#2 - awanse postaci

Kaien

Re: #2 - awanse postaci

Post autor: Kaien »

Do wprowadzenia!
0 x
Awatar użytkownika
Defrevin
Założyciel Forum

Post autor: Defrevin »

Akoraito (Akolita)
  • 1x Misja B
  • Osiągnąć sumę 1000 PH
  • Ponadto odbyć rozmowę z Liderem Klanu [nie dotyczy wyrzutków]
Sentoki (Bojownik)
  • 1x Misja A
  • Osiągnąć sumę 1800 PH
Kogō (Weteran)
  • 1x Misja S
  • Osiągnąć sumę 3500 PH
Seinin
  • 3x Misja S
  • Osiągnąć sumę 5000 PH
Istotne:
  • Bezklanowcy oraz Szczepowcy powinni odbyć rozmowę z władzami prowincji w której osiedli.
  • Wyrzutki nie mogą awansować, gdyż wyrzekli się ludzi i miejsca skąd pochodzą i tym samym nie ma kto oficjalnie potwierdzić ich pozycji i doświadczenia.
Popieram w tej kwestii Yoichiego, jeżeli chodzi o wymagania na poszczególne rangi.
0 x
Jeśli masz ważną sprawę, pytanie lub potrzebujesz pomocy związanej z funkcjonowaniem forum, proszę wyślij do mnie prywatną wiadomość. Z chęcią zapoznam się ze sprawą i rozwieje wszelkie wątpliwości.
Awatar użytkownika
Ichirou
Wiek postaci: 35
Ranga: Seinin
Krótki wygląd: Chodzące piękno.
Widoczny ekwipunek: Hiramekarei, gurda, fūma shuriken, torba, dwie kabury

Post autor: Ichirou »

Jestem za.
0 x
Obrazek
KP PH bank głos koty dziennik
Hakai

Post autor: Hakai »

Za.
0 x
Soh

Post autor: Soh »

Dla mnie było dobrze wcześniej, bo nie oszukujmy się, ale wychodziło minimum dziesięć misji dla nowego gracza, by choć trochę awansował, może to nowych trochę odstraszyć (nie żeby to był jakiś wyznacznik, ale przeważnie na forach było tych wymagań 2-3 razy mniej), a teraz tego jeszcze więcej będzie. Z drugiej jednak strony zrobi to z rang coś, co naprawdę coś oznacza, a nie byle gracz z tym będzie biegał. Ostatecznie rzecz biorąc ta opcja z większym znaczeniem rangi mnie przekonuje, jestem za~
0 x
Yoichi

Post autor: Yoichi »

No i teraz jest moim zdaniem świetnie. Napiszę jeszcze uzasadnienie mojej propozycji nieco bardziej praktyczne, niż mechaniczne. Otóż, Akoraito to poziom, który już coś znaczy w świecie Shinobi i od zawsze miał znaczyć. Powoli niektórzy mogli słyszeć o Akoraito graczach, gdyż widocznie mieli oni talent (zazwyczaj postacie graczy są młode i zdobywają rangę w młodym wieku przez co rozchodzi się plotka o talencie). Jeżeli połowę tej siły, dzięki której nie jesteś wyśmiewany dostajesz na start, to nieco traci sens znaczenie tej rangi. Dodatkowo, tak niski próg umożliwiałby wyścig rang, a jak nietrudno zauważyć - Shinobi War to forum, na którym rozwój jest wolniejszy, aczkolwiek bardziej satysfakcjonujący. Tego bym się trzymał, bo jeszcze jako admin - takie forum chciałem stworzyć i o takim wtedy myśleliśmy. Szybki rzut na Akoraito, a później nawet nie podwajając siły zdobywalibyśmy Sentokiego. W taki sposób chociaż rośniemy dwukrotnie w siłę, bo trzeba dozbierać 800 PH, a nie 700. Ranga Weterana, to już zupełnie przepaść między Bojownikiem. Na weterana trzeba sobie zasłużyć walką, więc podniesienie tego do 3,5K PH daje wystarczająco dużo czasu, aby zasłużyć na misjach. Seinin to legenda, powód 5k PH raczej jest wystarczająco logiczny.
0 x
Kaien

Pytanie: Liczy sie całe PH czy zdobyte PH? Czyli każdy zaczyna z 70 x 3 (atrybuty) i 2x 50 (Dziedziny) PH na start czy po zalozeniu kp masz zero i musisz 20 misji C natluc?
0 x
Soh

Post autor: Soh »

Z początkowymi, całe.
0 x
Kaien

No dybra, to na te rangi po zmianach też daje swoje 'Za.
0 x
Awatar użytkownika
Vulpie
Multikonta: Misae Misaki

Post autor: Vulpie »

Still DRE. And still in favour.
0 x
Awatar użytkownika
Defrevin
Założyciel Forum

Nikt nie wyraził sprzeciwu więcej sprzeciwu, pomysł przegłosowany.
Zaraz naniosę zmiany, proszę wszystkich, aby uwzględnili w rozliczeniach zmianę w zapisie PH.

Od tej pory "Aktualny Stan Konta" będzie zapisywany łamanym przez "Całkowita suma PH", a więc

Aktualny Stan Konta/Całkowita suma PH, gdzie dla pierwszej wartości podajemy PH, które jeszcze możemy rozdysponować czy to na atrybuty lub dziedziny, z kolei dla drugiej wartości będziemy podawać sume wszystkich PH (z atrybutów, dziedzin i podstawowe 70 atrybutów na start).

Do wprowadzenia.
0 x
Jeśli masz ważną sprawę, pytanie lub potrzebujesz pomocy związanej z funkcjonowaniem forum, proszę wyślij do mnie prywatną wiadomość. Z chęcią zapoznam się ze sprawą i rozwieje wszelkie wątpliwości.
Awatar użytkownika
Defrevin
Założyciel Forum

Wprowadzone.
0 x
Zablokowany

Wróć do „Wprowadzone”

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości