Techniki na start

Awatar użytkownika
Reika
Martwa postać
Wiek postaci: 28
Ranga: Sentoki
Krótki wygląd: Popatrz na Avatar, a po szczegóły zapraszam do mojej KP <3
Widoczny ekwipunek: Kabura na prawym udzie, torba na uzbrojenie przy pasie i dwie katany na plecach
Multikonta: Brak

Re: Techniki na start

Post autor: Reika »

Popieram propozycję Venus i Defa, chociaż dałabym tutaj 10 technik D zamiast 8. Ogólnie jestem jak najbardziej za, jeśli chodzi o ogół pomysłu z uwolnieniem technik na start.
0 x
Awatar użytkownika
Defrevin
Założyciel Forum

Post autor: Defrevin »

... albo dodatkowa znajomość techniki rangi C, jeżeli te dwie D przełożymy po tym przeliczniku 2D = 1C. Idzie przełknąć, niech będzie ;)

Podsumowując, zamiast 5D rozpoczynamy od tej chwili z ilością dwa razy większą (na start 10 technik D), których posiadanie można różnicować poprzez wymiane na techniki wyższej rangi, po przeliczniku:
  • 3 techniki rangi D = 1 technika rangi B,
  • 2 techniki rangi D = 1 technika rangi C
Jeżeli gracz nie może tego wykorzystać, po prostu znajomość technik przepada, a gracz nabywa je wraz z stopniowym rozwojem poprzez naukę treningu.

Odpowiada takie rozwiązanie?
0 x
Jeśli masz ważną sprawę, pytanie lub potrzebujesz pomocy związanej z funkcjonowaniem forum, proszę wyślij do mnie prywatną wiadomość. Z chęcią zapoznam się ze sprawą i rozwieje wszelkie wątpliwości.
Yamiyo

Post autor: Yamiyo »

A jeśli gracz byłby np. z transferu albo miałby pośmiertną postać i zacząłby z dziedziną powiedzmy wyższą niż B? Np. A albo S? To co wtedy?

Proponuję wprowadzić dodatkowo przelicznik:
4 D -> 1 A
5 D -> 1 S

Wtedy będę nawet za :3
0 x
Awatar użytkownika
Reika
Martwa postać
Wiek postaci: 28
Ranga: Sentoki
Krótki wygląd: Popatrz na Avatar, a po szczegóły zapraszam do mojej KP <3
Widoczny ekwipunek: Kabura na prawym udzie, torba na uzbrojenie przy pasie i dwie katany na plecach
Multikonta: Brak

Post autor: Reika »

Def, jest git ;)
0 x
Awatar użytkownika
Hikari
Martwa postać
Wiek postaci: 26
Ranga: Akoraito
Krótki wygląd: Prawe oko mocna zieleń, lewe intensywnej czerwieni. Długie kruczoczarne włosy sięgające do połowy ud. Ogólnie mówiąc dobrze zbudowany mężczyzna mierzący 182cm.

Post autor: Hikari »

Co do nowych postaci opcja Defa jest gites. Co do posmiertnych czy transferów więcej da administracja technik na start i pewnie będzie to do dogadania. Inna sprawa, że większość S to zakazane.
0 x
I'm never on fire
Cause i'm the real fire.
Juuzou Yamanaka

Post autor: Juuzou Yamanaka »

Opcja Defa ok :)
0 x
Awatar użytkownika
Defrevin
Założyciel Forum

Post autor: Defrevin »

A wiec przerzucam do wprowadzenia.
0 x
Jeśli masz ważną sprawę, pytanie lub potrzebujesz pomocy związanej z funkcjonowaniem forum, proszę wyślij do mnie prywatną wiadomość. Z chęcią zapoznam się ze sprawą i rozwieje wszelkie wątpliwości.
Awatar użytkownika
Ero Sennin
Support
Multikonta: Minoru

Post autor: Ero Sennin »

Wprowadzone.
0 x
Zablokowany

Wróć do „Wprowadzone”

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 7 gości