Karczma Onigiri

W osadzie można odnaleźć wszystkie jednostki organizacyjne konieczne do normalnego trybu życia. Można tu odnaleźć szpital, restauracje, sklepy z różnymi towarami, a także gorące źródła bądź arenę.
Awatar użytkownika
Numa
Martwa postać
Wiek postaci: 16
Ranga: Wyrzutek
Krótki wygląd: Brązowooki chłopak, rasy białej. Posiada ciemnobrązowe włosy.
Widoczny ekwipunek: -Hełm zakrywający twarz pozostawiający jedynie małą szczelinę na jego oczy.
-Czarny płaszcz z kapturem.
Multikonta: Ni ma

Re: Karczma Onigiri

Post autor: Numa »

Dalsza wędrówka obyła się bez trzymania go za rękę co sprawiło że Numa jakoś tak dziwnie ją oglądał zastanawiając się nad czymś prozaicznym. - Więc w ten sposób chciała zrobić aby ruszyć za nią ? Tak, masz rację chyba o to chodziło. - W końcu jednak dotarli do miasta sprawiło to że Numa jak zwykle starał się nie rozglądać na boki aby nie wyglądać jak osoba która przygląda się wszystkiemu. Zamiast tego patrzył kątem oka, czy wsłuchiwał się w to co się dzieje. Jego ostrożność i skrytość podwyższyła się. A kaptur na głowie dodawał mu swoistego mrocznego wręcz posępnego czy przesadnie neutralnego wrażenia. Co stanowiło ogromny kontrast do wesołej i uśmiechniętej dziewczyny. Na to że zna jakieś miejsce przytaknął, przez co przez ułamek sekundy jego dziwna mina mogła dawać wrażenie lekko uśmiechniętej. Ale kto by tak stwierdził. W końcu to był ułamek sekundy. I tak powoli dotarli, do pewnego przybytku. Wyglądał dokładnie tak jak przybytki których Numa unikał. W końcu w takich to trzeba było umieć się zachować. Numa popatrzył takim typowo przestraszonym wzrokiem na dziewczynę jednak było już za późno. Złapano go za koszulę znaczy się bluzę. Kości zostały rzucone. Znaczy się jakoś trafił do dość odosobnionego miejsca. Które zapewniało swoistą dozę prywatności. - Ile to może kosztować. Niedobrze że tu jestem... Jak mnie poprosi o zapłatę to skąd ja wezmę pieniądze ? - Rozmyślał Numa w końcu został wrzucony w dość specyficzne miejsce. Na stwierdzenie Shayen Numa wręcz nie śmiał zaprzeczyć w końcu jak to mówią miejsce go zjadło więc przytaknął. Po prostu kiwając lekko głową. Chłopak pewniej by się już chyba czuł na ulicy niż w takim przybytku. Co sprawiało że lekko czerwienił się i wyglądał na jakiegoś takiego spłoszonego. Tak wizyta w Onsenie to była już dla niego przeprawa a teraz takie karczmy.
0 x
- Myśli Numy -
- Słowa Numy -
Obrazek[/center]
Nie odpowiadam przed żadną władzą.
Oraz mogę mówić i robić co mi się żywnie podoba.
Bez ponoszenia żadnych konsekwencji !
Nie posiadam siły, wpływów czy pieniędzy.
Mało, nie mam nawet pracy.
Jestem Bezdomnym !
[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=-QdgoBYUHBU[/youtube]
Awatar użytkownika
Hikari
Martwa postać
Wiek postaci: 26
Ranga: Akoraito
Krótki wygląd: Prawe oko mocna zieleń, lewe intensywnej czerwieni. Długie kruczoczarne włosy sięgające do połowy ud. Ogólnie mówiąc dobrze zbudowany mężczyzna mierzący 182cm.

Post autor: Hikari »

0 x
I'm never on fire
Cause i'm the real fire.
Awatar użytkownika
Numa
Martwa postać
Widoczny ekwipunek: -Hełm zakrywający twarz pozostawiający jedynie małą szczelinę na jego oczy.

Kobiety to zło, a teraz prawdopodobnie Numa miał się o tym przekonać. Problem tkwił w tym że życie w lesie pozbawiło go pewnych doświadczeń. Wiedział że ludzie mogą go oszukać i właściwie to był bardzo ostrożny jednak w takim przypadku był otępiały pod tym względem. W każdym razie bezdomny usłyszał o tym że ma zamawiać i że ona zapłaci. Czuł się z tego powodu dziwnie w sumie zawsze jakoś tak go dokarmiała. Ostatnio jakoś jej odpłacił jednak jak odpłaci się jej tym razem. - Znów wiele dla mnie robi, a ja jak się jej odpłacę ? - Zastanawiał się przez chwilkę po czym z tych rozmyślań przez pytanie co zamawia. Numa wyszedł z tej sytuacji po najniższej linii oporu tej która nie sprawiała problemu nikomu ani jej ani potencjalnie nie wkopywała go z powodu nieznajomości lokalu.
— To samo poproszę. Ryb się trochę już najadłem w cesarstwie. — Wytłumaczył w miarę sprawnie. - Chyba jakoś mi poszło, nie wiem nawet co jadają w takich przybytkach... - Następnie jednak padł kolejny dość skomplikowany temat. Mianowicie jak udało mu się uzyskać kawałek ziemi... - Mam jej to po prostu powiedzieć ? Nie muszę to jakoś z dawkować, ocenzurować, zachować spokój, rozsądek. - Numa zamilkł na chwilę po czym zaczął opowiadać swoją historię przyglądając się jej.
— Nie długo po naszym spotkaniu wpakowałem się w dość nieciekawą sytuację. Wiesz byłem w Kami no Hikage. Miał tam być jakiś festyn ale zamiast tego doszło do istnej masakry. Widziałem co się tam wydarzyło, ale nie tylko. Wiesz nie mówiłem ci o tym ale posiadam umiejętności Shinobi. Sprawiło to że walczyłem przeciwko najeźdźcom. Właściwie to próbowałem. Niewiele mogłem zrobić podczas tamtych wydarzeń, jednak udało mi się przetrwać jakoś tą masakrę. Stamtąd odpłynęły dwa statki, przypadkiem znalazłem się na tym płynącym do cesarstwa, a jako że wpakowałem się dosłownie w centrum tej katastrofy to posiadałem sporo istotnych informacji które przekazałem, najpierw liderowi jednemu z klanów, a potem cesarzowi. — Wytłumaczył w sumie bardzo składnie jak i spokojnie biorąc pod uwagę Numę. Możliwe że to iż mówił to trzeci raz jak i nie musiał wdawać się w brutalne szczegóły pomagało. Mimo tego gdzieś tam miał świadomość tego ile osób zginęło na jego oczach, co sprawiło że mimo tego iż patrzył prosto na dziewczynę brak było w nim jakiejś radości czy chociaż woli życia.
0 x
- Myśli Numy -
- Słowa Numy -
Obrazek[/center]
Jestem Bezdomnym !
Awatar użytkownika
Hikari
Martwa postać
Krótki wygląd: Prawe oko mocna zieleń, lewe intensywnej czerwieni. Długie kruczoczarne włosy sięgające do połowy ud. Ogólnie mówiąc dobrze zbudowany mężczyzna mierzący 182cm.

0 x
I'm never on fire
Cause i'm the real fire.
Awatar użytkownika
Numa
Martwa postać

Bezdomny opowiadając swoją historię odniósł wrażenie że dziewczyna zniosła to dość dzielnie. Tak faktem było że przetrwał jedno z większych wypadków w tych czasach. W każdym razie Numa postanowił odpowiedzieć dość szybko i w sumie nie przemyśliwając do końca sprawy co znaczy ochroniarz..
— Jasne mógł być być ochroniarzem. —
Było to dziwne być może w numie pojawiła się swoista duma ? W końcu tak go chwalono. Właściwie to naprawdę nikt go nie chwalił co sprawiło że gdy został chwalony to zaiste sodówka uderzała do głowy. Numa jednak dość szybko zdał sobie sprawę z wagi tych słów w końcu wyglądało na to że ochrona to nie jest prosta sprawa. A do tego to pytanie co on tam robił ... Tak właściwie było to spowodowane nadmiarem gotówki jak i wolą poznania świata młodego Ranamru. Zwyczaje w szale kupowania stwierdził że a popłynę sobie na festyn. Głupio się zrobiło Numie na ten temat dlatego milczał aż w końcu przybyła potrawa. Co mógł zrobić Numa oczywiście że zaczął jeść. Tylko no ten istniał pewien problem Numa nie bywał w takich miejscach i o ile zupę można wypić z miski to z mięsem nie jest już tak prosto. Na całe szczęście posiłek był gorący co sprawiło że Numa chwilę poczekał i w tym czasie widział jak ona zabiera się do posiłku. - O kurcze... rzeczywiście Dzika na grillu w lesie to może mógł bym zjeść rękoma ale tutaj... - I tak Numa uważał aby zjeść go tak jak przystoi. Znaczy się naśladował jej ruchy. Można było wręcz powiedzieć że używał pewnych straszliwie potężnych właściwości doujutsu. Jednak była to zwykła obserwacja. I tak Numa plagiatował z rożnym skutkiem zachowania dziewczyny w stosunku do jedzenia.
0 x
- Myśli Numy -
- Słowa Numy -
Obrazek[/center]
Jestem Bezdomnym !
Awatar użytkownika
Hikari
Martwa postać

0 x
I'm never on fire
Cause i'm the real fire.
Awatar użytkownika
Numa
Martwa postać

Rozmowa potoczyła się w sposób którego w sumie Numa nie przewidział. Dość szybko w jego myślach zapanował mętlik. - Zaraz czy ona chce zemną walczyć ? Więc ona też posiada jakieś umiejętności, nie wygląda na kogoś kto bił by mnie młotkiem po głowie więc zapewne korzysta bardziej z chakry... Taki sparing jest jednak dość ryzykowny. W końcu komuś mogła by się stać krzywda. To raczej nie najlepszy pomysł, choć z drugiej strony, raczej starali byśmy się aż tak bardzo nie wykończyć. Mam kilka technik którymi mógł bym ją pacnąć nie zabijając. - Po takich dogłębnych przemyślanach odpowiedział dość dziwnie.
— Mogę z tobą zawalczyć jednak wiesz, nie mam pojęcia jak silna jesteś... To sprawia że istnieje ryzyko że ktoś z nas przesadzi. Więc postarajmy się w takim wypadku nie używać typowo zabójczych technik pasuje ? Wiesz nie chciał bym aby ktoś z nas stracił coś więcej niż tylko wygraną w pojedynku. — Wytłumaczył spokojnie zdając sobie sprawę z zwykłego ryzyka w końcu łatwiej czasem było zabić niż wygrać pojedynek. Teraz jednak jeszcze wcinał posiłek i odpowiedział na pytania dziewczyny.
— Nie wiem, myślałem aby ruszyć gdzieś powędrować w świat coś pozwiedzać, ale jak mówisz jest niebezpiecznie. Choć chyba mimo to się skuszę. — Chwila wymownej ciszy kiedy Numa jadł mięsiwo i wtedy dotarła do niej końcówka wypowiedzi Shayen że mało się nie zakrztusił.
— Rozzzzrywki ? — Zapytał jakby upewniając się o co chodzi dziewczynie. Po głowie chodziły mu dziwne myśli biorąc pod uwagę wiek. - Rozrywki jakby tamto miejsce było rozrywką... Nie zapewne nie o to jej chodzi. Pewnie chodziło jej o jakieś atrakcje w Ryuzaku. Nie rozumiem jej. Czemu milczysz ? Ej co jest ? Jakto nie ufasz jej ? Yhym. Fakt podejrzane. Może chcieć nas zastraszyć albo być jakimś nałogowym sprawiaczem problemów ? Nie masz rację nie wygląda na łobuza chyba że myśli iż ja nim jestem...-
— Nie nazwał bym Kami no Hikage rozrywką... — Numa w tym momencie był dość skołowany.
0 x
- Myśli Numy -
- Słowa Numy -
Obrazek[/center]
Jestem Bezdomnym !
Awatar użytkownika
Hikari
Martwa postać

0 x
I'm never on fire
Cause i'm the real fire.
Awatar użytkownika
Numa
Martwa postać

Numa może i był z klanu Ranmaru, jednak wychowanie w lesie sprawiło że to dziki człowiek. Być może i przegrał by z nią jednak pewnym jest że nieco by zaszalał. I łatwo nie poddał. Jednak nie chwalmy dnia przed wschodem bo nocy nie przeżyjemy. — Rozumiem, w sumie arena ma sens, powinien być jakiś personel w okolicy który chociaż spróbował by pomóc. — Wypowiedział na głos nadal mając lekkie wątpliwości. Przysłuchując się na temat Dashi i dostępu do niego. Wówczas stało się coś co można by podsumować szokiem.
— Tak ten głupi Reiko wdał się w jakąś wojnę akurat teraz, pewnie nawet nie wiedzą czemu walczą, mogłem go nie ratować. —
Powiedział Numa z lekkim fochem, tak jak by gniewał się na lidera klanu Hyuga. Był to w sumie swoisty bulwers czy złość przypominająca nieco złość małego dziecka. I tak posłuchał dalej na temat tym razem buntów Dochito.
— Wiem, dziadek odszedł pod Kami no Hikage. Pewnie ktoś nowy przejmie władzę, słyszałem też plotki że to wina Haretsu, latało tam tyle liderów i grubych szych a i tak wszyscy ważniejsi się wycofali. — Numa żeby było zabawniej mógł to na głos, w końcu tak było. Był tam, również rozmowa z Ridą nakierowała jego myśli do tego że zapewne dojdzie do jakiegoś konfliktu między Dochito a Haretsu.
0 x
- Myśli Numy -
- Słowa Numy -
Obrazek[/center]
Jestem Bezdomnym !
Awatar użytkownika
Hikari
Martwa postać

0 x
I'm never on fire
Cause i'm the real fire.
Awatar użytkownika
Numa
Martwa postać

Rozmowa w zacisznym podobno niezbyt podsłuchiwanym miejscu trwała jeszcze przez chwilkę. Choć wiaodmo, gdzie chciano by podsłuchiwać ? Właśnie takie miejsca. Na całe szczęście Numa nie był tego świadomy. Wróćmy jednak do rozmowy.
— Ta, zrobił coś sobie w nogę potem miał przystawioną lufę do głowy. — Na resztę pokiwał w charakterystycznym. Nie wiem. Jak dla niego to aby tak się rzucić do gardeł trzeba trochę nienawiści propagować. Musi być nieco ciepła a dopiero potem dać iskrę aby podłożyć ogień. W każdym razie nie było go tam. Nie zna sytuacji.
— W sumie to wiele, widziałem w swoim krótkim smutnym życiu. Jak chcesz to możesz mi opowiedzieć o czymś miłym dla odmiany. — Powiedział tak zupełnie jak by miał dość śmierci i destrukcji która toczyła się dookoła jego wędrownego życia. Wówczas ona dość szybko się ulotniła. Kiedy zostało nieco mięsiwa na stole tak też Numa został... Normalnie pewnie poszedł by za nią. Jednak tym razem po prostu jadł kończąc posiłek. Otrzymał również kartkę którą jak na razie schował coby nie pobrudzić.
0 x
- Myśli Numy -
- Słowa Numy -
Obrazek[/center]
Jestem Bezdomnym !
Awatar użytkownika
Papyrus
Administrator
Ranga: Fabular
GG/Discord: Enjintou1#8970
Multikonta: Yuki Hoshi; Uchiha Hiromi; Sans

Post autor: Papyrus »

0 x
you best prepare for a hilariously bad time
Awatar użytkownika
Numa
Martwa postać

Numa dokańczał już praktycznie posiłek kiedy dostrzegł że ma gościa, zdziwił się znacznie w końcu nie wyglądał na personel. Przeszedł jednak bardzo szybko do sedna sprawy co zdecydowanie dobrze współgrało z małomównością Numy. Dlatego Numa wysłuchał słowa przybysza z spokojem ale i podejrzliwą obserwacją. - Dohito ? Co oni mogą oferować albo do czego mogę im być potrzebny... Chyba chodzi o to zamieszanie. Tak. W sumie nic dziwnego. Ciekawe jak wiele powie. Jak by go podpuścić... -
— Dobrze proszę. Słucham dalej. —
Numa jak to w przypadkach takich dziwnych sytuacji był ostrożny. Może i nawet jeśli wszystko pójdzie źle to nie zabije go tutaj, jednak może to zrobić później dlatego Numa uważnie i z detalami obserwował tą osobę. W końcu cokolwiek co zobaczył mogło mu dawać jakieś rozeznanie w sytuacji. Choć Numa miał wrażenie że był zbyt głośny w tej karczmie skoro tak się do niego dosiadł mówiąc po imieniu. W końcu skąd znał by jego imię.
0 x
- Myśli Numy -
- Słowa Numy -
Obrazek[/center]
Jestem Bezdomnym !
Awatar użytkownika
Papyrus
Administrator
Ranga: Fabular
GG/Discord: Enjintou1#8970
Multikonta: Yuki Hoshi; Uchiha Hiromi; Sans

Post autor: Papyrus »

0 x
you best prepare for a hilariously bad time
Awatar użytkownika
Numa
Martwa postać

Numa przysłuchiwał się rozmówcy, wyglądało na to że miał rację nie dość że go podsłuchiwano to jeszcze chodziło o tą sprawę. Sprawiło to iż bezdomny czuł się nieco pewniej, przynajmniej dobrze zgadywał. Choć to bywało niekiedy złudne, a dobre pozory potrafiły zgubić, on mógł być tajnym agentem Karetsu który tylko czekał na wstępną zgodę aby następnie zabić go. Choć to było zbyt nie prawdopodobnie. I właściwie to bez sensu, w końcu to trochę jak zabijanie każdego najemnika... Dlatego Numa szybko odrzucił tą myśl. I z braku sensownych argumentów które mogły by potwierdzać podstęp założył że to prawda. Oznaczało iż była to poważna oferta. - Ewakuacja cywili wydawała mu się sensowna, ktoś musi to zrobić. Tak masz rację, tylko czy ja podołam. Ostatnio nikogo nie udało mi się uratować... chociaż teoretycznie udało, to dziwne, zwyczajnie uratowanie jest skomplikowane. - I tak w końcu Numa odpowiedział zdając sobie sprawę z tego że zwyczajnie im więcej ludzi pomorze w ewakuacji tym lepiej.
— Zgadzam się na pomoc, postaram się przybyć i pomóc aby cywile nie ucierpieli jeszcze bardziej... — W głosie numy czuć bylo jednak jakąś nutkę goryczy. W końcu zdawał sobie sprawę że poniekąd popierał rewolucjonistów którzy będą obalać legalną władzę, co zapewne doprowadzi właśnie do cierpienia tych cywili. W takim przypadku nie było dobrych rozwiązań. Numa zdawał sobie z tego po raz kolejny sprawę że czyniąc dobro czynił jeszcze większe zło dookoła siebie.
0 x
- Myśli Numy -
- Słowa Numy -
Obrazek[/center]
Jestem Bezdomnym !
ODPOWIEDZ

Wróć do „Osada Ryuzaku no Taki”

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 4 gości