Park

W osadzie można odnaleźć wszystkie jednostki organizacyjne konieczne do normalnego trybu życia. Można tu odnaleźć szpital, restauracje, sklepy z różnymi towarami, a także gorące źródła bądź arenę.
Kari

Re: Park

Post autor: Kari »

Kari po wytworzeniu lalki postanowił udać się do parku, by tam zaczerpnąć trochę świeżego powietrza. To miasto było całkiem ładne. Szczególnie w tej zieleni miejskiej było coś takiego... szkoda, że w jego rodzinnych stronach parki są rzadkością.

Gdy młody marionetkarz przechadzał się tak po parku, zauważył w pewnej chwili jakiegoś chłopaka, może o rok czy dwa od niego starszego. Co przykuło uwagę Kari'ego? Chyba fakt, że młodzieniec coś trenował. Najprawdopodobniej był ninja - niewiele innych osób zaczyna trenować w każdym miejscu, jakie napotka. Ale ćwiczyć w parku miejskim? Intrygujące. Pod wpływem nagłego impulsu Kari podszedł do nieznajomego.

-Co robisz? - zapytał.
0 x
Komatsu

Post autor: Komatsu »

Kiedy czułem swoją chakrę w swoim organizmie, kiedy już miałem tworzyć kolejnego klona dla przetestowania rezultatów treningu, zaczepił mnie chłopiec, mały, wyglądał na młodszego ode mnie. Nie lubię kiedy ktoś przerywa mi trening ale nakrzyczenie na takiego małego dzieciaka raczej nie wchodziło w grę. Czerwonowłosy mały dzieciak zakrywający prawie całe ciało szatą - dziwne.
- Trenowałem, do tej pory. Potrzebujesz czegoś? Pomóc ci?
Odpowiedziałem na pytanie mojego rozmówcy z uśmiechem na ustach, w końcu nie wiadomo czego może ode mnie chcieć. Pierwszy lepszy przechodzień raczej wolałby unikać kogoś kto trenuje sobie w parku. Kiedy odpowiadałem wstawałem z ziemi, pomyślałem że na dzisiaj koniec treningu, rezultaty były zadowalające.
0 x
Kari

Uśmiech Komatsu nie spotkał się z podobną odpowiedzią ze strony Kari'ego. Chłopak utrzymał na swojej twarzy stoicki spokój. Podobnie jak w duszy. Radość, smutek - nie odczuwał w tej chwili tych emocji. Czuł jedynie ciekawość. Dlaczego? To spotkanie było przypadkowe. A Kari głęboko wierzył, że to przypadki są najbardziej intrygujące. Aczkolwiek nie okazywał tej ciekawości swoją twarzą. Bo i po co?

- Jesteś ninja? - zapytał młody marionetkarz. Zastanawiał się, kim jest ten trenujący w parku chłopak. Otrzymawszy (lub nie) odpowiedź na swoje pytanie, zadał kolejne.

- Jesteś silny?

Ciekawe, co odpowie jego rozmówca. Pytania może i były trochę niecodzienne, ale zwięzłe i sensowne. Konwersacja pozbawiona zbędnych danych jest najcenniejszą rozmową.

- Jak się nazywasz? Ja mam na imię Kari.
0 x
Komatsu

Chłopak nie należał do najpogodniejszych, ja w jego wieku na pewno byłem bardziej wesoły. Mimo tego iż chłopak nie zbyt lubił okazywać emocji, zadawał wciąż pytania. Było widać że był zaciekawiony moją osobą i z wzajemnością, nie często podchodzi do mnie dziecko które wypytuje mnie o takie rzeczy.
- Hej spokojnie, nie tyle pytań naraz. Tak jestem ninja, czy jestem silny? Nie mnie oceniać, dopiero co się uczę, a nazywam się Komatsu, miło mi. Czym zawdzięczam sobie twą ciekawość? Też chciałbyś kiedyś zostać ninja?
Zaśmiałem się żartobliwie, dziecko nie wyglądało mi na kogoś kto może zostać ninją, ale jego stosunek do wyrażanych uczuć był dość niepokojący. W tym czasie na niebie było już widać oznaki pory wieczornej, było nieco ciemniej, promienie słońca już nie padały tak intensywnie na korony drzew jak wcześniej. Bardzo ciekawiło mnie to co przyniesie mi to spotkanie z tym dzieckiem. Wydawało się na swój sposób intrygujące, chciałbym dowiedzieć się o nim czegoś więcej.
0 x
Kaien

Post autor: Kaien »

0 x
Kari

0 x
Komatsu

0 x
Kaien

0 x
Komatsu

0 x
Kari

0 x
Kaien

0 x
Komatsu

0 x
Kaien

0 x
Komatsu

0 x
Kari

0 x
ODPOWIEDZ

Wróć do „Osada Shigashi no Kibu”

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 5 gości