Pustelnia Numy

Awatar użytkownika
Numa
Martwa postać
Wiek postaci: 16
Ranga: Wyrzutek
Krótki wygląd: Brązowooki chłopak, rasy białej. Posiada ciemnobrązowe włosy.
Widoczny ekwipunek: -Hełm zakrywający twarz pozostawiający jedynie małą szczelinę na jego oczy.
-Czarny płaszcz z kapturem.
Multikonta: Ni ma

Re: Pustelnia Numy

Post autor: Numa »

A więc zaatakował sprawiło to iż Numa miał powód aby zabić napastnika. Dystans był skromny dużo skromniejszy niż zamierzał utrzymać to nie powinno jednak stanowić problemu, Numa od razu ruszył odwracając się od przeciwnika uciekając, aktywując jednocześnie doujutsu jak i składając jedną pieczęć barana. Sprawiło to że Numa zamierzał wykorzystać fakt że przeciwnik biegnie na niego, mało tego przeciwnik raczej nie spodziewał się ataku kogoś kto jest odwrócony do niego plecami i tak powstała zgniatająca pułapka. która miała za zadanie wciągnąć go pod ziemię i zgnieść grzebiąc głęboko pod ziemią. - Ostrzegałem go a on nie słuchał... - Tłumaczył sobie w głowie numa coś czego w sumie nie chciał robić. W końcu numa nie czerpał przyjemności z zabijania aczkolwiek widział że wielu było wypranych z jakichkolwiek uczuć. Było dla nich najnormalniejszym tak po prostu zaatakować. Stawiało go to przed prostym wyborem, żyć albo umrzeć. Wolał żyć. Dlatego też uciekał próbując zabić napastnika. Starając się przewidzieć co zrobi co było zdecydowanie ułatwione przez jego doujutsu. Które pozwalało dostrzec więcej, posługiwał się z jego trybu widzenia sferycznego.

Ukryty tekst
0 x
- Myśli Numy -
- Słowa Numy -
Obrazek[/center]
Nie odpowiadam przed żadną władzą.
Oraz mogę mówić i robić co mi się żywnie podoba.
Bez ponoszenia żadnych konsekwencji !
Nie posiadam siły, wpływów czy pieniędzy.
Mało, nie mam nawet pracy.
Jestem Bezdomnym !
[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=-QdgoBYUHBU[/youtube]
Shin

Post autor: Shin »

Od czasu zabójstwa Hoshidame do czasu przyjścia minęło trochę mniej niż 4 godziny. Za każdą godzinę odpoczynku możesz zregenerować 20% chakry, ale musi to być pełna godzina odpoczynku. Obóz był nieco ponad półtora kilometra od polanki, stąd dokładne informacje na temat Hoshidame.
0 x
Awatar użytkownika
Numa
Martwa postać
Widoczny ekwipunek: -Hełm zakrywający twarz pozostawiający jedynie małą szczelinę na jego oczy.

Numa widział jak dosłownie zmieliło napastnika. Kim był ? Nie wiedział ważniejszym było to że przeżył. Był bezpieczny przynajmniej na razie. Odwlekł ponownie swoją śmierć dalej. Nadal aktywnym doujutsu szybko zaczął przeszukiwać dalsze okolice lasu i polanki. Upewniając się że nikt tego nie widzi. W końcu takiego świadka musiał by się pozbyć. - Ostrzegałem go mówiłem. Nie słuchał. - Jak już upewnił się że nikogo niema to postanowił zając się ciałem. Właściwie to w pewnym sensie, nie miał tego problemu sam się pochował. Pozostawała jednak tajemnica kto go przysłał sprawiało to że lepiej było wyjaśnić tą sprawę. Numa nawet na chwilkę postanowił wstrzymać prace budowlane w końcu być może będzie musiał uciekać z cesarstwa. Zabił w obronie własnej jednak nadal było to problematyczne. Przypuszczał że ktoś będzie go szukać tak więc postanowił profilaktycznie wypocząć, może nawet i kilka tygodni być bardziej ostrożnym. Ktoś może ustalić gdzie był. Choć to zdecydowanie nie łatwe.

Wypoczywał siedząc pod jednym z drzew obserwując okolicę spokojnie wzrokiem, wyciągnął przy tym ciastka po Suzu zdjął, hełm i zajadał je powolutku. - Mam nadzieję że u niej wszystko w porządku. - Pomyślał wypoczywając. Aż tu nagle ktoś postanowił przybyć na jego polankę. - Kurwa ktoś wiedział że tu przyjdzie. Najgorzej, nie mogę się pokazać tak po prostu. Od razu jeszcze mnie powiążą z tym incydentem... - Numa nadal jeszcze przez chwilkę wypoczywał i spokojnie zakładał hełm który spoczywał u jego boku. Obserwując specjalistycznie tego kogoś kto krzyczał że chce porozmawiać. Obserwował również las starając się określić czy jest sam. To było najistotniejsze w tym momencie. Zaczął dlatego liczyć ludzi jeszcze kilka sekund wypoczywając. Musiał wiedzieć dokładnie ilu ich jest. Mało tego przyglądał się do tego jak są uzbrojeni. Rozbierając ich dosłownie wzrokiem.
  Ukryty tekst
0 x
- Myśli Numy -
- Słowa Numy -
Obrazek[/center]
Jestem Bezdomnym !
Shin

0 x
Awatar użytkownika
Numa
Martwa postać

Numa naliczył aż dwadzieścia trzy osoby. Było ich sporo. Hełm był zasunięty w końcu ukrywał czerwone światło swoich oczu. Trochę się ukrywał jednak kupiec dostrzegł go i przywitał się z znów zamaskowanym Numą. - Psia krew dostrzegł mnie.. Likwidowanie ich po kolei teraz nie wchodziło w rachubę, wszyscy go widzieli. Element zaskoczenia szlak trafił... A mogłem ich tak pięknie zabijać mieli w końcu zbyt bardzo rozciągniętą linię którą dało by się łatwiutko eliminować od boku... Spodziewali by się swoich przyjaciół z tej strony a tu nadciągała by śmierć... - Numa wstał spod drzewka i powiedział dość spokojnym i złowrogim tonem. Zdając sobie sprawę że nosząc hełm ciężko stwierdzić kim właściwie jest.
— To nie twój interes. —
A następnie wręcz zadziwił się tym co opowiadał dalej kupiec.
— Interesów?! —
Był to typowy marudny i złowieszczy ton. - O chuj im chodzi? Interesy? Polanka? Co do tego wszystkiego ma polanka... muszę grać... Tak dokładnie. - Numa założył ręce na siebie spoglądając na przeciwnika.
— Dobrze porozmawiajmy... Czego tu szukacie?! W dwadzieścia trzy osoby!! —
Wypowiedział to na tyle głośno że ludzie w lesie powinni być w stanie to usłyszeć.
  Ukryty tekst
0 x
- Myśli Numy -
- Słowa Numy -
Obrazek[/center]
Jestem Bezdomnym !
Shin

0 x
Awatar użytkownika
Numa
Martwa postać

Przysłuchiwanie się sytuacji trwało w najlepsze, Numa starał się wywnioskować co się tutaj właściwie dzieje. Wszystko było poszlaką. W końcu Numa musiał wiedzieć kogo zabił. To było podstawą do jego przetrwania w cesarstwie. Kiedy słowa "kupca" dosłownie wywróciły słowa zabitego zupełnie na odwrót. - Więc wioska była kłamstwem, a ten koleś był przysłany przez tego Sanyoku. Tak masz rację... - Numa dosłownie zdał sobie sprawę co się tu odpierdziela. Mimo tego nadal badał sprawę.
— Nie, nie widziałem go. Podejrzewam że nie przytrafiło mu się nic dobrego.—
Powiedział wręcz smutnym tonem.
— Prawdopodobnie nie słyszeliście o tym ale w tym rejonie ludzie giną bez śladu. Z tego powodu nawet sfabrykowano rzekome przekazanie tej ziemi w czyjeś ręce. Aby nikt nie zbliżał się do tej okolicy. Nie wydano kwarantanny ponieważ to mogło by przyciągnąć gapiów. Jestem tutaj z tego powodu otrzymałem zlecenie od cesarza aby zbadać sprawę. Przez chwilę myślałem że to wy stoicie za sprawą znikających ludzi z okolic. Zaginęło około 38 osób. Sprawa jest jednak tajna ze względów bezpieczeństwa więc nie radził bym wam o tym nikomu mówić. Może to sprowadzić na was problemy. Cesarstwo nie chce aby takie plotki rozchodziły się denerwując ludzi. —
Tak Numa wymyślił dosłownie cały scenariusz który był bardzo nieprawdopodobny aczkolwiek przerażał dodatkowo potencjalnego nabywcę. Numa nie chciał czyichś pieniędzy, tak była to swoista ironia jednak pieniądze nie przekupywały tego bezdomnego. Sprawiało to że nie ważne ile oferował by kupiec nie wziął by oferty. Zabawniejszą sprawą z perspektywy Numy był fakt że o mały włos nie zabił go wysłannik tego kupca. Drugą sprawą było to że zapewne nie cofną się przed niczym. Dlatego dosłownie zniweczenie ich pragnienia było najlepszym rozwiązaniem.
  Ukryty tekst
0 x
- Myśli Numy -
- Słowa Numy -
Obrazek[/center]
Jestem Bezdomnym !
Shin

0 x
Awatar użytkownika
Numa
Martwa postać

Numa zamiast chusteczki miał pierdzielony hełm, który nawet otwory na oczy miał zamknięte. Widział jednak jak kupiec łyka jak pelikan całą historię teraz należało go upewnić że nic nie wskóra.
— Nie rozumiesz. Nie sprzedadzą ci tego miejsca dopóki sprawa nie zostanie wyjaśniona, wszędzie usłyszysz przykrywkę że ziemia została przyznana i teraz jest własnością prywatną. A dopóki słyszysz przykrywkę to sprawa się nie wyjaśniła. Nie wiem nawet czy kiedykolwiek będzie na sprzedaż. Więcej powiedzieć wam nie mogę, a teraz prosił bym o opuszczenie tej okolicy. —
Ciężko było czytać emocje kogoś kto mówił spod hełmu, nawet doświadczony kupiec nie miał szans czytać z mimiki czy też z barwy głosu. A to właśnie nimi najłatwiej było wykryć kłamstwo. Co najzabawniejsze kupiec w nijaki sposób nie był w stanie dowiedzieć się o co chodzi, naprawdę istniało nawet ryzyko że skoro sprawa jest tajna to nawet to co usłyszał jest kłamstwem, mającym na celu zataić prawdziwy powód zamknięcia ziemi. Zwykłą dywersją rządu, a gdyby udało mu się szperać rzeczywiście dowiedział by się tego że dokument jest wydany z polecenia samego cesarza. Jest to co najmniej nietypowe w państwie z biurokracją. Oznaczało grubą aferę. A nie każdy chce się pchać w takie sprawy. Drugą sprawą było to że zwyczajnie istniało sporo takich przypadków. Niewyjaśnionych, niejasnych. Sprawiało to że kupiec będący prawdopodobnie zwykłym człowiekiem zdawał sobie sprawę że świat bywał skomplikowany.
0 x
- Myśli Numy -
- Słowa Numy -
Obrazek[/center]
Jestem Bezdomnym !
Shin

0 x
Awatar użytkownika
Numa
Martwa postać

Numa kontynuował swą retorykę której nie dało się w prosty sposób przejęć. Nie ma się co oszukiwać pozbawiała ona wszelkiej motywacji. A nawet i bezsłowne oskarżenia nie miały najmniejszego celu czy też progresu. Wątpliwym było aby bogatym kupcem został człowiek rzucający się na byle co wkręcając komuś coś co nie ma sensu, biorąc pod uwagę zaistniałą sytuację.
— Chyba za bardzo zależy ci na tej ziemi skoro oskarżasz mnie o posiadanie jakichś ukrytych interesów. Jak na razie tylko zawadzacie w pracy.. No chyba że to ty i twoi ludzie sprawiacie że ludzie z okolicy giną bez śladu ? —
Numa odgrywał rolę shinobi wysłanego aby pozbyć się problemu. Sprawiało to że tym co podejrzewała by taka osoba był właśnie udział podejrzanej bandy zbójów. Pod dowodzeniem jakiegoś szaleńca chętnego na ziemię.
— Czyżbyś zabijał okolicznych ludzi aby zdobyć ich ziemię? Ale wiesz że tak to nie działa, istnieje coś takiego jak prawo spadku. Nawet jeśli zabijesz okolicznych mieszkańców wiosek to ich ziemię odziedziczy rodzina. —
Numa był w sumie gotowy do walki w końcu wyjaśnił sprawę aż nadto. W końcu w świetle prawa zarówno kupiec jak i jego ludzie powinni być świadomi dwóch faktów. Po pierwsze nie przysyłano słabych ludzi do takich zadań. Po drugie, ciężko będzie im wyłgać jeśli stypulacja jest prawdziwa. Co gorsza jeśli coś zrobią to mają automatycznie łatkę rozbójników z tych terenów. Oznaczało to zdecydowane argumenty aby nie iść drogą konfliktu. Zapewne zdawali sobie sprawę że niektórzy shinobi byli cholernie silni i przewaga liczebna niewiele daje.

Ukryty tekst
0 x
- Myśli Numy -
- Słowa Numy -
Obrazek[/center]
Jestem Bezdomnym !
Shin

0 x
Awatar użytkownika
Numa
Martwa postać

Numa nie był pewien co o tym myśleć, zapewne kupiec coś odpierdzieli, z drugiej strony ich obecność kompletnie się mu nie podobała. Wiedział że przysłał on człowieka który próbował go zabić tylko dla ziemi. Sprawiało to że miał negatywne nastawienie. Fikcyjny problem również wydawał się Upierdliwy. Kiedy to nagle Numa pomyślał. - Masz rację gdyby tak spróbować ich... - Sprawiło to że Numa powiedział niepewnie.
— W sumie skoro proponujecie, najpierw jednak muszę wiedzieć czy ktoś wie o waszej obecności tutaj, sama wasza obecność może stanowić problem w dochodzeniu. I też nie liczcie że pozwolę wam na samowolkę. Również nie pozwolę wam tu pozostać zbyt długo. Podsumowując to ja dyktuję warunki, zrozumiano ? —
Wytłumaczył dość pokrętnie. Co chodziło po głowie Numy, strach pomyśleć.
— Najpierw jednak powinniście się przespać, poszukiwania nocą nie mają sensu, macie jakiś obóz ? — Zapytał spokojnie.
  Ukryty tekst
0 x
- Myśli Numy -
- Słowa Numy -
Obrazek[/center]
Jestem Bezdomnym !
Shin

0 x
Awatar użytkownika
Numa
Martwa postać

Numa przygląda się powstawaniu obozu, nawet i doradził im lokację pomógł rozstawić namioty w odpowiedniej odległości aby nie były zbyt rozstawione. Wtedy jednak stało się coś dziwnego. Ciężko było mu się doliczyć 3 członków ich grupy sprawiło to iż Numa szukał ich swoim wzrokiem w milczeniu. Nadal z aktywnym Doujutsu. W końcu musiał ich szukać wydajnie. A po ciemku ciężko było szukać innymi metodami. - Przerobię zwiadowców na szaszłyki a obóz utopię w błocie... Tylko gdzie jest trzech ludzi... to nienormalne. Jak mogli zginąć... - I szukał dalej. Nie mógł rozpocząć planu eksterminacji nie wiedząc gdzie jest trzech ludzi. W końcu to było nienormalne. Pamiętał ze trójka z nich była zapewne znana przez kupca w końcu powiedział ilu ich jest. Więc nie były to obce osoby inaczej kupiec sprostował by jego wyliczeniom albo naprostował. Jak oni mogli zniknąć? Numa miał naprawdę sporą zagwozdkę.
  Ukryty tekst
0 x
- Myśli Numy -
- Słowa Numy -
Obrazek[/center]
Jestem Bezdomnym !
Zablokowany

Wróć do „Lokacje”

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 5 gości