Blup

Moderator: Souei

Chise

Blup

Post autor: Chise »

Nazwa
Bransoleta
Typ
Ubranie/schowek
Objętość
4
Opis Prosta bransoleta, okrągła. Zrobiona ze stali, ale pozłacana, wyglądają na dość drogą, ale wytrzymała. Oczywiście, jak w bywa w przypadku przedmiotów shinobich, ma swoje zastosowanie. W rzeczywistości nie jest to jednolita masa, z wydrążona w środku, z małym otworem niewidocznym na zewnątrz. W środku zaś pomieści się spokojnie 30 m żyłki! Wyciągnięcie jej wymaga doczepienia jakieś zawieszki lub odpowiedniej techniki.
Wymagania
Cena
130 Ryō
Link do tematu postaci
KLIK!
0 x
Awatar użytkownika
Tsukune
Wiek postaci: 30
Krótki wygląd: Czarne lub szarawe włosy, brudnoczerwony kolor oczu. "Szeroki" uśmiech. Wystające dwa kiełki. Na szyi materiałowa opaska z krzyżem i trumną. Zabandażowane lewe przedramię, pod którym znajduje się tatuaż 2 głowego węża
Widoczny ekwipunek: Futerał na plecach, wachlarz w pokrowcu przyczepiony do paska, rękawica łańcuchowa na lewej ręce, dziwna rękawica na prawej ręce, pasek z biczem, laska

Re: Blup

Post autor: Tsukune »

Ukryty tekst
0 x
Awatar użytkownika
Sans
Administrator
Wiek postaci: 8
Multikonta: Yuki Hoshi; Uchiha Hiromi; Papyrus

Post autor: Sans »

Ukryty tekst
0 x
Obrazek
Awatar użytkownika
Jun'ichi
Martwa postać
Wiek postaci: 21
Ranga: Dōkō
Krótki wygląd: Przeciętnego wzrostu i wagi chłopiec, którego pokryte bliznami ciało skryte jest pod prostą, dwukolorową szatą. Twarz jako szczególnie szpetna jest całkowicie zakryta maską.
Multikonta: -

Post autor: Jun'ichi »

Ukryty tekst
0 x
Obrazek

I do not want the sun to rise if she will not be there
Chise

Zmienił mi się koncept, a TF pozwolił mi wykorzystać ten temat soo...
Nazwa
Karwasz - modyfikacja
Typ
Ubranie - część zbroi
Objętość
20
Opis Jest to modyfikacja karwasza wchodzącego w skład zbroi Shinsengumi. Prosta stalowa osłona przedramienia została wzbogacona o ozdobny zasobnik na żyłkę na wierzchu, w postaci dość dużej szpuli w w której zmieści się jej 30 m. Zamocowany na skórzanych paskach zasobnik można spokojnie odczepić, zawinąć żyłkę i przyczepić ponownie. Praktycznie każdy karwasz można w ten sposób zmodyfikować.
Wymagania
Dodatkowe Opcjonalnie
Cena
200 Ryō
Link do tematu postaci
KLIK!
Co do ceny, to kierowałam się ceną mojego karwasza z mechanizmem, ale w razie czego to jestem otwarta na propozycję.
0 x
Awatar użytkownika
Tsukune
Krótki wygląd: Czarne lub szarawe włosy, brudnoczerwony kolor oczu. "Szeroki" uśmiech. Wystające dwa kiełki. Na szyi materiałowa opaska z krzyżem i trumną. Zabandażowane lewe przedramię, pod którym znajduje się tatuaż 2 głowego węża
Widoczny ekwipunek: Futerał na plecach, wachlarz w pokrowcu przyczepiony do paska, rękawica łańcuchowa na lewej ręce, dziwna rękawica na prawej ręce, pasek z biczem, laska

Ukryty tekst
0 x
Awatar użytkownika
Akarui
Postać porzucona
Krótki wygląd: Jak na avku brązowy płaszcz z kożuszkiem - mamy zimę! ;)

Post autor: Akarui »

Ukryty tekst
0 x
MOWA
Awatar użytkownika
Jun'ichi
Martwa postać
Krótki wygląd: Przeciętnego wzrostu i wagi chłopiec, którego pokryte bliznami ciało skryte jest pod prostą, dwukolorową szatą. Twarz jako szczególnie szpetna jest całkowicie zakryta maską.

Ukryty tekst
0 x
Obrazek

Chise

5 m tho. Trochę mnie to nawet rozbawiło
Dla zaciekawionych - tu jest zdjęcie szpulek (szerokich, do kołowrotków) żyłki, 30, 50 i 100 m. Oczywiście, tutaj nie jest tak samo bo zawija się żyłkę na nie tak duże koło, tylko na niewielką szpulkę, więc nie zajmuje tak dużo, ale poglądowo..
Obrazek
Dłoń dla porównania.
Obrazek
Co do szpuli, Tak Tsu, to dokładnie coś takiego jak na obrazku. Tyle, że kołowrotków się nie wywala, tylko się nawija nową żyłkę. Coś w stylu - odpina się od karwasza, zawija żyłkę i przyczepia ponownie.
Nazwa
Karwasz - modyfikacja
Typ
Część zbroi
Rozmiary
Opis Jest to modyfikacja karwasza wchodzącego w skład zbroi Shinsengumi. Prosta stalowa osłona przedramienia została wzbogacona o ozdobny zasobnik na żyłkę na wierzchu, w postaci dość dużej szpuli w której zmieści się jej 30 m. Zamocowany na specjalnych zatrzaskach zasobnik można spokojnie odczepić, zawinąć żyłkę i przyczepić ponownie. Praktycznie każdy karwasz można w ten sposób zmodyfikować. Szpula wykonana jest z metalu, tak samo jak ozdoba na zewnątrz.
Wymagania
Cena
200 Ryō
Link do tematu postaci
KLIK!
0 x
Awatar użytkownika
Sans
Administrator
Wiek postaci: 8
Multikonta: Yuki Hoshi; Uchiha Hiromi; Papyrus

Post autor: Sans »

Ukryty tekst
0 x
Obrazek
Awatar użytkownika
Jun'ichi
Martwa postać

Ukryty tekst
0 x
Obrazek

Awatar użytkownika
Tsukune

Akcept
0 x
Ayatsuri Juranu

Post autor: Ayatsuri Juranu »

W piątek zrobiłem serię wyliczeń do pierwotnej wersji uwzględniając grubości żyłek sklepowych, ale jak chciałem to wrzucić wieczorem (nawet wrzuciłem ale usunąłem) to już zaszła zmiana. Proponowałem tam karwasz, a teraz jest nawet lepie- szpula.

Akcept i ode mnie.
0 x
Zablokowany

Wróć do „Przedmioty”

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości