- Nazwa
- Kage Shuriken no Jutsu
- Pieczęci
- Brak
- Zasięg
- Zasięg rzutu, zależny od samego użytkownika
- Koszt
- Brak
- Dodatkowe
- Dwie bronie miotane | Podczas wykonywania techniki: +10 Percepcji.
- Opis Technika polegająca na wyrzuceniu jednego shurikena w taki sposób, by całkowicie pokrywał się z cieniem innego, wcześniej wyrzuconego. Dzięki temu przeciwnik widzi tylko jedną broń, podczas gdy druga pozostaje w ukryciu i może wykorzystać element zaskoczenia do zadania obrażeń. Odległość pomiędzy dwiema broniami jest stosunkowo niewielka, więc przeciwnik ma mało czasu na reakcję.
Kage Senbon
- Jun'ichi
- Martwa postać
- Wiek postaci: 21
- Ranga: Dōkō
- Krótki wygląd: Przeciętnego wzrostu i wagi chłopiec, którego pokryte bliznami ciało skryte jest pod prostą, dwukolorową szatą. Twarz jako szczególnie szpetna jest całkowicie zakryta maską.
- Link do KP: http://shinobiwar.pl/viewtopic.php?f=32 ... 429#p86350
- Multikonta: -
Re: Kage Senbon
Wiecie co jest najlepsze? Aktualny opis Kage Shuriken już właściwie jest opracowany odpowiednio i nie ma potrzeby go modyfikować. EWENTUALNIE proponowałbym zmianę nazwy techniki na Kage Buki no Jutsu czyli po prostu Cień Broni czy jakoś tak to chyba można przetłumaczyć. Wtedy sama nazwa nie będzie sugerowała, że można wykonać tylko shurikenem, ale również innymi broniami.
0 x
- Akarui
- Postać porzucona
- Krótki wygląd: Jak na avku brązowy płaszcz z kożuszkiem - mamy zimę! ;)
- Link do KP: http://shinobiwar.pl/viewtopic.php?p=54569#p54569
W pierwszym zdaniu opisu jest mowa tylko o shuri, tu trzeba poprawić. Nazwę bym zostawił. Niby myląca, ale oryginalna.
0 x
MOWA
- Jun'ichi
- Martwa postać
- Krótki wygląd: Przeciętnego wzrostu i wagi chłopiec, którego pokryte bliznami ciało skryte jest pod prostą, dwukolorową szatą. Twarz jako szczególnie szpetna jest całkowicie zakryta maską.
- Nazwa
- Kage Buki no Jutsu
- Pieczęci
- Brak
- Zasięg
- Zasięg rzutu, zależny od samego użytkownika
- Koszt
- Brak
- Dodatkowe
- Dwie bronie miotane | Podczas wykonywania techniki: +10 Percepcji.
- Opis Technika polegająca na wyrzuceniu jednej broni w taki sposób, by całkowicie pokrywał się z cieniem innej, wcześniej wyrzuconej. Dzięki temu przeciwnik widzi tylko jedną z nich, podczas gdy druga pozostaje w ukryciu i może wykorzystać element zaskoczenia do zadania obrażeń. Odległość pomiędzy dwiema broniami jest stosunkowo niewielka, więc przeciwnik ma mało czasu na reakcję.
- zmiana nazwy z Kage Shuriken na Kage Buki
Wiem, że to nie pokrywa się z Databookami ale możemy albo robić identyczne techniki dla każdej broni, albo uogólnić w ten sposób i dostosować tylko nazwę. Wybrałem drugą opcję dla wygody graczy, żeby nie trzeba było tyle nauk tego samego klepać.
- zmienione pierwsze zdanie opisu, z którego wypadły shurikeny i zostały zastąpione przez "bronie". Poza tym stylistyczne poprawki niektórych słów, żeby pasowało i miało sens jako całość.
Poza tym brak znaczących zmian w sensie całej techniki - czyt. pozostaje taka sama, daje jednak możliwość używania czegoś więcej niż tylko shurikeny.
0 x
W obecnym Kage Shurikenie w jednym miejscu jest napisane o broniach miotanych, a w drugim o shurikenach, co nieco myli. Dla mnie przynajmniej to był problem. To co zaproponował Jun różni się od mojej wersji, ale daje te same możliwości senbonom co shurikenom i mi się to podoba 

0 x
- Sans
- Administrator
- Wiek postaci: 8
- Multikonta: Yuki Hoshi; Uchiha Hiromi; Papyrus
Ukrywanie senbona w cieniu innego senbona... okej... Ta zmiana to może być niezłe źródło problemów, bo ja np. nie wyobrażam sobie ukrywanie w ten sposób kunaiów, czy wyrzucenie w ten sposób kilku małych shurikenów. Technika była stworzona dla dużych shurikenów i ewentualnie ich dużych wariacji, no a w sumie to będzie teraz można tak rzucać wszystkim? W kilku przypadkach broni miotanej nie ma to wiele sensu.
0 x

- Akarui
- Postać porzucona
- Krótki wygląd: Jak na avku brązowy płaszcz z kożuszkiem - mamy zimę! ;)
- Link do KP: http://shinobiwar.pl/viewtopic.php?p=54569#p54569
TF, na ten moment technika polega na rzucie shurikenem, nie ma nic na temat, że musi być duży. Jestem też przekonany, że technika była już nie raz użyta w grze na normalnych shuri. To że pokazano nam ją dwa razy i za każdym razem był to duży shuriken nic nie oznacza. Bo jak widać w podwalinach tego tematu, w cieniu jednego senbona schował się drugi.
Nie wiem też skąd wziąłeś "kilka". Mowa jest tylko o dwóch broniach.
Jak na moje akurat w tym przypadku niepotrzebnie mącisz wodę.
Nie wiem też skąd wziąłeś "kilka". Mowa jest tylko o dwóch broniach.
Jak na moje akurat w tym przypadku niepotrzebnie mącisz wodę.
0 x
MOWA
- Jun'ichi
- Martwa postać
Moglibyśmy każdą broń z osobna rozpatrywać czy nadaje się do tej techniki. Ale po co? Może lepiej zaznaczyć, że w przypadku nietypowych broni, MG ma prawo zadecydować o skuteczności wykorzystania tej techniki i po sprawie.
Było pokazane użycie na dużych shurikenach i na senbonach, nie widzę powodu by blokować mniejsze gwiazdki i chociażby kunaie w odpowiednich warunkach.
Było pokazane użycie na dużych shurikenach i na senbonach, nie widzę powodu by blokować mniejsze gwiazdki i chociażby kunaie w odpowiednich warunkach.
0 x
- Asaka
- Postać porzucona
- Wiek postaci: 27
- Ranga: Sentoki
- Krótki wygląd: Białowłosa, złotooka, niewysoka
- Widoczny ekwipunek: Kabury na broń na udach; duża torba na pośladkach; bransoletka na prawym nadgarstku; obrączka na palcu; wielki wachlarz na plecach
- Link do KP: http://shinobiwar.pl/viewtopic.php?f=32&t=5564
- Aktualna postać: Airan
Jak panowie wyżej (: skoro duży shuriken da się ukryć w cieniu drugiego dużego, to dlaczego z małymi gwiazdkami nie móc zrobić tego samego? (: Też nie kombinowałabym tutaj z każdą bronią (typu np. bumerang). Strzały mają swój odpowiednik tej techniki w takedzie.
0 x
赤 · 水 · 晶

· · ·
seasons don't fear the reaper
nor do the wind, the sun or the rain

· · ·
seasons don't fear the reaper
nor do the wind, the sun or the rain
- Jun'ichi
- Martwa postać
- Sans
- Administrator
- Wiek postaci: 8
- Multikonta: Yuki Hoshi; Uchiha Hiromi; Papyrus
Zasadniczo to nie wiem czemu Misałka i Arashi byli tu wpisani jako modzi, no ale skład moderacji tutaj jest dokładnie taki sam jak normalnie w WT, naprawiłem już tą biurokrację. Co do samego jutsu nie będę utrudniał, skoro wszyscy są jednogłośnie na tak. Wprowadzam zatem.
0 x

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 5 gości