Dai Abare
Moderator: Souei
- Jun'ichi
- Martwa postać
- Wiek postaci: 21
- Ranga: Dōkō
- Krótki wygląd: Przeciętnego wzrostu i wagi chłopiec, którego pokryte bliznami ciało skryte jest pod prostą, dwukolorową szatą. Twarz jako szczególnie szpetna jest całkowicie zakryta maską.
- Link do KP: http://shinobiwar.pl/viewtopic.php?f=32 ... 429#p86350
- Multikonta: -
Re: Dai Abare
Jestem całkowicie na nie co do Zen'nō - od zmniejszania wagi na życzenie jest wysokopoziomowy Doton. Ode mnie nie będzie akceptu na coś takiego.
Dōkan - tak się zastanowiłem i zupełnie nie pasuje mi to do broni. Aktualnie to wygląda na bardziej zaawansowane od Hiramekarei. Nie dość, że kształtujemy chakrę żywiołu zamiast zwykłej, to jeszcze możemy nią miotać. Co do siły - jak nałożysz jedną warstwę kropelki miedzy przedmiotami a pięć warstw kropelki, to nic to nie zmieni, klej będzie trzymał tak samo.
No ale wracając do uzasadnienia tego, to zrób w WT technikę, która tworzy glut na mieczu bez pieczęci a potem umożliwia rzucenie. Co moim zdaniem będzie wymagało machnięcia silniejszego niż siła trzymania mazi, bo przecież musi przełamać przyklejenie do przedmiotu. Na takie techniki jako przedmiot też nie dam akcepta.
Ale i tak: jeśli chcesz zdolności chakrowe na przedmiocie, to zrób coś co jest wyraźnie jego właściwością, a nie techniką wziętą znikąd i przypisaną do przedmiotu, z którym nie ma nic wspólnego. Gdy spojrzymy na artefakty, które są w temacie globalnym, są tylko dwie sztuki, które bezpośrednio coś tworzą, zamiast działać na wzmocnienie broni lub jakiegoś konkretnego efektu, który jest używany przez użytkownika - wachlarz od żywiołów i rękawice Akusho. Wachlarz od żywiołów jest kanonem i to związanym z Rikudo, dodatkowo obarczony wyprawą S i dużymi kosztami. Akusho wydaje się być kompletnie znikąd jeśli chodzi o przywoływanie wielkiej łapy bez techniki, na swoje usprawiedliwienie ma tylko wysoki koszt niezależny od KC i wyprawę A. Ale nawet Shiki, które jest artefaktem do tworzenia pocisków z chakry wymaga oddzielnej techniki rangi A, także proponuję wsadzić swoje Suitony z miecza do WT.
Jak dla mnie obie właściwości do odrzucenia.
W NAWIĄZANIU DO POSTA JUNKA, KTÓRY SIĘ POJAWIŁ W TRAKCIE PISANIA:
Taka otoczka chakry rozpychająca powietrze powodowałaby też raczej odpychanie innych przedmiotów jak przeciwnik, albo cięło powietrze ostrzej, więc i przeciwnika ostrzej będąc prawie jak Hien, czyli kopia kolejnej techniki.[/ghide]
Co do zmniejszania wagi przedmiotu - to jest taka właściwość o jakiej piszę w poście (związana z bronią, jak we wszystkich artefaktach, jak ten ostatni Koalki, topór Seinara czy nawet OP miecz Natsa), dlatego wcześniej wspomniałem o tym, że bym się zastanowił, ale mimo wszystko to kopiuje technikę Dotonu rangi A właściwie kropka w kropkę, tylko na jeden przedmiot. I jeśli teraz będziemy pozwalać na coś takiego, to coś takiego się pewnie powtórzy. I nawet jak nie przejdzie ten przedmiot a zostanie przyzwolenie na to, to będzie też w jego następnym pomyśle, bo widzimy, że Inoshi chce mieć mocny artefakt.
- Yamanaka Inoshi
- Postać porzucona
- Wiek postaci: 18
- Ranga: Dōkō
- Krótki wygląd: - Akcent Karmazynowych szczytów - Francuski
- Blond włosy długością do ramion
- Zielone oczy - w stylu Yamanaka
- Wzrost 161
- Łuskowaty kombinezon
- Widoczne bandaże na dłoniach. - Widoczny ekwipunek: Stalowe elementy pancerza, maska
Duży miecz na plecach
Plecak
Kabura z prawej strony na udzie. - Link do KP: http://shinobiwar.pl/viewtopic.php?f=32&t=4957
- GG/Discord: Tario#3987/64789656
- Multikonta: Hoshigaki Maname
- Aktualna postać: Jun