Targ

Awatar użytkownika
Minako
Wiek postaci: 26
Ranga: Sentoki
Krótki wygląd: - Długie, brązowe włosy
- Błękitne oczy
- Śniada skóra
- Malowane wzorki na dłoniach
Widoczny ekwipunek: - Kabury na udach
- Ochraniacz na czole
- Rękawice bez palców z blaszkami
- Odznaka shinobi na szyi
Multikonta: Saori

Re: Targ

Post autor: Minako »

0 x
Awatar użytkownika
Ario
Wiek postaci: 22
Krótki wygląd: Pomarańczowo-włosy chłopak, noszący na plecach płaszcz z znakiem Kropli.
Widoczny ekwipunek: Na plecach ma duży, dziwny plecak, a na jego barku spoczywa czarna salamandra w zółte kropki.
GG/Discord: Boyos#3562

Post autor: Ario »

Gdy Minako tak przechodziła między stoiskami, jedno rzuciło jej się szczególnie w oczy. Stał tutaj gruby, mały mężczyzna, zdecydowanie wiekowy. Jak tylko Cię zobaczył, to odrazu doskoczył do Ciebie i niemalże zaciągnął siłą byś przejrzała jego towary.
- O, panienko, kochaniutka zajrzyj do mnie. Patrz jakie mam śliczne suknie, idealne dla takiej piekności jak Pani. Proszę bardzo, materiały sprowadzane tylko od najlepszych producentów. Tutaj, o jeszcze na to zajrzy. Mam jedną specjalną, na takie okazje jak ta. Jedyne 800 ryo. Proszę spojrzeć. - mężczyzna wskazał Ci dłonią na manekina, na którym prezentowała się jeden z jego (według niego) najlepszych produktów.

Co prawda, nie była ona biała, ale wydawało Ci się, że była skrojona niemalże idealnie pod Ciebie. Wybór jak zawsze pozostawał u Ciebie, mogłaś też poświęcić więcej czasu na poszukiwania konkretnie białej sukni - napewno wśród tylu sprzedawców, któryś będzie miał to co Cię interesuje.

Oprócz samych ciuchów, chciałaś również kupić jakąś biżuterię. Akurat tutaj sytuacja była bardziej skomplikowana, bo takie droższe rzeczy raczej były do kupienia w normalnych sklepach, aniżeli na typowym straganie. Jednakże była jedna dziewczyna, która handlowała błyskotkami. Miała może z 15 lat, więc wydawała się zdecydowanie za młoda jak na taki sposób zarobku. W rogu placu stał powóz z koniem, a ona miała wystawione klejnoty, naszyjniki i pierścionki na zwykłej beczce. Ona sama ubrana była w duże traperskie buty, szorty, bluzke i na to miała rozpinaną koszulę. Miała rude włosy związane z dwa kucyki, które sterczały jej na boki. Na twarzy miała mnóstwo piegów. Wyglądała totalnie komicznie i odrazu przyciągnęła Twoją uwagę. Jak tylko Cię zobaczyła, zeskoczyła i pomachała Ci w Twoim kierunku.
- No, kunoichi. Odrazu widać, ja mam oko do ludzi. Chodź, zobacz, oceń sama. Najlepsze błyskotki w Kinkotsu. - dziewczyna w dziwny sposób wydawała się...no niezbyt godna zaufania. Chociaż jej szeroki uśmiech i szczerbata buzia (brakowało jej jednej dwójki z góry i czwórki na dole) sprawiała, że można było się roześmiać. - Mam tak, tutaj naszyjniki najlepszej klasy, jedyne 2500 ryo. Albo taki pierścionek, przymierz sobie. - po tych słowach złapała Cię za rękę i założyła Ci piersionek na palec. Był on srebrno-podobny, z małym diamencikiem na środku. - To jest diament z głebokich odnóg, podobno został wykuty dla pierwszej córki pierwszego shirei-kana Dohito. 3000 ryo kosztuje. Albo jak nie, to tutaj jeszcze mam inne, zobacz. - wskoczyła jednym susem na powóz i zaczęła przenosić skrzynki, aż podniosła mała szkatułkę. Wróciła z nią do Ciebie i otworzyła. W środku był wisior z zielonym klejnotem. - To jest szmaragd z Soso. Myślę, że by Ci pasował do bankietów. Wiem, że napewno chodzisz na takie.

Również byłaś skupiona na trójce osób, która ruszyła w kierunku jednej z uliczek. Akurat traf chciał, że przechodzili obok Ciebie i usłyszałaś bez problemu, jak kontynuowali rozmowę. Mówili coś o walkach, jakimś mistrzu, który wszystkich pokonuje. Twoja rozmówczyni jakby dostrzegła, że podsłuchujesz rozmowę. Cicho parsknęła.
- Nie wierz w te brednie co mówią. To zwykły bandzior, co ludzi oszukuje na kasę. Jest możliwość zawalczenia z nim, ale musisz zapłacić cenę. Kobiety wpuszcza za darmo, no ale to domyślasz się czemu. Szkoda czasu. Lepiej kup ode mnie wisior, jest piękny.
0 x
Awatar użytkownika
Minako
- Błękitne oczy
- Śniada skóra
- Ochraniacz na czole

0 x
Awatar użytkownika
Ario
Wiek postaci: 22
Krótki wygląd: Pomarańczowo-włosy chłopak, noszący na plecach płaszcz z znakiem Kropli.
Widoczny ekwipunek: Na plecach ma duży, dziwny plecak, a na jego barku spoczywa czarna salamandra w zółte kropki.
GG/Discord: Boyos#3562

Post autor: Ario »

Minako, która wpadła w sidła kupców, starała się być miła dla ludzi. Rozumiała, że są to zwykli obywatele, którzy chcąc - nie chcąc - jednak nakręcali w ten czy inny sposób gospodarkę. Przedsiębiorcy i kupcy to była podstawowa forma obrotu gotówki i monet między miastami, a ich formy sprzedaży, szczególnie na pustyni, były dość..."inwazyjne" w porównaniu do kupców z wschodu.

Kobieta rozglądała się za białą suknią, jednak było ich tyle rodzajów, że musiałaby rzeczywiście stanąć i poświęcić kupę czasu, na przeglądanie ich, przymierzanie, a co najważniejsze - targowanie się, bo był to nieodłączny element tutejszej kultury.

Co najważniejsze, po nieudanym zakupie, Minako nadal postanowiła przekazać kilka ryo kupcowi, który w ramach podziękowania zaczął się kłaniać w pas i nazywać ją najpierw "Księżniczką", potem "Królową". Cóż, czyżby znał przyszłość młodej kobiety, a może po prostu to była jego strategia, na zakończenie rozmowy i przeniesienie się do kolejnego klienta? Któż to w tym momencie wiedział.

Co ważniejsze, Minako skupiła się na dziewczynie, która handlowała klejnotami. Jej ceny, były strasznie wygórowane, towar zaś wydawał się być dobrej jakości. Jednak w tej całej historii coś nie pasowało. W związku z tym, Minako pozwoliła się obsłużyć i poprzymierzać różne błyskotki, jednak gdy przeszłaś do kolejnego tematu i dziewczyna tylko zwęszyła fakt, że nie zamierzasz nic kupić, pozabierała Ci pierścionki i naszyjniki, po czym zapakowała do swoich szkatułek.

Wtedy też wyszłaś z propozycją, a dziewczyna rozejrzała się, po czym wzruszyła ramionami.
- Zarobek za informacje? No pewnie, to zawsze dodatkowa kasa. - powiedziała ewidentnie zadowolona, że będzie mogła zarobić trochę kasy za nic, po czym jak przekazałaś jej sumę 10 ryo, na co ona spojrzała i schowała pośpiesznie pieniążki do sakiewki. - No dobra to słuchaj, przyjechał jakiś koleś z wschodu...albo północnego wschodu, nie jestem pewna. Nazywa się jakimś mnichem, czy coś...w każdym razie mówi, że jest w stanie pokonać każdego w walce na gołe pięści. Tylko, żeby go wyzwać na pojedynek, od facetów bierze pieniądze i jak ich pokonuje, to wtedy zabiera kasę, a jak ktoś z nim wygra, to ma mieć jakiś przedmiot...który pomaga stawać się silniejszym...? Jakoś tak. Wiesz, ja nie jestem za bardzo yyy...dobra w takie bitki, to tylko wiem tyle, ile usłyszę tu i tam na targu. - dziewczyna rozejrzała się dookoła, jakby sprawdzała, czy ktoś nie podsłuchuje. - No ale najgorzej to mają dziewczyny, bo też znalazła się jedna czy dwie, które postanowiły go wyzwać, no i podobno jak one przegrały to on je gdzieś zaciągał, chyba je łapał i sprzedawał jakimś handlarzom ludziom czy coś. Posrana sprawa, ja od takich rzeczy to się trzymam z daleka. Dlatego Ci mówiłam, że laski, które chcą się z nim zmierzyć, to wpuszcza za darmo. To jakiś oszust, ale no umie się bić, bo jakoś ich pokonuje, nie? W każdym razie, jak chcesz go znaleźć to musisz do Kirahji i pytać o Dojo. Co jakiś czas zmienia miejsce, ale podobno ostatnio tam był. - dziewczyna wzruszyła ramionami. - No, tyle wiem. A czekaj, Ty nie jesteś ta...jak ona była...no...kurde, widziałam Cię ze strażą miejską. Ale chyba nie chcesz mi nic zrobić, nie? Ja handluje zgodnie z zasadami, nic nie robię złego! - podniosła ręce w geście obronnym. - Mówię jak jest, nic nie zmyślam.
  Ukryty tekst
0 x
Awatar użytkownika
Minako
- Błękitne oczy
- Śniada skóra
- Ochraniacz na czole

0 x
ODPOWIEDZ

Wróć do „Kinkotsu (Osada Rodu Sabaku i Maji)”

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości