Nerfmy Yamaraki

Awatar użytkownika
Hikari
Martwa postać
Wiek postaci: 26
Ranga: Akoraito
Krótki wygląd: Prawe oko mocna zieleń, lewe intensywnej czerwieni. Długie kruczoczarne włosy sięgające do połowy ud. Ogólnie mówiąc dobrze zbudowany mężczyzna mierzący 182cm.

Nerfmy Yamaraki

Post autor: Hikari »

PROBLEM
Opis w Yamanaka, który po osiągnięciu rangi klanowej pozwala nam czytać w myślach, podczas gdy w M/A była to technika klanowa z zasadami. Tutaj każdy może sobie trochę to interpretować jak chce, nawet, że nie wymaga to jakiegoś jutsu. (szczególnie ranga S)
ROZWIĄZANIEhttp://naruto.wikia.com/wiki/Psycho_Mind_Transmission
Skasować zapiski o czytaniu w myślach z opisu klanówki, a udoskonalić opis techniki, czego wolę nie robić, bo i tak nikt nic nie zrozumie. Aktualny opis na forum jutsu:
DODATKOWE UWAGI
Brak.
0 x
I'm never on fire
Cause i'm the real fire.
Support nr 6
Support

Re: Nerfmy Yamaraki

Post autor: Support nr 6 »

Popieram. Yamanaka bez użycia danej techniki nie może czytać w myślach innych osób.
0 x
Kiku

Post autor: Kiku »

W pełni popieram. Czytanie w myślach jako pasywna zdolność to jakieś nieporozumienie.
0 x
Yura

Post autor: Yura »

Jak zobaczyłem "Yamaraki" to od razu musiałem interweniować. Nie ma co dodawać, jak najbardziej za. Czytanie w myślach jako pasyw tylko w przypadku zrobienia w kuźni Cerebro i super wózka dla inwalidy.
0 x
Awatar użytkownika
Jun'ichi
Martwa postać
Wiek postaci: 21
Ranga: Dōkō
Krótki wygląd: Przeciętnego wzrostu i wagi chłopiec, którego pokryte bliznami ciało skryte jest pod prostą, dwukolorową szatą. Twarz jako szczególnie szpetna jest całkowicie zakryta maską.
Multikonta: -

Post autor: Jun'ichi »

Może odrobinę zbaczam z tematu ale czemu nie istnieje możliwość przeciwstawienia się czytaniu w myślach będąc nieprzytomnym? Kisame ewidentnie zdołał to zrobić więc może warto nad tym pomyśleć? Oczywiście potrzebny byłby dość duży poziom Konsekwencji, ale ucięcie takiej możliwości całkowicie jest troszkę nie fair.

Co do samego tematu - za.
0 x
Obrazek

I do not want the sun to rise if she will not be there
Awatar użytkownika
Asaka
Postać porzucona
Wiek postaci: 27
Ranga: Sentoki
Krótki wygląd: Białowłosa, złotooka, niewysoka
Widoczny ekwipunek: Kabury na broń na udach; duża torba na pośladkach; bransoletka na prawym nadgarstku; obrączka na palcu; wielki wachlarz na plecach
Aktualna postać: Airan

Post autor: Asaka »

Czytanie myśli bez użycia odpowiedniej techniki nie powinno być możliwe. Popieram.
0 x
· ·

Obrazek
· · ·
seasons don't fear the reaper
nor do the wind, the sun or the rain
Awatar użytkownika
Yamanaka Inoshi
Postać porzucona
Wiek postaci: 18
Ranga: Dōkō
Krótki wygląd: - Akcent Karmazynowych szczytów - Francuski
- Blond włosy długością do ramion
- Zielone oczy - w stylu Yamanaka
- Wzrost 161
- Łuskowaty kombinezon
- Widoczne bandaże na dłoniach.
Widoczny ekwipunek: Stalowe elementy pancerza, maska
Duży miecz na plecach
Plecak
Kabura z prawej strony na udzie.
GG/Discord: Tario#3987/64789656
Multikonta: Hoshigaki Maname
Aktualna postać: Jun

Post autor: Yamanaka Inoshi »

Co do samego tematu to Za.

Wiesz co ci powiem Juni? Myślę, że w tym wypadku powinni mieć po prostu połowę swojej standardowej konsekwencji przed wszelkimi dodatkowymi bonusami z un czy czegoś.

Ale, jeśli już interesować się tą kwestią nieco bardziej to mam propozycję, wymagałaby ona niestety stworzenia specjalnych technik w dziedzinie fuinjutsu/nin albo edycji obecnych.

Polegałoby to na tym, że taki ninja mógłby nałożyć komuś barierę na konkretne warstwy umysłu które byłyby swoistymi dodatkowymi progami konsekwencji w wyniku starcia z psychiką Yamanaki.
Co przez to rozumiem? A no taki ninja może/nie musi wiedzieć, że ktoś taką barierę na niego nałożył lecz w trakcie kontaktu z Yamanaką i danym obszarem/informacją/całością dodaje on wtedy boost do konsekwencji danego osobnika jako pewnego rodzaju utrudnienie w przebiciu się przez umysł.
Co z kosztami? Myślę, że niezbyt fajnym byłoby pobieranie z kogoś kosztów na stałe za utrzymanie tego dlatego wyjątkowo można by zrobić tak, że rzucający ponosi koszt stworzenia takiej bariery a osoba która ją w sobie ma ponosi koszt jej aktywacji w chwili kontaktu z Yamanaką który musi przebić się przez pozostałą przeszkodę.

Co ciekawe z tego co pamiętam to Inoichi był w stanie wyciągnąć z każdego wszystko, nawet przez takie bariery z tym wyjątkiem, że kosztowało go to nieco więcej czasu. Toteż można pomyśleć nad ilością tur która pozwala na pokonanie takich barier bez spełnienia progu wymaganej psychiki ale potrwa to o te X tur dłużej. A co za tym idzie będzie będzie też bardziej skomplikowane i trudniejsze w wykonaniu.
0 x
Awatar użytkownika
Papyrus
Administrator
Ranga: Fabular
GG/Discord: Enjintou1#8970
Multikonta: Yuki Hoshi; Uchiha Hiromi; Sans

Post autor: Papyrus »

Jestem całkowicie za rozwiązaniem problemu w sposób przedstawiony przez Hikariego.
0 x
you best prepare for a hilariously bad time
Support nr 6
Support

Czy ktoś się sprzeciwia propozycji Hikari'ego? Jak nie, to pousuwamy te fragmenty i będzie z bańki. 24h (albo trochę dłużej, nie wiem jak z czasem u mnie :P)

Inne sprawy w inne tematy proszę ;)
0 x
Awatar użytkownika
Jawa
Administrator
Ranga: Head Admin
GG/Discord: MxPl#7094
Multikonta: Sasame | Sumi

Post autor: Jawa »

Za, wprowadzam.
0 x
Support nr 6
Support

wprowadzone.
0 x
Zablokowany

Wróć do „Wprowadzone”

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 4 gości