PROBLEM
Opis w Yamanaka, który po osiągnięciu rangi klanowej pozwala nam czytać w myślach, podczas gdy w M/A była to technika klanowa z zasadami. Tutaj każdy może sobie trochę to interpretować jak chce, nawet, że nie wymaga to jakiegoś jutsu. (szczególnie ranga S)
ROZWIĄZANIEhttp://naruto.wikia.com/wiki/Psycho_Mind_Transmission
Skasować zapiski o czytaniu w myślach z opisu klanówki, a udoskonalić opis techniki, czego wolę nie robić, bo i tak nikt nic nie zrozumie. Aktualny opis na forum jutsu:
DODATKOWE UWAGI
Brak.
Nerfmy Yamaraki
- Hikari
- Martwa postać
- Wiek postaci: 26
- Ranga: Akoraito
- Krótki wygląd: Prawe oko mocna zieleń, lewe intensywnej czerwieni. Długie kruczoczarne włosy sięgające do połowy ud. Ogólnie mówiąc dobrze zbudowany mężczyzna mierzący 182cm.
- Link do KP: http://shinobiwar.pl/viewtopic.php?f=33&t=1307&p=12435
-
- Support
Re: Nerfmy Yamaraki
Popieram. Yamanaka bez użycia danej techniki nie może czytać w myślach innych osób.
0 x
W pełni popieram. Czytanie w myślach jako pasywna zdolność to jakieś nieporozumienie.
0 x
Jak zobaczyłem "Yamaraki" to od razu musiałem interweniować. Nie ma co dodawać, jak najbardziej za. Czytanie w myślach jako pasyw tylko w przypadku zrobienia w kuźni Cerebro i super wózka dla inwalidy.
0 x
- Jun'ichi
- Martwa postać
- Wiek postaci: 21
- Ranga: Dōkō
- Krótki wygląd: Przeciętnego wzrostu i wagi chłopiec, którego pokryte bliznami ciało skryte jest pod prostą, dwukolorową szatą. Twarz jako szczególnie szpetna jest całkowicie zakryta maską.
- Link do KP: http://shinobiwar.pl/viewtopic.php?f=32 ... 429#p86350
- Multikonta: -
Może odrobinę zbaczam z tematu ale czemu nie istnieje możliwość przeciwstawienia się czytaniu w myślach będąc nieprzytomnym? Kisame ewidentnie zdołał to zrobić więc może warto nad tym pomyśleć? Oczywiście potrzebny byłby dość duży poziom Konsekwencji, ale ucięcie takiej możliwości całkowicie jest troszkę nie fair.
Co do samego tematu - za.
Co do samego tematu - za.
0 x
- Asaka
- Postać porzucona
- Wiek postaci: 27
- Ranga: Sentoki
- Krótki wygląd: Białowłosa, złotooka, niewysoka
- Widoczny ekwipunek: Kabury na broń na udach; duża torba na pośladkach; bransoletka na prawym nadgarstku; obrączka na palcu; wielki wachlarz na plecach
- Link do KP: http://shinobiwar.pl/viewtopic.php?f=32&t=5564
- Aktualna postać: Airan
Czytanie myśli bez użycia odpowiedniej techniki nie powinno być możliwe. Popieram.
0 x
赤 · 水 · 晶

· · ·
seasons don't fear the reaper
nor do the wind, the sun or the rain

· · ·
seasons don't fear the reaper
nor do the wind, the sun or the rain
- Yamanaka Inoshi
- Postać porzucona
- Wiek postaci: 18
- Ranga: Dōkō
- Krótki wygląd: - Akcent Karmazynowych szczytów - Francuski
- Blond włosy długością do ramion
- Zielone oczy - w stylu Yamanaka
- Wzrost 161
- Łuskowaty kombinezon
- Widoczne bandaże na dłoniach. - Widoczny ekwipunek: Stalowe elementy pancerza, maska
Duży miecz na plecach
Plecak
Kabura z prawej strony na udzie. - Link do KP: http://shinobiwar.pl/viewtopic.php?f=32&t=4957
- GG/Discord: Tario#3987/64789656
- Multikonta: Hoshigaki Maname
- Aktualna postać: Jun
Co do samego tematu to Za.
Wiesz co ci powiem Juni? Myślę, że w tym wypadku powinni mieć po prostu połowę swojej standardowej konsekwencji przed wszelkimi dodatkowymi bonusami z un czy czegoś.
Ale, jeśli już interesować się tą kwestią nieco bardziej to mam propozycję, wymagałaby ona niestety stworzenia specjalnych technik w dziedzinie fuinjutsu/nin albo edycji obecnych.
Polegałoby to na tym, że taki ninja mógłby nałożyć komuś barierę na konkretne warstwy umysłu które byłyby swoistymi dodatkowymi progami konsekwencji w wyniku starcia z psychiką Yamanaki.
Co przez to rozumiem? A no taki ninja może/nie musi wiedzieć, że ktoś taką barierę na niego nałożył lecz w trakcie kontaktu z Yamanaką i danym obszarem/informacją/całością dodaje on wtedy boost do konsekwencji danego osobnika jako pewnego rodzaju utrudnienie w przebiciu się przez umysł.
Co z kosztami? Myślę, że niezbyt fajnym byłoby pobieranie z kogoś kosztów na stałe za utrzymanie tego dlatego wyjątkowo można by zrobić tak, że rzucający ponosi koszt stworzenia takiej bariery a osoba która ją w sobie ma ponosi koszt jej aktywacji w chwili kontaktu z Yamanaką który musi przebić się przez pozostałą przeszkodę.
Co ciekawe z tego co pamiętam to Inoichi był w stanie wyciągnąć z każdego wszystko, nawet przez takie bariery z tym wyjątkiem, że kosztowało go to nieco więcej czasu. Toteż można pomyśleć nad ilością tur która pozwala na pokonanie takich barier bez spełnienia progu wymaganej psychiki ale potrwa to o te X tur dłużej. A co za tym idzie będzie będzie też bardziej skomplikowane i trudniejsze w wykonaniu.
Wiesz co ci powiem Juni? Myślę, że w tym wypadku powinni mieć po prostu połowę swojej standardowej konsekwencji przed wszelkimi dodatkowymi bonusami z un czy czegoś.
Ale, jeśli już interesować się tą kwestią nieco bardziej to mam propozycję, wymagałaby ona niestety stworzenia specjalnych technik w dziedzinie fuinjutsu/nin albo edycji obecnych.
Polegałoby to na tym, że taki ninja mógłby nałożyć komuś barierę na konkretne warstwy umysłu które byłyby swoistymi dodatkowymi progami konsekwencji w wyniku starcia z psychiką Yamanaki.
Co przez to rozumiem? A no taki ninja może/nie musi wiedzieć, że ktoś taką barierę na niego nałożył lecz w trakcie kontaktu z Yamanaką i danym obszarem/informacją/całością dodaje on wtedy boost do konsekwencji danego osobnika jako pewnego rodzaju utrudnienie w przebiciu się przez umysł.
Co z kosztami? Myślę, że niezbyt fajnym byłoby pobieranie z kogoś kosztów na stałe za utrzymanie tego dlatego wyjątkowo można by zrobić tak, że rzucający ponosi koszt stworzenia takiej bariery a osoba która ją w sobie ma ponosi koszt jej aktywacji w chwili kontaktu z Yamanaką który musi przebić się przez pozostałą przeszkodę.
Co ciekawe z tego co pamiętam to Inoichi był w stanie wyciągnąć z każdego wszystko, nawet przez takie bariery z tym wyjątkiem, że kosztowało go to nieco więcej czasu. Toteż można pomyśleć nad ilością tur która pozwala na pokonanie takich barier bez spełnienia progu wymaganej psychiki ale potrwa to o te X tur dłużej. A co za tym idzie będzie będzie też bardziej skomplikowane i trudniejsze w wykonaniu.
0 x
- Papyrus
- Administrator
- Ranga: Fabular
- GG/Discord: Enjintou1#8970
- Multikonta: Yuki Hoshi; Uchiha Hiromi; Sans
Jestem całkowicie za rozwiązaniem problemu w sposób przedstawiony przez Hikariego.
0 x
you best prepare for a hilariously bad time
-
- Support
Czy ktoś się sprzeciwia propozycji Hikari'ego? Jak nie, to pousuwamy te fragmenty i będzie z bańki. 24h (albo trochę dłużej, nie wiem jak z czasem u mnie :P)
Inne sprawy w inne tematy proszę
Inne sprawy w inne tematy proszę

0 x
-
- Support
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 4 gości