzie zdecydowanie liczyć. Nie wpłynęłoby to też tak mocno na balans: wyjaśnienia poniżej.

Co do UN, to jest bardzo fajny pomysł i to, że to UN byłoby dostępne tylko dla wąskiej grupy osób według mnie nie ma wcale aż takiego znaczenia. Ba, nawet bym poszła dalej i dodałabym te dwie techniki jako otrzymywane wraz z UN (z wymogiem ich fabularnej nauki jak każdej techniki), dlatego że w gruncie rzeczy nie ma żadnego uzasadnienia dlaczego miałyby być w Ninjutsu. To znaczy ja wiem, w Naruto jak coś jest chakrowe i nie pasuje do innej dziedziny, to po prostu daje się to w ninjutsu, ale tutaj te techniki to jest tak naprawę rozwój i lepsze wykorzystanie samego sensora, więc jako UN miałoby to o wiele większy sens i nie wymuszałoby przy okazji na sensorach jakiejś konkretnej ścieżki rozwoju, jeśli chodzi o same dziedziny <--- a imho właśnie nie powinno się im niczego w tej kwestii narzucać.

Btw ten pomysł z pasywnym wyczuwaniem Shigi, nawet przy tej 1/10 by był bardzo spoko i by chyba rozwiązywał problem. Bo nie oszukujmy się, na KC E byłoby to 2,5 metra (gówno), na D 5 metrów (też gówno) na C 10 metrów (nadal ogromny problem z uniknięciem czegoś, nawet jeśli się to wyczuje), więc tak naprawdę dopiero na wysokich rangach takie pasywne, i tak słabsze od aktywnego wyczuwanie by cokolwiek dawało. Szłoby to więc w parze z rozwojem KC i sensora. Nie byłoby zbyt OP, a przy okazji nie upośledzałoby też tej UW tak bardzo. Bo powiedzmy sobie szczerze: w starej wersji może rzeczywiście było to zbyt mocne (chociaż jest też wiele mocniejszych rzeczy na forum), ale obecna zmiana to faktycznie nieco zbyt duży cios.

Inna sprawa, że jakby weszła UN, no to takie pasywne, słabsze wyczuwanie jak wyżej można by było również wrzucić do niej, to takie luźne przemyślenia tylko ^

PS A i spoko pomysł z tym CS albo wyjątkowo dużą chakrą. Takie powinno się raczej zapamiętywać. Nie mam też nic przeciwko wymogom tego spotkania fabularnego co do zasady, choć według mnie też sporo w kwestii wyczuwania danej sygnatury chakry powinien mieć do powiedzenia MG. Bo załóżmy, że taki sensor jest na misji wraz z sojusznikiem, z którym nigdy nie pisał i napotykają jednego shinobi. De facto z aktywnym trybem sensora sensor ma do wyczucia tylko dwie sygnatury chakry i nie powinien mieć raczej problemu z ich rozróżnieniem podczas misji.
0 x
Awatar użytkownika
Hikari
Martwa postać
Wiek postaci: 26
Ranga: Akoraito
Krótki wygląd: Prawe oko mocna zieleń, lewe intensywnej czerwieni. Długie kruczoczarne włosy sięgające do połowy ud. Ogólnie mówiąc dobrze zbudowany mężczyzna mierzący 182cm.

Post autor: Hikari »

Popieram Kajtka, w sumie nie wiele więcej mam do dodania tylko to co napisałem Ocirowi. Osobiście później, po jego poście przemyślałem aby pozwolić to UN zdobyć też Yamanaka, tylko u nich pozwalałoby to osiągnięcie poziomu UW.
0 x
I'm never on fire
Cause i'm the real fire.
Awatar użytkownika
Kaito
Gracz nieobecny
♠ błękitne oczy
♠ rekinie kły
♠ ubiór: szara koszulka, niebieska zbroja z białym futerkiem wokół kołnierza, bojówki z wieloma kieszeniami, czarne trapery
♠ sztylet u boku

^ Też popieram. Jeśli miałaby taka UN powstać, to Yamanaki też powinny mieć szansę sobie rozwinąć tego sensora, choć wiadomo - powinien on właśnie pozostać minimalnie słabszy z uwagi na to, że u nich sensor to tylko dodatek do arsenału gen-technik, podczas gdy UW jest samoistnym boostem.

W ogóle tak teraz sobie myślę czy sam ten rework nie był zbytnio przekombinowany i czy nie wystarczyło drastyczne ucięcie zasięgów na pasywnym wyczuwaniu bez pieczęci... choć z drugiej strony może teraz jest to lepiej rozpisane i bardziej zrozumiałe.

Natomiast gdyby było więcej głosów za wprowadzeniem tego rozwiązania, które wrzucił Shiga, to ja bym jeszcze inaczej chyba to zaproponowała:
1) Dać taki mały pasywny zasięg, co oczywiste - bez pieczęci.
2) Za to ten większy zasięg na aktywnym sensorze - z pieczęcią, wymagane skupienie sensora i uwaga: dodałabym tutaj koszt chakry za turę. Niewielki, ale jednak już odejmowany od naszych zasobów. Koszty mniej więcej jak za utrzymanie doujutsu np. i byłby to ten tryb, który można aktywować w poście i dezaktywować choćby po pięciu turach. Niepotrzebne by były wówczas w ogóle jakieś nie do końca precyzyjne dopiski o zmęczeniu, dezaktywowaniu itd., bo by był konkretny koszt za aktywację i odpowiednio mniejszy za utrzymanie, więc siłą rzeczy ciągła aktywacja i dezaktywacja by zużywała więcej chakry, bo trzeba by było ponownie płacić za aktywację trybu. Pozwoliłoby to również uniknąć sytuacji, o których ktoś tutaj wspominał, na eventach, że sensor sobie ogarnia przez cały czas teren i wyczuwa co tam chce, bo już trzeba by się było liczyć z utratą chakry.
Co istotne: aktywny tryb w ogóle nie działałby bez pieczęci. Robisz coś innego wymagającego koncentracji czy składania piesków i baranków, to siemanko, trudno - nie mapujesz sobie terenu X metrów dalej.

Tak naprawdę głównym problemem było najprawdopodobniej to, że te zasięgi były zdecydowanie za duże na pasywce i to od niskich rang, przez co sensor praktycznie od początku gry zdobywał niesamowicie silnego boosta. Taka wersja jak wyżej pozwoliłaby tego uniknąć, bo niskie rangi KC nie dawałyby na pasywce praktycznie nic (z 2,5 metra to szybciej się usłyszy coś normalnie i nie trzeba być do tego sensorem), a dodanie kosztu chakry i skupienia do aktywnego trybu (ten ma akurat spory zasięg i daje już większe możliwości) hamowałoby tak kuriozalne sytuacje jak mapowanie sobie terenu przez cały event. Za to przy takim rozwiązaniu problemu istniałyby też plusy dla sensorów, bo w miarę rozwoju zyskiwaliby oni na wysokim KC rzeczywisty boościk w postaci tego pasywnego wyczuwania, co z kolei sprawiłoby, że ta UW nadal byłaby legitna, a nie upośledzona. Tylko że przy takich założeniach tę "legitność" zdobywałoby się dopiero po odpowiednio długiej rozgrywce i osiągnięciu tego wysokiego KC (ew. KC + UN).
0 x
Awatar użytkownika
Sans
Administrator
Wiek postaci: 8
Multikonta: Yuki Hoshi; Uchiha Hiromi; Papyrus

Post autor: Sans »

A więc tak... staraliśmy się jak mogliśmy żeby to miało ręce i nogi, ale skoro tyle jest negatywnych komentarzy i wiele uwag, no to zebraliśmy cały feedback, odsialiśmy dobre pomysły od bzdur i dowiedzieliśmy się jakie jeszcze są niejasności. Wychodzimy z poprawkami, które opracowaliśmy na podstawie tego co pojawiło się w tym temacie. Ogólne założenia poprawek były takie:
1. To jako pierwsze bo najważniejsze i chciałbym żeby dotarło do wszystkich. Nie ma powrotu do pasywnego, bezpieczęciowego, niedeklarowanego, ciągłego wyczuwania chakry. To był największy problem sensora i został usunięty i jest to jak najbardziej zmiana na lepsze, mimo że jest nerfem.
2. UN - Pomysł rozwinięcia UW przy pomocy UN jest ok, zaproponowaliśmy tutaj UN, które rozwijałoby sensora naprawdę do poziomu podobnego do Karin i wówczas ogólne charakterystyki przedstawiałyby się następująco:
Sensor z UW - zwykłe wyczuwanie chakry bez żadnych udziwnień. Ani Karin, bardziej Ino jeśli już
Yamanaka - gorszy sensor z UW. Zdolności sensoryczne Yamanaka ze względu na balans nie mogą dorównywać UW. Dlatego nie mają oni bardziej przydatnego wykrywania bez pieczęci, ale mają dwie techniki korzystające z sensora w inny sposób, do których UW nie ma dostępu.
Sensor z UW i UN - tak, UN jest do pozyskania tylko dla kogoś, kto posiada UW. Tutaj dobijamy do poziomu Karin, ale nie dostajemy pasywki. Dostajemy za to rzeczy, które zawierały się w dotychczasowej płatnej chakrą Kagura Shingan z ninjutsu A. Jeśli UN w takiej postaci się przyjmie to tamto jutsu zostanie usunięte i wchłonięte przez UN. UN w skrócie daje nam dokładne wykrywanie zasobów chakry (wcześniej pisałem o źródło, ale znaleźliśmy to z Yukirin, dla ciekawych Karin wyczuwała zmienny poziom chakry Danzo w walce z Sasuke gdy ten używał Izanagi), sprawdzenie czy znajdujemy się w genjutsu, wykrywanie kłamstw a także zwiększony zasięg wykrywania. Jak widać, dwóch pierwszych umiejętności w ogóle nie było w Kagura Shingan, dodajemy je tutaj aby UN było warte bycia UN, a przy tym ma to poparcie w m&a, soł łaj not.
3. Ukrywanie chakry zostaje w ninjutsu i nie będzie się łapać do UN, ale przeskoczy na rangę B. Ma odświeżony opis, nadal jest darmowe.
3. Dodaliśmy uwagę Shigi do UW w sprawie wykrywania tych niezwykłych chakr Biju, CSa, czy innych potężnych osobistości.
4. Dodaliśmy jasno, bo widziałem że niektórzy w ogóle z tyłka pisali tutaj, że podczas sensora trzeba stać w miejscu, że nie ogranicza to w żaden sposób naszego poruszania się. Nie wiem z którego kapelusza wyciągacie czasem takie bzdury, ale chociaż nie będziemy już dzięki temu tracić czasu na pisanie oczywistych rzeczy.
5. Dodaliśmy co oznacza zmęczenie w przypadku częstego aktywowania i dezaktywowania umiejętności. Ten zapis nie był po to, żeby po dwóch użyciach sensor padł z wycieńczenia i mógł coś przeskanować raz na misji. To była kara za obchodzenia limitu czasowego dla używania ciągłego. Teraz też macie to jasno, po co i na co to jest. Do godziny sensor nie męczy nas prawie w ogóle, więc jak ktoś tu pisze "a dupa muszę się skupiać nie będę mógł walczyć bo padnę od samego sensora" przypominam, że jest napisane, że "po tym czasie użytkownik zaczyna stopniowo się męczyć.". Nawiasem mówiąc, wydłużyliśmy ten czas z godziny do dwóch godzin.
No ale dosyć wstępu, oto propozycje:
UN:
Rework ukrywania się i przeniesienie na rangę B:
Nazwa
Chakra Yokusei Gijutsu
Pieczęci
Połowa Barana
Zasięg
Bezpośredni
Koszt
Brak
Dodatkowe
Tylko dla bezklanowców z umiejętnościami Sensora
Opis Łącząc swoje wrodzone zdolności oraz wysoką kontrolę chakry sensor jest w stanie ukryć zupełnie swoją sygnaturę chakry przed innymi sensorami (jednak nie ukrywa swojej sylwetki przed dojutsu czy zapachu przed Inuzuka!), stając się dla nich zupełnie niewykrywalnymi. Używanie tej umiejętności obarczone jest takimi samymi limitami jak normalne korzystanie ze zdolności sensorycznych. Każde użycie chakry nawet w znikomych ilościach, jak chodzenie po wodzie czy ścianach, w "trybie ukrywania" natychmiast go przerywa. Nie ogranicza to natomiast w żaden sposób możliwości poruszania się.
0 x
Obrazek
Awatar użytkownika
Tsukune
Wiek postaci: 30
Krótki wygląd: Czarne lub szarawe włosy, brudnoczerwony kolor oczu. "Szeroki" uśmiech. Wystające dwa kiełki. Na szyi materiałowa opaska z krzyżem i trumną. Zabandażowane lewe przedramię, pod którym znajduje się tatuaż 2 głowego węża
Widoczny ekwipunek: Futerał na plecach, wachlarz w pokrowcu przyczepiony do paska, rękawica łańcuchowa na lewej ręce, dziwna rękawica na prawej ręce, pasek z biczem, laska

Post autor: Tsukune »

Teraz to wygląda nieco lepiej...Ja rozumiem to usunięcie pasywnego wykrywania chakry przez cały czas.

Tak się pytam z ciekawości...ile musiałbym mieć nieaktywnego sensora po tym jak zacznę sie męczyć? ... chodzi mi czy to musi być taki sam czas ile przekroczyłem czy może wystarczy pare minut aby "oczyścić" umysł i móc na nowo skorzystać z sensora.

I tak się zastanawiam...nie dałoby rady po otrzymaniu tego UN wykrywać "pasywnie" chakrę tylko do 5m? niby nic ale z jednej strony byłoby to przydatne w trakcie rozmowy fabularnej. To tylko zwykłe pytanie jak coś.
0 x
Awatar użytkownika
Sans
Administrator

Jaki w ogóle byłby sens dawania jakiegoś czasowego limitu jeśli konieczne byłoby 5 minut odpoczynku na dwie godziny używania, mój ty cukiereczku? Trzeba odpocząć różnie w zależności ile się przeholowało. Jak będzie używał 3 godziny zamiast dwóch to będziesz bardziej zmęczony, a jak 2 godziny i 5 minut to mniej. Jak odpalisz sensora znowu po 5 minutach to czas się nie zresetuje tylko będzie uznane że rozciągasz cały czas limit, więc zaczniesz od razu się męczyć. Do decyzji MG ile nadużyłeś i ile musisz odpocząć.
I nie, UN nie da pasywki nawet na 10 centymetrów.
0 x
Obrazek
Awatar użytkownika
Numa
Martwa postać
Wiek postaci: 16
Ranga: Wyrzutek
Krótki wygląd: Brązowooki chłopak, rasy białej. Posiada ciemnobrązowe włosy.
Widoczny ekwipunek: -Hełm zakrywający twarz pozostawiający jedynie małą szczelinę na jego oczy.
-Czarny płaszcz z kapturem.
Multikonta: Ni ma

Post autor: Numa »

Chakra Yokusei Gijutsu Spory buf widzę *-* I to naprawdę spory.
0 x
- Myśli Numy -
- Słowa Numy -
Obrazek[/center]
Nie odpowiadam przed żadną władzą.
Oraz mogę mówić i robić co mi się żywnie podoba.
Bez ponoszenia żadnych konsekwencji !
Nie posiadam siły, wpływów czy pieniędzy.
Mało, nie mam nawet pracy.
Jestem Bezdomnym !
[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=-QdgoBYUHBU[/youtube]
Awatar użytkownika
Sans
Administrator

Ah tak, możliwość poruszania się dodana, nie trzeba stać w miejscu jak widły w gnoju.
0 x
Obrazek
Awatar użytkownika
Numa
Martwa postać
Wiek postaci: 16
Ranga: Wyrzutek
Krótki wygląd: Brązowooki chłopak, rasy białej. Posiada ciemnobrązowe włosy.
Widoczny ekwipunek: -Hełm zakrywający twarz pozostawiający jedynie małą szczelinę na jego oczy.
-Czarny płaszcz z kapturem.
Multikonta: Ni ma

Post autor: Numa »

Tak i Ranga B z A. No Kurde coraz bardziej żałuję że nie jestem senosrem. Ucieczka z taką techniką to przyjemność.

ps. A właściwie to pod wpływem tej techniki da radę używać wykrywania ? Teoretycznie nie kosztuje.
0 x
- Myśli Numy -
- Słowa Numy -
Obrazek[/center]
Nie odpowiadam przed żadną władzą.
Oraz mogę mówić i robić co mi się żywnie podoba.
Bez ponoszenia żadnych konsekwencji !
Nie posiadam siły, wpływów czy pieniędzy.
Mało, nie mam nawet pracy.
Jestem Bezdomnym !
[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=-QdgoBYUHBU[/youtube]
Awatar użytkownika
Kaito
Gracz nieobecny
♠ błękitne oczy
♠ rekinie kły
♠ sztylet u boku

No spoko, wygląda to całkiem okej. Jakby ktoś jeszcze mógł, to wyjaśni moje ewentualne wątpliwości co do tego:
"Podczas konfrontacji, w sytuacjach gdzie wymagane jest skupienie, sensor może wyczuwać chakrę, ale nie ją identyfikować. Wyjątkiem jest sytuacja w której dana chakra zostanie zidentyfikowana przed walką, wtedy sensor będzie w stanie rozpoznać chakrę tej osoby podczas walki.
Zdolność podtrzymywana pieczęcią pozwala na używanie innych technik, w tym również podtrzymywanych."

Bardziej to FAQ niż PoS, ale w tym temacie chyba będzie to wygodniejsze. Jak rozumiem to skupienie nie jest na tyle duże, by nie pozwalało na skuteczną walkę, tak? I jeśli tylko sensora aktywujemy, to wtedy wyczuwamy ewentualne zagrożenia i nie stoi to innym czynnościom (nie tylko chodzeniu) na przeszkodzie? Tylko musimy po prostu wziąć pod uwagę to, że się męczymy i rozsądniej patrzeć przez to na kwestię dezaktywacji i aktywacji sensora, tak?
Przykład, który był już wspominany: Widzę jako gracz, że będzie mnie czekała jakaś walka, to sobie załączam sensora, żeby mnie przeciwnik nie zaskoczył. I wtedy normalnie wyczuję np. jakąś kulę ognia, wyczuję chakrę przeciwnika i mogę spokojnie walczyć. Jedynie mam problem z identyfikacją chakry, jeśli np. tych przeciwników byłoby kilku (bo z tego co czytam, no to z jednym problemu nie będzie)? No i się zmęczę, jeśli będzie to dłuższa potyczka for sure.

I z tymi pieczęciami to w sumie trochę nie kumam, ale to ludzie też bodaj w PoSie pisali. Jak mam używać innych technik jak podtrzymuję pieczęcią ten mocniejszy tryb sensora? Ja tego jakoś nie widzę, serio xD Większość wie, że mam tego sensora, więc pewnie piszę trochę na swoją niekorzyść, ale jak to ma wyglądać? Podtrzymuję szczura, nagle sobie wykonuję jakiś Katon, i wracam do tego szczura? Ten tryb nie powinien się wówczas dezaktywować i nikt mi tego nie policzy jako aktywację/dezaktywację sensora?
0 x
Awatar użytkownika
Tsukune
Wiek postaci: 30
Krótki wygląd: Czarne lub szarawe włosy, brudnoczerwony kolor oczu. "Szeroki" uśmiech. Wystające dwa kiełki. Na szyi materiałowa opaska z krzyżem i trumną. Zabandażowane lewe przedramię, pod którym znajduje się tatuaż 2 głowego węża
Widoczny ekwipunek: Futerał na plecach, wachlarz w pokrowcu przyczepiony do paska, rękawica łańcuchowa na lewej ręce, dziwna rękawica na prawej ręce, pasek z biczem, laska

Post autor: Tsukune »

W sumie to jest dobre pytanie. Moim zdaniem bez skupienia powinien być ten mniejszy zasięg...oczywiście byśmy płacili za niego tym zmęczeniem...a skupienie się dawałoby ten większy zasięg bo się koncentrujemy na swojej umiejętności...pieczęć bym zostawił do sensorycznych technik bo tam rozumiem musi być aby dobrze skumulować chakre i bla bla bla.

Edit: oczwyiście nie mam na myśli aby to bez skupienia było pasywne...coś w rodzaju jak wspominałem jeżeli nie napiszemy że jej używamy to tak jakbyśmy sami "blokowali" ten swój Sensoryczny zmysł...coś na wzór "zamykam oczy" Nic nie widzę [czyli tak byłoby cały czas z sensorem taki "zamknięty"...otwieram oczy i widzę normalnie [to byłby sensor mniejszy w sensie odległość mniejsza] gdy się koncentruję [na przykładzie wzroku używam lornetki/lupy] to tutaj byłoby skupienie się na wiekszym wykryciu ale bez tych pieczęci...pieczęcie jak wspomniałem byłyby do tych "sensorycznych technik"

ale to tyko moja luźna propozycja.
0 x
Awatar użytkownika
Sans
Administrator

Nie można. W mandze było wyraźnie pokazane, że sensorzy mogą wyczuwać się nawzajem oraz to kiedy jeden sensor próbuje wykryć drugiego (w walce na szczycie Kage, gdzie na polu walki byli Karin i C), więc użycie zdolności sensorycznych też zostanie wykryte i przerwie ukrywanie.

Kaito:
Skupienie i koncentracja o których tu mówimy nie przeszkadza w walce ani żadnych zaawansowanych taktykach. Sama ta gadka o skupieniu jest bardziej po to, aby uzasadnić konieczność świadomej aktywacji i dezaktywacji trybu sensora, nie po to żeby zakazać myślenia jak jest aktywny sensor.
Powtarzam po raz kolejny, że zmęczenie wchodzi wtedy, gdy używamy zdolności ponad limit czasowy, więc jak wplączesz się w ponad dwugodzinną walkę to w końcu Cię to zmęczenie od sensora uderzy, ale to chyba będzie wtedy Twój najmniejszy problem.
No i tak, z tego przykładu będzie tak jak napisałaś: wyczujesz wszystko, ale nie nauczysz się w ten sposób czyjejś sygnatury chakry. Gdy kogoś znałaś już wcześniej, to podczas walki zidentyfikujesz również konkretnie kto jest kim, jest to napisane.

Co do technik podtrzymywanych, to mamy taką zasadę, o której chyba nie wszyscy nawet wiedzą:
W odniesieniu do tej zasady jest ta uwaga w sensorze. Umiejętności sensoryczne są wyłączone z tej zasady, tzn. gdy na przykład masz na sobie Domu i aktywujesz zdolności sensoryczne, to Domu nie zostanie zdezaktywowane.
Gdy sensorujesz ze złożoną pieczęcią i masz ochotę użyć kuli ognia no to tak, musisz przerwać wyczuwanie, zrobić kulę i znowu uruchomić tryb sensora. Gdy używasz sensora bez pieczęci nie ma konieczności przerywania go.
0 x
Obrazek
Awatar użytkownika
Hikari
Martwa postać
Wiek postaci: 26
Ranga: Akoraito
Krótki wygląd: Prawe oko mocna zieleń, lewe intensywnej czerwieni. Długie kruczoczarne włosy sięgające do połowy ud. Ogólnie mówiąc dobrze zbudowany mężczyzna mierzący 182cm.

Post autor: Hikari »

To chyba zamyka już temat sensora. <brawo> Wprowadzanko?
0 x
I'm never on fire
Cause i'm the real fire.
Awatar użytkownika
Etsuya
Gracz nieobecny
Wiek postaci: 20
Ranga: Tora
Krótki wygląd: jasne włosy | bursztynowe oczy | średniego wzrostu | zamyślony
Widoczny ekwipunek: plecak | namiot | kabura na broń [prawe udo] | kabura na broń [lewe udo] | torba na biodro

Post autor: Etsuya »

Zaczyna to przybierać rozsądne kształty. Chciałbym powrócić jednak do tematu zapamiętywania sygnatur, który nie został jeszcze zamknięty, a który uważam, że jest opisany zbyt niejasno. Zacytuję drażliwą część tego punktu:
Moja wcześniejsza wypowiedź w tej kwestii:
Odpowiedź TFa
I raz jeszcze ja
Każdy ten "wątek fabularny" zinterpretuje po swojemu. W mojej ocenie w opisie zawarte powinno być to, że spotkanie innego gracza na fabule i zwrócenie na niego większej uwagi, niż jak na zwykłego przechodnia, powinno w zupełności wystarczyć, aby skojarzyć później jego sygnaturę. Nie chodzi tutaj o to, aby kojarzyć każdego randoma w zasięgu naszego sensora i tutaj się zgadzamy, ale o to, aby nie była wymagana interakcja z kimś takim.
0 x
Zablokowany

Wróć do „Wprowadzone”

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 6 gości