Rękawiczki - burēku

Moderator: Souei

Raye

Rękawiczki - burēku

Post autor: Raye »

Obrazek Nazwa: Rękawiczki burēku
Typ: Ubranie, rękawiczki
Objętość: Powinno się je nosić na dłoniach
Waga Fūin: 4 (2 = jedna rękawiczka)
Opis: Na pierwszy rzut oka to zwykłe rękawiczki. Nie utrudniają składania pieczęci. Jednak magia kryje się w środku. Na opuszkach palców wskazujących (2) i środkowych (2) umieszczone są swego rodzaju stalowe naparstki. Ów naparstki służą do lepszego blokowania punktów Tenketsu. Produkt przeznaczony dla członka rodu Hyuuga.
Dodatkowe informacje:
- wzmacnia siłę ciosu o 0,2 x Siła, zmniejsza szybkość o 0,1 x Szybkość
- aby używanie tego przedmiotu przynosiło efekty użytkownik musi mieć min. 30 siły, 50 wytrzymałości, żeby korzystać przez 4 tury. Potem każda wielokrotność tego to tyle tur więcej, czyli 60 siły, 100 wytrzymałości = 8 tur, etc.
- każda tura powyżej tych planowanych obniża ci wytrzymałość dłoni o 15 punktów. Gdy spada do 10 lub niżej, palce ulegają złamaniu
Cena: (Za parę czyli 2 rękawiczki) 60(materiał) + 600 (stal) + 300 (wzmocnienie (nie wiem jak wzmocnić rękawiczki ale jakoś musi)) + 300 (zmniejszenie wagi) = 1260 + 15% = 1260 + 187 = 1437Ryo za parę
0 x
Awatar użytkownika
Vulpie
Multikonta: Misae Misaki

Re: Rękawiczki - burēku

Post autor: Vulpie »

Ukryty tekst
0 x
Raye

Trochę trudne pytanie, ale ja bym dał coś w stylu : każdy cios, który jest oparty na Jūkenie i każda technika ofensywna Hyuuga polegająca na blok. punktów Teketsu, dostaje boosta do obrażeń o x1,2 szybkości
0 x
Awatar użytkownika
Vulpie

Ukryty tekst
0 x
Raye

Dałem przelicznik od szybkości bo Juken i ogólnie klan Hyuuga jest raczej oparty na tym atrybucie, im szybciej uderzamy 2 palcami, tym cios jest dotkliwszy. Ale nie o to, ja bym dał takie coś, że : podczas noszenia rękawiczek, każdy cios oparty na Jukenie oraz każda technika of. rodu Hyuuga dostaje boosta o x1,5 Siły użytkownika, jednak szybkość użytkownika spada o 5%
Z tymi rękawiczkami jeden cios w punkt Tenketsu jest równy dwóm ciosom bez tego przedmiotu + dodałbym, że zadanie ponad 10 ciosów z tym przedmiotem może skutkować złamaniem palców
0 x
Awatar użytkownika
Vulpie

Ukryty tekst
0 x
Raye

Dobra, może ten boost do siły jest zbyt duży, więc ostatnia propozycja, bo już kończą mi się pomysły :
Boost = siła ciosu + 20% siły
Minus = szybkość - 10% szybkości
Z tym złamaniem palców to dałbym, że : jeśli użytkownik nie posiada min. 41 pkt wytrzymałości, palce po 10 ciosach/tura ulegają złamaniu
No i żeby itemek miał jakikolwiek sens zalecane jest min. 10 Siły i 40 szybkości
0 x
Awatar użytkownika
Vulpie

Ukryty tekst
0 x
Raye

Dobra, dodałem to wszystko, nie wiedziałem gdzie to zrobiłem nową rubrykę czy coś takiego.
0 x
Awatar użytkownika
Defrevin
Założyciel Forum

Post autor: Defrevin »

Ukryty tekst
0 x
Jeśli masz ważną sprawę, pytanie lub potrzebujesz pomocy związanej z funkcjonowaniem forum, proszę wyślij do mnie prywatną wiadomość. Z chęcią zapoznam się ze sprawą i rozwieje wszelkie wątpliwości.
Murai

Post autor: Murai »

Rzeczywiście w stylu klanu Hyuuga nie liczy się siła zadawanych ciosów, a precyzja w ich wyprowadzaniu. Co najwyżej będzie troszkę bardziej boleć, ale nie powinno mieć większego wpływu na obrażenia. Chociaż styl polega w zasadzie na uszkadzaniu systemu chakry oponenta swoją chakrą, którą przy uderzeniach czubkami palców miałbyś... przesyłać przez metal? To nie podchodzi pod przewodzenie chakry? Koszta poszybowałyby w górę jak dla mnie. Dlatego właśnie nie widzę sensu istnienia tego przedmiotu, bo ani nie pomoże, a może tylko przeszkadzać.
0 x
Kamiru

Post autor: Kamiru »

Jak Murai.
0 x
Awatar użytkownika
Defrevin
Założyciel Forum

Post autor: Defrevin »

Co na to autor?
0 x
Jeśli masz ważną sprawę, pytanie lub potrzebujesz pomocy związanej z funkcjonowaniem forum, proszę wyślij do mnie prywatną wiadomość. Z chęcią zapoznam się ze sprawą i rozwieje wszelkie wątpliwości.
Raye

Skoro tak, może pokombinował bym coś jeszcze z tym itemkiem, ale nie mam weny.
Można usunąć.
0 x
Kamiru

Post autor: Kamiru »

Usuwam.
0 x
Zablokowany

Wróć do „Przedmioty”

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości