Achievementy

Zengado

Achievementy

Post autor: Zengado »

Mam taki pomysł żeby na forum istniał jakiś mały skromny system osiągnięć za które można dostać jakieś małe bonusy PH np za 100 postów dodatkowe 20 PH albo za klikanie topek 5 dni pod rząd 20 PH (oczywiście jednorazowo ) . Była by to jakiś dodatkowa motywacja dla graczy takie nagrodzenie za aktywność :P
0 x
Awatar użytkownika
Ichirou
Wiek postaci: 35
Ranga: Seinin
Krótki wygląd: Chodzące piękno.
Widoczny ekwipunek: Hiramekarei, gurda, fūma shuriken, torba, dwie kabury

Re: Achievementy

Post autor: Ichirou »

PH za liczbę postów? Stanowczo nie. Za te topki jednorazowo to już prędzej, ale nie jestem pewien, czy jest w ogóle możliwość to sprawdzić.
0 x
Obrazek
KP PH bank głos koty dziennik
Awatar użytkownika
Vulpie
Multikonta: Misae Misaki

Post autor: Vulpie »

1) Któryś temat z rzędu, który zakładasz, bez zapoznania się z regulaminem/zasadami. Po coś one są, wbrew pozorom.
2) Klikanie w topki to osobny punkt, który dziś na sb napisałem. To mój pomysł, który powinien niedługo wejść. Na razie radzę klikać, bo to się w przyszłości opłaci. :)
3) Jak dla mnie achievki powinny wejść, ale w zupełnie innej formie. Posty łatwo jest nabić w offtopie, kuźni, wt, pomysłach, ogłoszeniach, itd. W takim obrocie sprawy achievmenty powinny być dodawane za osiągnięcia fabularne. Kilka przykładowych, wymyślonych na poczekaniu:
  • Killer - zabicie innego gracza
  • Rzeźnik - zabicie 100 NPCtów
  • Bogacz - zdobycie 100 000 ryo
W takiej formie jak najbardziej. No i nie ukrywajmy - PH z tego będą minimalne. Bardziej fejm, sława, może rozgłos w świecie fabularnym.
0 x
Kaien

Post autor: Kaien »

Achievki dające coś w świecie fabularnym? Owszem, jestem za. Ale dające PH? nie, to juz nie jest OK i jestem na nie, chyba ze mikroskopijne ;)
0 x
Awatar użytkownika
Defrevin
Założyciel Forum

Post autor: Defrevin »

Nigdy nie przepadałem za takimi rozwiązaniami... Również nie wiem co by innego mogły dawać takie odznaki poza bonusami w PH lub rzeczy, które na tym bazowałoby. Bo wprowadzenie ich dla samego posiadania mija się z celem.

Póki nie usłyszę dobrej argumentacji jakby to można było wkomponować w nasz system i uzasadnić ich wprowadzenie to jestem przeciwko.
0 x
Jeśli masz ważną sprawę, pytanie lub potrzebujesz pomocy związanej z funkcjonowaniem forum, proszę wyślij do mnie prywatną wiadomość. Z chęcią zapoznam się ze sprawą i rozwieje wszelkie wątpliwości.
Awatar użytkownika
Defrevin
Założyciel Forum

Post autor: Defrevin »

Nie usłyszałem. Przenoszę.
0 x
Jeśli masz ważną sprawę, pytanie lub potrzebujesz pomocy związanej z funkcjonowaniem forum, proszę wyślij do mnie prywatną wiadomość. Z chęcią zapoznam się ze sprawą i rozwieje wszelkie wątpliwości.
Zablokowany

Wróć do „Odrzucone”

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 5 gości