[Event] Pierścień Kruków

Moderator: Souei

Awatar użytkownika
Kai
Wiek postaci: 22
Krótki wygląd: Wysoki i szeroki.
Widoczny ekwipunek: Zanbato.
GG/Discord: akasemis

Re: [Event] Pierścień Kruków

Post autor: Kai »

Poprawiłem literówki.
Chodzi o przypadki, gdy masz jakąś technikę nałożoną na ciało np. Doton Domu.
Niech będzie, przy czym to artefakt mistrzów szpiegostwa. Nie jestem pewny, ale nie będę się kłócił.
Nie wiem jakie to ma znaczenia, ale w porządku - dodałem, że jest na plecach po wewnętrznej stronie.
Dodałem fragment mówiący o ukryciu ekwipunku.
Dodałem następujący fragment, który chyba cię zadowoli:
Nazwa
Płaszcz Kruków
Typ
Ubranie
Objętość
400
Historia Kruki od zawsze były społecznością, która strzegła swoich tajemnic. Począwszy od dokumentów, przez tożsamość swoich agentów, aż po sposoby infiltracji. Wraz z rozwojem organizacji rosła potrzeba inwestycji w bezpieczeństwo jej członków.
To, w jaki sposób Kruki wchodziły w posiadanie największych tajemnic Shirei-kanów, było odwiecznym pytaniem tych, którzy w ogóle wiedzieli o zinfiltrowaniu wiosek shinobi przez organizację - wszak większość (o ile nie wszystkie) prowincje, posiadają w swoich szeregach osoby o zdolnościach sensorycznych, które bez problemu wykryłyby nieznane sygnatury chakry obecne w zastrzeżonych miejscach. Aby zapobiec potencjalnemu wykryciu, naczelny Karasu stworzył wysoce zaawansowaną pieczęć, która potrafi stłumić chakrę osoby noszącej płaszcz, absorbując ją z niego oraz jego najbliższego otoczenia.
Dostęp do takich płaszczów jest ściśle kontrolowany i tylko wybitni szpiedzy zajmujący się najważniejszymi zleceniami są dopuszczeni do ich używania.
Opis Zwykły ciemny płaszcz podróżny, nie wyróżniający się niczym specjalnym. Wykonany z przyjemnego w dotyku materiału, będącego mieszaniną bawełny i jedwabiu. Sam w sobie płaszcz nie posiada żadnych specjalnych właściwości - główną rolę gra tutaj pieczęć znajdująca się z tyłu (na plecach) po wewnętrznej stronie, która nadaje artefaktowi specjalne właściwości.
Właściwości Po zapłaceniu odpowiedniej ilości chakry (E: 24% | D: 18% | C: 15% | B: 12% | A: 9% | S: 6% | S+: 3% (1/2 podtrzymanie)) artefakt potrafi stłumić sygnaturę chakry jego użytkownika oraz ukryć jego ekwipunek, sprawiając przy tym, że osoby posiadające zdolności sensoryczne nie będą mogły wyczuć chakry takiej osoby swoim dodatkowym zmysłem. Spojrzenie przez Dojutsu na taką osobę również będzie bezskuteczne - płaszcz sprawi, że osoba taka będzie dalej niewidoczna dla takiego oka. Płaszcz dodatkowo maskuje zapach użytkownika, przez co klan Inuzuka nie będzie świadomy obecności jego użytkownika.
Wymagania
Dodatkowe Płaszcz jest zabezpieczony pieczęcią - tylko członkowie Karasu są w stanie skorzystać z jego unikalnych właściwości. Płaszcz jest przypisywany do osoby w momencie otrzymania, a odejście od Kruków nie blokuje jego używania. W przypadku założenia przez kogoś innego nie jest możliwe korzystanie z jego unikatowych zdolności. Osoby znające Fuinjutsu (A) są w stanie odszyfrować właściwości płaszcza po dokładnej analizie.
Zdobycie Przynależność do Kruków oraz misja rangi A, polegająca na infiltracji siedziby władz określonej prowincji. Dodatkowe zagrożenie w postaci strażników i możliwość wpisania do księgi Bingo.
0 x
Obrazek
Awatar użytkownika
Mukutaro
Postać porzucona
Wiek postaci: 30
Ranga: Tsume/Pazur
Widoczny ekwipunek: Katana przy pasie, sztylet za pasem, plecak, Zanbatō na plecach
GG/Discord: wolfig

Post autor: Mukutaro »

To w sumie "absorbując ją z niego oraz jego najbliższego otoczenia" nadal może być zinterpretowane jako ukrywanie wokoło. Wiem, czepianie się 3 część, ale jak małpa przeczyta opis i źle zasędziuje na misji to żeby problemu nie było że ukrywa Pana Zdziśka który chce ci sakiewkę ukraść bo jest akurat obok twoich pleców.
Czyli jak mistrz gotowania zrobi własną pieczęć to też trzeba będzie Fuin S do jej zrozumienia? <kappa>

Poza tym chyba okej? Nie będę się już kłócił, masz moje błogosławieństwo.
0 x
Awatar użytkownika
Kai
Wiek postaci: 22
Krótki wygląd: Wysoki i szeroki.
Widoczny ekwipunek: Zanbato.
GG/Discord: akasemis

Post autor: Kai »

Dobrze. Doprecyzowałem, że chodzi o użytkownika i jego ekwipunek, żeby jakiś ananas nie próbował ukryć Pana Zdzisia.
Nazwa
Płaszcz Kruków
Typ
Ubranie
Objętość
400
Historia Kruki od zawsze były społecznością, która strzegła swoich tajemnic. Począwszy od dokumentów, przez tożsamość swoich agentów, aż po sposoby infiltracji. Wraz z rozwojem organizacji rosła potrzeba inwestycji w bezpieczeństwo jej członków.
To, w jaki sposób Kruki wchodziły w posiadanie największych tajemnic Shirei-kanów, było odwiecznym pytaniem tych, którzy w ogóle wiedzieli o zinfiltrowaniu wiosek shinobi przez organizację - wszak większość (o ile nie wszystkie) prowincje, posiadają w swoich szeregach osoby o zdolnościach sensorycznych, które bez problemu wykryłyby nieznane sygnatury chakry obecne w zastrzeżonych miejscach. Aby zapobiec potencjalnemu wykryciu, naczelny Karasu stworzył wysoce zaawansowaną pieczęć, która potrafi stłumić chakrę osoby noszącej płaszcz, absorbując ją z niego oraz jego technik działających na ciało/ekwipunek.
Dostęp do takich płaszczów jest ściśle kontrolowany i tylko wybitni szpiedzy zajmujący się najważniejszymi zleceniami są dopuszczeni do ich używania.
Opis Zwykły ciemny płaszcz podróżny, nie wyróżniający się niczym specjalnym. Wykonany z przyjemnego w dotyku materiału, będącego mieszaniną bawełny i jedwabiu. Sam w sobie płaszcz nie posiada żadnych specjalnych właściwości - główną rolę gra tutaj pieczęć znajdująca się z tyłu (na plecach) po wewnętrznej stronie, która nadaje artefaktowi specjalne właściwości.
Właściwości Po zapłaceniu odpowiedniej ilości chakry (E: 24% | D: 18% | C: 15% | B: 12% | A: 9% | S: 6% | S+: 3% (1/2 podtrzymanie)) artefakt potrafi stłumić sygnaturę chakry jego użytkownika oraz ukryć jego ekwipunek, sprawiając przy tym, że osoby posiadające zdolności sensoryczne nie będą mogły wyczuć chakry takiej osoby swoim dodatkowym zmysłem. Spojrzenie przez Dojutsu na taką osobę również będzie bezskuteczne - płaszcz sprawi, że osoba taka będzie dalej niewidoczna dla takiego oka. Płaszcz dodatkowo maskuje zapach użytkownika, przez co klan Inuzuka nie będzie świadomy obecności jego użytkownika.
Wymagania
Dodatkowe Płaszcz jest zabezpieczony pieczęcią - tylko członkowie Karasu są w stanie skorzystać z jego unikalnych właściwości. Płaszcz jest przypisywany do osoby w momencie otrzymania, a odejście od Kruków nie blokuje jego używania. W przypadku założenia przez kogoś innego nie jest możliwe korzystanie z jego unikatowych zdolności. Osoby znające Fuinjutsu (A) są w stanie odszyfrować właściwości płaszcza po dokładnej analizie.
Zdobycie Przynależność do Kruków oraz misja rangi A, polegająca na infiltracji siedziby władz określonej prowincji. Dodatkowe zagrożenie w postaci strażników i możliwość wpisania do księgi Bingo.
0 x
Obrazek
Awatar użytkownika
Boyos
Administrator
Ranga: Starszy Kapral
GG/Discord: Boyos#3562
Multikonta: Ario

Post autor: Boyos »

Z tym mam taki problem, że to nie artefakt, a coś w rodzaju "Kinjutsowego sprzętu" za zasługi dla klanu (w tym przypadku Mafii).

Nie róbmy z tego artefaktu-artefaktu, tylko pójdźmy w kierunku tego co proponujesz, czyli sprzęcior, który otrzymuje się od mafii za zasługi, z możliwością "kradzieży" za wyprawę rangi S dla osób spoza klanu.

Temat do przedyskutowania szerzej z ZMG mafiozów. Narazie nie usuwam tego, nie zmieniaj tutaj nic, bo muszę to skonsultować z fabularem jeszcze.
0 x
Obrazek
Awatar użytkownika
Yami
Wiek postaci: 25

Post autor: Yami »

Jeśli wskazujesz że jest to przedmiot wówczas implikujesz że powinna istnieć technika którą nakładasz pieczęć a to przejawia się na możliwość nauki w fuinie jako np. zakazana.
0 x
Awatar użytkownika
Sumi
Wiek postaci: 18
Ranga: Doko
Krótki wygląd: Krótkie czarne włosy, niska, szczupła, delikatne rysy twarzy
Widoczny ekwipunek: Torba
GG/Discord: MxPl#7094
Multikonta: Sasame | Jawa

Post autor: Sumi »

Kruki =/= Mafie

Kruki to infobrokerzy są, a Ty pomyliłeś ich z Feniksami, czyli jedną z mafii
0 x
Kolorek Sumi
Awatar użytkownika
Boyos
Administrator

No dobra ale mozna grac Krukami i maja generalnie podobne zasady do mafii - o to mi chodzilo
0 x
Obrazek
Awatar użytkownika
Boyos
Administrator

To odrzucam jako artefakt artefakt - zostawiam do decyzji ZMG (?) Krukow czy sobie to wprowadzi jako bonus
0 x
Obrazek
Zablokowany

Wróć do „Przedmioty”

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 0 gości