Karczma "Akame"

Awatar użytkownika
Tsukune
Wiek postaci: 30
Krótki wygląd: Czarne lub szarawe włosy, brudnoczerwony kolor oczu. "Szeroki" uśmiech. Wystające dwa kiełki. Na szyi materiałowa opaska z krzyżem i trumną. Zabandażowane lewe przedramię, pod którym znajduje się tatuaż 2 głowego węża
Widoczny ekwipunek: Futerał na plecach, wachlarz w pokrowcu przyczepiony do paska, rękawica łańcuchowa na lewej ręce, dziwna rękawica na prawej ręce, pasek z biczem, laska

Re: Karczma "Akame"

Post autor: Tsukune »

Zaproponował swoje imię dla pandy co? Uśmiechnąłem się tylko wrednie pod nosem
-Wystarczy jeden Kijin który sprawia kłopoty. Dwóch takich rozrabiaków świat przetrzyma. Ale zastanowię się powiedziałem cały czas z wrednym uśmiechem na ustach.
-Tak mówię o tym cesarzu Morskich Klifów. I nazywa się Natsume. Poznałem go zanim jeszcze stał się cesarzem. Walczyliśmy razem w Krwawym Pogromie. Z tego co zauważyłem nie za bardzo lubi jak ktoś zachowuje się jakby wsadzili mu kij w wiadome miejsce...a przynajmniej u mojej osoby to działa. I to chyba tak w wielkim skrócie. Wiele o nim nie wiem. Jedynie powiem że jego ilość chakry jest porównywalna do demona. Oczywiście moim zdaniem dodałem rozkładając lekko na boki ręce. Akurat ja zachowywałem się normalnie i nie przejmowałem tym że Natsu jest cesarzem. Czy przy innych znajomych też by się tak zachowywał? Tego nie wiedziałem. Wysłuchałem na spokojnie słów Kijina
-Właśnie dlatego ci ochroniarze których wynajęła Agatta by się nadali. Sam ich wygląd by mógł sprawić iż ewentualny idiota przemyśli to co zamierzałby zrobić...Sądzę nawet że gdybym im przypomniał że zawalili ochronę i ktoś tak słaby jak ja "musiał" się wtrącić sprawie że albo mnie załatwią bądź da im to kopa i zmotywuje do tego aby się to nie powtórzyło. Jakby nie było Duma to coś czego najtrudniej się pozbyć. Tak naprawdę to nie wiem co jest leprze. Sądzę że pozerzy byliby przydatni. Przykładowo spójrz na moje uzbrojenie. Wyglądam bardziej jak błazen i nikt nie pomyśli że tym się posługuję a jest to bardziej rekwizyt bądź taka ozdoba bądź kawałek zbroi mówiąc to uniosłem lekko obie rękawice i pomachałem dłońmi jakbym pozbywał się resztek wody by po chwili na powrót je położyć na blacie.
-Dzięki temu jakby przyszło co do czego ewentualny napastnik nie uzna mnie za zagrożenie i skupiłby uwagę na nich a ja mógłbym bez problemu go załatwić lub unieruchomić. Najlepiej byłoby to jakoś ze sobą połączyć. Dzięki czemu jedna drużyna jest widoczna i ludzie wiedzą że są bezpieczni a jak sam dobrze wiesz przeważnie ludzie ufają temu co widzą. A drugi zespół ukryty pomiędzy gośćmi przeplatałby się i mógłby nawet usłyszeć przypadkiem coś o jakimś dziwnym planie i bla bla bla dodałem i lekko machnąłem ręką zbywając to jakby na dalszy plan. Poza tym ten gest miał też za zadanie ukazać coś w stylu "dalej to standardowa regułka" bądź coś podobnego. Na kolejną serię pytań uniosłem tylko kącik ust w uśmiechu ukazując swój wampirzy kiełek.
-Bo mam w głowie romantyczną piosenkę dla was dwojga. Dodatkowo gdybyś przypomniał sobie jak się gra na fortepianie to mógłbyś od czasu do czasu zagrać coś swojej żonie jako prezent bądź coś w tym rodzaju. A co do gry to... tu przerwałem by upić solidny łyk herbaty by następnie po odstawieniu kubka zacząć mówić
-Pamiętasz ten Krwawy Bal prawda? Miałem pomysł aby zrobić coś podobnego tylko aby nikt o tym nie wiedział. W skrócie "morderstwo". Tak dobrze słyszałeś. Chodzi o to że większość ślubów jest oklepana. Goście siedzą, przychodzi jakiś duchowny, gada standardową regułkę wy robicie to samo, po wszystkim jest impreza i tyle. Tutaj właśnie podczas imprezy nagle by doszło do morderstwa. Oczywiście byłaby to albo iluzja bądź ktoś wykonałby zwyczajne Hange. Po sprawdzeniu czy aby na pewno denat żyje klasnąłbym bardzo głośno w ręce i powiedział coś w stylu "Mam nadzieję że przedstawienie do zabawy się wam spodobało. To wszystko zostało przygotowane w niewiedzy nawet naszych gwiazd ze ślubu. W tym pomieszczeniu jest morderca. Oczywiście nie prawdziwy" i dalej by się coś tam powiedziało by następnie rozpocząć zabawę trwającą powiedzmy 2 godziny. Tak brzmi to durnie ale miałoby to też swoje drugie dno jak myślisz jakie? tu przerwałem aby wysłuchać ewentualnej wypowiedzi Kijina na sam pomysł no i na to "drugie dno"
-Trafiłeś / Nie trafiłeś* gdy coś takiego by się stało wtedy ewentualnie prawdziwy zamachowiec by musiał się bardzo zastanowić nad tym dokonać ataku. Bo ludzie będą ze sobą rozmawiać i siebie oskarżać i bla bla bla. dodałem na zakończenie z wrednym uśmieszkiem. Od tak wpadła mi taka zabawa. Trochę by było z tym roboty ale może by się coś takiego udało zorganizować? Któż to wie. Pomysł jest a to już spory sukces

pozwoliłem sobie zostawić decyzję MG czy Kijin się domyśli drugiego dna tej proponowanej zabawy. Tak czy siak zdanie będzie takie samo tylko zmieni się początek czyli "Trafiłeś ...." "Nie zgadłeś..." i tyle
0 x
Awatar użytkownika
Yasuo
Wiek postaci: 28
Ranga: Kosho
Widoczny ekwipunek: Link do widocznych przedmiotów znajduje się na samej górze KP
GG/Discord: .iwaru
Multikonta: Tenshi

Post autor: Yasuo »

0 x
- Mowa
"Myśli"
Prowadzone Misje: -

Wzór Misji:
Wzór Nowej Lokacji:
[/list][/fieldset]
Plotki i Ciekawostki
  • Brak - brak
[/quote][/code]
Awatar użytkownika
Tsukune
Krótki wygląd: Czarne lub szarawe włosy, brudnoczerwony kolor oczu. "Szeroki" uśmiech. Wystające dwa kiełki. Na szyi materiałowa opaska z krzyżem i trumną. Zabandażowane lewe przedramię, pod którym znajduje się tatuaż 2 głowego węża
Widoczny ekwipunek: Futerał na plecach, wachlarz w pokrowcu przyczepiony do paska, rękawica łańcuchowa na lewej ręce, dziwna rękawica na prawej ręce, pasek z biczem, laska

Zaśmiałem się tylko lekko na stwierdzenie przyjaciela co do znajomości z Natsu
-Nie uważam aby znajomość z nim sprawiała że jestem prawie szlachcicem. To że znałem go wcześniej nim stał się tym kim jest nic nie zmienia. Będę go traktował tak jak każdą osobę. A to że nie jestem szlachcicem mi nie przeszkadza. W sumie nawet trochę się z tego cieszę bo mogę być w pełni sobą a nie udawać dobrego wychowania. Jak już to w odpowiednim momencie gdy jest to wymagane zachować się w dany sposób a nie inny. powiedziałem rozkładając lekko ręce na boki w trakcie tego krótkiego monologu. Wysłuchałem kolejnych słów swego rozmówcy
-No prawda. Ta panda za bardzo rzuca się w oczy powiedziałem wskazując palcem rękawicy na swojego zwierzaka który postanowił sobie wejść po mojej ręce i schować mi się pod ubraniem tak że wystawała tylko jego głowa.
-Co do śpiewania to musiałbyś sam wymyślić słowa ja do tego akurat zbytnio nie mam głowy no i sądzę że mój głos się do śpiewania nie nadaje ale mniejsza z tym. Mam jedną skomponowaną melodię dla fortepianu i skrzypiec oraz kilka jeszcze nie stworzonych pomysłów więc jak chcesz to możemy tą stworzoną spróbować zagrać a co do reszty to jak stworzę nuty dla fortepianu to je tobie wyślę byś potrenował. Mną się nie przejmuj ja mam wszystkie instrumenty w głowie oznajmiłem uśmiechając się lekko pod nosem i palcem dotykając swojej skroni. Cóż taka wada? Bycia w rodzinie muzycznej i uczenia się grać wcześniej niż chodzenia bądź mówienia.
-Masz rację może ktoś to użyć do popełnienia zbrodni. Jednak ludzie mogą pomyśleć że to ciąg dalszy zabawy dzięki czemu nie wpadną w panikę. A jak wiadomo potencjalna panika to możliwe zwiększenie liczby kolejnych ofiar jak i również ułatwienie ucieczki przestępcy. A tak jak zobaczy się że ktoś próbuje się wydostać to co wtedy może oznaczać? To że owa osoba zabiła kogoś i stara się uciec ale jak mówiłem to tylko pomysł...może na którąś z waszej rocznicy by się to wymyśliło. wytłumaczyłem Kijinowi a raczej dałem mu kolejny swego rodzaju plus? możliwe tej zabawy. Brak ewentualnej paniki przy prawdziwym ewentualnym morderstwie.
0 x
Awatar użytkownika
Yasuo
Widoczny ekwipunek: Link do widocznych przedmiotów znajduje się na samej górze KP

0 x
- Mowa
"Myśli"

Wzór Misji:
Wzór Nowej Lokacji:
[/list][/fieldset]
Plotki i Ciekawostki
  • Brak - brak
[/quote][/code]
Awatar użytkownika
Tsukune

-Nie zawsze słowa muszą mieć rytm. Czasem zamiast śpiewać można mówić do melodii i też to jest uznawane za śpiew przykładowo Nie jestem stąd
Lecz mógłbym być
Może od wczoraj
Bądź nawet od dziś

jeżeli kiedyś napisałeś dla niej wiersz albo coś podobnego to wystarczy. Jak masz wiersz z rymami to podczas ćwiczeń spróbuj go jakoś wpleść tak aby pasował do melodii i po problemie. Czasem można zrobić melodię do słów jak ja kiedyś w dzieciństwie bądź słowa do melodii
powiedziałem ze spokojem podając też drobny przykład pseudo wiersza wymyślonego na szybko. Mówiłem go rymem co wyglądało jakbym śpiewał a tak nie było.
-Chciałem aby to była też niespodzianka dla was by was zaskoczyć. Nie musisz z nią rozmawiać bo teraz i tak tego się nie zrobi. Po pierwsze za dużo by tu było do roboty. Ale "ustawienie" kto byłby zabójcą nie byłoby problemu gdyż możnaby napisać od środka karteczek z imionami gdzie kto siedzi kim jest i krótkie informacje np: "Jesteś świadkiem. Widziałeś jak ktoś odchodzi od ciała. Widziałeś blask" i każda osoba miałaby podobne informacje. Sam blask może być odbiciem od czegoś tylko od czego prawda? Jednak to lepiej by było zrobić na waszą rocznicę taką zabawę przynajmniej ja mam takie zdanie. Ale możesz się zapytać swojej żony czy ewentualnie takie coś by chciała jako prezent na przyszłość ale teraz lepiej tego nie robić...ewentualnie jako zasłonę dymną dla prawdziwego morderstwa by ludzie myśleli że to tylko gra stwierdziłem jednocześnie dając ten pomysł z "grą" jako zagłuszenie ewentualnej paniki gdyby ktoś chciał zrobić zamach. To chyba byłoby najlepsze wyjście moim zdaniem.
0 x
Awatar użytkownika
Yasuo

0 x
- Mowa
"Myśli"

Wzór Misji:
Wzór Nowej Lokacji:
[/list][/fieldset]
Plotki i Ciekawostki
  • Brak - brak
[/quote][/code]
Awatar użytkownika
Tsukune

-Dobry pomysł. Ewentualnie pokaż mi go wpierw to jak będziemy grać melodię to zaśpiewam go byś wiedział tak plus minus jak to powinno brzmieć. Jednak jak będziesz chciał zaśpiewać to pozostawię decyzję tobie. Ja jedynie tobie poradzę i nic więcej oznajmiłem po tym jak usłyszałem wypowiedź Kijina że spróbuje napisać wiersz. -Mam tylko nadzieję że nie będzie on oklepany to powiedziałem bardziej do siebie ale tak aby mój przyjaciel to słyszał. Słuchałem spokojnie słów Kijina. Więc bal odbędzie się tutaj co? Nie byłem pewny czy to dobry pomysł ale większość moich pomysłów nie jest dobra...może nie licząc muzyki. Jednak jak wiadomo są gusta i guściki.
-Mam nadzieję że dam radę ich w tym czasie zebrać. Nigdy nie szukałem najemników więc nie wiem ile to potrwa. Może znajdę ich od razu? Może dopiero tuż przed ślubem ich uda mi się pozyskać kto to wie. Ile tak plus minus powinienem ich znaleźć zapytałem tak na wszelki wypadek. Wolałem nie szukać zbyt dużej liczby osób...w sumie parę osób byłoby odpowiednią ilością gdyż im więcej ludzi tym więcej problemów i trudniej nimi zarządzać.
0 x
Awatar użytkownika
Yasuo

0 x
- Mowa
"Myśli"

Wzór Misji:
Wzór Nowej Lokacji:
[/list][/fieldset]
Plotki i Ciekawostki
  • Brak - brak
[/quote][/code]
Awatar użytkownika
Tsukune

-Nie pozostaje mi nic jak tylko zaufać tobie co do wiersza. W razie czego postaraj się znaleźć jakiś wiersz w książce i stworzyć podobny. Jakiś wzór zawsze się przyda a jak naśladować to najlepszych stwierdziłem. W sumie gdyby stworzył wiersz na podstawie innego to nawet gdyby jego żonka znała oryginał to tylko się na nim wzorował. Im więcej będzie pisał wierszy tym mniej będzie potrzebował się pomagać napisanymi przez kogoś innego. Kto wie może nawet kiedyś przeczytam jego wiersz w jakiejś książce? To by dopiero było zabawne.
-Z tymi regularnymi to nie będzie raczej problemu. Skoro tu organizujesz wesele to raczej góra powinna pożyczyć paru ludzi. Oczywiście za opłatą jak to zwykle bywa. Co do tych par cieni może być troszkę trudniej. Jednak postaram się znaleźć ich jak najwięcej...hmm...przydałoby się wytypować z tej 10 jakąś 2 która by zbierała od reszty informację i mi przekazywała...ewentualnie tobie i twojej żonie przykładowo podczas tańca albo coś. stwierdziłem w lekkim zamyśleniu. To byłby dobry pomysł. Jednak z drugiej strony taki powiedzmy "awans" ma też i minusy. Osobą niżej może się to nie podobać...a "informatorzy" mogą zachowywać część informacji uznając je za zbędne.
-Utrapienie powiedziałem do siebie pod nosem. Schowałem swoją pandę za ubranie, wypiłem do końca herbatę i sam powoli się podniosłem za Kijinem. Miałem sporo do zrobienia. Niby również miałem trochę czasu lecz z czasem zazwyczaj przy takich sprawach jest go zawsze brak.
0 x
Awatar użytkownika
Yasuo

0 x
- Mowa
"Myśli"

Wzór Misji:
Wzór Nowej Lokacji:
[/list][/fieldset]
Plotki i Ciekawostki
  • Brak - brak
[/quote][/code]
Awatar użytkownika
Tsukune

-Pamiętam. Do tego ma ciężką rękę dodałem z lekkim żartem na to jak wlazła mi do głowy ale o tym raczej mój przyjaciel nie wiedział i nie musi o tym wiedzieć.
-To będzie trudno znaleźć regularnych strażników. Chyba że by się parę osób ubrało w podobny uniform aby wyglądali jakby byli strażnikami. Tak przy okazji na pokaz oznajmiłem ze spokojem w lekkim zamyśleniu. Spostrzegłem że kijin ma własnego wierzchowca. W sumie to nic nadzwyczajnego skoro jest szlachcicem.
-Tylko jedno. Widać naprawdę zwierzęta ciągną do takich samych ludzi. Jestem pewien że ten koń to twój zwierzęcy odpowiednik. No a teraz leć bo twój partner ewidentnie ucieszy się jak skupisz się tylko na nim dodałem ukazując swoje wampirze zębiska w wrednym uśmiechu a blizna na policzkach dodatkowo poszerzyła mój uśmiech
-Masz pomysł gdzie zacząć szukać ludzi zapytałem tak na koniec. Gdy wskazał mi ewentualny kierunek kiwnąłem tylko głową i udałem się w tamtą stronę. Jeżeli nic mi nie poradził postanowiłem udać się gdzieś w stronę centrum spokojnie opierając się na swojej lasce od tak.
  Ukryty tekst
0 x
Awatar użytkownika
Yasuo

Teraz zrób z/t i wyślij mi link do tematu z następnym Twoim postem :). No i w końcu szczęśliwie kończymy ten fragment misji, w którym każdy post zaczyna się od słowa "Kijin" kappa.
0 x
- Mowa
"Myśli"

Wzór Misji:
Wzór Nowej Lokacji:
[/list][/fieldset]
Plotki i Ciekawostki
  • Brak - brak
[/quote][/code]
Awatar użytkownika
Tsukune

-Czyli dał mi taką samą radę o jakiej pomyślałem. A myślałem że zna tu jakiś budynek najemników czy inne badziewie. No nic będzie trzeba iść do centrum. Może po drodze zerknę na tablicę ogłoszeń a następnie udam się do jakiejś karczmy pomyślałem. Kiwnąłem tylko Kijinowi głową na pożegnanie, machnąłem też lekko ręką by następnie spokojnie swoje kroki skierować w ustalonym przez siebie kierunku. Owa droga prowadziła mnie w stronę centrum. Pytanie tylko czy chciałem iść od razu do jakiejś karczmy czy może przelotem zerknąć na tablicę ogłoszeń? Tutaj był pies pogrzebany. Chociaż kto wie co się wydarzy tam po drodze. Do dotarcia w okolicę centrum miałem trochę czasu i po drodze zdecyduję....tak sądzę gdzie się dokładnie skierować

[z/t]
0 x
Awatar użytkownika
Yasuo

0 x
- Mowa
"Myśli"

Wzór Misji:
Wzór Nowej Lokacji:
[/list][/fieldset]
Plotki i Ciekawostki
  • Brak - brak
[/quote][/code]
Haruzen

Post autor: Haruzen »

Co za okropnie parszywe miejsce. Przypuszczam, że trzeba wyjść daleko poza tę osadę, aby móc zaznać cokolwiek ciekawego. Jakaś interesująca akcja w tym ogromie zasad etykiet i innych pierdół jest wręcz niemożliwa. Znaczy się z mojej perspektywy. W końcu pewnie dla każdego innego członka klanu Uchiha jakąś akcją będzie niewystarczająco głęboki ukłon, albo krzywe spojrzenie, które każdy jest w stanie dostrzec tym swoim pieprzonym sharinganem. W końcu każdy Uchiha musi mieć sharingana, jeśli go nie ma, to coś z nim jest nie tak. Wszyscy tak mówią, kompletnie jakby zapomnieli, że tak czy siak u podstaw naszego klanu leży żywioł ognia, nie jakieś tam oczy, które nie każdy przebudza.
Znudzony siedzę przy stoliku popijając piwo i rozglądam się dookoła.
Ciekawie wygląda tamten mężczyzna. Idealnie wpisuje się w to o co mi chodzi, ale jednak trochę jakby się wyłamywał. Z pozoru niby jest to zwyczajny starszy mężczyzna, w porządnym kimonie i reszcie nudnych rzeczy, który wypuszcza sobie chmary dymu dzięki swojej fajce. Spod rękawa widać jednak wystający marynarski, czy wręcz piracki tatuaż. Wychodzi więc na to, że za młodu wiódł ciekawe życie i tylko na starość stał się nudziarzem, który przysłania swoim dymem całą widoczność w pomieszczeniu. Hmmm, w sumie to nie jest zły pomysł. Nie wiem, czy ten dziadyga jest shinobim, jednak ten jego dym świetnie ogranicza widoczność. Słyszałem, że użytkownicy elementu wody potrafią wytworzyć mgłę, dlaczego więc użytkownicy elementu ognia nie mieliby wytwarzać dymu? Z pewnością dałoby radę bez pomocy żadnych fajek skupić trochę czakry w płucach i wypuścić z ust chmurę dymu. Żywioł ognia zapewne też ciekawie by na ten dym wpływał. Pewnie bez problemu można sprawić, żeby był on łatwopalny, a wtedy taka technika naprawdę staje się użyteczna. W końcu wystarczyłoby wypuścić taką ogromną chmurę w stronę przeciwnika, podpalić strzałę i bum, walka wygrana, cała sława dla mnie. Dla pewności spróbuję, czy to faktycznie działa. Skupiam więc czakrę w płucach nadaję jej specyficzny wzór i, khłe khłe, aż się rozkaszlałem od tego dymu, z boku pewnie wyglądam komicznie, ale wychodzi na to, że moje rozważania są słuszne.

Nauka techniki Katon rangi C Katon: Kasumi Enbu no Jutsu
0 x
ODPOWIEDZ

Wróć do „Kōtei (Osada Rodu Uchiha)”

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 4 gości