Mi raczej chodziło, ze blokowanie jednego stylu jako pośredni wymóg dla techniki:
- Nazwa
- Kenryūtō
- Ranga
- B
- Pieczęci
- Brak
- Zasięg
- Kilka centymetrów więcej niż długość ostrza broni
- Koszt
- D: 28% | C: 20% | B: 16% | A: 12% | S: 8% | S+: 4% (+1/2 na turę)
- Dodatkowe
- Ranga S stylu walki Chanbara, kontrola chakry na poziomie D
- Opis Technika stworzona na podstawie niektórych jutsu stosowanych przez shinobi. Poprzez przesłanie energii duchowej do ostrza, użytkownik jest w stanie zwiększyć jego długość oraz ostrość. Zwiększa się także wytrzymałość - jest w stanie powstrzymać inne "chakra flow" stosowane przez shinobi poza rangami A i S. Technika zwiększa o wiele możliwości przeciętnego miecza, właśnie dlatego jest bardzo przydatna podczas walki. Tak wzmocniony miecz może np. przebić bez problemu kamienny filar.
- Uwaga Dostępne jedynie dla samurajów jako usprawniony styl Battodo. Dodatkowo technika ta stanowi unikat (jedyne chakra flow bez wymogu dziedziny chakrowej). Nie istnieje opcja ulepszenia jej bez żadnej takowej dziedziny jako wymogu.
To była wynikowa istnienia battodo. (poprawcie mnie jeżeli się mylę)
Teraz mając dostęp Kenryūtō, które jest tylko dla Samurajów, schodzi nam ograniczenie i tyle.
PROBLEM jest taki, dlaczego Kenryūtō jest w tym przypadku dla samuraja upośledzonego co do ninjutsu ale jak dobrze macha mieczem to będzie miał "chakra flow". Jeżeli nie ma specjalnego wymogu żadnego, to nie widzę powodu dla, którego Kenryūtō miałoby być dla wąskiego grona, i nie zwolnione dla każdego po osiągnięciu stylu na S.
Co jeżeli teraz Kenryūtō zechciałbym zrobić w WT nie mając żadnej dziedziny prócz KC na D i mój własny styl na S? Już nie mogę bo muszę podeprzeć dziedziną?
Nie chodziło mi o to, że 3 styl będzie wzmocnieniem a raczej o ściągnięcie pewnego wymogu dla Kenryūtō, które i tak są piekielnie niskie, ale to chyba do opisu na kolejny pomysł.