Ja to szczerze mówiąc nie mam nic przeciwko dzieciom na fabule, ALE pamiętam, co w sumie doprowadziło do wprowadzenia tej zasady.
Problemem po prostu są brutalne sceny przemocy, które ze względu na charakter forum tutaj często malowniczo opisujemy. Wydaje mi się, że ogólnie uznaną granicą dobrego smaku jest nieprzedstawianie takich rzeczy na dzieciach, a jedynie ogólnym opisem lub uwzględniając je bardziej w domyśle lub w podtekście.
Mieliśmy też sytuację, gdzie pewien gość miał zakusy na pisanie wątków pedofilskich, w żartach czy też nie, cholera wie, co chyba też było drugim sygnałem, który doprowadził do wprowadzenia takiego bloka.
Czyli podsumowując - ja osobiście nic do dzieciów nie mam (choć też szczególnie ich nie uwielbiam) i nie jestem fanką trzymania graczy za mordę

, ale liczę, że w przypadku obniżenia granicy wieku, będziemy po prostu trochę czujniej i krytyczniej patrzeć na to, co na tych dziecięcych fabułach się dzieje. I mam tu na myśli zarówno administrację, jak i nas jako graczy.
Edit: Zgadzam się również z antyklimatycznym problemem nadmiernego przyrostu naturalnego i małych półbogów, który wspomniał Seinar.