Pustelnia Numy

Awatar użytkownika
Numa
Martwa postać
Wiek postaci: 16
Ranga: Wyrzutek
Krótki wygląd: Brązowooki chłopak, rasy białej. Posiada ciemnobrązowe włosy.
Widoczny ekwipunek: -Hełm zakrywający twarz pozostawiający jedynie małą szczelinę na jego oczy.
-Czarny płaszcz z kapturem.
Multikonta: Ni ma

Pustelnia Numy

Post autor: Numa »

Ukryty tekst
0 x
- Myśli Numy -
- Słowa Numy -
Obrazek[/center]
Nie odpowiadam przed żadną władzą.
Oraz mogę mówić i robić co mi się żywnie podoba.
Bez ponoszenia żadnych konsekwencji !
Nie posiadam siły, wpływów czy pieniędzy.
Mało, nie mam nawet pracy.
Jestem Bezdomnym !
[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=-QdgoBYUHBU[/youtube]
Awatar użytkownika
Numa
Martwa postać
Widoczny ekwipunek: -Hełm zakrywający twarz pozostawiający jedynie małą szczelinę na jego oczy.

Re: Pustelnia Numy

Numa już poza wpływem kaca dokradł do lasu powoli przedzierając się i obserwując lasy w cesarstwie. Wbrew pierwotnym przypuszczeniom. Cesarstwo było całkiem sporem może i było skupiskiem wysp jednak mimo to przestrzeni nie można było mu odmówić. Więc Numa miał gdzie zawędrować. Oczywiście będąc jeszcze w Hanamurze uzupełnił zapasy przygotowując się do wędrówki. I tak w końcu kilku dniach podróży udało mu się dotrzeć do miejsca które go zainteresowało z racji na swą surowość jak odosobnienie. - Pięknie tu prawda ? Tak masz rację powinienem się upewnić czy czasem ktoś nie jest w okolicy zanim postanowię tu zagościć - Numa najpierw aktywował jedną ze swoich umiejętności aby upewnić się że jest w miarę bezpieczny na tej polanie. - Nikogo nie ma. Jesteśmy tu bezpieczni. - Następnie zabrał się za coś co było raczej oczywiste dla kogoś takiego jak Numa czyli zwykłe rozstawienie zestawu do gotowania I przygotowanie miejsca pod nie. W końcu nie chciał wzniecić pożaru lasu. Była to kwestia wręcz odruchowa... Numa jednak zdał sobie sprawę że jeszcze musi zdobyć coś na opał jak stworzyć sobie nieco bezpiecznego miejsca. Sprawiło to że zdał sobie sprawę że zaadaptowanie sobie tutaj nowego legowiska nie będzie prostą sprawą. - A gdybym zrobił coś bardziej ambitnego, moje umiejętności może będą w stanie zrobić coś bardzo ciekawego. -
  Ukryty tekst
Następnie na przygotowanym miejscu skrzętnie poprzycinał trawę za pomocom kunaia zajęło mu to chwilkę ale dzięki temu miał naprawdę fajny widok jak i miejsce gdzie mógł gotować dla siebie posiłek bez obaw długotrwałych obaw o jakieś szkodniki. czy nieproszonych gości.
0 x
- Myśli Numy -
- Słowa Numy -
Obrazek[/center]
Jestem Bezdomnym !
Awatar użytkownika
Numa
Martwa postać

Uszykowanie obozu było jedynie początkiem Numa teoretycznie powinien zabrać się za ugotowanie czegoś jednak mimo tego bezdomny postanowił zająć się czymś innym. Było to coś absolutnie podstawowego. Zwykłe przejście się po okolicy nikt raczej zaraz go tu nie napadnie, a rekonesans przywyknięcie do okolicy wydawało się podstawą. I tak Numa spokojnie wszedł do lasu. Powoli rozglądając się czy nie ma tu czegoś ciekawego do obserwacji lub też czegoś do wrzucenia na ruszt. Wówczas zdał sobie sprawę że jest tu trochę zwierzyny jednak Nie zamierzał przy łapaniu rozwalić połowę lasu. Sprawiło to że potrzebował czegoś szybkiego czym mógł by upolować zwierzę. I tak zaczął zastanawiać się jak to zrobić. - A gdyby tak... -

Ukryty tekst
Numa powrócił z królikiem do własnego obozu i rozpoczął zwykłe przyrządzanie królika. Musiał zedrzeć z niego skórę w końcu ona nieco przeszkadzała mu w zrobieniu z niego potrawki. Wówczas natrafił na problem...
0 x
- Myśli Numy -
- Słowa Numy -
Obrazek[/center]
Jestem Bezdomnym !
Awatar użytkownika
Numa
Martwa postać

Numa zdał sobie sprawę że nie uszykował jeszcze opału a w ręku trzymał już oprawionego królika. To była istna tragedia Numa musiał jakoś dopaść opał. A pozostawienie oprawionego królika na pastwę zwierząt oznaczało jedno że któreś go zje. Sprawa była naprawdę trudna i zawiła. Co można zrobić w tej niekomfortowej sytuacji trzeba naprawdę obmyślić bardzo dobry i skuteczny plan aby wymknąć się spod niechybnej utraty posiłku. Zjedzenie królika na surowo wiąże się z sporym ryzykiem zarażeniem jakimiś chorobami... Do tego na głowie Numy pojawiło się nic innego jak zwykły pot. Młody bezdomny ledwie radził sobie z problemem postawionym mu przez swoją nieuwagę. To sprawiło że jak wryty spoglądał na oprawionego królika i wówczas wpadł na dziwny pomysł. A właściwie to oświecenie.
  Ukryty tekst
0 x
- Myśli Numy -
- Słowa Numy -
Obrazek[/center]
Jestem Bezdomnym !
Awatar użytkownika
Numa
Martwa postać

I tak w końcu nadszedł ten moment w którym Numa mógł rozpocząć przygotowywanie posiłku, czyli zwykle upieczenie królika oczywiście po wypatroszeniu go. Wypatroszyć musiał w końcu inaczej to było by takie niezbyt dobre. Głowę królika oczywiście również odciął. Numa przyrządzając tego królika zdał sobie sprawę że właściwie to trochę brakuje mu czegoś takiego jak np olej czy innych składników które mógł by przynieść aby zwiększyć zasoby tego domowego improwizowanego obozowiska. Na to przyjdzie jednak czas później. Na razie musiał rozwiązać podstawowe problemy aby przetrwać. Tak więc przygotował sobie królika. A następnie spokojnie posilił się nim. Kolejne co pozostało mu zrobić to poszukać jakiejś wody, może potrenować po posiłku. Wtedy Numa zdał sobie sprawę z czegoś dziwnego. - Zaraz czemu w zastawie nie ma pokrywki. - Tak w tym momencie Bezdomny był poważnie zdenerwowany. W końcu gdyby miał pokrywkę od zestawu do gotowania mógł by zostawić posiłek bez ryzyka.
  Ukryty tekst
I tak zdecydowanie zły Numa ruszył w kierunku Hanamury zamierzał walczyć o coś co było mu potrzebne.

/nmm\
0 x
- Myśli Numy -
- Słowa Numy -
Obrazek[/center]
Jestem Bezdomnym !
Awatar użytkownika
Numa
Martwa postać

Zaczęło się Numa przybył do swej pustelni, zaczynając coś co wielu uznało by za kolejny objaw szaleństwa. Zaczął budować dom. Nie był to jednak zwykły dom było to coś naprawdę dziwnego. Numa jak to Numa znał swoje limitacje i ograniczenia. Dlatego też starał się utrzymać pewien poziom chakry i nie zejść poniżej niego. Mimo tego wydawało mu się że w końcu uda mu się pozostawić swoją budowlę. Zaczął od wnętrza chcąc stworzyć pomieszczenie w którym mógł na swój sposób urzędować, wydawało mu się że uda mu się je ukończyć w jakiś tydzień. Kwestia względna sam nie był pewien jak długo mu to zajmie budował za pomocą swoich technik. Trenując je przy okazji. Choć możliwe że była to swoista kryjówka Numy przed całym światem, kolejna ucieczka którą stosował w swoim dziwnym życiu. Mimo tego że ciężko pracował szkolił nadal swoje umiejętności.
  Ukryty tekst
Numa po treningu ostatecznie przycupnął mając na sobie nadal założony hełm jak i płaszcz zakrywający prawie większość tego hełmu jak i tors Numy. Teraz zwyczajnie rozważał jak dalej postępować co zrobić z tą budowlą.
0 x
- Myśli Numy -
- Słowa Numy -
Obrazek[/center]
Jestem Bezdomnym !
Shin

Post autor: Shin »

0 x
Awatar użytkownika
Numa
Martwa postać

Numa właśnie właściwie to wypoczywał, aczkolwiek ktoś krzyknął do niego pytając go co właściwie tutaj robi. Sprawiło to iż bezdomny spojrzał w kierunku przybysza, z tego co rozumiał zapytał on dość klasycznym pytaniem. Co tu się wyrabia. Numa nie widział powodu aby w jakikolwiek sposób kłamać. W końcu ziemia ta była pełnoprawnie jego, udało mu się wybłagać ją od cesarza. Sprawiło to że Numa jak to Numa zaczął robić coś co mogło wydawać się dziwne.
— Witaj przybyszu! —
I zaczął machać ręką witając nowego przybysza na jego polance. Powoli począł nawet i podchodzić do nowego gościa. Czy przeczuwał zasadzkę? Nie nie miał powodu aby podejrzewać go o jakieś niecne uczynki. Aczkolwiek był bardziej ostrożny z racji że był w lesie, a gdy jest się zaatakowanym w tak szczerym polu, ciężko liczyć na fachową pomoc. Dość szybko Numa postanowił jednak również odpowiedzieć na jego pytanie.
— Modernizuję moją polankę. Mogę jakoś pomóc? —
Pytał spokojnie spod swojego hełmu sprawiając w ten sposób że jego głos był zdecydowanie mniej dziecięcy. Był nieco przytłumiony. Aczkolwiek nabierał poważnej barwy. Numa zachowywał się spokojnie a ręce miał raczej na widoku, nie chciał w końcu przestraszyć gościa. Z resztą atak z dystansu nie działał w technikach dotonów tak dobrze jak by się mogło wydawać. Numa nie aktywował doujutsu choć to rozwiązanie wydawało się być kuszące, przejrzenie okolicy miało sens, jednak co ono by dało ? Nadal nie pozwoliło by przewidzieć tego jak zachowa się nowy gość. Chyba że nie był sam. Ciężko powiedzieć, dlatego czujność Numy zdecydowanie sięgała zenitu.
0 x
- Myśli Numy -
- Słowa Numy -
Obrazek[/center]
Jestem Bezdomnym !
Shin

0 x
Awatar użytkownika
Numa
Martwa postać

Numa jak to w transie zaczął nagle tłumaczyć, było to zdecydowanie tłumaczenie niemal że jakiegoś szaleńca. Oczywiście całkowicie nie zrozumiał że ma się przedstawić.
— Panie co tu będzie stało? Pomyśl pan tutaj będzie stała brama. — Pokazał ręką na miejsce które było prostą polaną.
— Wielka brama z litej skały wysoka na dwadzieścia metrów. —
Pokazał obok bramy która nie istniała.
— A tutaj mur wielgachny dwadzieścia może 30 metrów wysokości, 5 metrów grubości z litej skały. Do tego fosa pod nim może trzydzieści metrów głębokości, szeroka na pięć metrów. —
I tak przestał na chwilkę pokazywać znów spojrzał w kierunku, przyglądając się teraz gościowi na jego placu budowy.
— Prawda że teraz niewiele widać jednak sztuka wymaga poświęceń i czasu. —
Następnie zastanowił się nad właściwym powodem jego przybycia czyli ludźmi który boją się go ? Wydawało mu się to dość dziwne w końcu czego tu się bać. No może trochę ruszał płytami tektonicznymi ale kto by się tym przejmował.
— Ale zaraz ludzie boją się mnie? Dlaczego, nie robię przecież nic podejrzanego. Dodatkowo wszystko jest w pełni prawne, mam pozwolenie na posiadanie tej polanki nadane przez samego cesarza. —
Numa oczywiście nadal wszystko mówił spod hełmu co sprawiało że sprawiał wrażenie niezłego szaleńca. Do tego w taki sposób że nie można było nie czuć sporych emocji radości w głosie.
— W sumie jest pewien mankament, niestety cesarz nie wydał mi wersji papierowej więc zapewne dowód przyznania spoczywa gdzieś w archiwum Hanamury. Można by się tam wybrać. Mam też nadzieję że cesarz nie zapomniał o obietnicy... Tak że pan się nie martwi i przekaże że to po prostu sąsiad bawi się technikami ruchu płyt tektonicznych, z wykorzystaniem przebudowy podziemnego otoczenia aby postawić sobie dom. To może wywoływać lekkie drgania. Nawet jeśli pan chce mogę się im pokazać aby nie straszyć tak bardzo. —
Wytłumaczył spokojnie starając się ustalić coś w rodzaju spokojnego gruntu. Fakt był taki że Numa nie wiedział że w okolicy ktoś mieszka jednak zdarzały się i takie przeoczenia. Nie było to nic dziwnego. Wszędzie gdzieś ktoś mieszkał. Więc wypadało by się chyba dogadywać z sąsiadami jacykolwiek oni nie byli.
0 x
- Myśli Numy -
- Słowa Numy -
Obrazek[/center]
Jestem Bezdomnym !
Shin

0 x
Awatar użytkownika
Numa
Martwa postać

— Brzmi to nieprawdopodobnie ale Cesarz Natsume wie że chce się tu wybudować. Mogę to potwierdzić iść z tobą. —
Numa miał dobry humorek, jednak należał do bardzo specyficznych osób sprawiło to że gdy dostrzegł złapanie za rękojeść miecza Numa dosłownie odwrócił swoje zachowanie o 180 stopni.
— Puść tą broń albo zginiesz. —
Był to śmiertelnie poważny głos, Numa nie pierdzielił się z osobami, ci którzy mogli by obserwować jego poczynania, wiedzieli by że jeden taki wylądował w ogrodzeniu ledwie mogąc się ruszyć, a inny w ostatniej chwili odpuścił nie doprowadzając do pewnego niemiłego incydentu. W końcu czego można było by się spodziewać gdy grozi się komuś. Szczególnie gdy ktoś jest jak Numa z typowymi zszarganymi nerwami, przez dość sporą liczbę śmierci którą widział, jak i nawet uczynił. Numa jednak zwyczajnie trochę się rozwinął przez te lata z ludźmi sprawiło to że jeszcze koleś stał cały a nawet nieco wyjaśnił.
— Cholernie nie lubię gdy ktoś mi grozi, z racji tego że uważa iż przyjście do kogoś i położenie ręki na broni pozwala na więcej. Daje mu magiczną moc która sprawia że inni muszą go słuchać. Podsumowując albo puścisz tą rękojeść albo źle się to dla ciebie skończy. —
Numa cały czas był gotowy do walki, widać to było nieco po zmienionej postawie, typowej dla Shinobi. Może i nie była to typowa postawa bojowa jednak czuć było jej wpływy. Jego była dziksza, bardziej nieludzka bardziej przygarbiona.
  Ukryty tekst
0 x
- Myśli Numy -
- Słowa Numy -
Obrazek[/center]
Jestem Bezdomnym !
Shin

0 x
Awatar użytkownika
Numa
Martwa postać

Numa mimo pokrętnego zachowania nie widział nic złego. Faktem było że nieznajomy przyszedł na jego posesję pytając się o pewne sprawy po czym tak naprawdę położył rękę na broni. Co było zdecydowaną oznaką groźby. W okolicy jego domu. Więc miał powody być zdenerwowany.
— Nie, ruszymy do Hanamury. Mało tego ty idziesz przodem bo to ty masz zapędy do łapania za broń, na czyjejś ziemi. Wyjaśnimy tą sprawę z kimś na wyższym szczeblu i tak powinienem zdać raport z rebelii Douhito. Co najwyżej mogę dać ci chwilkę na zjedzenie i napicie przed drogą. Nie ufam ci. I nie uśpisz mojej czujności tak po prostu mówiąc napijmy się... —
Numa założył ręce na siebie i wyprostował postawę, wyglądało na to że nie musiał już mu grozić. Mimo tego patrzył nieprzeniknionym wzrokiem spod hełmu. Zdecydowanie będąc poważnym, aby było zabawniej również nie stał zbyt blisko. Coś około 30 metrów.
— Jeśli jednak obawiasz się na poważnie tego że zaatakuję cię w plecy jest opcja 2. Pójdziesz wówczas do Hanamury i zapytasz kogoś obeznanego o Numę i czy otrzymałem tą ziemię... Tak więc masz jakąś wersję wyboru. Choć sam nie jestem pewien czy nie powinienem cię aresztować... — Wyglądało na to jak by Numa mówił absolutnie poważnie aczkolwiek, aresztowanie było swoistym szantażem próbą wybadania co ten koleś zrobi. W końcu nie wiedział kim on jest równie dobrze mógł być jakimś rozbójnikiem.
0 x
- Myśli Numy -
- Słowa Numy -
Obrazek[/center]
Jestem Bezdomnym !
Shin

0 x
Zablokowany

Wróć do „Lokacje”

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 5 gości